Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › oh my god! I need help.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

oh my god! I need help.

post #1 of 22
Thread Starter 
I swear to god, I am honestly willing to pay $15 USD for a solution or assistance that leads up to that. I just built a new rig with the P8Z68 Deluxe motherboard and the network cards are functioning but it doesn't pick my ip config. There's two device managers, "Realtek and Intel something" Every ******* (excuse the language) time I try to connect it would say "Local Area Connection 2 doesn't have valid ip configuration - Not fixed. Obviously I tried typing my connection info manually (default gateway,submet mask , etc etc) Since I couldn't update my motherboard to the latest version through the internet. I had to download it on this computer and transfer it through a flash drive. Obviously it didn't work.

I checked in computer - properties - all devices are functioning. It doesn't have a yellow exclamiantion mark. I'm using WINDOWS 7 PROFESSIONAL 64 bit. i7 2600k intel cpu, bla bla.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 2600k P8Z68 DELUXE EVGA GTX 560 TI COSAIR VENGENCE 8 GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
WESTERN DIGITAL 1 TB @7200 RPM Crucial M4 64 GB boot-drive ASUS OPTICAL DRIVE HYPER-COOLING 212 
OSMonitorCase
WINDOWS 7 PROFESSIONAL SAMSUNG SYNCMASTER BK2450 2MS 24" HAF 32 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 2600k P8Z68 DELUXE EVGA GTX 560 TI COSAIR VENGENCE 8 GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
WESTERN DIGITAL 1 TB @7200 RPM Crucial M4 64 GB boot-drive ASUS OPTICAL DRIVE HYPER-COOLING 212 
OSMonitorCase
WINDOWS 7 PROFESSIONAL SAMSUNG SYNCMASTER BK2450 2MS 24" HAF 32 
  hide details  
Reply
post #2 of 22
Have you tried using something like Driver Sweeper and clearing out both sets of drivers?
 
F@H
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 @ 4.0ghz EVGA x58 132-BL-E758-A1 2x EVGA 460 1 GB G.SKILL 3 x 2 GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Mushkin 40 GB SSD / WD Black 1 TB Windows 7 Home Premium 64-bit DCLCD 20.1" Logitech G15 
PowerCaseMouse
Antec TP 750 Antec 900 Logitech G5 
CPUMotherboardRAMCooling
i7 2700k ASUS Maximus Gene-Z z68 G.Skill 2133mhz Noctua NH-D14 
OSPowerCase
Ubuntu 10.10 BFG 650 Silverstone TJ08-E 
  hide details  
Reply
 
F@H
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 @ 4.0ghz EVGA x58 132-BL-E758-A1 2x EVGA 460 1 GB G.SKILL 3 x 2 GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Mushkin 40 GB SSD / WD Black 1 TB Windows 7 Home Premium 64-bit DCLCD 20.1" Logitech G15 
PowerCaseMouse
Antec TP 750 Antec 900 Logitech G5 
CPUMotherboardRAMCooling
i7 2700k ASUS Maximus Gene-Z z68 G.Skill 2133mhz Noctua NH-D14 
OSPowerCase
Ubuntu 10.10 BFG 650 Silverstone TJ08-E 
  hide details  
Reply
post #3 of 22
Get Driver Sweeper from Phyxion.

Use the motherboard disc.

Install your LAN drivers.

Should work, I was getting this error on my Asus 980a a while back.
 
Family Rig
(11 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Silicon Lottery i7 4790k 4.8 GHz Asus Maxiumus VII Hero Asus GTX 970 4GB Strix 16 GBKingston Hyper X 1600 MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Corsair Neutron XT 480 GB [1] WD Red 4TB [Data] [1] Seagate Firecuda 2TB [Games] Noctua NH-D15S 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 pro Asus VG248QE 120 Hz Lightboost Enabled Logitech G810 Corsair AX760 
CaseMouseAudioAudio
Fractal Design Define R4 Logitech G Pro AudioEngine D1 DAC ATM-M50 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 965 Asus 990FX Sabertooth PNY GTX 570 1280 MB 6 GB Corsair DDR3 1333 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate 500 GB LG DVD R/W Coolermaster Hyper 212 Evo Windows 7 Pro 
MonitorPowerCase
Acer 21.5" 1080p Corsair CS650M NZXT Source 210 
  hide details  
Reply
 
Family Rig
(11 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Silicon Lottery i7 4790k 4.8 GHz Asus Maxiumus VII Hero Asus GTX 970 4GB Strix 16 GBKingston Hyper X 1600 MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Corsair Neutron XT 480 GB [1] WD Red 4TB [Data] [1] Seagate Firecuda 2TB [Games] Noctua NH-D15S 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 pro Asus VG248QE 120 Hz Lightboost Enabled Logitech G810 Corsair AX760 
CaseMouseAudioAudio
Fractal Design Define R4 Logitech G Pro AudioEngine D1 DAC ATM-M50 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 965 Asus 990FX Sabertooth PNY GTX 570 1280 MB 6 GB Corsair DDR3 1333 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate 500 GB LG DVD R/W Coolermaster Hyper 212 Evo Windows 7 Pro 
MonitorPowerCase
Acer 21.5" 1080p Corsair CS650M NZXT Source 210 
  hide details  
Reply
post #4 of 22
You installed the LAN drivers that came with the mobo, right? If not, then do that first. If you have, then do the following.

