Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › PC won't boot.....when 4-pin CPU cord is attached.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

PC won't boot.....when 4-pin CPU cord is attached. - Page 2

post #11 of 53
Can you try another psu?
post #12 of 53
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by SeanWebster View Post
Can you try another psu?
Tried my old OCZ. Nada.

Brand new mobo. One stick of ram in currently.

The only thing I can think of is the CPU, but since I didn't mess with voltage and I've had no power surges.......jeez.

This only started to happen after switching PSU's and putting in the GTX 570.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.0ghz Gigabyte Z68A-D3-B3 EVGA GTX 570 Superclocked G.SKILL Ripjaws X 16GB 4 x 4GB DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Caviar Black 2TB in Raid 1 HP dvd1040i Windows 7 Professional 64-Bit Acer 21.5 Widescreen 1080p 
PowerCaseMouse
Corsair AX Professional Series 850w 80 Plus Gold Antec 902 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.0ghz Gigabyte Z68A-D3-B3 EVGA GTX 570 Superclocked G.SKILL Ripjaws X 16GB 4 x 4GB DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Caviar Black 2TB in Raid 1 HP dvd1040i Windows 7 Professional 64-Bit Acer 21.5 Widescreen 1080p 
PowerCaseMouse
Corsair AX Professional Series 850w 80 Plus Gold Antec 902 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
post #13 of 53
Power supply could have overvolted the CPU and fried it? Pull it out and check the base to see for nay burns etc... If not borrow a CPU from a mate or buy another one and take it back or something.
post #14 of 53
Thread Starter 
Now no LED's, nada from the PC.

Gonna pull the mobo tomorrow and try to start out of case.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.0ghz Gigabyte Z68A-D3-B3 EVGA GTX 570 Superclocked G.SKILL Ripjaws X 16GB 4 x 4GB DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Caviar Black 2TB in Raid 1 HP dvd1040i Windows 7 Professional 64-Bit Acer 21.5 Widescreen 1080p 
PowerCaseMouse
Corsair AX Professional Series 850w 80 Plus Gold Antec 902 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.0ghz Gigabyte Z68A-D3-B3 EVGA GTX 570 Superclocked G.SKILL Ripjaws X 16GB 4 x 4GB DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Caviar Black 2TB in Raid 1 HP dvd1040i Windows 7 Professional 64-Bit Acer 21.5 Widescreen 1080p 
PowerCaseMouse
Corsair AX Professional Series 850w 80 Plus Gold Antec 902 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
post #15 of 53
Thread Starter 
Tried both PSU's and both mobos outside of the case. One HDD, one stick of ram.

None of it worked. I'm so frustrated right now. I'm starting to wonder if my chip is fried.

I get fans spinning from both PSU's (case fans spin for a few seconds) and that is it.

Anyone else have any ideas?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.0ghz Gigabyte Z68A-D3-B3 EVGA GTX 570 Superclocked G.SKILL Ripjaws X 16GB 4 x 4GB DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Caviar Black 2TB in Raid 1 HP dvd1040i Windows 7 Professional 64-Bit Acer 21.5 Widescreen 1080p 
PowerCaseMouse
Corsair AX Professional Series 850w 80 Plus Gold Antec 902 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.0ghz Gigabyte Z68A-D3-B3 EVGA GTX 570 Superclocked G.SKILL Ripjaws X 16GB 4 x 4GB DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Caviar Black 2TB in Raid 1 HP dvd1040i Windows 7 Professional 64-Bit Acer 21.5 Widescreen 1080p 
PowerCaseMouse
Corsair AX Professional Series 850w 80 Plus Gold Antec 902 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
post #16 of 53
you know anybody with a cpu you could stick in just to try?
I had exactly the same problem a few years ago, turned out I had put a mobo stand off in the wrong place, killed my board, (served my right for drinking and building at same time)

Hope you manage to sort it though feller, see if you can get a spare proc from someone to try on a test bench
post #17 of 53
Have you tried booting with the old graphics card?
Perpetual Upgrade
(17 items)
 
Server
(17 items)
 
Galago UltraPro
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K MSI Z97M Gaming Zotac GTX 1080 AMP! Edition (2x4GB) Corsair DDR3-2000 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
128GB Crucial M4 (2x) 500GB RAID 0 Swiftech Apogee Black Ice GT Stealth 240 
OSKeyboardPowerCase
Windows 10 Pro 64bit Corsair K70 Vengence Seasonic X650 Aerocool DS Cube 
MouseAudio
Logitech G500 ASUS Xonar DX 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 965 MSI 870A-G54 nVidia 8400GS (2x2GB) Patriot DDR3-1600 
RAMHard DriveHard DriveCooling
(2x4GB) Patriot DDR3-1600 (3x) 320GB RAID 5 (1x) 1TB Backup Storage Coolermaster TX3 
OSPowerOther
Proxmox Hypervisor Antec TruePower 430W HP Smart Array P400 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7-4750HQ Intel Iris Pro Graphics 5200  (2 x 4GB) DDR3-1600 90GB Intel mSATA SSD 
Hard DriveOSOSMonitor
500GB 5400RPM HDD Ubuntu Gnome 15.10 Windows 10 14" 1080p ColorPro IPS 
Case
Galago UltraPro 
  hide details  
Reply
Perpetual Upgrade
(17 items)
 
