Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SSD › i can't install windows 7 in my new raid 0 setup ?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

i can't install windows 7 in my new raid 0 setup ?

post #1 of 17
Thread Starter 
hi

i have ssd intel 80GB g2 i bought other one to raid them

and that what i did from the bios

Bfy98213.jpg
UR098213.jpg
Q6z98213.jpg
hny98213.jpg




Setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition

so whats went wrong ?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9550 @4.0 Gigabyte EP45-DS4P GTX470+Zalman VF3000F CORSAIR DOMINATOR 4GB (2 x 2GB) 
Hard DriveOSMonitorPower
intel 80G SSD G2 + 500GB Green+WD160GB Win 7 64bit Samsung 32" 1080p LCD HDTV FSP FX 600W 
Case
Sumo 5115 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9550 @4.0 Gigabyte EP45-DS4P GTX470+Zalman VF3000F CORSAIR DOMINATOR 4GB (2 x 2GB) 
Hard DriveOSMonitorPower
intel 80G SSD G2 + 500GB Green+WD160GB Win 7 64bit Samsung 32" 1080p LCD HDTV FSP FX 600W 
Case
Sumo 5115 
  hide details  
Reply
post #2 of 17
After you enabled raid in your bios, did you actually set them up? On my motherboard when booting you have to press I to get to the intel raid manager, it may be different on your board, though you'll have to check your manual.

The HDD's have to be added into a raid array together and subsequently formatted (which happens when finalizing the array) - you should then be able to install windows onto the new array (it will see it as just a single drive)
The Laptop
(6 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7 2860QM AMD Radeon HD 6770M Corsair Vengence 1600MHz Samsung 840 Pro 256GB 
OSMonitor
Mac OS X 10.8 1680 x 1050 anti-glare high resolution  
  hide details  
Reply
The Laptop
(6 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7 2860QM AMD Radeon HD 6770M Corsair Vengence 1600MHz Samsung 840 Pro 256GB 
OSMonitor
Mac OS X 10.8 1680 x 1050 anti-glare high resolution  
  hide details  
Reply
post #3 of 17
Install raid driver maybe?
But the raid shows up so that might not be it.
Might be worth a try.
Lawn Mower
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500k 5GHZ ASUS Maximus Gene-Z ATI 6970+6950 cfx Redline 1866 8-8-8-24 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
128gb crucial c300 + 3tb storage LG DVD-RW Noctua nh-d14 Windows 7 Ultimate x64 
MonitorKeyboardPowerCase
3x 22" LG Model m2 Antec TP new 650 Element T 
MouseMouse Pad
MX518 Steelseries 
  hide details  
Reply
Lawn Mower
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500k 5GHZ ASUS Maximus Gene-Z ATI 6970+6950 cfx Redline 1866 8-8-8-24 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
128gb crucial c300 + 3tb storage LG DVD-RW Noctua nh-d14 Windows 7 Ultimate x64 
MonitorKeyboardPowerCase
3x 22" LG Model m2 Antec TP new 650 Element T 
MouseMouse Pad
MX518 Steelseries 
  hide details  
Reply
post #4 of 17
I think you need to DL the raid driver for your motherboard and use it where it says load driver. Everything else looks good from your screenshots.
post #5 of 17
nvm i misread everthing as usual. Sounds like you need to load a driver.
 
X79 Build
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3930K (C2) @ (4.6Ghz) Asus Rampage IV Extreme X79 (Bios 3204) 3x EVGA GTX780Ti's SC Editions 32GB (4x8GB) G-Skill TridentX 2400Mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2x 256GB OCZ Vertex 4's (RAID-0) 2x 2TB Seagate Barracuda 7200.14 64MB Cache Pioneer BDR-207DBK Blu-ray Writer Corsair H105 (Push/Pull) 
OSMonitorPowerCase
Win7 Pro 64Bit & Win10 Pro 64Bit Asus ROG Swift (2560x1440 @144hz) Corsair AX1200 + Corsair RED sleeved cables Coolermaster Cosmos II Ultra 
  hide details  
Reply
 
X79 Build
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3930K (C2) @ (4.6Ghz) Asus Rampage IV Extreme X79 (Bios 3204) 3x EVGA GTX780Ti's SC Editions 32GB (4x8GB) G-Skill TridentX 2400Mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2x 256GB OCZ Vertex 4's (RAID-0) 2x 2TB Seagate Barracuda 7200.14 64MB Cache Pioneer BDR-207DBK Blu-ray Writer Corsair H105 (Push/Pull) 
OSMonitorPowerCase
Win7 Pro 64Bit & Win10 Pro 64Bit Asus ROG Swift (2560x1440 @144hz) Corsair AX1200 + Corsair RED sleeved cables Coolermaster Cosmos II Ultra 
  hide details  
Reply
post #6 of 17
Quote:
Originally Posted by appleg33k85;14786137 
After you enabled raid in your bios, did you actually set them up? On my motherboard when booting you have to press I to get to the intel raid manager, it may be different on your board, though you'll have to check your manual.

