Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › PC won't boot.....when 4-pin CPU cord is attached.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

PC won't boot.....when 4-pin CPU cord is attached. - Page 3

post #21 of 53
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by 1greeny1 View Post
you know anybody with a cpu you could stick in just to try?
I had exactly the same problem a few years ago, turned out I had put a mobo stand off in the wrong place, killed my board, (served my right for drinking and building at same time)


Hope you manage to sort it though feller, see if you can get a spare proc from someone to try on a test bench

Standoffs were in correct places. All of them.

Quote:
Originally Posted by SectorNine50 View Post
Have you tried booting with the old graphics card?
Yes sir. Put them with new mobo, old mobo, new PSU, old PSU. RMA time!

Quote:
Originally Posted by omgipown View Post
you said you added a gtx 570 perhaps the powersupply is being overloaded?
My PSU is 850w. How so?

Quote:
Originally Posted by baltar View Post
You may want to check those capacitors on your mobo.. If they are crooked or bloated looking it can explain these symptoms. Especially when unplugging/plugging them in if those capacitors get pushed wrong..
All the capacitors seem to be fine.

Quote:
Originally Posted by macca_dj View Post
You have probably fried the motherboards power VRM's,

Have you completely reset bios without any connections to the board,
I reset CMOS twice with both mobos. I'm thinking both mobos are DOA. Gigabyte is dead somehow and the new one arrived DOA. Going to RMA the Gigabyte one directly though them and the ASRock through NEwegg.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.0ghz Gigabyte Z68A-D3-B3 EVGA GTX 570 Superclocked G.SKILL Ripjaws X 16GB 4 x 4GB DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Caviar Black 2TB in Raid 1 HP dvd1040i Windows 7 Professional 64-Bit Acer 21.5 Widescreen 1080p 
PowerCaseMouse
Corsair AX Professional Series 850w 80 Plus Gold Antec 902 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.0ghz Gigabyte Z68A-D3-B3 EVGA GTX 570 Superclocked G.SKILL Ripjaws X 16GB 4 x 4GB DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Caviar Black 2TB in Raid 1 HP dvd1040i Windows 7 Professional 64-Bit Acer 21.5 Widescreen 1080p 
PowerCaseMouse
Corsair AX Professional Series 850w 80 Plus Gold Antec 902 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
post #22 of 53
It seems the CPU is faulty. Check the pins under CPU see if there is any burn marks.
Obsidian
(22 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3930K ASUS P9X79 Deluxe XFX HD 7970 Black Edition Double Dissipation Patriot Viper Xtreme Series 4x 4GB DDR3 2000 9-... 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
OCZ RevoDrive3 X2 OCZ Vertex 4 WD 640GB  Swiftech 360 Radiator 
CoolingCoolingCoolingCooling
MCP 35X pump Swiftech Apogee XT waterblock Foxrena's Water Rack KOC TEC and Fan controller 
CoolingOSMonitorKeyboard
KOC 62mm TEC block Windows 7 Ultimate Dell UltraSharp IPS 27'' 2560x1440 Razor Black Widow Ultimate 
PowerCaseMouseAudio
Corsair AX1200i Corsair 800D Logitech G9X Logitech Z4 
  hide details  
Reply
Obsidian
(22 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3930K ASUS P9X79 Deluxe XFX HD 7970 Black Edition Double Dissipation Patriot Viper Xtreme Series 4x 4GB DDR3 2000 9-... 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
OCZ RevoDrive3 X2 OCZ Vertex 4 WD 640GB  Swiftech 360 Radiator 
CoolingCoolingCoolingCooling
MCP 35X pump Swiftech Apogee XT waterblock Foxrena's Water Rack KOC TEC and Fan controller 
CoolingOSMonitorKeyboard
KOC 62mm TEC block Windows 7 Ultimate Dell UltraSharp IPS 27'' 2560x1440 Razor Black Widow Ultimate 
PowerCaseMouseAudio
Corsair AX1200i Corsair 800D Logitech G9X Logitech Z4 
  hide details  
Reply
post #23 of 53
+1 on dead CPU. I doubt both motherboards are bad. I doubt you're going to see burn marks, though you could check for bent pins on the motherboards.
post #24 of 53
? are you using the same modular 8-pin cable? if so try using the new one.
Chimera
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5 2500k 4.8Ghz ASUS P8Z68-v PRO GEN3 Evga gtx 580 3gb Evga gtx 580 3gb 
RAMHard DriveCoolingOS
8Gb Veangence ocz agility 3 watercooled Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
d3 - 23" acer led monitors Logitech G15 1050W modular custom built from scratch case 
MouseAudioAudio
CM Inferno afterglow wireless 7.1 headphones w/ mic x-fi titanium soundcard 
  hide details  
Reply
Chimera
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5 2500k 4.8Ghz ASUS P8Z68-v PRO GEN3 Evga gtx 580 3gb Evga gtx 580 3gb 
RAMHard DriveCoolingOS
8Gb Veangence ocz agility 3 watercooled Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
d3 - 23" acer led monitors Logitech G15 1050W modular custom built from scratch case 
MouseAudioAudio
CM Inferno afterglow wireless 7.1 headphones w/ mic x-fi titanium soundcard 
  hide details  
Reply
post #25 of 53
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by foxrena View Post
It seems the CPU is faulty. Check the pins under CPU see if there is any burn marks.
Intel don't have pins on the CPU. The mobo pins are fine.

