Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Other Software › [solved] MS Word (2010) is taking an age to open.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[solved] MS Word (2010) is taking an age to open.

post #1 of 8
Thread Starter 
I haven't changed/ updated / done anything to my sig rig.

For some reason, opening a new word document (clicking with mouse wheel on pinned icon on Win 7 taskbar) takes 4-5 mins to load. Used to be almost instantaneous.


No updates or anything software related's been done to my PC.

Opened task manager / performance manager etc. Nothing looks unusual. 9% CPU usage (itunes and Chrome) and 1.2Gb of 8Gb RAM used.

Everything else on the system's working as it should.

I've got a bad feeling that I don't have my Office DVDs in the country* so if anyone can suggest a trouble shooting method / fix without reinstalling the suite, I'd appreciate it.


Thanks a lot





*1 1/2 bottles of red down... don't really feel like looking for them ATM
Edited by makecoldplayhistory - 8/18/11 at 6:47am
My do-it-all rig
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD K15 970A-D3P NVIDIA GeForce GTX 660  NVIDIA GeForce GTX 460 
RAMRAMHard DriveOptical Drive
Kingston  Kingston  Crucial M4 64Gb, 4x 1Tb, 1x 500Gb WD Caviar Black LG LiteScribe GH24 
OSMonitorKeyboardPower
Win 10 x64 LG E2350 23" 1920x1080 / Samsung 19.5" 1366x768 Razer Lycosa (Mirror Edition) Corsair HX850w 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster 690 Razer Mamba 2012 Razer Goliath XL Logitech X-530 speakers 
Audio
Creative SupremeFX X-Fi sound card 
  hide details  
Reply
My do-it-all rig
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD K15 970A-D3P NVIDIA GeForce GTX 660  NVIDIA GeForce GTX 460 
RAMRAMHard DriveOptical Drive
Kingston  Kingston  Crucial M4 64Gb, 4x 1Tb, 1x 500Gb WD Caviar Black LG LiteScribe GH24 
OSMonitorKeyboardPower
Win 10 x64 LG E2350 23" 1920x1080 / Samsung 19.5" 1366x768 Razer Lycosa (Mirror Edition) Corsair HX850w 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster 690 Razer Mamba 2012 Razer Goliath XL Logitech X-530 speakers 
Audio
Creative SupremeFX X-Fi sound card 
  hide details  
Reply
post #2 of 8
Have you de-fragged recently, Had that problem with MS 2007 and for some reason all the main files got fragmented and it took a year to open

After a defrag it was fine again
post #3 of 8
Thread Starter 
Thanks for the reply.

My PC defrags at midnight on Wednesdays (21 hoursa ago). done a lot of work at the computer today but not enough to unfrag it.

Thanks for hte suggestion.

When you had the issue, had the files quickly frgmented themselves for no particular reason or had it been a while since you'd defragged?

edit: 'unfrag' might be my new favourite word

edit II: win 7 says I'm zero % fragmented.... which is nice!
My do-it-all rig
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD K15 970A-D3P NVIDIA GeForce GTX 660  NVIDIA GeForce GTX 460 
RAMRAMHard DriveOptical Drive
Kingston  Kingston  Crucial M4 64Gb, 4x 1Tb, 1x 500Gb WD Caviar Black LG LiteScribe GH24 
OSMonitorKeyboardPower
Win 10 x64 LG E2350 23" 1920x1080 / Samsung 19.5" 1366x768 Razer Lycosa (Mirror Edition) Corsair HX850w 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster 690 Razer Mamba 2012 Razer Goliath XL Logitech X-530 speakers 
Audio
Creative SupremeFX X-Fi sound card 
  hide details  
Reply
My do-it-all rig
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD K15 970A-D3P NVIDIA GeForce GTX 660  NVIDIA GeForce GTX 460 
RAMRAMHard DriveOptical Drive
Kingston  Kingston  Crucial M4 64Gb, 4x 1Tb, 1x 500Gb WD Caviar Black LG LiteScribe GH24 
OSMonitorKeyboardPower
Win 10 x64 LG E2350 23" 1920x1080 / Samsung 19.5" 1366x768 Razer Lycosa (Mirror Edition) Corsair HX850w 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster 690 Razer Mamba 2012 Razer Goliath XL Logitech X-530 speakers 
Audio
Creative SupremeFX X-Fi sound card 
  hide details  
Reply
post #4 of 8
It unfragged quickly I dont know why.

