Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Boot up issues
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Boot up issues

post #1 of 6
Thread Starter 
Okay this is my first time building a comp and every time I turn it on, it boots for 2 sec then shuts down, does this 2-3 times then starts up normally. Specs are in sig, is this normal?
Casual Gamer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz Asus P8Z68-V GeForce GTX 460 Se G Skill 8GB 2133Mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
Raid-0 :: OCZ Vertex 2 60GB SSD x2 ~ 2TB HDD Stor Windows 7 Ultimate Asus 21.5" 2ms 1080p LED PC Power and Cooling Silencer Mk II 500W 
  hide details  
Reply
Casual Gamer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz Asus P8Z68-V GeForce GTX 460 Se G Skill 8GB 2133Mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
Raid-0 :: OCZ Vertex 2 60GB SSD x2 ~ 2TB HDD Stor Windows 7 Ultimate Asus 21.5" 2ms 1080p LED PC Power and Cooling Silencer Mk II 500W 
  hide details  
Reply
post #2 of 6
Thread Starter 
Read around forums, seems like this problem is known as cold boot cycle.
I disabled the internal ppl voltage, hopefully this fixes it
Casual Gamer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz Asus P8Z68-V GeForce GTX 460 Se G Skill 8GB 2133Mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
Raid-0 :: OCZ Vertex 2 60GB SSD x2 ~ 2TB HDD Stor Windows 7 Ultimate Asus 21.5" 2ms 1080p LED PC Power and Cooling Silencer Mk II 500W 
  hide details  
Reply
Casual Gamer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz Asus P8Z68-V GeForce GTX 460 Se G Skill 8GB 2133Mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
Raid-0 :: OCZ Vertex 2 60GB SSD x2 ~ 2TB HDD Stor Windows 7 Ultimate Asus 21.5" 2ms 1080p LED PC Power and Cooling Silencer Mk II 500W 
  hide details  
Reply
post #3 of 6
Did it work? I have a friend having the same prob with a msi Gd 55 and my gd 65 did this also, seems its random and the memory slots have something to do with because if you swap out ram or swith them around it behaves differently but no memory errors. Mine seemed to fix itself (knock on wood)
post #4 of 6
Checked the boot order of drives in the BIOS?
My do-it-all rig
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD K15 970A-D3P NVIDIA GeForce GTX 660  NVIDIA GeForce GTX 460 
RAMRAMHard DriveOptical Drive
Kingston  Kingston  Crucial M4 64Gb, 4x 1Tb, 1x 500Gb WD Caviar Black LG LiteScribe GH24 
OSMonitorKeyboardPower
Win 10 x64 LG E2350 23" 1920x1080 / Samsung 19.5" 1366x768 Razer Lycosa (Mirror Edition) Corsair HX850w 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster 690 Razer Mamba 2012 Razer Goliath XL Logitech X-530 speakers 
Audio
Creative SupremeFX X-Fi sound card 
  hide details  
Reply
My do-it-all rig
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD K15 970A-D3P NVIDIA GeForce GTX 660  NVIDIA GeForce GTX 460 
RAMRAMHard DriveOptical Drive
Kingston  Kingston  Crucial M4 64Gb, 4x 1Tb, 1x 500Gb WD Caviar Black LG LiteScribe GH24 
OSMonitorKeyboardPower
Win 10 x64 LG E2350 23" 1920x1080 / Samsung 19.5" 1366x768 Razer Lycosa (Mirror Edition) Corsair HX850w 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster 690 Razer Mamba 2012 Razer Goliath XL Logitech X-530 speakers 
Audio
Creative SupremeFX X-Fi sound card 
  hide details  
Reply
post #5 of 6
Quote:
Originally Posted by makecoldplayhistory View Post
Checked the boot order of drives in the BIOS?
I have a similar problem as the OP. I initially had the wrong boot order also, but i corrected the issue, although it had no effect on the original problem.
post #6 of 6
This is pretty common. Disabling the PLL overvolt won't do anything. Disabling your MoBo's splash screen has helped some people, but not all. It's usually that yours restarts 2-3 times, usually its only one restart then it boots.
SB Build
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k @ 4.5GHz Asus P8P67 PRO Rev. 3 EVGA GTX580 SC 1.5GB 8GB Corsair Vengeance 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial M4 64GB, 1TB W.D. Black Samsung DVD-RW 22X Corsair H70 [Modded] Windows 7 Pro 64-Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2412m Das Model S Professional Silent Antec Signature SG-850W Corsair 600T 
MouseMouse PadAudio
Razer DeathAdder Steelseries qCK Creative XiFi Titanium Fatal1ty Pro 
  hide details  
Reply
SB Build
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k @ 4.5GHz Asus P8P67 PRO Rev. 3 EVGA GTX580 SC 1.5GB 8GB Corsair Vengeance 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial M4 64GB, 1TB W.D. Black Samsung DVD-RW 22X Corsair H70 [Modded] Windows 7 Pro 64-Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2412m Das Model S Professional Silent Antec Signature SG-850W Corsair 600T 
MouseMouse PadAudio
Razer DeathAdder Steelseries qCK Creative XiFi Titanium Fatal1ty Pro 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Boot up issues