Quote:
Originally Posted by JMCB View Post
+1 on dead CPU. I doubt both motherboards are bad. I doubt you're going to see burn marks, though you could check for bent pins on the motherboards.
The mobo pins are fine. None are bent. How can a CPU suddenly die due to in PSU & GPU install?

Quote:
Originally Posted by Tipless View Post
? are you using the same modular 8-pin cable? if so try using the new one.
I'm using the new one. 8-pin direct from the Corsair PSU.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.0ghz Gigabyte Z68A-D3-B3 EVGA GTX 570 Superclocked G.SKILL Ripjaws X 16GB 4 x 4GB DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Caviar Black 2TB in Raid 1 HP dvd1040i Windows 7 Professional 64-Bit Acer 21.5 Widescreen 1080p 
PowerCaseMouse
Corsair AX Professional Series 850w 80 Plus Gold Antec 902 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.0ghz Gigabyte Z68A-D3-B3 EVGA GTX 570 Superclocked G.SKILL Ripjaws X 16GB 4 x 4GB DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Caviar Black 2TB in Raid 1 HP dvd1040i Windows 7 Professional 64-Bit Acer 21.5 Widescreen 1080p 
PowerCaseMouse
Corsair AX Professional Series 850w 80 Plus Gold Antec 902 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
post #26 of 53
Stop considering that your CPU is fine.
Ti-89 Titanium
(13 items)
 
   
CPUMotherboardRAMHard Drive
Motorola 68k @16 MHz Ti-89 HW4 256 KB 2.6 MB Flash ROM 
OSMonitorPowerCase
Ti-89 OS 3.10 LCD Dot-Matrix 160x100 4x 1.5V AAA Ti-89 HW4 Black 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core™ i7 930 Gigabyte GA-X58A-UD3R 2.0 Gigabyte GTX 470 SOC G.Skill RX 2x4GB 1600C8 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
PNY Prevail Elite 120GB Hitachi 7K1000.C 1TB LG GH24LS50 Noctua NH-C12P SE14 
OSOSMonitorKeyboard
Windows 8 Pro x64 Lubuntu 13.10 x64 Samsung BX2250 Logitech Illuminated 
PowerCaseMouseAudio
Be Quiet! S.P. E⁷ 600W Fractal Design Core 3000 Logitech G300 AKG K240 Studio 
  hide details  
Reply
Ti-89 Titanium
(13 items)
 
   
CPUMotherboardRAMHard Drive
Motorola 68k @16 MHz Ti-89 HW4 256 KB 2.6 MB Flash ROM 
OSMonitorPowerCase
Ti-89 OS 3.10 LCD Dot-Matrix 160x100 4x 1.5V AAA Ti-89 HW4 Black 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core™ i7 930 Gigabyte GA-X58A-UD3R 2.0 Gigabyte GTX 470 SOC G.Skill RX 2x4GB 1600C8 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
PNY Prevail Elite 120GB Hitachi 7K1000.C 1TB LG GH24LS50 Noctua NH-C12P SE14 
OSOSMonitorKeyboard
Windows 8 Pro x64 Lubuntu 13.10 x64 Samsung BX2250 Logitech Illuminated 
PowerCaseMouseAudio
Be Quiet! S.P. E⁷ 600W Fractal Design Core 3000 Logitech G300 AKG K240 Studio 
  hide details  
Reply
post #27 of 53
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by adridu59 View Post
Stop considering that your CPU is fine.
lol at least you're honest.

I'm going to take a wild guess and figure that the CPU being dead would be the culprit for all of my issues.

I've gone through five different message forums, hours on google on this and everyone screams mobo. Having a few people on here shout CPU kinda goes against everything I've read.

I guess I know that tomorrow I'll be spending an hour or two with Intel's customer service.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.0ghz Gigabyte Z68A-D3-B3 EVGA GTX 570 Superclocked G.SKILL Ripjaws X 16GB 4 x 4GB DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Caviar Black 2TB in Raid 1 HP dvd1040i Windows 7 Professional 64-Bit Acer 21.5 Widescreen 1080p 
PowerCaseMouse
Corsair AX Professional Series 850w 80 Plus Gold Antec 902 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.0ghz Gigabyte Z68A-D3-B3 EVGA GTX 570 Superclocked G.SKILL Ripjaws X 16GB 4 x 4GB DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Caviar Black 2TB in Raid 1 HP dvd1040i Windows 7 Professional 64-Bit Acer 21.5 Widescreen 1080p 
PowerCaseMouse
Corsair AX Professional Series 850w 80 Plus Gold Antec 902 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
post #28 of 53
I thought you said you had already tried a different mobo?
Perpetual Upgrade
(17 items)
 
Server
(17 items)
 