Try typing this into the command prompt (set everything back to auto first):

ipconfig /release
wait 10 seconds
ipconfig /renew
wait 10 seconds

Check if it works then.

Just to double check silly things:
1. The Ethernet cable is properly connected to both your PC and router
2. Router is receiving signal from modem
3. Modem is getting signal
4. Try a different Ethernet cable

Try the above things and post back w/ results.
SB Build
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k @ 4.5GHz Asus P8P67 PRO Rev. 3 EVGA GTX580 SC 1.5GB 8GB Corsair Vengeance 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial M4 64GB, 1TB W.D. Black Samsung DVD-RW 22X Corsair H70 [Modded] Windows 7 Pro 64-Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2412m Das Model S Professional Silent Antec Signature SG-850W Corsair 600T 
MouseMouse PadAudio
Razer DeathAdder Steelseries qCK Creative XiFi Titanium Fatal1ty Pro 
  hide details  
Reply
SB Build
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k @ 4.5GHz Asus P8P67 PRO Rev. 3 EVGA GTX580 SC 1.5GB 8GB Corsair Vengeance 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial M4 64GB, 1TB W.D. Black Samsung DVD-RW 22X Corsair H70 [Modded] Windows 7 Pro 64-Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2412m Das Model S Professional Silent Antec Signature SG-850W Corsair 600T 
MouseMouse PadAudio
Razer DeathAdder Steelseries qCK Creative XiFi Titanium Fatal1ty Pro 
  hide details  
Reply
post #5 of 22
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by snoball;14679687 
Get Driver Sweeper from Phyxion.

Use the motherboard disc.

Install your LAN drivers.

Should work, I was getting this error on my Asus 980a a while back.

Driver sweeper? - gotcha. Use it to clear what exactly and reinstall the LAN drivers from my motherboard disc again? Just for clarification.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 2600k P8Z68 DELUXE EVGA GTX 560 TI COSAIR VENGENCE 8 GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
WESTERN DIGITAL 1 TB @7200 RPM Crucial M4 64 GB boot-drive ASUS OPTICAL DRIVE HYPER-COOLING 212 
OSMonitorCase
WINDOWS 7 PROFESSIONAL SAMSUNG SYNCMASTER BK2450 2MS 24" HAF 32 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 2600k P8Z68 DELUXE EVGA GTX 560 TI COSAIR VENGENCE 8 GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
WESTERN DIGITAL 1 TB @7200 RPM Crucial M4 64 GB boot-drive ASUS OPTICAL DRIVE HYPER-COOLING 212 
OSMonitorCase
WINDOWS 7 PROFESSIONAL SAMSUNG SYNCMASTER BK2450 2MS 24" HAF 32 
  hide details  
Reply
post #6 of 22
Quote:
Originally Posted by TheQookieMonster;14679709 
Driver sweeper? - gotcha. Use it to clear what exactly and reinstall the LAN drivers from my motherboard disc again? Just for clarification.

Clear the LAN and networking drivers. Then reinstall the LAN drivers that came on the disc with your motherboard.
SB Build
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k @ 4.5GHz Asus P8P67 PRO Rev. 3 EVGA GTX580 SC 1.5GB 8GB Corsair Vengeance 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial M4 64GB, 1TB W.D. Black Samsung DVD-RW 22X Corsair H70 [Modded] Windows 7 Pro 64-Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2412m Das Model S Professional Silent Antec Signature SG-850W Corsair 600T 
MouseMouse PadAudio
Razer DeathAdder Steelseries qCK Creative XiFi Titanium Fatal1ty Pro 
  hide details  
Reply
SB Build
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k @ 4.5GHz Asus P8P67 PRO Rev. 3 EVGA GTX580 SC 1.5GB 8GB Corsair Vengeance 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial M4 64GB, 1TB W.D. Black Samsung DVD-RW 22X Corsair H70 [Modded] Windows 7 Pro 64-Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2412m Das Model S Professional Silent Antec Signature SG-850W Corsair 600T 
MouseMouse PadAudio
Razer DeathAdder Steelseries qCK Creative XiFi Titanium Fatal1ty Pro 
  hide details  
Reply
post #7 of 22
disable any anti-virus momentarily if you have any. norton is notorious.

you might need a new card. keep the $15.
Second Intel Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2700 4.5/ 1.28 77 290 (2) 16 / 1866 
Hard DriveCoolingOSMonitor
1000 360/240 10 64 28 2160 
PowerCase
850 540 
  hide details  
Reply
Second Intel Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2700 4.5/ 1.28 77 290 (2) 16 / 1866 
Hard DriveCoolingOSMonitor
1000 360/240 10 64 28 2160 
PowerCase
850 540 
  hide details  
Reply
post #8 of 22
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by rdr09;14679747 
disable any anti-virus momentarily if you have any. norton is notorious.

you might need a new card. keep the $15.

