Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › CPU stuck at 806Mhz!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

CPU stuck at 806Mhz!

post #1 of 11
Thread Starter 
My old motherboard died so I am using my first one, the Biostar MCP6P M2+, and ever since I installed my cpu it has been stuck at 806Mhz.

I've disabled CnQ, i've updated the bios, i've upped the FSB and still no 2.7Ghz.

What are the possible fixes for this? When booting up the summary page says that my cpu is running at 200x13.5 but in windows it is only at 200x4.



please help.
The Computer
(7 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 970BE @ 3.5Ghz ASRock Extreme3 870 @ 2.4Ghz 2x GTX 465 sli [1.03v 730/1460/1650]  8gb DDR3 @1333mhz 
CoolingOSMonitor
CM V8 Win7 64bit HP 2210m 1920x1080 
  hide details  
Reply
The Computer
(7 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 970BE @ 3.5Ghz ASRock Extreme3 870 @ 2.4Ghz 2x GTX 465 sli [1.03v 730/1460/1650]  8gb DDR3 @1333mhz 
CoolingOSMonitor
CM V8 Win7 64bit HP 2210m 1920x1080 
  hide details  
Reply
post #2 of 11
The Board may simply not support it. Check CPU-z?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon w3680 Gigabyte X58A-UD3R GTX 295 Engineering Samples 2X Corsair XMS3 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Sandisk SSD Seagate Corsair H50 W7 Ult 
MonitorMonitorKeyboardCase
Viewsonic VA1912wb Viewsonic VA912b K350 CM HAF 
Mouse
Logitech M570 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon w3680 Gigabyte X58A-UD3R GTX 295 Engineering Samples 2X Corsair XMS3 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Sandisk SSD Seagate Corsair H50 W7 Ult 
MonitorMonitorKeyboardCase
Viewsonic VA1912wb Viewsonic VA912b K350 CM HAF 
Mouse
Logitech M570 
  hide details  
Reply
post #3 of 11
In windows, Go into Power Options, and select Balanced or High Performance
The Ancient
(14 items)
 
FZ-G1
(8 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom X6 1055T 3.9GHz NB 3.0GHz ASUS Crosshair V  GTX 770 8GB G.Skill TridentX 1652MHz CL7-7-8-20-22 1T 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ 60GB Vertex 2E - 3x HDD's Samsung Blu-Ray Drive Custom W/C Loop Windows 7 64bit 
PowerCase
Superflower Leadex 650W Coolermaster Storm Scout Mod 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Core i5-3437U Intel HD4000 8GB 256GB SSD 
OSMonitorKeyboardCase
Windows 8 Pro 10.1 WUXGA Touchscreen Worlds Durable Tablet 
  hide details  
Reply
The Ancient
(14 items)
 
FZ-G1
(8 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom X6 1055T 3.9GHz NB 3.0GHz ASUS Crosshair V  GTX 770 8GB G.Skill TridentX 1652MHz CL7-7-8-20-22 1T 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ 60GB Vertex 2E - 3x HDD's Samsung Blu-Ray Drive Custom W/C Loop Windows 7 64bit 
PowerCase
Superflower Leadex 650W Coolermaster Storm Scout Mod 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Core i5-3437U Intel HD4000 8GB 256GB SSD 
OSMonitorKeyboardCase
Windows 8 Pro 10.1 WUXGA Touchscreen Worlds Durable Tablet 
  hide details  
Reply
post #4 of 11
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by MR KROGOTH View Post
The Board may simply not support it. Check CPU-z?
The board supports it according to the Biostar website and this board has had this cpu in it before. At it worked fine.

Quote:
Originally Posted by Atomfix View Post
In windows, Go into Power Options, and select Balanced or High Performance
I did. No luck
The Computer
(7 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 970BE @ 3.5Ghz ASRock Extreme3 870 @ 2.4Ghz 2x GTX 465 sli [1.03v 730/1460/1650]  8gb DDR3 @1333mhz 
CoolingOSMonitor
CM V8 Win7 64bit HP 2210m 1920x1080 
  hide details  
Reply
The Computer
(7 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 970BE @ 3.5Ghz ASRock Extreme3 870 @ 2.4Ghz 2x GTX 465 sli [1.03v 730/1460/1650]  8gb DDR3 @1333mhz 
CoolingOSMonitor
CM V8 Win7 64bit HP 2210m 1920x1080 
  hide details  
Reply
post #5 of 11
http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/...t.php?S_ID=370
Your CPU is supported.

Is C1E enabled? And also how are you checking? If you're checking when the CPU is idle and C1E is enabled then you'll see a clock of 800MHz because the processor isn't being used. Fire up a CPU intensive application and it should go up in clock speed.
    
