Overclock.net › Forums › Components › Memory › Memory won't post at rated speed.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Memory won't post at rated speed. - Page 2

post #11 of 14
Make sure the RAM are in their correct dimm slots, as instructed in the manual, the blue dimm slots are the one that you are supose to be using or the black ones. either A2 and B2 or A1 and B1.

make sure you set the stock timings under the dram timings setting and set hte frequency to 1600 and the correct votlage below.
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
post #12 of 14
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by munaim1 View Post
Make sure the RAM are in their correct dimm slots, as instructed in the manual, the blue dimm slots are the one that you are supose to be using or the black ones. either A2 and B2 or A1 and B1.

make sure you set the stock timings under the dram timings setting and set hte frequency to 1600 and the correct votlage below.
I made sure that everything is correct, and it is, but the problem still persists.
Black_Phoenix
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz Asus P8P67 PRO EVGA 012-P3-1470-AR GeForce GTX 470 8GB DDR3-1600 G.Skill Ripjaws X 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Agility 3 & 640GB Western Digital Black ASUS DRW-24B1ST Windows 7 Professional x64 & Slackware64 13.37 CHIMEI 22" 1680x1050 
PowerCase
Corsair 750W CM HAF 922 
  hide details  
Reply
Black_Phoenix
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz Asus P8P67 PRO EVGA 012-P3-1470-AR GeForce GTX 470 8GB DDR3-1600 G.Skill Ripjaws X 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Agility 3 & 640GB Western Digital Black ASUS DRW-24B1ST Windows 7 Professional x64 & Slackware64 13.37 CHIMEI 22" 1680x1050 
PowerCase
Corsair 750W CM HAF 922 
  hide details  
Reply
post #13 of 14
Quote:
Originally Posted by blue_k View Post
I made sure that everything is correct, and it is, but the problem still persists.
that can't be right, post a cpu-z memory shot.
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
post #14 of 14
Thread Starter 





Slot 1 and 3 are blank under the SPD tab. Is this normal?
Black_Phoenix
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz Asus P8P67 PRO EVGA 012-P3-1470-AR GeForce GTX 470 8GB DDR3-1600 G.Skill Ripjaws X 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Agility 3 & 640GB Western Digital Black ASUS DRW-24B1ST Windows 7 Professional x64 & Slackware64 13.37 CHIMEI 22" 1680x1050 
PowerCase
Corsair 750W CM HAF 922 
  hide details  
Reply
Black_Phoenix
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz Asus P8P67 PRO EVGA 012-P3-1470-AR GeForce GTX 470 8GB DDR3-1600 G.Skill Ripjaws X 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Agility 3 & 640GB Western Digital Black ASUS DRW-24B1ST Windows 7 Professional x64 & Slackware64 13.37 CHIMEI 22" 1680x1050 
PowerCase
Corsair 750W CM HAF 922 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Memory
Overclock.net › Forums › Components › Memory › Memory won't post at rated speed.