Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › ASRock z68 extreme4 gen3..is this right?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

ASRock z68 extreme4 gen3..is this right?

post #1 of 12
Thread Starter 
I just got my motherboard last friday and been trying to get it up and running and it's not overclocked yet, everything is default for now.

What i'm not sure of and correct me if i'm wrong but while booting up my led debug, reset, power, Clcmos button all come on red but as soon as it hits windows my led debug reads AA which i think means it's running fine but my 3 other buttons do not stay lit and i think they are supposed to.

Is this right? Am i missing something? Anyone with this board have this problem?
My CM sniper
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4.8ghz @ 1.4v. ASRock Z68 EXTREME4 GEN3 EVGA gtx470 SC GSKILL SNIPER DDR3 1600 2X4 9.9.9.24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
CRUCIAL 64GB SSD 1-VR300 4X F3 1TB SAMSUNG 22X SATA DVD BURNER WINDOWZ 7 64BIT 23'' ACER P235H WS 
KeyboardPowerCaseMouse
LOGITECH G15 V 2007 CORSAIR TX750 CM STORM SNIPER/ MODDED OCZ DOMINATRIX 
Mouse PadAudio
ALL OVER THE TABLE ON BOARD 
  hide details  
Reply
My CM sniper
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4.8ghz @ 1.4v. ASRock Z68 EXTREME4 GEN3 EVGA gtx470 SC GSKILL SNIPER DDR3 1600 2X4 9.9.9.24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
CRUCIAL 64GB SSD 1-VR300 4X F3 1TB SAMSUNG 22X SATA DVD BURNER WINDOWZ 7 64BIT 23'' ACER P235H WS 
KeyboardPowerCaseMouse
LOGITECH G15 V 2007 CORSAIR TX750 CM STORM SNIPER/ MODDED OCZ DOMINATRIX 
Mouse PadAudio
ALL OVER THE TABLE ON BOARD 
  hide details  
Reply
post #2 of 12
On my Z68 Extreme4 (not gen3) the other buttons stay off besides the LED ones I think tongue.gif
Edited by Razi3l - 8/15/11 at 8:21pm
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k @ 4300Mhz Biostar TP67XE Waiting to buy a new one 8GB 1600Mhz 7-8-7-21 1T 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 SSD [250GB] Antec H20 620 Windows 7 x64 Acer S242HL 
PowerCase
Thermaltake 775W NZXT Phantom [White] 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k @ 4300Mhz Biostar TP67XE Waiting to buy a new one 8GB 1600Mhz 7-8-7-21 1T 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 SSD [250GB] Antec H20 620 Windows 7 x64 Acer S242HL 
PowerCase
Thermaltake 775W NZXT Phantom [White] 
  hide details  
Reply
post #3 of 12
Thread Starter 
They don't stay lit up? I really am stumped because i have owned many other boards and the power and reset bottons do stay lit even while in windows.
My CM sniper
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4.8ghz @ 1.4v. ASRock Z68 EXTREME4 GEN3 EVGA gtx470 SC GSKILL SNIPER DDR3 1600 2X4 9.9.9.24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
CRUCIAL 64GB SSD 1-VR300 4X F3 1TB SAMSUNG 22X SATA DVD BURNER WINDOWZ 7 64BIT 23'' ACER P235H WS 
KeyboardPowerCaseMouse
LOGITECH G15 V 2007 CORSAIR TX750 CM STORM SNIPER/ MODDED OCZ DOMINATRIX 
Mouse PadAudio
ALL OVER THE TABLE ON BOARD 
  hide details  
Reply
My CM sniper
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4.8ghz @ 1.4v. ASRock Z68 EXTREME4 GEN3 EVGA gtx470 SC GSKILL SNIPER DDR3 1600 2X4 9.9.9.24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
CRUCIAL 64GB SSD 1-VR300 4X F3 1TB SAMSUNG 22X SATA DVD BURNER WINDOWZ 7 64BIT 23'' ACER P235H WS 
KeyboardPowerCaseMouse
LOGITECH G15 V 2007 CORSAIR TX750 CM STORM SNIPER/ MODDED OCZ DOMINATRIX 
Mouse PadAudio
ALL OVER THE TABLE ON BOARD 
  hide details  
Reply
post #4 of 12
I don't know.. never looked too much but they weren't lit when I did so I guess not. redface.gif
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k @ 4300Mhz Biostar TP67XE Waiting to buy a new one 8GB 1600Mhz 7-8-7-21 1T 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 SSD [250GB] Antec H20 620 Windows 7 x64 Acer S242HL 
PowerCase
Thermaltake 775W NZXT Phantom [White] 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k @ 4300Mhz Biostar TP67XE Waiting to buy a new one 8GB 1600Mhz 7-8-7-21 1T 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 SSD [250GB] Antec H20 620 Windows 7 x64 Acer S242HL 
PowerCase
Thermaltake 775W NZXT Phantom [White] 
  hide details  
Reply
post #5 of 12
my buttons stay lit all the time, but the readout goes off once in windows.
Beached Whale
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @ 4.2GHz 1.264v ASROCK Z68 EXTREME4 XFX 6950 2GB Shader Unlock Crucial Ballistix Tracer 8GB @ 1600mhz 8-8-8-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Seagate 7200RPM + 1x64GB OCZ SYNAPSE CACHE ... GH22LS50 Windoze 7 ULTIMATE IIYAMA ProLite E2407HDS x2 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K60 Mech Thermaltake EVO_BLUE 650W Cooler Master HAF 932 CM STORM sentinel advanced 
Mouse Pad
Steelseries QcK+ SK gaming 
  hide details  
Reply
Beached Whale
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @ 4.2GHz 1.264v ASROCK Z68 EXTREME4 XFX 6950 2GB Shader Unlock Crucial Ballistix Tracer 8GB @ 1600mhz 8-8-8-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Seagate 7200RPM + 1x64GB OCZ SYNAPSE CACHE ... GH22LS50 Windoze 7 ULTIMATE IIYAMA ProLite E2407HDS x2 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K60 Mech Thermaltake EVO_BLUE 650W Cooler Master HAF 932 CM STORM sentinel advanced 
Mouse Pad
Steelseries QcK+ SK gaming 
  hide details  
Reply
post #6 of 12
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by fibre_optics;14593775 
my buttons stay lit all the time, but the readout goes off once in windows.

