Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Where is IOH voltage on my board??
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Where is IOH voltage on my board?? - Page 2

post #11 of 35
Yes on the P55 platform, your IOH is PCH setting. Default is 1.050v. For a single 580 I would bump to 1.100v and for Sli, try 1.150v-1.175v to start. If it still does it then try 1.200v at the most with 2 cards.

Here's a bios shot of a P7P55D with a i5 750 @ 3.6ghz. One of our CAD pc's I built here at work.

IMC is Integrated Memory Controller. You don't need to adjust that unless going for higher than 1600mhz DDR3. Or if you fill all memory slots on your board.
Edited by Hambone07si - 10/3/11 at 8:21am
Red X9
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4790K @ 5ghz 1.350v 75c max load temps Asus Maximus VI Formula Evga Gtx Titan X @ 1500mhz / 7800mhz +112mv EK Acetal / Nickel / Nickel back plate 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Corsair Vengence Pro 32gig 2400mhz c11 red (4x8... 6x 256gig (1.5tb) in Raid 0 , OS / Gaming Drive 2 x Liteon 256gig (512gig) storage drives Asus Dvd-RW 
CoolingCoolingCoolingOS
2x 360mm Alphacool XT45 / 1x 480mm Alphacool Mo... EK X-Res 140 D5 vario Pump/Res combo + EK X-top... EK Supreme HF cpu / EK Acetal / Nickel with Nic... Windows 8.1 64bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
Asus ROG Swift 27" 144hz with G-Sync Samsung 65" 7150  Logitech G510s Corsair AX1200 
CaseMouseMouse PadAudio
Thermaltake Core X9 custom painted Red and Black Logitech G602 Wireless Corsair Aluminum Core 2 sided  Bose Companion 5 
  hide details  
Reply
Red X9
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4790K @ 5ghz 1.350v 75c max load temps Asus Maximus VI Formula Evga Gtx Titan X @ 1500mhz / 7800mhz +112mv EK Acetal / Nickel / Nickel back plate 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Corsair Vengence Pro 32gig 2400mhz c11 red (4x8... 6x 256gig (1.5tb) in Raid 0 , OS / Gaming Drive 2 x Liteon 256gig (512gig) storage drives Asus Dvd-RW 
CoolingCoolingCoolingOS
2x 360mm Alphacool XT45 / 1x 480mm Alphacool Mo... EK X-Res 140 D5 vario Pump/Res combo + EK X-top... EK Supreme HF cpu / EK Acetal / Nickel with Nic... Windows 8.1 64bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
Asus ROG Swift 27" 144hz with G-Sync Samsung 65" 7150  Logitech G510s Corsair AX1200 
CaseMouseMouse PadAudio
Thermaltake Core X9 custom painted Red and Black Logitech G602 Wireless Corsair Aluminum Core 2 sided  Bose Companion 5 
  hide details  
Reply
post #12 of 35
Thread Starter 
Very grateful hambone. I bumped up the PCH to 1.200 and goin to test now and see if the 116 error codes still continue.
Azura
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790k - Stock ASUS Z97-Pro Gamer EVGA 980 Ti SC 16GB G Skill Rijpaws @ 2133 Mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial RealSSD C300 128GB > Samsung 850 Pro 25... Windows 10 64bit Acer XB270HU Logitech G710 
PowerCaseMouseAudio
EVGA SuperNOVA 1300 G2 Enthoo Primo Logitech G600 Corsair SP2500 
  hide details  
Reply
Azura
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790k - Stock ASUS Z97-Pro Gamer EVGA 980 Ti SC 16GB G Skill Rijpaws @ 2133 Mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial RealSSD C300 128GB > Samsung 850 Pro 25... Windows 10 64bit Acer XB270HU Logitech G710 
PowerCaseMouseAudio
EVGA SuperNOVA 1300 G2 Enthoo Primo Logitech G600 Corsair SP2500 
  hide details  
Reply
post #13 of 35
Quote:
Originally Posted by stilllogicz;15160661 
Very grateful hambone. I bumped up the PCH to 1.200 and goin to test now and see if the 116 error codes still continue.

