Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › 2600k Decaying after 1 month?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

2600k Decaying after 1 month? - Page 3

post #21 of 27
the voltage is high acc to your configuration try lowering the clock slightly, otherwise use liquid N2 cooling if you want such huge performance
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD A10 5800k MSI FM2-A75MA-P33 Radeon 7660D Corsair Vengeance 1X4GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Seagate Barracuda 250 GB Cooler Master Hyper TX3 Win 7, Linux Mint 15 Dell 17" LCD (1280X1024) 
PowerCase
Corsair CX430V2 Circle CC 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD A10 5800k MSI FM2-A75MA-P33 Radeon 7660D Corsair Vengeance 1X4GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Seagate Barracuda 250 GB Cooler Master Hyper TX3 Win 7, Linux Mint 15 Dell 17" LCD (1280X1024) 
PowerCase
Corsair CX430V2 Circle CC 
  hide details  
Reply
post #22 of 27
I would very much doubt it's the processor - especially after one month. Degradation would be a slow and gradual process.
Try in another mobo.
post #23 of 27
Quote:
Originally Posted by blixt View Post

"For the record temps were OK @5.0 Ghz and 1.47V ?"

Yes i think so it never exceeded 80c after 12 hours of prime blend,
Very hard to believe

I've seen far too many sandy chips that have been running prime blend to know whether or not it's possible. With that cooler its almost impossible for you to keep it under 80c and if your saying it was stable with 1.47, then that would be first, I bet you was running more like 1.57. I would like to see a screentshot with 12hour blend, realtemp and cpu-z.

Thanks
Edited by munaim1 - 8/17/11 at 8:52am
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
post #24 of 27
1.47v is too much voltage. Anything more then 1.35v is asking for trouble. I get 4.4Ghz with only 1.31v in older Core i7. People with SB seem not to tolerate voltage and aim high. 1.4v is absolute max i would go and that if the CPU is under water never over 70C.
Ishimura
(21 items)
 
Silent Knight
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3770K @ 4.6GHz ASRock Z77E-ITX eVGA GTX 1080 Ti Hybrid AMD Radeon R9 16GB DDR3-2400MHz  
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
SanDisk Ultra II 960GB Toshiba X300 5TB Corsair H100i GTX eVGA Hybrid Water Cooler  
CoolingOSMonitorKeyboard
4x GentleTyphoon AP-15 Windows 10 Pro 64-Bit Philips Brilliance BDM4065UC 4K Razer BlackWidow Chroma  
PowerCaseMouseMouse Pad
eVGA SuperNOVA 750 G3 Define Nano S Logitech G502 Proteus Core PECHAM Gaming Mouse Pad XX-Large 
AudioAudioAudioAudio
Audioengine D1 DAC Mackie CR Series CR3 Audio-Technica ATH-M50 Sennheiser HD 598 
Audio
Sony XB950BT 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 955 @ 4.2GHz ASUS M4A79XTD EVO AMD Radeon HD 7970 3GB @ 1200/1500 2x 4GB G.SKILL Ripjaws X DDR3-1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
OCZ Agility 3 60GB WD Caviar Green 1.5TB 2 x Seagate Barracuda 2TB XSPC Raystorm 
CoolingCoolingOSPower
EK-FC7970 XSPC RS360 Windows 10 Pro 64-Bit Corsair TX750 
Case
NZXT Switch 810  
  hide details  
Reply
Ishimura
(21 items)
 
Silent Knight
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3770K @ 4.6GHz ASRock Z77E-ITX eVGA GTX 1080 Ti Hybrid AMD Radeon R9 16GB DDR3-2400MHz  
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
SanDisk Ultra II 960GB Toshiba X300 5TB Corsair H100i GTX eVGA Hybrid Water Cooler  
CoolingOSMonitorKeyboard
4x GentleTyphoon AP-15 Windows 10 Pro 64-Bit Philips Brilliance BDM4065UC 4K Razer BlackWidow Chroma  
PowerCaseMouseMouse Pad
eVGA SuperNOVA 750 G3 Define Nano S Logitech G502 Proteus Core PECHAM Gaming Mouse Pad XX-Large 
AudioAudioAudioAudio
Audioengine D1 DAC Mackie CR Series CR3 Audio-Technica ATH-M50 Sennheiser HD 598 
Audio
Sony XB950BT 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 955 @ 4.2GHz ASUS M4A79XTD EVO AMD Radeon HD 7970 3GB @ 1200/1500 2x 4GB G.SKILL Ripjaws X DDR3-1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
OCZ Agility 3 60GB WD Caviar Green 1.5TB 2 x Seagate Barracuda 2TB XSPC Raystorm 
CoolingCoolingOSPower
EK-FC7970 XSPC RS360 Windows 10 Pro 64-Bit Corsair TX750 
Case
NZXT Switch 810  
  hide details  
Reply
post #25 of 27
It either fluke bad chip or something else at play.
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4.5GHZ 1.33Vcore Asus P8P67 Deluxe B3 GIGABYTE 570 GTX 13I Rev2 G Skill 1600 2x2 set 
Hard DriveCoolingOSMonitor
kingston hyperx 3k  xspc rs 240 kit windows 7 64bit 22" viewsomic hd led 
Power
Seasonic x750 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4.5GHZ 1.33Vcore Asus P8P67 Deluxe B3 GIGABYTE 570 GTX 13I Rev2 G Skill 1600 2x2 set 
Hard DriveCoolingOSMonitor
kingston hyperx 3k  xspc rs 240 kit windows 7 64bit 22" viewsomic hd led 
Power
Seasonic x750 
  hide details  
Reply
post #26 of 27
It's not that some chips last longer than others, it's that people pump to much voltage into their chip for an OC they DON'T need.