Is yours a gen3 motherboard? I believe your led should stay lit.
I have done extensive searching and can't find anything on this problem. I have emailed the people at asrock tech support but haven't recieved and messages as of now.

EDIT; I just recieved an email from asrock tech support and they say that the led debugger after it has booted to the os WILL NOT/ SHOULD NOT be lit.

Now another delimma, the led debugger stays lit with code ( AA ). Still wondering why the power, reset, Clcmos buttons don't stay lit.
Edited by FREELINE57 - 8/15/11 at 3:50pm
My CM sniper
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4.8ghz @ 1.4v. ASRock Z68 EXTREME4 GEN3 EVGA gtx470 SC GSKILL SNIPER DDR3 1600 2X4 9.9.9.24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
CRUCIAL 64GB SSD 1-VR300 4X F3 1TB SAMSUNG 22X SATA DVD BURNER WINDOWZ 7 64BIT 23'' ACER P235H WS 
KeyboardPowerCaseMouse
LOGITECH G15 V 2007 CORSAIR TX750 CM STORM SNIPER/ MODDED OCZ DOMINATRIX 
Mouse PadAudio
ALL OVER THE TABLE ON BOARD 
  hide details  
Reply
My CM sniper
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4.8ghz @ 1.4v. ASRock Z68 EXTREME4 GEN3 EVGA gtx470 SC GSKILL SNIPER DDR3 1600 2X4 9.9.9.24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
CRUCIAL 64GB SSD 1-VR300 4X F3 1TB SAMSUNG 22X SATA DVD BURNER WINDOWZ 7 64BIT 23'' ACER P235H WS 
KeyboardPowerCaseMouse
LOGITECH G15 V 2007 CORSAIR TX750 CM STORM SNIPER/ MODDED OCZ DOMINATRIX 
Mouse PadAudio
ALL OVER THE TABLE ON BOARD 
  hide details  
Reply
post #7 of 12
Quote:
Originally Posted by FREELINE57;14593857 
Is yours a gen3 motherboard? I believe your led should stay lit.
I have done extensive searching and can't find anything on this problem. I have emailed the people at asrock tech support but haven't recieved and messages as of now.

EDIT; I just recieved an email from asrock tech support and they say that the led debugger after it has booted to the os WILL NOT/ SHOULD NOT be lit.

Now another delimma, the led debugger stays lit with code ( AA ). Still wondering why the power, reset, Clcmos buttons don't stay lit.

