Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Word shadowing w/ 5830
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Word shadowing w/ 5830

post #1 of 6
Thread Starter 
Okay so, Recently since I've been using my old setup as my new one gets parts added, I've noticed sort of like a shadow at the end of words with some things. I don't exactly know how to describe it, So I got a picture showing exactly what I'm talking about. Within the blue circles, If you look at the end of the word or sentence, you will notice sort of a shadowish kind of. I'm using 11.10 drivers with a 19" 1440x900 60Hz monitor.



Hopefully you can see what I'm talking about and the picture isn't small.

Does anyone know why this is happening? Like it has gone away before but I don't know what exactly causes it to happen.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[ Q6600 2.4GHz ] [ ASUS P5K ] [ Radeon HD5830 ] [ 4GB 800MHz ] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[ WD 500GB SATA ] [ DVD Burner/Reader 16x ] [ W7 Ultimate x64 ] [ Viewsonic 19" ] 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft [ 600W ] [ Antec 900 ] Microsoft 
Mouse Pad
Desk 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[ Q6600 2.4GHz ] [ ASUS P5K ] [ Radeon HD5830 ] [ 4GB 800MHz ] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[ WD 500GB SATA ] [ DVD Burner/Reader 16x ] [ W7 Ultimate x64 ] [ Viewsonic 19" ] 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft [ 600W ] [ Antec 900 ] Microsoft 
Mouse Pad
Desk 
  hide details  
Reply
post #2 of 6
I can see it in other parts not circled as well, the text just appears to be thicker in some spots as well.

Obvious but have you tried other driver/resolutions ?
Obelisk
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 720BE @3.2Ghz Gigabyte US2H EvGa 450 GTS GSkill 1066 3GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160 GB Cav Lite-on DVD Burner Windows Vista 32bit SP2 21' Sony Trinitron 85Hrz RR 
PowerCase
400W Corsair NZXT BETA Evo 
  hide details  
Reply
Obelisk
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 720BE @3.2Ghz Gigabyte US2H EvGa 450 GTS GSkill 1066 3GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160 GB Cav Lite-on DVD Burner Windows Vista 32bit SP2 21' Sony Trinitron 85Hrz RR 
PowerCase
400W Corsair NZXT BETA Evo 
  hide details  
Reply
post #3 of 6
Thread Starter 
I've always used the 1440x900 60Hz res on this monitor since its the max. Anything higher then 60Hz is just bad picture. I have a feeling it could be the 11.10 BF3 BETA Drivers I installed because I'm pretty sure that it wasn't like this before I updated. But also, Its done this before then went away. I'm not sure exactly what caused it. I guess I should try and rollback to 11.9 to see if it fixes it.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[ Q6600 2.4GHz ] [ ASUS P5K ] [ Radeon HD5830 ] [ 4GB 800MHz ] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[ WD 500GB SATA ] [ DVD Burner/Reader 16x ] [ W7 Ultimate x64 ] [ Viewsonic 19" ] 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft [ 600W ] [ Antec 900 ] Microsoft 
Mouse Pad
Desk 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[ Q6600 2.4GHz ] [ ASUS P5K ] [ Radeon HD5830 ] [ 4GB 800MHz ] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[ WD 500GB SATA ] [ DVD Burner/Reader 16x ] [ W7 Ultimate x64 ] [ Viewsonic 19" ] 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft [ 600W ] [ Antec 900 ] Microsoft 
Mouse Pad
Desk 
  hide details  
Reply
post #4 of 6
Go to Windows Screen and Resolution adjust the text "clear type" if Catalyst 11.9 didn't solve it.
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
post #5 of 6
Thread Starter 
Yeah I tired messing around with the cleartype and nothing has worked. I downgraded to 11.9 and nothing.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[ Q6600 2.4GHz ] [ ASUS P5K ] [ Radeon HD5830 ] [ 4GB 800MHz ] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[ WD 500GB SATA ] [ DVD Burner/Reader 16x ] [ W7 Ultimate x64 ] [ Viewsonic 19" ] 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft [ 600W ] [ Antec 900 ] Microsoft 
Mouse Pad
Desk 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[ Q6600 2.4GHz ] [ ASUS P5K ] [ Radeon HD5830 ] [ 4GB 800MHz ] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[ WD 500GB SATA ] [ DVD Burner/Reader 16x ] [ W7 Ultimate x64 ] [ Viewsonic 19" ] 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft [ 600W ] [ Antec 900 ] Microsoft 
Mouse Pad
Desk 
  hide details  
Reply
post #6 of 6
Are you using VGA or DVI cable?
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Word shadowing w/ 5830