I don't see a reason to do another install of office,

What if you go to the file location (exe location) and open it direct from the install folder in-case it's the short cut being dumb
post #5 of 8
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by ryanbob1234 View Post
It unfragged quickly I dont know why.

I don't see a reason to do another install of office,

What if you go to the file location (exe location) and open it direct from the install folder in-case it's the short cut being dumb
The only reason I'd have clean - installed the suite would be because it struck me as a quick and easy possible solution.

Opening from the *.exe has the same (slow) result as does opening it from the start menu shortcut.


Thanks RyanBob
My do-it-all rig
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD K15 970A-D3P NVIDIA GeForce GTX 660  NVIDIA GeForce GTX 460 
RAMRAMHard DriveOptical Drive
Kingston  Kingston  Crucial M4 64Gb, 4x 1Tb, 1x 500Gb WD Caviar Black LG LiteScribe GH24 
OSMonitorKeyboardPower
Win 10 x64 LG E2350 23" 1920x1080 / Samsung 19.5" 1366x768 Razer Lycosa (Mirror Edition) Corsair HX850w 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster 690 Razer Mamba 2012 Razer Goliath XL Logitech X-530 speakers 
Audio
Creative SupremeFX X-Fi sound card 
  hide details  
Reply
My do-it-all rig
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD K15 970A-D3P NVIDIA GeForce GTX 660  NVIDIA GeForce GTX 460 
RAMRAMHard DriveOptical Drive
Kingston  Kingston  Crucial M4 64Gb, 4x 1Tb, 1x 500Gb WD Caviar Black LG LiteScribe GH24 
OSMonitorKeyboardPower
Win 10 x64 LG E2350 23" 1920x1080 / Samsung 19.5" 1366x768 Razer Lycosa (Mirror Edition) Corsair HX850w 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster 690 Razer Mamba 2012 Razer Goliath XL Logitech X-530 speakers 
Audio
Creative SupremeFX X-Fi sound card 
  hide details  
Reply
post #6 of 8
Do you run any anti-virus software?
post #7 of 8
Thread Starter 
Fixed.

No idea why but PowerISO was constantly creating loads of virtual drives; it didn't show up in taksmanager.

Uninstalled PowerISO and reinstalled it and it's all good.

Weird.

Thanks for all replies.
My do-it-all rig
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD K15 970A-D3P NVIDIA GeForce GTX 660  NVIDIA GeForce GTX 460 
RAMRAMHard DriveOptical Drive
Kingston  Kingston  Crucial M4 64Gb, 4x 1Tb, 1x 500Gb WD Caviar Black LG LiteScribe GH24 
OSMonitorKeyboardPower
Win 10 x64 LG E2350 23" 1920x1080 / Samsung 19.5" 1366x768 Razer Lycosa (Mirror Edition) Corsair HX850w 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster 690 Razer Mamba 2012 Razer Goliath XL Logitech X-530 speakers 
Audio
Creative SupremeFX X-Fi sound card 
  hide details  
Reply
My do-it-all rig
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD K15 970A-D3P NVIDIA GeForce GTX 660  NVIDIA GeForce GTX 460 
RAMRAMHard DriveOptical Drive
Kingston  Kingston  Crucial M4 64Gb, 4x 1Tb, 1x 500Gb WD Caviar Black LG LiteScribe GH24 
OSMonitorKeyboardPower
Win 10 x64 LG E2350 23" 1920x1080 / Samsung 19.5" 1366x768 Razer Lycosa (Mirror Edition) Corsair HX850w 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster 690 Razer Mamba 2012 Razer Goliath XL Logitech X-530 speakers 
Audio
Creative SupremeFX X-Fi sound card 
  hide details  
Reply
post #8 of 8
Ah well done glad you got it fixed
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Other Software
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Other Software › [solved] MS Word (2010) is taking an age to open.