I see you have sli 560's not 580's. Use only 1.150v not 1.200v.. Start low not high!!! No prob, anytime bud.
Red X9
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4790K @ 5ghz 1.350v 75c max load temps Asus Maximus VI Formula Evga Gtx Titan X @ 1500mhz / 7800mhz +112mv EK Acetal / Nickel / Nickel back plate 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Corsair Vengence Pro 32gig 2400mhz c11 red (4x8... 6x 256gig (1.5tb) in Raid 0 , OS / Gaming Drive 2 x Liteon 256gig (512gig) storage drives Asus Dvd-RW 
CoolingCoolingCoolingOS
2x 360mm Alphacool XT45 / 1x 480mm Alphacool Mo... EK X-Res 140 D5 vario Pump/Res combo + EK X-top... EK Supreme HF cpu / EK Acetal / Nickel with Nic... Windows 8.1 64bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
Asus ROG Swift 27" 144hz with G-Sync Samsung 65" 7150  Logitech G510s Corsair AX1200 
CaseMouseMouse PadAudio
Thermaltake Core X9 custom painted Red and Black Logitech G602 Wireless Corsair Aluminum Core 2 sided  Bose Companion 5 
  hide details  
Reply
Red X9
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4790K @ 5ghz 1.350v 75c max load temps Asus Maximus VI Formula Evga Gtx Titan X @ 1500mhz / 7800mhz +112mv EK Acetal / Nickel / Nickel back plate 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Corsair Vengence Pro 32gig 2400mhz c11 red (4x8... 6x 256gig (1.5tb) in Raid 0 , OS / Gaming Drive 2 x Liteon 256gig (512gig) storage drives Asus Dvd-RW 
CoolingCoolingCoolingOS
2x 360mm Alphacool XT45 / 1x 480mm Alphacool Mo... EK X-Res 140 D5 vario Pump/Res combo + EK X-top... EK Supreme HF cpu / EK Acetal / Nickel with Nic... Windows 8.1 64bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
Asus ROG Swift 27" 144hz with G-Sync Samsung 65" 7150  Logitech G510s Corsair AX1200 
CaseMouseMouse PadAudio
Thermaltake Core X9 custom painted Red and Black Logitech G602 Wireless Corsair Aluminum Core 2 sided  Bose Companion 5 
  hide details  
Reply
post #14 of 35
Thread Starter 
I had it @ 1.200 and the black screen/restart error 116 happened again. Should I just RMA these cards?
Azura
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790k - Stock ASUS Z97-Pro Gamer EVGA 980 Ti SC 16GB G Skill Rijpaws @ 2133 Mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial RealSSD C300 128GB > Samsung 850 Pro 25... Windows 10 64bit Acer XB270HU Logitech G710 
PowerCaseMouseAudio
EVGA SuperNOVA 1300 G2 Enthoo Primo Logitech G600 Corsair SP2500 
  hide details  
Reply
Azura
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790k - Stock ASUS Z97-Pro Gamer EVGA 980 Ti SC 16GB G Skill Rijpaws @ 2133 Mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial RealSSD C300 128GB > Samsung 850 Pro 25... Windows 10 64bit Acer XB270HU Logitech G710 
PowerCaseMouseAudio
EVGA SuperNOVA 1300 G2 Enthoo Primo Logitech G600 Corsair SP2500 
  hide details  
Reply
post #15 of 35
Do you have them overclocked?

