Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SSD › SSD issue?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

SSD issue? - Page 2

post #11 of 28
I think I saw this problem once,and enabling hot plugging in the bios fixed it.
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5-750 4.3@1.375v Asus Maximus III Formula Asus ENGTX465 4gb G Skill 2000 Mhz.Trident @2133 9-9-9-27 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ VERTEX 2 50GB SSD/WD 500GB Blue/WD640GB Black Samsung DVD/RW Corsair H-50 Windows 10 home 64 Bit Retail 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS 24"1080P LED Asus VE248H Abs M1 Cooler master silent pro 600 modular M600 RS-60... Lian Li Lancool PCK-58 
MouseMouse Pad
Steelseries Kinzu no 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5-750 4.3@1.375v Asus Maximus III Formula Asus ENGTX465 4gb G Skill 2000 Mhz.Trident @2133 9-9-9-27 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ VERTEX 2 50GB SSD/WD 500GB Blue/WD640GB Black Samsung DVD/RW Corsair H-50 Windows 10 home 64 Bit Retail 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS 24"1080P LED Asus VE248H Abs M1 Cooler master silent pro 600 modular M600 RS-60... Lian Li Lancool PCK-58 
MouseMouse Pad
Steelseries Kinzu no 
  hide details  
Reply
post #12 of 28
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by compuman145 View Post
Weird, you've rebuilt, and it's still the same issue, which means it has to be either hardware or your bios or something.

Do you have your drives in AHCI mode rather than IDE?
Nop its just normal.
Beast
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3930k Rampage IV Extreme GTX 980 4gb gigabyte g1 windforce SOC GTX 980 4gb gigabyte g1 windforce SOC 
RAMHard DriveHard DriveCooling
G.skill 4x8GB 32gb 2400mhz Samsung 840 Pro Series 256GB 2TB Samsung HD322HJ Swiftech H220X 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64 bit samsung s23a950d Seasonic 1250W Gold X-Series Corsair 900D 
  hide details  
Reply
Beast
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3930k Rampage IV Extreme GTX 980 4gb gigabyte g1 windforce SOC GTX 980 4gb gigabyte g1 windforce SOC 
RAMHard DriveHard DriveCooling
G.skill 4x8GB 32gb 2400mhz Samsung 840 Pro Series 256GB 2TB Samsung HD322HJ Swiftech H220X 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64 bit samsung s23a950d Seasonic 1250W Gold X-Series Corsair 900D 
  hide details  
Reply
post #13 of 28
Quote:
Originally Posted by djsi38t View Post
I think I saw this problem once,and enabling hot plugging in the bios fixed it.
My vote is to try this and see what happens.
Upstairs Rig
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Asus Maximus VI Hero evga 1080 Ti with Hybrid mod Corsair Vengeance Pro 2133 mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 850 EVO 500gb WD Caviar Black Corsair h100i GTX Windows 8.1 64bit 
MonitorPowerCase
xb280hk EVGA Supernova 1000 G2 Corsair Carbide Air 540 
  hide details  
Reply
Upstairs Rig
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Asus Maximus VI Hero evga 1080 Ti with Hybrid mod Corsair Vengeance Pro 2133 mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 850 EVO 500gb WD Caviar Black Corsair h100i GTX Windows 8.1 64bit 
MonitorPowerCase
xb280hk EVGA Supernova 1000 G2 Corsair Carbide Air 540 
  hide details  
Reply
post #14 of 28
Thread Starter 
i dont think it has something to do with hot pluggin for 1-3 months it was working good now its not...
Beast
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3930k Rampage IV Extreme GTX 980 4gb gigabyte g1 windforce SOC GTX 980 4gb gigabyte g1 windforce SOC 
RAMHard DriveHard DriveCooling
G.skill 4x8GB 32gb 2400mhz Samsung 840 Pro Series 256GB 2TB Samsung HD322HJ Swiftech H220X 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64 bit samsung s23a950d Seasonic 1250W Gold X-Series Corsair 900D 
  hide details  
Reply
Beast
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3930k Rampage IV Extreme GTX 980 4gb gigabyte g1 windforce SOC GTX 980 4gb gigabyte g1 windforce SOC 
RAMHard DriveHard DriveCooling
G.skill 4x8GB 32gb 2400mhz Samsung 840 Pro Series 256GB 2TB Samsung HD322HJ Swiftech H220X 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64 bit samsung s23a950d Seasonic 1250W Gold X-Series Corsair 900D 
  hide details  
Reply
post #15 of 28
WAIT!

Ok, you're gonna need to tweak the reg for this

http://support.microsoft.com/kb/922976

That will take care of the registry.

