Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › HDD won't boot on 39-pin cable..
New Posts  All Forums:Forum Nav:

HDD won't boot on 39-pin cable.. - Page 2

post #11 of 12
That's really odd.

For the record, the middle connector is slave, and the faster ATA specs aren't even supposed to work with a drive connected to only it. The end/master connector is supposed to be terminated to avoid serious signaling issues.

Could be a bad cable? Do you have other 80 conductor ones?
Primary
(15 items)
 
Secondary
(13 items)
 
In progress
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820K @ 4.2/3.5GHz core/uncore, 1.175/1.15v Gigabyte X99 SOC Champion (F22n) Gigabyte AORUS GTX 1080 Ti (F3P) @ 2025/1485, 1... 4x4GiB Crucial @ 2667, 12-12-12-28-T1, 1.34v 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Plextor M6e 128GB (fw 1.06) M.2 (PCI-E 2.0 2x) 2x Crucial M4 256GB 4x WD Scorpio Black 500GB Noctua NH-D15 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Professional x64 SP1 BenQ BL3200PT Filco Majestouch Tenkeyless (MX Brown) Corsair RM1000x 
CaseMouseAudio
Fractal Design Define R4 Logitech G402 Realtek ALC1150 + M-Audio AV40 
CPUMotherboardGraphicsRAM
X5670 @ 4.4/3.2GHz core/uncore, 1.36 vcore, 1.2... Gigabyte X58A-UD5 r2.0 w/FF3mod10 BIOS Sapphire Fury Nitro OC+ @ 1053/500, 1.225vGPU/1... 2x Samsung MV-3V4G3D/US @ 2000, 10-11-11-30-T1,... 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
1x Crucial BLT4G3D1608ET3LX0 @ 2000, 10-11-11-3... OCZ (Toshiba) Trion 150 120GB Hyundai Sapphire 120GB 3x Hitachi Deskstar 7k1000.C 1TB 
CoolingOSPowerCase
Noctua NH-D14 Windows 7 Pro x64 SP1 Antec TP-750 Fractal Design R5 
Audio
ASUS Xonar DS 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-6800K @ 4.3/3.5GHz core/uncore, 1.36/1.2v ASRock X99 OC Formula (P3.10) GTX 780 (temporary) 4x4GiB Crucial DDR4-2400 @ 11-13-12-28-T2, 1.33v 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel 600p 256GB NVMe 2x HGST Travelstar 7k1000 1TB Corsair H55 (temporary) Windows Server 2016 Datacenter 
PowerCase
Seasonic SS-860XP2 Corsair Carbide Air 540 
  hide details  
Reply
Primary
(15 items)
 
Secondary
(13 items)
 
In progress
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820K @ 4.2/3.5GHz core/uncore, 1.175/1.15v Gigabyte X99 SOC Champion (F22n) Gigabyte AORUS GTX 1080 Ti (F3P) @ 2025/1485, 1... 4x4GiB Crucial @ 2667, 12-12-12-28-T1, 1.34v 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Plextor M6e 128GB (fw 1.06) M.2 (PCI-E 2.0 2x) 2x Crucial M4 256GB 4x WD Scorpio Black 500GB Noctua NH-D15 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Professional x64 SP1 BenQ BL3200PT Filco Majestouch Tenkeyless (MX Brown) Corsair RM1000x 
CaseMouseAudio
Fractal Design Define R4 Logitech G402 Realtek ALC1150 + M-Audio AV40 
CPUMotherboardGraphicsRAM
X5670 @ 4.4/3.2GHz core/uncore, 1.36 vcore, 1.2... Gigabyte X58A-UD5 r2.0 w/FF3mod10 BIOS Sapphire Fury Nitro OC+ @ 1053/500, 1.225vGPU/1... 2x Samsung MV-3V4G3D/US @ 2000, 10-11-11-30-T1,... 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
1x Crucial BLT4G3D1608ET3LX0 @ 2000, 10-11-11-3... OCZ (Toshiba) Trion 150 120GB Hyundai Sapphire 120GB 3x Hitachi Deskstar 7k1000.C 1TB 
CoolingOSPowerCase
Noctua NH-D14 Windows 7 Pro x64 SP1 Antec TP-750 Fractal Design R5 
Audio
ASUS Xonar DS 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-6800K @ 4.3/3.5GHz core/uncore, 1.36/1.2v ASRock X99 OC Formula (P3.10) GTX 780 (temporary) 4x4GiB Crucial DDR4-2400 @ 11-13-12-28-T2, 1.33v 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel 600p 256GB NVMe 2x HGST Travelstar 7k1000 1TB Corsair H55 (temporary) Windows Server 2016 Datacenter 
PowerCase
Seasonic SS-860XP2 Corsair Carbide Air 540 
  hide details  
Reply
post #12 of 12
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Blameless View Post
That's really odd.

For the record, the middle connector is slave, and the faster ATA specs aren't even supposed to work with a drive connected to only it. The end/master connector is supposed to be terminated to avoid serious signaling issues.

Could be a bad cable? Do you have other 80 conductor ones?
I have 3, but I don't want to touch it. I got some magic going right now, and I ain't letting it go!
White Phoenix
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k Gigabyte P67A-UD7-B3 GTX 480 SLi G.Skill 16GB (4x4GB) 1600/CL7 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial C300 256GB LG 6x BD-RW/HD-DVD Windows 7 SP1 Ultimate 64-bit Dell 'PLP' - 2007FP | 3007WFP-HC | 2007FP 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G510 Silverstone 1000w [80A]-Rail Antec p190 (Modded) Logitech G700 
Mouse Pad
Steelpad SteelSeries Experience I-2 
  hide details  
Reply
White Phoenix
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k Gigabyte P67A-UD7-B3 GTX 480 SLi G.Skill 16GB (4x4GB) 1600/CL7 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial C300 256GB LG 6x BD-RW/HD-DVD Windows 7 SP1 Ultimate 64-bit Dell 'PLP' - 2007FP | 3007WFP-HC | 2007FP 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G510 Silverstone 1000w [80A]-Rail Antec p190 (Modded) Logitech G700 
Mouse Pad
Steelpad SteelSeries Experience I-2 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Hard Drives & Storage
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › HDD won't boot on 39-pin cable..