Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Win 7 black screen and no loading
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Win 7 black screen and no loading

post #1 of 10
Thread Starter 
I replaced my old p8z68 mobo due to the sound dident work anymore. so i got a new mobo and now i have other problems..

The pc starts up fine and i can enter bios were everything is detected and defaults. So then i try to install windows 7 64 bit and it start to show the "windows is loading files" screen. After it is finish then it shows me the screen were windows is starting, but then the screen turns black and nothing happens.

I have 2 HDD and 2 ati 5870 cards and i tryed with one of each hardware connected only. so it is not the HDD or the gfx card. but something else.

The asus mobo shows me Q code AE that says "legacy boot device" in the manual ????

what does that mean..

Things worked well on my first mobo with the broken sound

I also flashed the bios to the newest but that dident work.

I tryed to disconnect all hardware that i dont need so i only have the very basic hardware installed.

Things looks fine in the bios were i tryed to switch the boot prio with no luck either...i need my pc to work soon :s

I think it has to dO wIth my hDD that is around 2 yeard old samsung F1 model 1 tB


asus p8z68 deluxe
corsair ddr 3 1600 mhz
zalman 750 w psu
ati 5870
samsung 1 tb HDD
INTEL 3.30 SANDYBRIDGE 2500K
post #2 of 10
Make sure the legacy boot driver is enabled in the bios. If it is, then I'm not sure. Are you getting any MoBo LED's lit up while going to this process? If so, post which ones are lighting up.
SB Build
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k @ 4.5GHz Asus P8P67 PRO Rev. 3 EVGA GTX580 SC 1.5GB 8GB Corsair Vengeance 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial M4 64GB, 1TB W.D. Black Samsung DVD-RW 22X Corsair H70 [Modded] Windows 7 Pro 64-Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2412m Das Model S Professional Silent Antec Signature SG-850W Corsair 600T 
MouseMouse PadAudio
Razer DeathAdder Steelseries qCK Creative XiFi Titanium Fatal1ty Pro 
  hide details  
Reply
SB Build
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k @ 4.5GHz Asus P8P67 PRO Rev. 3 EVGA GTX580 SC 1.5GB 8GB Corsair Vengeance 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial M4 64GB, 1TB W.D. Black Samsung DVD-RW 22X Corsair H70 [Modded] Windows 7 Pro 64-Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2412m Das Model S Professional Silent Antec Signature SG-850W Corsair 600T 
MouseMouse PadAudio
Razer DeathAdder Steelseries qCK Creative XiFi Titanium Fatal1ty Pro 
  hide details  
Reply
post #3 of 10
Thread Starter 
Im not sure i understand what led you mean...there is a display that shows q code AE and then there are lights in the reset and power on-off buttons on the mobo. and yes that device is enable
post #4 of 10
Make sure you do not connect your primary harddrive to the Navy Blue Marvell connectors. Infact, use the light blue connectors when installing. Afterwards you can move it to the Native white 6GB/s connectors.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600K@4.5GHz Asus P8P67 Pro 3.0 (B3) EVGA GTX 1070 SC Black Edition 4x4GB Corsair Vengeance 1600-9-9-9-24-2t-1.5v 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