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i7-4650U Intel HD Graphics 5000 Samsung 8GB DDR3 Samsung 512GB SSD 
OS
Macintosh OS X "Yosemite" 
  hide details  
Reply
    
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i7-4650U Intel HD Graphics 5000 Samsung 8GB DDR3 Samsung 512GB SSD 
OS
Macintosh OS X "Yosemite" 
  hide details  
Reply
post #6 of 11
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by MrAlex View Post
http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/...t.php?S_ID=370
Your CPU is supported.

Is C1E enabled? And also how are you checking? If you're checking when the CPU is idle and C1E is enabled then you'll see a clock of 800MHz because the processor isn't being used. Fire up a CPU intensive application and it should go up in clock speed.
When I use LinX it still stays at 800Mhz. I'm not sure if C1E is enabled or not.
The Computer
(7 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 970BE @ 3.5Ghz ASRock Extreme3 870 @ 2.4Ghz 2x GTX 465 sli [1.03v 730/1460/1650]  8gb DDR3 @1333mhz 
CoolingOSMonitor
CM V8 Win7 64bit HP 2210m 1920x1080 
  hide details  
Reply
The Computer
(7 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 970BE @ 3.5Ghz ASRock Extreme3 870 @ 2.4Ghz 2x GTX 465 sli [1.03v 730/1460/1650]  8gb DDR3 @1333mhz 
CoolingOSMonitor
CM V8 Win7 64bit HP 2210m 1920x1080 
  hide details  
Reply
post #7 of 11
Thread Starter 
Reset bios again. No results
The Computer
(7 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 970BE @ 3.5Ghz ASRock Extreme3 870 @ 2.4Ghz 2x GTX 465 sli [1.03v 730/1460/1650]  8gb DDR3 @1333mhz 
CoolingOSMonitor
CM V8 Win7 64bit HP 2210m 1920x1080 
  hide details  
Reply
The Computer
(7 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 970BE @ 3.5Ghz ASRock Extreme3 870 @ 2.4Ghz 2x GTX 465 sli [1.03v 730/1460/1650]  8gb DDR3 @1333mhz 
CoolingOSMonitor
CM V8 Win7 64bit HP 2210m 1920x1080 
  hide details  
Reply
post #8 of 11
turn off all power saving stuff. cnq, c1e and anything else that may automatically downclock the cpu to save energy. Also, make sure you have the latest bios on your board.
Meh >.<
(18 items)
 
For Sale: Two Ultra Kaze 3k RPM
$15 (USD)
For Sale: US Cellular blackberry 8530
$35 (USD) or best offer
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500k Asus P67 Sabertooth XFX 7870 Black Edition Samsung Low profile 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
OCZ Agility 3  Seagate ST3500410AS Seagate ST3750528AS Seagate ST3750640NS 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Hitachi HTS545025B9A300 NZXT Havik 120 Windows 7 Home Premium X64 Samsung 27" P2770 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K60 BFG 1000 Watt Open air tech bench M60 
  hide details  
Reply
Meh >.<
(18 items)
 
For Sale: Two Ultra Kaze 3k RPM
$15 (USD)
For Sale: US Cellular blackberry 8530
$35 (USD) or best offer
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500k Asus P67 Sabertooth XFX 7870 Black Edition Samsung Low profile 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
OCZ Agility 3  Seagate ST3500410AS Seagate ST3750528AS Seagate ST3750640NS 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Hitachi HTS545025B9A300 NZXT Havik 120 Windows 7 Home Premium X64 Samsung 27" P2770 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K60 BFG 1000 Watt Open air tech bench M60 
  hide details  
Reply
post #9 of 11
Might be a bad board... Things like this usually happen when you pop a CPU into the motherboard that's above the max TDP. This shouldn't happen to you, since the 425 is a 95w and that's the max TDP of your board.
post #10 of 11
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Crystal_Castles View Post
turn off all power saving stuff. cnq, c1e and anything else that may automatically downclock the cpu to save energy. Also, make sure you have the latest bios on your board.
I have the latest BIOS.
Went into BIOS and disabled CNQ and couldn't find a setting called c1E but i did find something called power managment and it's options were "User Defined" - "Max Saving" - "Min Saving" and i set it to min saving.

Restarted and alas still at 800Mhz...
The Computer
(7 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 970BE @ 3.5Ghz ASRock Extreme3 870 @ 2.4Ghz 2x GTX 465 sli [1.03v 730/1460/1650]  8gb DDR3 @1333mhz 
CoolingOSMonitor
CM V8 Win7 64bit HP 2210m 1920x1080 
  hide details  
Reply
The Computer
(7 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 970BE @ 3.5Ghz ASRock Extreme3 870 @ 2.4Ghz 2x GTX 465 sli [1.03v 730/1460/1650]  8gb DDR3 @1333mhz 
CoolingOSMonitor
CM V8 Win7 64bit HP 2210m 1920x1080 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD CPUs
Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › CPU stuck at 806Mhz!