Go into your BIOS, you have the hard drive type, it'll be AHCI, IDE or RAID (it's in hard drive configuration). Basically because it's in IDE at the moment, the TRIM isn't going to be working. It's slim but worth a shot.

Before you apply the reg tweak, make sure you know what to change in your BIOS. If you don't change it, your machine will BSOD on bootup.

Comps
post #16 of 28
Quote:
Originally Posted by compuman145 View Post
WAIT!

Ok, you're gonna need to tweak the reg for this

http://support.microsoft.com/kb/922976

That will take care of the registry.

Go into your BIOS, you have the hard drive type, it'll be AHCI, IDE or RAID (it's in hard drive configuration). Basically because it's in IDE at the moment, the TRIM isn't going to be working. It's slim but worth a shot.

Before you apply the reg tweak, make sure you know what to change in your BIOS. If you don't change it, your machine will BSOD on bootup.

Comps
THIS^

I just sorted a friends computer out using this method, he was having the same issue (different SSD)
|White Fury|
(27 items)
 
|Scootaloo|
(12 items)
 
The Workhorse
(7 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3770k 4.5GHz [De-Lidded] MSI Z77A-G43 MSI GTX 780 Reference - Oooh soo sexy! 8GB G.Skill RipjawsX 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 840 Pro 128GB 2TB Seagate Barracuda 2TB Seagate Barracuda 640GB WD Blue 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
1.5TB WD Green Samsung DVD/RW Cogage Arrow [Lapped] Microsoft Windows 10 Pro 
MonitorMonitorKeyboardPower
Fujitsu SL3230t 1080p @75Hz Samsung UE32F5000 1920x1080 Saitek Eclipse Thermaltake Toughpower XT 675w 
CaseMouseMouse PadAudio
Coolermaster 690 II Black/White Advanced CM Storm Xornet Qsteel Asus Xonar DS 
AudioAudioAudioAudio
Quad 33 Pre-Amplifier (Pre-Production Unit) Quad 303 Power-Amplifier - 90 Watts RMS (Pre-Pr... Quad 303 Power-Amplifier - 90 Watts RMS (Post-P... Quad FM3 Tuner 
AudioAudioAudio
Mission 751 Bookshelf's Mission M73 Floor standing loudspeakers Mission 78as Dual 8" Active Sub Woofer - 250 watts 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Q8400 MSI P45 Platinum EVGA GTX 750Ti MSI GTX 560Ti 
RAMHard DriveCoolingOS
6GB DDR 2 800MHz (Kingston Hyper X and Corsair ... Samsung 840 120GB Coolermaster Hyper 212 (Rev 1) Windows 10 Insider 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 1080p TV Saitek Eclipse Coolermaster GX750 Coolermaster CM 690II Black 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i5 3230m 2.6GHz (3.2GHz Turbo) Nvidia GT 635m 2GB 8GB DDR3 1600MHz Samsung 840 120GB 
Optical DriveOSMonitor
Blu-Ray Reader / DVD RW Windows 8.1 15.6" 1366x768 
  hide details  
Reply
|White Fury|
(27 items)
 
|Scootaloo|
(12 items)
 