"I had it at 5.0Ghz to not bottleneck my GPU"

You don't need a 5.0Ghz overclock, anything above 4.5Ghz is mainly for benching and folding.

Hell, you don't even need 4.5Ghz to run your card at max. 4.0 - 4.2Ghz would be absolutely fine.

I want to see a RealTemp, CPU-Z, and P95 shot, because the way this is being told it just sounds like he wanted the OC for bragging rights and didn't know what he was doing or getting himself into and pumped enough juice to get it stable and didn't have the proper cooling.
 
Dell UltraSharp U2412M IPS Panel
Dell UltraSharp U2412M
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Apple A7 Cyclone x64 Chip @ 1.3Ghz Apple PowerVR G6430 1GB DDR3 
Hard DriveCoolingOSMonitor
16GB Internal Storage Passive iOS 7.0.3 4.0" 1136x640 
KeyboardPowerCaseMouse
On-Screen 1560mAH Battery Apple iPhone 5S Space Grey Touch ID Finger Print Scanner 
AudioOtherOther
3.5mm Jack Nano SIM Lightning Connector 
  hide details  
Reply
 
Dell UltraSharp U2412M IPS Panel
Dell UltraSharp U2412M
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Apple A7 Cyclone x64 Chip @ 1.3Ghz Apple PowerVR G6430 1GB DDR3 
Hard DriveCoolingOSMonitor
16GB Internal Storage Passive iOS 7.0.3 4.0" 1136x640 
KeyboardPowerCaseMouse
On-Screen 1560mAH Battery Apple iPhone 5S Space Grey Touch ID Finger Print Scanner 
AudioOtherOther
3.5mm Jack Nano SIM Lightning Connector 
  hide details  
Reply
post #27 of 27
Quote:
Originally Posted by hockeyfighter09 View Post
Damn, this thread has me concerned now. I have my 2600k folding nearly 24/7. I have it clocked at 4.6GHz and allowing my mobo to auto volt it, it has been stable for nearly two weeks now. The highest the vcore has hit is 1.376. It usually bounces around 1.360 to 1.368 to 1.376. Are these volts ok for 24/7 100% cpu usage?
Yes absolutely fine.

Quote:
Originally Posted by blixt View Post
So I've been running my 2600k at 5ghz@1.470 prime95 blend 12 hour stable for 1½ month, but in the last months time it sometimes didn't go through windows boot (freezes at windows logo).
I could usually fix it with a restart or going into BIOS and load defaults, then load up my OC profile and then it would start up without freezing.
But today that was simply not possible, I can't log into windows if I OC over 4.7ghz no matter the voltage, and I had to increase the voltage to 1.485 to be stable at 4.7ghz.
Anything lower I get BSOD 0x101 (add more vcore).
Even the Asus easy OC setting 4.6ghz@1.35 is not stable anymore, though it was prime/IBT proof when I got the CPU

I guess my CPU is just degrading incredibly fast?
FYI it never exceeded 80C
Anyone experience anything similar to this?
You're running too much for that 24/7. Plus if you have LLC on, it will be causing voltage spikes under load. I wouldn't be surprised if you were running it at 1.5 under load if you had LLC on extreme. Sorry, I think you might have degraded your chip. Settle for 4.5 and anything under 1.35ish.
Venom (Reborn)
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7-2600K @ 4.6 GHz [1.33 vCore] [HT ON] ASUS P8P67 PRO (REV 3.1) EVGA GTX470 8 GB [2x4 GB] G.Skill Ripjaws X Series 1600 CL 9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial C300 64 GB Western Digital 640 GB Samsung 2 TB Lite-On DVD Burner 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 x64 Ultimate, Ubuntu 10.04, Arch Acer 22" 1680x1050, Dell 19" Corsair TX650 NZXT Tempest 
MouseMouse Pad
Logitech G500 Some random cloth thing 
  hide details  
Reply
Venom (Reborn)
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7-2600K @ 4.6 GHz [1.33 vCore] [HT ON] ASUS P8P67 PRO (REV 3.1) EVGA GTX470 8 GB [2x4 GB] G.Skill Ripjaws X Series 1600 CL 9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial C300 64 GB Western Digital 640 GB Samsung 2 TB Lite-On DVD Burner 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 x64 Ultimate, Ubuntu 10.04, Arch Acer 22" 1680x1050, Dell 19" Corsair TX650 NZXT Tempest 
MouseMouse Pad
Logitech G500 Some random cloth thing 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › 2600k Decaying after 1 month?