The HDD's have to be added into a raid array together and subsequently formatted (which happens when finalizing the array) - you should then be able to install windows onto the new array (it will see it as just a single drive)

I vote for this.
Nostromo
(16 items)
 
Dogstar-8
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K Gigabyte Z68XP-UD4 2 Sapphire 6850 Xfire Gskill 10666 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Corsair Force 3 3x 150GB Velociraptor RAID 0 wd 1001fals LightScribe 22x DVD-RW 
OSMonitorKeyboardPower
W7x64 Ultimate 7600 3X Samsung 2333 23'' Ducky YOTD Blue Led / Cherry Blues + Belkin n52te Corsair HX750w 
CaseMouseMouse PadAudio
Obsidian 700D Razer Lachesis Razer Goliathus Creative X-Fi 
CPUMotherboardGraphicsRAM
E7500 Zotac 9300-G-E Zotac 9800GT 4 GB Corsair DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 30GB, WD1001fals Liteon Blu-Ray Reader Windows 7 Pro x64 Samsung 42'' Plasma 
PowerCase
Enermax Liberty 400w Lian-Li Q07 
  hide details  
Reply
Nostromo
(16 items)
 
Dogstar-8
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K Gigabyte Z68XP-UD4 2 Sapphire 6850 Xfire Gskill 10666 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Corsair Force 3 3x 150GB Velociraptor RAID 0 wd 1001fals LightScribe 22x DVD-RW 
OSMonitorKeyboardPower
W7x64 Ultimate 7600 3X Samsung 2333 23'' Ducky YOTD Blue Led / Cherry Blues + Belkin n52te Corsair HX750w 
CaseMouseMouse PadAudio
Obsidian 700D Razer Lachesis Razer Goliathus Creative X-Fi 
CPUMotherboardGraphicsRAM
E7500 Zotac 9300-G-E Zotac 9800GT 4 GB Corsair DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 30GB, WD1001fals Liteon Blu-Ray Reader Windows 7 Pro x64 Samsung 42'' Plasma 
PowerCase
Enermax Liberty 400w Lian-Li Q07 
  hide details  
Reply
post #7 of 17
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by appleg33k85;14786137 
After you enabled raid in your bios, did you actually set them up? On my motherboard when booting you have to press I to get to the intel raid manager, it may be different on your board, though you'll have to check your manual.

The HDD's have to be added into a raid array together and subsequently formatted (which happens when finalizing the array) - you should then be able to install windows onto the new array (it will see it as just a single drive)

yes i did that as you can see its 149GB which are X2 80GB setuo by ctrl+I

Quote:
Originally Posted by crUk;14786152 
Install raid driver maybe?
But the raid shows up so that might not be it.
Might be worth a try.

i tried that i have the driver in my usb but EXE so i can't load it from load driver option ! how can do that ?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9550 @4.0 Gigabyte EP45-DS4P GTX470+Zalman VF3000F CORSAIR DOMINATOR 4GB (2 x 2GB) 
Hard DriveOSMonitorPower
intel 80G SSD G2 + 500GB Green+WD160GB Win 7 64bit Samsung 32" 1080p LCD HDTV FSP FX 600W 
Case
Sumo 5115 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9550 @4.0 Gigabyte EP45-DS4P GTX470+Zalman VF3000F CORSAIR DOMINATOR 4GB (2 x 2GB) 
Hard DriveOSMonitorPower
intel 80G SSD G2 + 500GB Green+WD160GB Win 7 64bit Samsung 32" 1080p LCD HDTV FSP FX 600W 
Case
Sumo 5115 
  hide details  
Reply
post #8 of 17
You probably need to do "Load Driver" for your raid (your last screen)
My PC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5 2500K ASUS P8P67 PRO B3 2 560 GTX SLI 16GB G-KILL PC1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 M4 64GB SSD RAID 0 + 2TB WD HD WINDOWS 7 64BIT PREMIUM 2 DELL IPS: 23" & 22" G19 
PowerCaseMouseMouse Pad
THERMALTAKE 750W ANTEC 300 G500 WOW STEELSERIES 
  hide details  
Reply
My PC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5 2500K ASUS P8P67 PRO B3 2 560 GTX SLI 16GB G-KILL PC1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 M4 64GB SSD RAID 0 + 2TB WD HD WINDOWS 7 64BIT PREMIUM 2 DELL IPS: 23" & 22" G19 
PowerCaseMouseMouse Pad
THERMALTAKE 750W ANTEC 300 G500 WOW STEELSERIES 
  hide details  
Reply
post #9 of 17
Thread Starter 
t i have the driver in my usb but EXE so i can't load it from load driver option ! how can do that ?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9550 @4.0 Gigabyte EP45-DS4P GTX470+Zalman VF3000F CORSAIR DOMINATOR 4GB (2 x 2GB) 
Hard DriveOSMonitorPower
intel 80G SSD G2 + 500GB Green+WD160GB Win 7 64bit Samsung 32" 1080p LCD HDTV FSP FX 600W 
Case
Sumo 5115 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9550 @4.0 Gigabyte EP45-DS4P GTX470+Zalman VF3000F CORSAIR DOMINATOR 4GB (2 x 2GB) 
Hard DriveOSMonitorPower
intel 80G SSD G2 + 500GB Green+WD160GB Win 7 64bit Samsung 32" 1080p LCD HDTV FSP FX 600W 
Case
Sumo 5115 
  hide details  
Reply
post #10 of 17
Download the driver from manufacturer site. Maybe they have a non-exe version.
Lawn Mower
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500k 5GHZ ASUS Maximus Gene-Z ATI 6970+6950 cfx Redline 1866 8-8-8-24 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
128gb crucial c300 + 3tb storage LG DVD-RW Noctua nh-d14 Windows 7 Ultimate x64 
MonitorKeyboardPowerCase
3x 22" LG Model m2 Antec TP new 650 Element T 
MouseMouse Pad
MX518 Steelseries 
  hide details  
Reply
Lawn Mower
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500k 5GHZ ASUS Maximus Gene-Z ATI 6970+6950 cfx Redline 1866 8-8-8-24 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
128gb crucial c300 + 3tb storage LG DVD-RW Noctua nh-d14 Windows 7 Ultimate x64 
MonitorKeyboardPowerCase
3x 22" LG Model m2 Antec TP new 650 Element T 
MouseMouse Pad
MX518 Steelseries 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: SSD
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SSD › i can't install windows 7 in my new raid 0 setup ?