M500 240GB SSD for OS, 2x256GB M4's Raid0 for ... Generic Windows 10 Pro 64 Bit Asus VK266H 
PowerCase
Corsair RM 750x Cooler Master Storm Scout 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600K@4.5GHz Asus P8P67 Pro 3.0 (B3) EVGA GTX 1070 SC Black Edition 4x4GB Corsair Vengeance 1600-9-9-9-24-2t-1.5v 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
M500 240GB SSD for OS, 2x256GB M4's Raid0 for ... Generic Windows 10 Pro 64 Bit Asus VK266H 
PowerCase
Corsair RM 750x Cooler Master Storm Scout 
  hide details  
Reply
post #5 of 10
Thread Starter 
It is conected to that light blue port and i also tryed to full format my hdd at my friends pc..no results..it is the same crap all over...freeze at starting windows screen
post #6 of 10
Which version of Windows 7 did you Buy?
Torch's Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6750 w/G0 ASUS P5KC Sapphire HD5770 1GB 4 GB G.Skill DDR3 1333 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
ADATA S510 120GB SSD, (2)Samsung F3 1TB, Seaga... Asus SATA DVD LinuxMint 13 x86 w/Mate Asus 23" HD 1080p HDMI LED LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Sidewinder X4 610w PC Power & Cool Silencer Rosewill Blackbone Logitech G400 
Mouse Pad
DOLICA 
  hide details  
Reply
Torch's Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6750 w/G0 ASUS P5KC Sapphire HD5770 1GB 4 GB G.Skill DDR3 1333 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
ADATA S510 120GB SSD, (2)Samsung F3 1TB, Seaga... Asus SATA DVD LinuxMint 13 x86 w/Mate Asus 23" HD 1080p HDMI LED LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Sidewinder X4 610w PC Power & Cool Silencer Rosewill Blackbone Logitech G400 
Mouse Pad
DOLICA 
  hide details  
Reply
post #7 of 10
Try a CMOS reset. Unplug the mains power cable to the PC and take out the motherboard battery (it looks like an supersize watch battery). Then, put it back in and reconnect the power.
tehwelterweight
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k @4.7Ghz, 1.28v Asus P8Z77-V DELUXE ASUS (ref) NVIDIA GTX 980 ti 8GB Corsair Dominator Platinum 2400mhz 10-12-12... 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 PRO 256GB Corsair H100i W7 64bit  BenQ XL2411T 
KeyboardPowerCaseMouse
QPAD MK-85 Seasonic X-660 Corsair C70  Razer Deathadder 2013  
Audio
Creative Sound Blaster X-Fi Titanium HD  
  hide details  
Reply
tehwelterweight
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k @4.7Ghz, 1.28v Asus P8Z77-V DELUXE ASUS (ref) NVIDIA GTX 980 ti 8GB Corsair Dominator Platinum 2400mhz 10-12-12... 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 PRO 256GB Corsair H100i W7 64bit  BenQ XL2411T 
KeyboardPowerCaseMouse
QPAD MK-85 Seasonic X-660 Corsair C70  Razer Deathadder 2013  
Audio
Creative Sound Blaster X-Fi Titanium HD  
  hide details  
Reply
post #8 of 10
Thread Starter 
I also tryed to reset bios with the battery thing. i have windows ultimate 7 64 bit. i tryed to install my old vista 32 and it does the same..i tryed with xp and it started to install the files and left me with a blue screen of death that said something with vira on my hdd and im 100 % sure that there is NO vira also because i have made a 3 hours full format and deleted all partitions.