The Workhorse
(7 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3770k 4.5GHz [De-Lidded] MSI Z77A-G43 MSI GTX 780 Reference - Oooh soo sexy! 8GB G.Skill RipjawsX 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 840 Pro 128GB 2TB Seagate Barracuda 2TB Seagate Barracuda 640GB WD Blue 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
1.5TB WD Green Samsung DVD/RW Cogage Arrow [Lapped] Microsoft Windows 10 Pro 
MonitorMonitorKeyboardPower
Fujitsu SL3230t 1080p @75Hz Samsung UE32F5000 1920x1080 Saitek Eclipse Thermaltake Toughpower XT 675w 
CaseMouseMouse PadAudio
Coolermaster 690 II Black/White Advanced CM Storm Xornet Qsteel Asus Xonar DS 
AudioAudioAudioAudio
Quad 33 Pre-Amplifier (Pre-Production Unit) Quad 303 Power-Amplifier - 90 Watts RMS (Pre-Pr... Quad 303 Power-Amplifier - 90 Watts RMS (Post-P... Quad FM3 Tuner 
AudioAudioAudio
Mission 751 Bookshelf's Mission M73 Floor standing loudspeakers Mission 78as Dual 8" Active Sub Woofer - 250 watts 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Q8400 MSI P45 Platinum EVGA GTX 750Ti MSI GTX 560Ti 
RAMHard DriveCoolingOS
6GB DDR 2 800MHz (Kingston Hyper X and Corsair ... Samsung 840 120GB Coolermaster Hyper 212 (Rev 1) Windows 10 Insider 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 1080p TV Saitek Eclipse Coolermaster GX750 Coolermaster CM 690II Black 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i5 3230m 2.6GHz (3.2GHz Turbo) Nvidia GT 635m 2GB 8GB DDR3 1600MHz Samsung 840 120GB 
Optical DriveOSMonitor
Blu-Ray Reader / DVD RW Windows 8.1 15.6" 1366x768 
  hide details  
Reply
post #17 of 28
Thread Starter 
hmm...there is firmware update for my model maybe after i upgrade the firmware it gonna fix it?
Beast
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3930k Rampage IV Extreme GTX 980 4gb gigabyte g1 windforce SOC GTX 980 4gb gigabyte g1 windforce SOC 
RAMHard DriveHard DriveCooling
G.skill 4x8GB 32gb 2400mhz Samsung 840 Pro Series 256GB 2TB Samsung HD322HJ Swiftech H220X 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64 bit samsung s23a950d Seasonic 1250W Gold X-Series Corsair 900D 
  hide details  
Reply
Beast
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3930k Rampage IV Extreme GTX 980 4gb gigabyte g1 windforce SOC GTX 980 4gb gigabyte g1 windforce SOC 
RAMHard DriveHard DriveCooling
G.skill 4x8GB 32gb 2400mhz Samsung 840 Pro Series 256GB 2TB Samsung HD322HJ Swiftech H220X 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64 bit samsung s23a950d Seasonic 1250W Gold X-Series Corsair 900D 
  hide details  
Reply
post #18 of 28
Quote:
Originally Posted by someonewhy View Post
hmm...there is firmware update for my model maybe after i upgrade the firmware it gonna fix it?
That probably won't fix it,

Basically you've rebuilt your machine, but you never had AHCI enabled. So what will happen is it'll mark the blocks on the hard drive as writable, but it won't remove the data. TRIM keeps your drive healthy and running fast.

Comps
post #19 of 28
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by compuman145 View Post
Weird, you've rebuilt, and it's still the same issue, which means it has to be either hardware or your bios or something.

Do you have your drives in AHCI mode rather than IDE?
Quote:
Originally Posted by compuman145 View Post
WAIT!

Ok, you're gonna need to tweak the reg for this

http://support.microsoft.com/kb/922976

That will take care of the registry.

Go into your BIOS, you have the hard drive type, it'll be AHCI, IDE or RAID (it's in hard drive configuration). Basically because it's in IDE at the moment, the TRIM isn't going to be working. It's slim but worth a shot.

Before you apply the reg tweak, make sure you know what to change in your BIOS. If you don't change it, your machine will BSOD on bootup.

Comps
Sorry,but i dont get it?First i gotta tweak and reg from the guide that you gave me and then what?what i need to change in the bios??
Beast
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3930k Rampage IV Extreme GTX 980 4gb gigabyte g1 windforce SOC GTX 980 4gb gigabyte g1 windforce SOC 
RAMHard DriveHard DriveCooling
G.skill 4x8GB 32gb 2400mhz Samsung 840 Pro Series 256GB 2TB Samsung HD322HJ Swiftech H220X 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64 bit samsung s23a950d Seasonic 1250W Gold X-Series Corsair 900D 
  hide details  
Reply
Beast
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3930k Rampage IV Extreme GTX 980 4gb gigabyte g1 windforce SOC GTX 980 4gb gigabyte g1 windforce SOC 
RAMHard DriveHard DriveCooling
G.skill 4x8GB 32gb 2400mhz Samsung 840 Pro Series 256GB 2TB Samsung HD322HJ Swiftech H220X 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64 bit samsung s23a950d Seasonic 1250W Gold X-Series Corsair 900D 
  hide details  
Reply
post #20 of 28
let me download your manual, one sec

Right,

I can't get to the asus website to download it. You know how to get into your BIOS right, when you reboot the machine you hit DELETE to enter the setup.

In there, you'll have system configuration, within that window, you'll have something like hard drive configuration.

I'm not 100% on the options in there. It'll say something like hard drive mode, you'll have 3 options, IDE, AHCI or RAID.

You want to set that to AHCI.

Go reboot now, make sure you have found the right setting to change, if you want, take a picture and upload it for me.

If you are 100% on how to do this, apply that reg tweak I posted, then reboot, go into the setup and do the above.

Comps
Edited by compuman145 - 10/5/11 at 6:56am
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: SSD
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SSD › SSD issue?