Try unplugging the PCI-E connectors and plugging them back in. Make sure you connections are all good. Make sure your sli bridge has good contact. Did this just start happening?
Red X9
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4790K @ 5ghz 1.350v 75c max load temps Asus Maximus VI Formula Evga Gtx Titan X @ 1500mhz / 7800mhz +112mv EK Acetal / Nickel / Nickel back plate 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Corsair Vengence Pro 32gig 2400mhz c11 red (4x8... 6x 256gig (1.5tb) in Raid 0 , OS / Gaming Drive 2 x Liteon 256gig (512gig) storage drives Asus Dvd-RW 
CoolingCoolingCoolingOS
2x 360mm Alphacool XT45 / 1x 480mm Alphacool Mo... EK X-Res 140 D5 vario Pump/Res combo + EK X-top... EK Supreme HF cpu / EK Acetal / Nickel with Nic... Windows 8.1 64bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
Asus ROG Swift 27" 144hz with G-Sync Samsung 65" 7150  Logitech G510s Corsair AX1200 
CaseMouseMouse PadAudio
Thermaltake Core X9 custom painted Red and Black Logitech G602 Wireless Corsair Aluminum Core 2 sided  Bose Companion 5 
  hide details  
Reply
Red X9
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4790K @ 5ghz 1.350v 75c max load temps Asus Maximus VI Formula Evga Gtx Titan X @ 1500mhz / 7800mhz +112mv EK Acetal / Nickel / Nickel back plate 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Corsair Vengence Pro 32gig 2400mhz c11 red (4x8... 6x 256gig (1.5tb) in Raid 0 , OS / Gaming Drive 2 x Liteon 256gig (512gig) storage drives Asus Dvd-RW 
CoolingCoolingCoolingOS
2x 360mm Alphacool XT45 / 1x 480mm Alphacool Mo... EK X-Res 140 D5 vario Pump/Res combo + EK X-top... EK Supreme HF cpu / EK Acetal / Nickel with Nic... Windows 8.1 64bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
Asus ROG Swift 27" 144hz with G-Sync Samsung 65" 7150  Logitech G510s Corsair AX1200 
CaseMouseMouse PadAudio
Thermaltake Core X9 custom painted Red and Black Logitech G602 Wireless Corsair Aluminum Core 2 sided  Bose Companion 5 
  hide details  
Reply
post #16 of 35
Quote:
Originally Posted by Hambone07si;15160846 
Do you have them overclocked?

Try unplugging the PCI-E connectors and plugging them back in. Make sure you connections are all good. Make sure your sli bridge has good contact. Did this just start happening?

Good advice. :thumb:I'd do just this.

For what it's worth, I'm on the X58 platform and my IOH is at 1.22v for 470 SLI, 1.26v for 480 SLI.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3930K Rampage IV Extreme EVGA GTX 580 16GB G.Skill Ripjaws 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 4 256GB; 1 x WD 1TB Black Asus 24X DVD-RW Windows 8 Pro/OS X 10.8.2/Mint 13 BenQ G2400WD 
KeyboardPowerCaseMouse
Das Professional Silent S Enermax 1250W Silverstone TJ07 Logitech G500 
Audio
Creative Titanium HD 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3930K Rampage IV Extreme EVGA GTX 580 16GB G.Skill Ripjaws 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 4 256GB; 1 x WD 1TB Black Asus 24X DVD-RW Windows 8 Pro/OS X 10.8.2/Mint 13 BenQ G2400WD 
KeyboardPowerCaseMouse
Das Professional Silent S Enermax 1250W Silverstone TJ07 Logitech G500 
Audio
Creative Titanium HD 
  hide details  
Reply
post #17 of 35
Quote:
Originally Posted by veblen;15160905 
Good advice. :thumb:I'd do just this.

For what it's worth, I'm on the X58 platform and my IOH is at 1.22v for 470 SLI, 1.26v for 480 SLI.