I never had any problems like this..i took all my power cables out..and i tryed with all my ram in single slots and both my ati card and both my hdd..it is the same thing happens over and over..i start to think the mobo is defective
post #9 of 10
Thread Starter 
I surrender...so i send my whole pc back to the shop and then i must pay em to fix it :s

the only thing i dident test was the cpu so i think it must be something wrong with the cpu
post #10 of 10
Just by an offchance, did you have 2 monitors connected?

Might sound silly but I spent a good few hours trying to work out why I was getting a blank screen after the first restart of OS.. Turns out that it'd swapped primary output to my TV.. >.>

If everything loads.. (Bios and you see the first installation / loading screen) then it should rule out RAM, GPU, CPU, PSU and Mobo .. :|
Unless its an intermitant problem with the RAM. Did the HDD light light flash (on tower) to say it was active (i.e. read/write/access). If not, could of tried connecting to SATAII rather than III...

But theres seriously a lot of options to explore
 
Rena [A6-4400M]
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 1090T [4.46GHz @ 1.472v] Gigabyte GA 790FXTA-UD5 [35C Ambient] Sapphire HD 6950 [Unlocked 1030/1500] Kingston HyperX [4x4GB / 1785MHz] 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Mushkin Chronos Enhanced SSD [240GB] 9TB Storage Pioneer DVR-219L Corsair H100 [39C Idle/52C Load] 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8 x64 BenQ VW2420H Razer Blackwidow Antec CP850 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec Twelve Hundred Sharkoon Fireglider Roccat Taito / Steelseries QcK C-Media CMI8738-MX - Videologic ZXR-500 
AudioAudioOtherOther
Logitech G930 Shure SRH240A Wacom Bamboo Pen and Touch Logitech Webcam Pro 9000 HD 
Other
Blue Microphones Snowflake USB Microphone 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD A6-4400M Samsung NP355V5C-A05UK AMD Radeon HD 7520G Corsair Vengeance 8GB 1866MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 830 Series 64 GB Super Multi Dual Layer Windows 7 Home Premium 15.6” HD LED Display 
KeyboardCaseMouseAudio
Built in Samsung 355V5C Touchpad 3W Stereo Speaker (1.5W x2) 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i7-3930k C2 Gigabyte Ga-x79-up4 XFX HD7970 3GB DD OC XFX HD7970 3GB DD OC 
RAMHard DriveCoolingOS
Kingston 4x4GB Beast Series 2400MHz Mushkin Chronos Deluxe 240GB Corsair H100i Fedora 
PowerCaseAudioOther
XFX 850W Pro Series NZXT Phantom 630 White Creative Soundblaster Recon3D Fatal1ty Professi... Bitfenix Spectre Pro (200mm | Red) x4 
OtherOtherOtherOther
Bitfenix Alchemy 6Pin PCIe Extension (Orange/Bl... Bitfenix Alchemy Braided SATA Cable (Red/Black) x6 Bitfenix Spectre Pro (140mm | Red) x1 Bitfenix Spectre Pro (140mm | Orange) x3 
OtherOtherOtherOther
Bitfenix Spectre Pro (120mm | Orange) x1 Bitfenix Hydra (Spectre Pro LED Controller) x1 Bitfenix Alchemy 24Pin ATX Extension (Orange/Bl... Bitfenix Alchemy 8Pin EPS12V Extension (Orange/... 
Other
Bitfenix Alchemy 8Pin PCIe Extension (Orange/Bl... 
  hide details  
Reply
 
Rena [A6-4400M]
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 1090T [4.46GHz @ 1.472v] Gigabyte GA 790FXTA-UD5 [35C Ambient] Sapphire HD 6950 [Unlocked 1030/1500] Kingston HyperX [4x4GB / 1785MHz] 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Mushkin Chronos Enhanced SSD [240GB] 9TB Storage Pioneer DVR-219L Corsair H100 [39C Idle/52C Load] 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8 x64 BenQ VW2420H Razer Blackwidow Antec CP850 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec Twelve Hundred Sharkoon Fireglider Roccat Taito / Steelseries QcK C-Media CMI8738-MX - Videologic ZXR-500 
AudioAudioOtherOther
Logitech G930 Shure SRH240A Wacom Bamboo Pen and Touch Logitech Webcam Pro 9000 HD 
Other
Blue Microphones Snowflake USB Microphone 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD A6-4400M Samsung NP355V5C-A05UK AMD Radeon HD 7520G Corsair Vengeance 8GB 1866MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 830 Series 64 GB Super Multi Dual Layer Windows 7 Home Premium 15.6” HD LED Display 
KeyboardCaseMouseAudio
Built in Samsung 355V5C Touchpad 3W Stereo Speaker (1.5W x2) 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i7-3930k C2 Gigabyte Ga-x79-up4 XFX HD7970 3GB DD OC XFX HD7970 3GB DD OC 
RAMHard DriveCoolingOS
Kingston 4x4GB Beast Series 2400MHz Mushkin Chronos Deluxe 240GB Corsair H100i Fedora 
PowerCaseAudioOther
XFX 850W Pro Series NZXT Phantom 630 White Creative Soundblaster Recon3D Fatal1ty Professi... Bitfenix Spectre Pro (200mm | Red) x4 
OtherOtherOtherOther
Bitfenix Alchemy 6Pin PCIe Extension (Orange/Bl... Bitfenix Alchemy Braided SATA Cable (Red/Black) x6 Bitfenix Spectre Pro (140mm | Red) x1 Bitfenix Spectre Pro (140mm | Orange) x3 
OtherOtherOtherOther
Bitfenix Spectre Pro (120mm | Orange) x1 Bitfenix Hydra (Spectre Pro LED Controller) x1 Bitfenix Alchemy 24Pin ATX Extension (Orange/Bl... Bitfenix Alchemy 8Pin EPS12V Extension (Orange/... 
Other
Bitfenix Alchemy 8Pin PCIe Extension (Orange/Bl... 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Win 7 black screen and no loading