Galago UltraPro
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K MSI Z97M Gaming Zotac GTX 1080 AMP! Edition (2x4GB) Corsair DDR3-2000 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
128GB Crucial M4 (2x) 500GB RAID 0 Swiftech Apogee Black Ice GT Stealth 240 
OSKeyboardPowerCase
Windows 10 Pro 64bit Corsair K70 Vengence Seasonic X650 Aerocool DS Cube 
MouseAudio
Logitech G500 ASUS Xonar DX 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 965 MSI 870A-G54 nVidia 8400GS (2x2GB) Patriot DDR3-1600 
RAMHard DriveHard DriveCooling
(2x4GB) Patriot DDR3-1600 (3x) 320GB RAID 5 (1x) 1TB Backup Storage Coolermaster TX3 
OSPowerOther
Proxmox Hypervisor Antec TruePower 430W HP Smart Array P400 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7-4750HQ Intel Iris Pro Graphics 5200  (2 x 4GB) DDR3-1600 90GB Intel mSATA SSD 
Hard DriveOSOSMonitor
500GB 5400RPM HDD Ubuntu Gnome 15.10 Windows 10 14" 1080p ColorPro IPS 
Case
Galago UltraPro 
  hide details  
Reply
Perpetual Upgrade
(17 items)
 
Server
(17 items)
 
Galago UltraPro
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K MSI Z97M Gaming Zotac GTX 1080 AMP! Edition (2x4GB) Corsair DDR3-2000 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
128GB Crucial M4 (2x) 500GB RAID 0 Swiftech Apogee Black Ice GT Stealth 240 
OSKeyboardPowerCase
Windows 10 Pro 64bit Corsair K70 Vengence Seasonic X650 Aerocool DS Cube 
MouseAudio
Logitech G500 ASUS Xonar DX 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 965 MSI 870A-G54 nVidia 8400GS (2x2GB) Patriot DDR3-1600 
RAMHard DriveHard DriveCooling
(2x4GB) Patriot DDR3-1600 (3x) 320GB RAID 5 (1x) 1TB Backup Storage Coolermaster TX3 
OSPowerOther
Proxmox Hypervisor Antec TruePower 430W HP Smart Array P400 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7-4750HQ Intel Iris Pro Graphics 5200  (2 x 4GB) DDR3-1600 90GB Intel mSATA SSD 
Hard DriveOSOSMonitor
500GB 5400RPM HDD Ubuntu Gnome 15.10 Windows 10 14" 1080p ColorPro IPS 
Case
Galago UltraPro 
  hide details  
Reply
post #29 of 53
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by SectorNine50 View Post
I thought you said you had already tried a different mobo?
I have. The gigabyte in my sig was the one I had in my case when everything stopped working.

I was going to RMA it, so I ordered a ASRock Z68 Extreme4 Gen3. I still couldn't boot with that one either. So two different mobos, two different PSU's. Maybe the chip is the culprit after all...
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.0ghz Gigabyte Z68A-D3-B3 EVGA GTX 570 Superclocked G.SKILL Ripjaws X 16GB 4 x 4GB DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Caviar Black 2TB in Raid 1 HP dvd1040i Windows 7 Professional 64-Bit Acer 21.5 Widescreen 1080p 
PowerCaseMouse
Corsair AX Professional Series 850w 80 Plus Gold Antec 902 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.0ghz Gigabyte Z68A-D3-B3 EVGA GTX 570 Superclocked G.SKILL Ripjaws X 16GB 4 x 4GB DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Caviar Black 2TB in Raid 1 HP dvd1040i Windows 7 Professional 64-Bit Acer 21.5 Widescreen 1080p 
PowerCaseMouse
Corsair AX Professional Series 850w 80 Plus Gold Antec 902 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
post #30 of 53
Thread Starter 
Update: RMA'd my ASRock mobo with Newegg. I forgot to mention in this thread that the mobo came in an opened anti-static bag. The instruction manual was torn and some of the stuff in the box was not it's oem bags.

I do not think newegg would sell open box items as new and it was a mistake from ASRock. Getting it sent out tomorrow via UPS.

Still have no way to find out if my chip is really dead. Calling intel customer support tomorrow though. My Gigabyte board isn't dead (I don't think) because the fans and LEDs light up for a second and go off everytime I flip the switch on the PSU. A dead mobo would not even get you that far. We'll see if Intel handles the RMA.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.0ghz Gigabyte Z68A-D3-B3 EVGA GTX 570 Superclocked G.SKILL Ripjaws X 16GB 4 x 4GB DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Caviar Black 2TB in Raid 1 HP dvd1040i Windows 7 Professional 64-Bit Acer 21.5 Widescreen 1080p 
PowerCaseMouse
Corsair AX Professional Series 850w 80 Plus Gold Antec 902 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.0ghz Gigabyte Z68A-D3-B3 EVGA GTX 570 Superclocked G.SKILL Ripjaws X 16GB 4 x 4GB DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Caviar Black 2TB in Raid 1 HP dvd1040i Windows 7 Professional 64-Bit Acer 21.5 Widescreen 1080p 
PowerCaseMouse
Corsair AX Professional Series 850w 80 Plus Gold Antec 902 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › PC won't boot.....when 4-pin CPU cord is attached.