Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Need help - DisplayPort not working right
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Need help - DisplayPort not working right

post #1 of 6
Thread Starter 
So i finally got 3 1080p monitors. Yay. but now i plug all three in and the 2 that use DVI work fine but i have the third using DP. I have the active Sapphire DisplayPort to VGA adapter and im using that to plug into the vga port. I can set the resolution to 1920x1080 but only @ 60hhz.. this monitor can do 75hz....

and it also looks a little wavy.. like the picture isn't sharp and i can see it shaking back and forth... whats going on? and how can i fix it? its really annoying

thanks.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 5930k MSI X99S SLI GTX 1080 32GB Crucial DDR4 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
(3x) Crucial 256GB (768gb RAID0) WD 3TB EK Supremacy EVO + D5 Vario GT-AP15 
CoolingMonitorMonitorKeyboard
2X HWLABS GTX360 (2x) 1440p QHD PLS MicroBoard 40" 4k MVA Corsair K70 RGB 
PowerCaseMouseAudio
Corsair RM1000 Custom Build Logitech G900 Yamaha RX-V465 + 5.1 Surround 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 5930k MSI X99S SLI GTX 1080 32GB Crucial DDR4 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
(3x) Crucial 256GB (768gb RAID0) WD 3TB EK Supremacy EVO + D5 Vario GT-AP15 
CoolingMonitorMonitorKeyboard
2X HWLABS GTX360 (2x) 1440p QHD PLS MicroBoard 40" 4k MVA Corsair K70 RGB 
PowerCaseMouseAudio
Corsair RM1000 Custom Build Logitech G900 Yamaha RX-V465 + 5.1 Surround 
  hide details  
Reply
post #2 of 6
Faulty adapter? Doesn't the third monitor have DVI?
Current System
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 @ 4GHz Gigabyte 990XA-UD3 AMD Radeon R9 380X Kingston 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 840 Pro EVO Seagate 500GB LG DVD Burner 3x Coolermaster 80mm + 2 Thermaltake 200mm 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 x64 LG TV LG Flatron W2361V Logitech K200 
PowerCaseMouseMouse Pad
Enermax Galaxy 850W Thermaltake Element S Logitech G502 Proteus Spectrum RGB Steelseries QcK 
AudioAudio
Realtec HDA Lexicon Omega 
  hide details  
Reply
Current System
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 @ 4GHz Gigabyte 990XA-UD3 AMD Radeon R9 380X Kingston 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 840 Pro EVO Seagate 500GB LG DVD Burner 3x Coolermaster 80mm + 2 Thermaltake 200mm 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 x64 LG TV LG Flatron W2361V Logitech K200 
PowerCaseMouseMouse Pad
Enermax Galaxy 850W Thermaltake Element S Logitech G502 Proteus Spectrum RGB Steelseries QcK 
AudioAudio
Realtec HDA Lexicon Omega 
  hide details  
Reply
post #3 of 6
In eyefinity, you won't be able to go above the 60Hz refresh rate. Try doing an autoconfig on all the monitors seperately using each monitors options.
BlueRaven
(13 items)
 
Dead BIOS
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 G74Sx NVIDIA GeForce GTX 560M  Samsung  
RAMRAMHard DriveHard Drive
Samsung  Samsung  Momentus 7200.4 Scorpio Blue 
Mouse
Logitech G700 
  hide details  
Reply
BlueRaven
(13 items)
 
Dead BIOS
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 G74Sx NVIDIA GeForce GTX 560M  Samsung  
RAMRAMHard DriveHard Drive
Samsung  Samsung  Momentus 7200.4 Scorpio Blue 
Mouse
Logitech G700 
  hide details  
Reply
post #4 of 6
Quote:
Originally Posted by That Guy View Post
In eyefinity, you won't be able to go above the 60Hz refresh rate. Try doing an autoconfig on all the monitors seperately using each monitors options.
Yeah but what about that "and it also looks a little wavy.. like the picture isn't sharp and i can see it shaking back and forth... whats going on? and how can i fix it? its really annoying" though?
Current System
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 @ 4GHz Gigabyte 990XA-UD3 AMD Radeon R9 380X Kingston 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 840 Pro EVO Seagate 500GB LG DVD Burner 3x Coolermaster 80mm + 2 Thermaltake 200mm 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 x64 LG TV LG Flatron W2361V Logitech K200 
PowerCaseMouseMouse Pad
Enermax Galaxy 850W Thermaltake Element S Logitech G502 Proteus Spectrum RGB Steelseries QcK 
AudioAudio
Realtec HDA Lexicon Omega 
  hide details  
Reply
Current System
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 @ 4GHz Gigabyte 990XA-UD3 AMD Radeon R9 380X Kingston 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 840 Pro EVO Seagate 500GB LG DVD Burner 3x Coolermaster 80mm + 2 Thermaltake 200mm 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 x64 LG TV LG Flatron W2361V Logitech K200 
PowerCaseMouseMouse Pad
Enermax Galaxy 850W Thermaltake Element S Logitech G502 Proteus Spectrum RGB Steelseries QcK 
AudioAudio
Realtec HDA Lexicon Omega 
  hide details  
Reply
post #5 of 6
Thread Starter 
I fixed the problem... the VGA cable was apparently messed up. I tried a new one and its not wavy anymore. Nice and sharp.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 5930k MSI X99S SLI GTX 1080 32GB Crucial DDR4 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
(3x) Crucial 256GB (768gb RAID0) WD 3TB EK Supremacy EVO + D5 Vario GT-AP15 
CoolingMonitorMonitorKeyboard
2X HWLABS GTX360 (2x) 1440p QHD PLS MicroBoard 40" 4k MVA Corsair K70 RGB 
PowerCaseMouseAudio
Corsair RM1000 Custom Build Logitech G900 Yamaha RX-V465 + 5.1 Surround 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 5930k MSI X99S SLI GTX 1080 32GB Crucial DDR4 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
(3x) Crucial 256GB (768gb RAID0) WD 3TB EK Supremacy EVO + D5 Vario GT-AP15 
CoolingMonitorMonitorKeyboard
2X HWLABS GTX360 (2x) 1440p QHD PLS MicroBoard 40" 4k MVA Corsair K70 RGB 
PowerCaseMouseAudio
Corsair RM1000 Custom Build Logitech G900 Yamaha RX-V465 + 5.1 Surround 
  hide details  
Reply
post #6 of 6
Good to know.
Current System
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 @ 4GHz Gigabyte 990XA-UD3 AMD Radeon R9 380X Kingston 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 840 Pro EVO Seagate 500GB LG DVD Burner 3x Coolermaster 80mm + 2 Thermaltake 200mm 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 x64 LG TV LG Flatron W2361V Logitech K200 
PowerCaseMouseMouse Pad
Enermax Galaxy 850W Thermaltake Element S Logitech G502 Proteus Spectrum RGB Steelseries QcK 
AudioAudio
Realtec HDA Lexicon Omega 
  hide details  
Reply
Current System
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 @ 4GHz Gigabyte 990XA-UD3 AMD Radeon R9 380X Kingston 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 840 Pro EVO Seagate 500GB LG DVD Burner 3x Coolermaster 80mm + 2 Thermaltake 200mm 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 x64 LG TV LG Flatron W2361V Logitech K200 
PowerCaseMouseMouse Pad
Enermax Galaxy 850W Thermaltake Element S Logitech G502 Proteus Spectrum RGB Steelseries QcK 
AudioAudio
Realtec HDA Lexicon Omega 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Need help - DisplayPort not working right