Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › PC doesn't boot.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

PC doesn't boot.

post #1 of 5
Thread Starter 
Hey,

So, I organised my cables and set up my H80, plug it all in and no POST. For some reason I cannot turn it off using the power button so I have to use the PSU button. Then I try again, and the PSU twitches and then stops. Does this a few times

I take the 8-pin out of the mobo, and test if it turns on, and, yes, the system turns on but still no POST.

I can't figure it out for the life of me; what died?
Perdi's machine
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 D0 @ 4ghz Asus P6X58D-E MSI GTX 570 Twin Frozr III/PE OC 6GB Corsair XMS3 Classic 1600mhz 7-8-7-20 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Samsung F1 1TB Windows 7 64-bit Samsung Syncmaster B2230 22" 16:09 Logitech G15 2nd rev. 
PowerCaseMouse
Corsair TX850W CoolerMaster 690 II Razer Copperhead 
  hide details  
Reply
Perdi's machine
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 D0 @ 4ghz Asus P6X58D-E MSI GTX 570 Twin Frozr III/PE OC 6GB Corsair XMS3 Classic 1600mhz 7-8-7-20 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Samsung F1 1TB Windows 7 64-bit Samsung Syncmaster B2230 22" 16:09 Logitech G15 2nd rev. 
PowerCaseMouse
Corsair TX850W CoolerMaster 690 II Razer Copperhead 
  hide details  
Reply
post #2 of 5
well, you can always try pulling it completely apart, verify that there is no short on the back of the board from an extra standoff, then systematicly start putting it back togeather, verifying that each component is secure before moving on to the next one. after all hardware is secure, start in on cable routing, again, verifying that each cable is completely inserted into respective sockets....

also, make sure cpu is seated properly and hsf is installed correctly ( you will need to clean and re-apply tim before re-seating on cpu)

other than that, I am at a loss
post #3 of 5
You most likely either forgot to plug something in, loosened a cable and didn't realize it, or didn't hook up the power switch correctly. I have done all of these things in the past. Just check over every single cable.
old
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600K 4.5Ghz Gigabyte GA-P67A-UD4 EVGA GTX 670 FTW 8GB Corsair Vengeance 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial C300 64GB Western Digital Black 1TB Samsung Blu-Ray XSPC Raystorm 
CoolingOSMonitorKeyboard
XSPC RX360 Windows 7 Premium x64 Samsung Syncmaster SA950 Logitech G510 
PowerCaseMouseAudio
SeaSonic X-850 Corsair 800D Logitech G9X Creative X-Fi Titanium HD 
  hide details  
Reply
old
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600K 4.5Ghz Gigabyte GA-P67A-UD4 EVGA GTX 670 FTW 8GB Corsair Vengeance 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial C300 64GB Western Digital Black 1TB Samsung Blu-Ray XSPC Raystorm 
CoolingOSMonitorKeyboard
XSPC RX360 Windows 7 Premium x64 Samsung Syncmaster SA950 Logitech G510 
PowerCaseMouseAudio
SeaSonic X-850 Corsair 800D Logitech G9X Creative X-Fi Titanium HD 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
Yup, sounds like an issue with a cable connection somewhere. Make sure your power/reset switches are plugged in on the correct pins (sometimes they can be one pin off). Make sure your RAM is seated properly and that all the power cables are securely connected.

Edit: also, if your MoBo has start-up/post L.E.D.'s and some of them stay lit and/or are blinking, look up which ones they are in your MoBo manual and post here. Will allow us to help you better.
SB Build
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k @ 4.5GHz Asus P8P67 PRO Rev. 3 EVGA GTX580 SC 1.5GB 8GB Corsair Vengeance 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial M4 64GB, 1TB W.D. Black Samsung DVD-RW 22X Corsair H70 [Modded] Windows 7 Pro 64-Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2412m Das Model S Professional Silent Antec Signature SG-850W Corsair 600T 
MouseMouse PadAudio
Razer DeathAdder Steelseries qCK Creative XiFi Titanium Fatal1ty Pro 
  hide details  
Reply
SB Build
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k @ 4.5GHz Asus P8P67 PRO Rev. 3 EVGA GTX580 SC 1.5GB 8GB Corsair Vengeance 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial M4 64GB, 1TB W.D. Black Samsung DVD-RW 22X Corsair H70 [Modded] Windows 7 Pro 64-Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2412m Das Model S Professional Silent Antec Signature SG-850W Corsair 600T 
MouseMouse PadAudio
Razer DeathAdder Steelseries qCK Creative XiFi Titanium Fatal1ty Pro 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
K, did u.... get any fan spins at all? from any stock fans you might still have in there?

Can you open the cdrom tray.. dvd tray whichever... ^_^ during boot?

Does the keyboard respond to "numlock" ?

Do you have cheese? (Just seeing if you're reading this lol).

Did you try checking all your power connectors to see if any of the wires is slightly pulled out of the back of it? ie, Partially loose, not actually seated correctly?

Idea's idea's,

- Le_Loup
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5, 4670k, 4.2ghz MSI Z87-GD65 GAMING (MS-7845) MSI Nvidia GeForce GTX 760 MSI Nvidia GeForce GTX 760 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
4x 4gb Corsair 1600 C9, XMP 1.2 2x1tb (sata6, Raid 0), 2x 1tb data drives, 4x 2... Sata: DVD DL Burner w/lite scribe corsair h100i w/2x120mm rad internal. 1x 120 re... 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 3x 24" RL2455HM BenQ Logitech G15 Keyboard (Original with G1-G18 but... TR2 RX 1200W ThermalTake 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec P280 Black With Window/Side Panel Razer Naga Hex Shaw @ Home Mouse Pad Xonar Dx 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5, 4670k, 4.2ghz MSI Z87-GD65 GAMING (MS-7845) MSI Nvidia GeForce GTX 760 MSI Nvidia GeForce GTX 760 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
4x 4gb Corsair 1600 C9, XMP 1.2 2x1tb (sata6, Raid 0), 2x 1tb data drives, 4x 2... Sata: DVD DL Burner w/lite scribe corsair h100i w/2x120mm rad internal. 1x 120 re... 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 3x 24" RL2455HM BenQ Logitech G15 Keyboard (Original with G1-G18 but... TR2 RX 1200W ThermalTake 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec P280 Black With Window/Side Panel Razer Naga Hex Shaw @ Home Mouse Pad Xonar Dx 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › PC doesn't boot.