I just bought a gtx 560 ti lol
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 2600k P8Z68 DELUXE EVGA GTX 560 TI COSAIR VENGENCE 8 GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
WESTERN DIGITAL 1 TB @7200 RPM Crucial M4 64 GB boot-drive ASUS OPTICAL DRIVE HYPER-COOLING 212 
OSMonitorCase
WINDOWS 7 PROFESSIONAL SAMSUNG SYNCMASTER BK2450 2MS 24" HAF 32 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 2600k P8Z68 DELUXE EVGA GTX 560 TI COSAIR VENGENCE 8 GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
WESTERN DIGITAL 1 TB @7200 RPM Crucial M4 64 GB boot-drive ASUS OPTICAL DRIVE HYPER-COOLING 212 
OSMonitorCase
WINDOWS 7 PROFESSIONAL SAMSUNG SYNCMASTER BK2450 2MS 24" HAF 32 
  hide details  
Reply
post #9 of 22
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Zzari;14679688 
You installed the LAN drivers that came with the mobo, right? If not, then do that first. If you have, then do the following.

Try typing this into the command prompt (set everything back to auto first):

ipconfig /release
wait 10 seconds
ipconfig /renew
wait 10 seconds

Check if it works then.

Just to double check silly things:
1. The Ethernet cable is properly connected to both your PC and router
2. Router is receiving signal from modem
3. Modem is getting signal
4. Try a different Ethernet cable

Try the above things and post back w/ results.

Yeah, everything is fine. There is no ip to release or renew. Going to use sweeper and reinstalling
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 2600k P8Z68 DELUXE EVGA GTX 560 TI COSAIR VENGENCE 8 GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
WESTERN DIGITAL 1 TB @7200 RPM Crucial M4 64 GB boot-drive ASUS OPTICAL DRIVE HYPER-COOLING 212 
OSMonitorCase
WINDOWS 7 PROFESSIONAL SAMSUNG SYNCMASTER BK2450 2MS 24" HAF 32 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 2600k P8Z68 DELUXE EVGA GTX 560 TI COSAIR VENGENCE 8 GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
WESTERN DIGITAL 1 TB @7200 RPM Crucial M4 64 GB boot-drive ASUS OPTICAL DRIVE HYPER-COOLING 212 
OSMonitorCase
WINDOWS 7 PROFESSIONAL SAMSUNG SYNCMASTER BK2450 2MS 24" HAF 32 
  hide details  
Reply
post #10 of 22
Sometimes you can have an issue when you have two network adapters installed. Try disabling one of them and making sure you're plugged into the one that is enabled.
Gaming PC
(18 items)
 
Media Center PC
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3930K @ 4.7ghz Asus Rampage IV Extreme MSI GTX 780 Lightning Corsair DOMINATOR 1866 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Vertex 3 MaxIOPS Western Digital Caviar Black Lite-On DVD/CD R/W Corsair H100 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate 64-bit HP ZR24w x3 Filco Majestouch 2 Tenkeyless (MX Red) Corsair AX850 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster HAF-X Steelseries Sensei Razer Destructor Klipsch ProMedia 2.1 
AudioOther
Astro A40 (wired) + Mixamp AP-15 x 6 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD E-350 APU (Fusion) ASUS E35M1-I DELUXE Fusion APU G Skill Ripjaw 2x4gb 1066 c9 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WDC Black 1TB x 6 Samsung Blu-Ray Combo Drive Windows 7 Ultimate 64-bit Samsung 46" HDTV 
PowerCase
Seasonic 400w Fanless LIAN LI PC-Q08B 
  hide details  
Reply
Gaming PC
(18 items)
 
Media Center PC
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3930K @ 4.7ghz Asus Rampage IV Extreme MSI GTX 780 Lightning Corsair DOMINATOR 1866 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Vertex 3 MaxIOPS Western Digital Caviar Black Lite-On DVD/CD R/W Corsair H100 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate 64-bit HP ZR24w x3 Filco Majestouch 2 Tenkeyless (MX Red) Corsair AX850 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster HAF-X Steelseries Sensei Razer Destructor Klipsch ProMedia 2.1 
AudioOther
Astro A40 (wired) + Mixamp AP-15 x 6 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD E-350 APU (Fusion) ASUS E35M1-I DELUXE Fusion APU G Skill Ripjaw 2x4gb 1066 c9 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WDC Black 1TB x 6 Samsung Blu-Ray Combo Drive Windows 7 Ultimate 64-bit Samsung 46" HDTV 
PowerCase
Seasonic 400w Fanless LIAN LI PC-Q08B 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › oh my god! I need help.