Check the manual that came with it. Doesn't it tell you what each code means?
Edited by Razi3l - 8/15/11 at 8:12pm
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k @ 4300Mhz Biostar TP67XE Waiting to buy a new one 8GB 1600Mhz 7-8-7-21 1T 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 SSD [250GB] Antec H20 620 Windows 7 x64 Acer S242HL 
PowerCase
Thermaltake 775W NZXT Phantom [White] 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k @ 4300Mhz Biostar TP67XE Waiting to buy a new one 8GB 1600Mhz 7-8-7-21 1T 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 SSD [250GB] Antec H20 620 Windows 7 x64 Acer S242HL 
PowerCase
Thermaltake 775W NZXT Phantom [White] 
  hide details  
Reply
post #8 of 12
I have a regular P67 Extreme4. All my stuff turns off once I boot into windows.
Alice
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K @ 4.6Ghz (1.400v) AsRock Extreme 4 Sapphire 7970 1125/1575 G.Skill RipjawsX DDR3 1600 CL8 (4x4Gb) 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
Samsung 840 Wester Digital RE4 (Raid0) Seagate Barracuda Windows 7 64bit Pro 
MonitorMonitorKeyboardPower
2x Asus VW246H Qnix QX2710 Ducky DK1008 (Mx Red) Corsair HX1000 
CaseMouse
NZXT Phantom Razer Deathadder 
  hide details  
Reply
Alice
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K @ 4.6Ghz (1.400v) AsRock Extreme 4 Sapphire 7970 1125/1575 G.Skill RipjawsX DDR3 1600 CL8 (4x4Gb) 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
Samsung 840 Wester Digital RE4 (Raid0) Seagate Barracuda Windows 7 64bit Pro 
MonitorMonitorKeyboardPower
2x Asus VW246H Qnix QX2710 Ducky DK1008 (Mx Red) Corsair HX1000 
CaseMouse
NZXT Phantom Razer Deathadder 
  hide details  
Reply
post #9 of 12
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Razi3l;14596763 
Check the manual that came with it. Doesn't it tell you what each code means?
I have read the manual and most of the codes are understandable but some are guess work. I ended up googling AA and it means all system checks out ok.
Their are conflicting reports on what should be on and what should be off. Hopefully i'll hear from other z68/ p67 owners and see what they say.
Quote:
Originally Posted by Phry;14596782 
I have a regular P67 Extreme4. All my stuff turns off once I boot into windows.
Yea, my first few boots to windows the led and bottons did not lite but now my led is lit in windows with code AA even though tech says it should not be lit.
My CM sniper
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4.8ghz @ 1.4v. ASRock Z68 EXTREME4 GEN3 EVGA gtx470 SC GSKILL SNIPER DDR3 1600 2X4 9.9.9.24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
CRUCIAL 64GB SSD 1-VR300 4X F3 1TB SAMSUNG 22X SATA DVD BURNER WINDOWZ 7 64BIT 23'' ACER P235H WS 
KeyboardPowerCaseMouse
LOGITECH G15 V 2007 CORSAIR TX750 CM STORM SNIPER/ MODDED OCZ DOMINATRIX 
Mouse PadAudio
ALL OVER THE TABLE ON BOARD 
  hide details  
Reply
My CM sniper
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4.8ghz @ 1.4v. ASRock Z68 EXTREME4 GEN3 EVGA gtx470 SC GSKILL SNIPER DDR3 1600 2X4 9.9.9.24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
CRUCIAL 64GB SSD 1-VR300 4X F3 1TB SAMSUNG 22X SATA DVD BURNER WINDOWZ 7 64BIT 23'' ACER P235H WS 
KeyboardPowerCaseMouse
LOGITECH G15 V 2007 CORSAIR TX750 CM STORM SNIPER/ MODDED OCZ DOMINATRIX 
Mouse PadAudio
ALL OVER THE TABLE ON BOARD 
  hide details  
Reply
post #10 of 12
my led and buttons don't light up either in windows smile.gif
Ps. how do you get your Sig like that? frown.gif
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k | 4.6ghz @1.30v Asrock z68 extreme4 gen3 HD 7950 crossfire 8gb ddr3 1866 Gskill 
Hard DriveCoolingOSPower
Crucial m4 128gb + wd10ears + WD velociraptor Xspc rs240 + ex360 Windows7 x64 Thermaltake TR2 700w 
Case
Nzxt switch 810 matte black 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k | 4.6ghz @1.30v Asrock z68 extreme4 gen3 HD 7950 crossfire 8gb ddr3 1866 Gskill 
Hard DriveCoolingOSPower
Crucial m4 128gb + wd10ears + WD velociraptor Xspc rs240 + ex360 Windows7 x64 Thermaltake TR2 700w 
Case
Nzxt switch 810 matte black 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › ASRock z68 extreme4 gen3..is this right?