Thanks. On my tri sli 480's on x58 I used 1.250v and was great.
Red X9
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4790K @ 5ghz 1.350v 75c max load temps Asus Maximus VI Formula Evga Gtx Titan X @ 1500mhz / 7800mhz +112mv EK Acetal / Nickel / Nickel back plate 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Corsair Vengence Pro 32gig 2400mhz c11 red (4x8... 6x 256gig (1.5tb) in Raid 0 , OS / Gaming Drive 2 x Liteon 256gig (512gig) storage drives Asus Dvd-RW 
CoolingCoolingCoolingOS
2x 360mm Alphacool XT45 / 1x 480mm Alphacool Mo... EK X-Res 140 D5 vario Pump/Res combo + EK X-top... EK Supreme HF cpu / EK Acetal / Nickel with Nic... Windows 8.1 64bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
Asus ROG Swift 27" 144hz with G-Sync Samsung 65" 7150  Logitech G510s Corsair AX1200 
CaseMouseMouse PadAudio
Thermaltake Core X9 custom painted Red and Black Logitech G602 Wireless Corsair Aluminum Core 2 sided  Bose Companion 5 
  hide details  
Reply
Red X9
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4790K @ 5ghz 1.350v 75c max load temps Asus Maximus VI Formula Evga Gtx Titan X @ 1500mhz / 7800mhz +112mv EK Acetal / Nickel / Nickel back plate 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Corsair Vengence Pro 32gig 2400mhz c11 red (4x8... 6x 256gig (1.5tb) in Raid 0 , OS / Gaming Drive 2 x Liteon 256gig (512gig) storage drives Asus Dvd-RW 
CoolingCoolingCoolingOS
2x 360mm Alphacool XT45 / 1x 480mm Alphacool Mo... EK X-Res 140 D5 vario Pump/Res combo + EK X-top... EK Supreme HF cpu / EK Acetal / Nickel with Nic... Windows 8.1 64bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
Asus ROG Swift 27" 144hz with G-Sync Samsung 65" 7150  Logitech G510s Corsair AX1200 
CaseMouseMouse PadAudio
Thermaltake Core X9 custom painted Red and Black Logitech G602 Wireless Corsair Aluminum Core 2 sided  Bose Companion 5 
  hide details  
Reply
post #18 of 35
Thread Starter 
Yes, I have the factory overclocked 560's http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814125369

This problem just started happening about 2 weeks ago. When SLI is disabled I don't get this error. I just got off the phone with gigabyte and they said to replace my SLI bridge, which is the one that came with my motherboard. I've tried reseating the cards and power cables.
Azura
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790k - Stock ASUS Z97-Pro Gamer EVGA 980 Ti SC 16GB G Skill Rijpaws @ 2133 Mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial RealSSD C300 128GB > Samsung 850 Pro 25... Windows 10 64bit Acer XB270HU Logitech G710 
PowerCaseMouseAudio
EVGA SuperNOVA 1300 G2 Enthoo Primo Logitech G600 Corsair SP2500 
  hide details  
Reply
Azura
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790k - Stock ASUS Z97-Pro Gamer EVGA 980 Ti SC 16GB G Skill Rijpaws @ 2133 Mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial RealSSD C300 128GB > Samsung 850 Pro 25... Windows 10 64bit Acer XB270HU Logitech G710 
PowerCaseMouseAudio
EVGA SuperNOVA 1300 G2 Enthoo Primo Logitech G600 Corsair SP2500 
  hide details  
Reply
post #19 of 35
so whats the difference between upping the card voltage and say just increasing the IOH? actually NVM i just thought about it.

OP: do you know why they asked you to replace the sli bridge? do they go out randomly?
post #20 of 35
Thread Starter 
The customer rep said since each card works without errors by themselves that most likely the SLI bridge is bad and that is a common problem encountered with SLI users. So he said to try a new bridge and then if it doesn't work, request an RMA.
Azura
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790k - Stock ASUS Z97-Pro Gamer EVGA 980 Ti SC 16GB G Skill Rijpaws @ 2133 Mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial RealSSD C300 128GB > Samsung 850 Pro 25... Windows 10 64bit Acer XB270HU Logitech G710 
PowerCaseMouseAudio
EVGA SuperNOVA 1300 G2 Enthoo Primo Logitech G600 Corsair SP2500 
  hide details  
Reply
Azura
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790k - Stock ASUS Z97-Pro Gamer EVGA 980 Ti SC 16GB G Skill Rijpaws @ 2133 Mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial RealSSD C300 128GB > Samsung 850 Pro 25... Windows 10 64bit Acer XB270HU Logitech G710 
PowerCaseMouseAudio
EVGA SuperNOVA 1300 G2 Enthoo Primo Logitech G600 Corsair SP2500 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Where is IOH voltage on my board??