Server
(17 items)
 
Galago UltraPro
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K MSI Z97M Gaming Zotac GTX 1080 AMP! Edition (2x4GB) Corsair DDR3-2000 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
128GB Crucial M4 (2x) 500GB RAID 0 Swiftech Apogee Black Ice GT Stealth 240 
OSKeyboardPowerCase
Windows 10 Pro 64bit Corsair K70 Vengence Seasonic X650 Aerocool DS Cube 
MouseAudio
Logitech G500 ASUS Xonar DX 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 965 MSI 870A-G54 nVidia 8400GS (2x2GB) Patriot DDR3-1600 
RAMHard DriveHard DriveCooling
(2x4GB) Patriot DDR3-1600 (3x) 320GB RAID 5 (1x) 1TB Backup Storage Coolermaster TX3 
OSPowerOther
Proxmox Hypervisor Antec TruePower 430W HP Smart Array P400 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7-4750HQ Intel Iris Pro Graphics 5200  (2 x 4GB) DDR3-1600 90GB Intel mSATA SSD 
Hard DriveOSOSMonitor
500GB 5400RPM HDD Ubuntu Gnome 15.10 Windows 10 14" 1080p ColorPro IPS 
Case
Galago UltraPro 
  hide details  
Reply
post #18 of 53
you said you added a gtx 570 perhaps the powersupply is being overloaded?
Mini Monster
(15 items)
 
 
The Beast
(15 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4670k  Asus z97i-plus EVGA 780ti Superclocked ACX 4GB x2 Corsair  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
500GB Samsung EVO 840 SSD 128GB Samsung 830 SSD 1TB Mechanical HDD  Lol people still use these? 
CoolingCoolingCoolingOS
Corsair H100i  Noctua NF-P14 FLX  Noctua NF-F12 PWM x2 Windows 8 
PowerCaseMouse
EVGA G2 700W Corsiar 250D G700s 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4750HQ Proprietary Apple Garbage  Iris Pro 5200  8GB Onboard 
Hard DriveOSMonitor
256GB Pcie SSD Windows 8 Fancy 2,880 x 1,800 15.4" Display 
  hide details  
Reply
Mini Monster
(15 items)
 
 
The Beast
(15 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4670k  Asus z97i-plus EVGA 780ti Superclocked ACX 4GB x2 Corsair  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
500GB Samsung EVO 840 SSD 128GB Samsung 830 SSD 1TB Mechanical HDD  Lol people still use these? 
CoolingCoolingCoolingOS
Corsair H100i  Noctua NF-P14 FLX  Noctua NF-F12 PWM x2 Windows 8 
PowerCaseMouse
EVGA G2 700W Corsiar 250D G700s 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4750HQ Proprietary Apple Garbage  Iris Pro 5200  8GB Onboard 
Hard DriveOSMonitor
256GB Pcie SSD Windows 8 Fancy 2,880 x 1,800 15.4" Display 
  hide details  
Reply
post #19 of 53
You may want to check those capacitors on your mobo.. If they are crooked or bloated looking it can explain these symptoms. Especially when unplugging/plugging them in if those capacitors get pushed wrong..
CYLON DETECTOR
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8150P Asus Crosshair V EVGA GTX580 3gb 16gb Kingston 1333mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1x V+100 64gb, 4xUltrastar 1tb R5, 4xWDC Bl 1tb R5 Pioneer BDR-206BKS Win7 64 Acer AT3265 32in LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Gen 1 OCZ PCPC Silencer 910W Lian-Li PC-V2010 Logitech G9X 
  hide details  
Reply
CYLON DETECTOR
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8150P Asus Crosshair V EVGA GTX580 3gb 16gb Kingston 1333mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1x V+100 64gb, 4xUltrastar 1tb R5, 4xWDC Bl 1tb R5 Pioneer BDR-206BKS Win7 64 Acer AT3265 32in LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Gen 1 OCZ PCPC Silencer 910W Lian-Li PC-V2010 Logitech G9X 
  hide details  
Reply
post #20 of 53
You have probably fried the motherboards power VRM's,

Have you completely reset bios without any connections to the board,
RIG 1
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 8350 ASUS CH-V 990FX EVGA GTX 980 G-SKILL F3-14900 SNIPER 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 840 Pro WD Black² PIONEER BDR-205 XSPC Raystorm 
OSMonitorKeyboardPower
WIN 8.1 MCE Nec 463 MX5500 DARK POWER PRO 1200 - P10 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster Cosmos II REVO DIRTY ASUS HDAV 1.3 Deluxe 
  hide details  
Reply
RIG 1
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 8350 ASUS CH-V 990FX EVGA GTX 980 G-SKILL F3-14900 SNIPER 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 840 Pro WD Black² PIONEER BDR-205 XSPC Raystorm 
OSMonitorKeyboardPower
WIN 8.1 MCE Nec 463 MX5500 DARK POWER PRO 1200 - P10 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster Cosmos II REVO DIRTY ASUS HDAV 1.3 Deluxe 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › PC won't boot.....when 4-pin CPU cord is attached.