Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › SLI problem
New Posts  All Forums:Forum Nav:

SLI problem

post #1 of 8
Thread Starter 
So I bought my 2nd 560ti from newegg it arrived and i popped it in my computer. Reformatted installed the newest drivers but it is not working properly. It will game fine but occasionally I will close bad company 2 and my windows screen will start artifacting showing crazy colors. Anyone have any ideas why it would play fine but artifact after closing a game? Also it seems like the new cards is making a squealing noise.
Biggie Smalls
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k ASUS P8Z77-M Pro EVGA GTX 670 4GB Samsung  
Hard DriveOSMonitorKeyboard
240gb Intel 330's x 2 raid 0 Win 7 Ultimate ASUS PB278Q Leopold Otaku (reds) 
PowerCaseMouseAudio
SilverStone Decathlon 700w Lian Li pc-a04b Steel Series  Fiio e17, fa-011, X10, CX 980 
  hide details  
Reply
Biggie Smalls
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k ASUS P8Z77-M Pro EVGA GTX 670 4GB Samsung  
Hard DriveOSMonitorKeyboard
240gb Intel 330's x 2 raid 0 Win 7 Ultimate ASUS PB278Q Leopold Otaku (reds) 
PowerCaseMouseAudio
SilverStone Decathlon 700w Lian Li pc-a04b Steel Series  Fiio e17, fa-011, X10, CX 980 
  hide details  
Reply
post #2 of 8
Have you tried testing one card at a time? Maybe you have a faulty card and you can try eliminating to which one it might be.
Flush
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5Ghz Asus P8P67 MSI TFIII PE/OC HD 6950 2GB Corsair XMS3 8GB DDR3 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel 520 Series SSD 180GB, Western Digital Bla... Windows 7 64-bit Dell 23" S2309W & 19" 1905FP Das Keyboard Brown 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec NEO ECO 620W Antec 300 Illusion Razer DeathAdder Steelseries QcK 
  hide details  
Reply
Flush
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5Ghz Asus P8P67 MSI TFIII PE/OC HD 6950 2GB Corsair XMS3 8GB DDR3 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel 520 Series SSD 180GB, Western Digital Bla... Windows 7 64-bit Dell 23" S2309W & 19" 1905FP Das Keyboard Brown 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec NEO ECO 620W Antec 300 Illusion Razer DeathAdder Steelseries QcK 
  hide details  
Reply
post #3 of 8
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by krnb0iek View Post
Have you tried testing one card at a time? Maybe you have a faulty card and you can try eliminating to which one it might be.
I have tried both cards on their own and they work fine and the noise goes away and no artifacting but as soon as I switch to sli the buzzing starts
Biggie Smalls
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k ASUS P8Z77-M Pro EVGA GTX 670 4GB Samsung  
Hard DriveOSMonitorKeyboard
240gb Intel 330's x 2 raid 0 Win 7 Ultimate ASUS PB278Q Leopold Otaku (reds) 
PowerCaseMouseAudio
SilverStone Decathlon 700w Lian Li pc-a04b Steel Series  Fiio e17, fa-011, X10, CX 980 
  hide details  
Reply
Biggie Smalls
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k ASUS P8Z77-M Pro EVGA GTX 670 4GB Samsung  
Hard DriveOSMonitorKeyboard
240gb Intel 330's x 2 raid 0 Win 7 Ultimate ASUS PB278Q Leopold Otaku (reds) 
PowerCaseMouseAudio
SilverStone Decathlon 700w Lian Li pc-a04b Steel Series  Fiio e17, fa-011, X10, CX 980 
  hide details  
Reply
post #4 of 8
The buzzing alone isn't any cause for concern. That is just coil whine and isn't anything to be worried about. I'm afraid that I'm not sure what could be causing your artifacting issue but I'm sure somebody will be able to help you there. The more information you can provide the better chance of somebody being able to help you. Good luck.
Main Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 2700k ASUS P8P67 WS Revolution EVGA 980 Ti SC+ Samsung 4x4GB DDR3 1866MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 850 Evo 1TB Samsung Spinpoint F4 2TB Samsung BD Combo Noctua NH-D14 
OSMonitorPowerCase
Windows 10 64 bit Asus PG279Q Kingwin Lazer Platinum 1000W Silverstone Raven RV03 
  hide details  
Reply
Main Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 2700k ASUS P8P67 WS Revolution EVGA 980 Ti SC+ Samsung 4x4GB DDR3 1866MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 850 Evo 1TB Samsung Spinpoint F4 2TB Samsung BD Combo Noctua NH-D14 
OSMonitorPowerCase
Windows 10 64 bit Asus PG279Q Kingwin Lazer Platinum 1000W Silverstone Raven RV03 
  hide details  
Reply
post #5 of 8
Well that buzzing could easily be Coil/Inductor whine, which in that case is a lot of the time normal.

Perhaps, but very unlikely you're pulling too much power from your power supply.

Another possibility could be that for whatever reason in SLI your 560 Tis require a bit more vCore.
post #6 of 8
Thread Starter 
of all things its seems to be narrowed down to the monitor. The same setup with a different monitor seems to be running perfectly
Biggie Smalls
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k ASUS P8Z77-M Pro EVGA GTX 670 4GB Samsung  
Hard DriveOSMonitorKeyboard
240gb Intel 330's x 2 raid 0 Win 7 Ultimate ASUS PB278Q Leopold Otaku (reds) 
PowerCaseMouseAudio
SilverStone Decathlon 700w Lian Li pc-a04b Steel Series  Fiio e17, fa-011, X10, CX 980 
  hide details  
Reply
Biggie Smalls
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k ASUS P8Z77-M Pro EVGA GTX 670 4GB Samsung  
Hard DriveOSMonitorKeyboard
240gb Intel 330's x 2 raid 0 Win 7 Ultimate ASUS PB278Q Leopold Otaku (reds) 
PowerCaseMouseAudio
SilverStone Decathlon 700w Lian Li pc-a04b Steel Series  Fiio e17, fa-011, X10, CX 980 
  hide details  
Reply
post #7 of 8
It's the monitor, 100% guaranteed.

I'll bet you 1,million.
Test
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3820 x79-UD3 EVGA GTX 670 Samsung 1.35v low pro 
Hard DriveMonitorKeyboardPower
Crucial M4 Yamakasi Catleap Ducky DK-1087 ST-1000G 
CaseMouse
Lian Li A71F Steelseries - Ikari 
  hide details  
Reply
Test
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3820 x79-UD3 EVGA GTX 670 Samsung 1.35v low pro 
Hard DriveMonitorKeyboardPower
Crucial M4 Yamakasi Catleap Ducky DK-1087 ST-1000G 
CaseMouse
Lian Li A71F Steelseries - Ikari 
  hide details  
Reply
post #8 of 8
You guys are all my witness that it's the monitor, and this bet is official.
Test
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3820 x79-UD3 EVGA GTX 670 Samsung 1.35v low pro 
Hard DriveMonitorKeyboardPower
Crucial M4 Yamakasi Catleap Ducky DK-1087 ST-1000G 
CaseMouse
Lian Li A71F Steelseries - Ikari 
  hide details  
Reply
Test
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3820 x79-UD3 EVGA GTX 670 Samsung 1.35v low pro 
Hard DriveMonitorKeyboardPower
Crucial M4 Yamakasi Catleap Ducky DK-1087 ST-1000G 
CaseMouse
Lian Li A71F Steelseries - Ikari 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › SLI problem