Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › i5 2500K thermal paste or heatsink? Cooling question!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

i5 2500K thermal paste or heatsink? Cooling question! - Page 6

post #51 of 74
Thread Starter 
Yes I'm on 1.00 again and I did some "mild" I guess you could say overclocking. I followed some instructions from the other thread you are helping a guy in. Here are what I'm set at at the moment.

1.370V in bios 1.376v in CPU-z
vtt voltage is at 1.103
spread spec diable
PLL overvoltage enabled (only way I could get it to boot)
47 multiplyer
thermal throttling disable
level 2 load line calibration
auto PLL voltage and all the other voltages
C3 and c6 state enabled and all that enabled.

Core current limit i think at 250

I think it was like a clock of some sort. It was a setting the other guy changed. I'll get the exact name in the edit.

With these settings it booted, in windows and everything. but my voltage right now is at 1.376 and my multiplyer is at 1600. It lowers down when I'm not running any stress tests or games to like low like 1.6 ghz
Edited by hahysera - 10/6/11 at 12:42pm
Noob Tube
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @ 4.6 ASRock P67 Extreme4 Gen3 EVGA GTX 570 @ 1100/900/1800/2000 2 x 4 Gig G.Skill Ripjaws 
OSPowerCase
Win 7 64 bit Corsair AX 850W HAF 922 Mid Size Tower 
  hide details  
Reply
Noob Tube
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @ 4.6 ASRock P67 Extreme4 Gen3 EVGA GTX 570 @ 1100/900/1800/2000 2 x 4 Gig G.Skill Ripjaws 
OSPowerCase
Win 7 64 bit Corsair AX 850W HAF 922 Mid Size Tower 
  hide details  
Reply
post #52 of 74
Quote:
Originally Posted by hahysera View Post
Yes I'm on 1.00 again and I did some "mild" I guess you could say overclocking. I followed some instructions from the other thread you are helping a guy in. Here are what I'm set at at the moment.

1.370V in bios 1.376v in CPU-z
vtt voltage is at 1.103
spread spec diable
PLL overvoltage enabled (only way I could get it to boot)
47 multiplyer
thermal throttling disable
level 2 load line calibration
auto PLL voltage and all the other voltages
C3 and c6 state enabled and all that enabled.

I changed something that was low to 250

I think it was like a clock of some sort. It was a setting the other guy changed. I'll get the exact name in the edit.

With these settings it booted, in windows and everything. but my voltage right now is at 1.376 and my multiplyer is at 1600. It lowers down when I'm not running any stress tests or games to like low like 1.6 ghz

It would be a better idea to work with your own settings as every chip is different. Clear the CMOS and try this:

I recommend the following things and working your way up from there:

Set the XMP profile like so:





Set the multiplier to 45, disable Internal PLL voltage,set short and long duration to 250 each and the same for the core current limit. Disable Spreadspectrum and leave everything else the way it is.





Set the vcore value to 1.3v, LLC level 2, disable power saving mode and leave everything else on default including VTT and PLL voltage.




When you have done that load prime blend with cpu-z and realtemp and post a screenshot while it is under load.
Edited by munaim1 - 10/6/11 at 12:46pm
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
post #53 of 74
Thread Starter 
Those screen shots look different then what you told me. Are those screen shots like your settings or what are the screen shots for? do i use any of those settings?
Noob Tube
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @ 4.6 ASRock P67 Extreme4 Gen3 EVGA GTX 570 @ 1100/900/1800/2000 2 x 4 Gig G.Skill Ripjaws 
OSPowerCase
Win 7 64 bit Corsair AX 850W HAF 922 Mid Size Tower 
  hide details  
Reply
Noob Tube
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @ 4.6 ASRock P67 Extreme4 Gen3 EVGA GTX 570 @ 1100/900/1800/2000 2 x 4 Gig G.Skill Ripjaws 
OSPowerCase
Win 7 64 bit Corsair AX 850W HAF 922 Mid Size Tower 
  hide details  
Reply
post #54 of 74
Those screenshots are from a different rig, I've explained the settings to change and what not to change, everything else should be left on default and no you're not suppose to copy the screenshots but to follow what I have said above them.
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
post #55 of 74
Thread Starter 
Those settings didn't work. I noticed in my DRAM configuration it was all different then what you posted and the screen shots which might explain overheating/crashing/whatever. Its all boosted up by default. Like some sort of turbo mode. I find that whenever I turn on the PLL overvoltage it works most of the time. I got BSOD 124 error with the settings you told me.

Here are some pics of my bios with the settings you told me. Is this correct?



Noob Tube
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @ 4.6 ASRock P67 Extreme4 Gen3 EVGA GTX 570 @ 1100/900/1800/2000 2 x 4 Gig G.Skill Ripjaws 
OSPowerCase
Win 7 64 bit Corsair AX 850W HAF 922 Mid Size Tower 
  hide details  
Reply
Noob Tube
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @ 4.6 ASRock P67 Extreme4 Gen3 EVGA GTX 570 @ 1100/900/1800/2000 2 x 4 Gig G.Skill Ripjaws 
OSPowerCase
Win 7 64 bit Corsair AX 850W HAF 922 Mid Size Tower 
  hide details  
Reply
post #56 of 74
Yes those look fine, however enable the XMP profile to 1. Leave pll overvoltage disabled until that multiplier doesnt boot.

suing the settings aboveand the changes I mentioned, load prime95 blend test and post a screenshot of it running with cpu-z and realtemp.
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
post #57 of 74
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by munaim1 View Post
Yes those look fine, however enable the XMP profile to 1. Leave pll overvoltage disabled until that multiplier doesnt boot.

suing the settings aboveand the changes I mentioned, load prime95 blend test and post a screenshot of it running with cpu-z and realtemp.
I tried to put it to profile 1 and it was exactly the same. 11-11-11-11 whatever. It didnt switch to 9-9-9-9. I got BSOD after the windows icon loaded for a sec.
Noob Tube
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @ 4.6 ASRock P67 Extreme4 Gen3 EVGA GTX 570 @ 1100/900/1800/2000 2 x 4 Gig G.Skill Ripjaws 
OSPowerCase
Win 7 64 bit Corsair AX 850W HAF 922 Mid Size Tower 
  hide details  
Reply
Noob Tube
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @ 4.6 ASRock P67 Extreme4 Gen3 EVGA GTX 570 @ 1100/900/1800/2000 2 x 4 Gig G.Skill Ripjaws 
OSPowerCase
Win 7 64 bit Corsair AX 850W HAF 922 Mid Size Tower 
  hide details  
Reply
post #58 of 74
Quote:
Originally Posted by hahysera View Post
I tried to put it to profile 1 and it was exactly the same. 11-11-11-11 whatever. It didnt switch to 9-9-9-9. I got BSOD after the windows icon loaded for a sec.
In that case set the timings and voltage manually to what ever the stocks are for your RAM.

It should then load windows, try the prime blend thing I mentioned before.
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
post #59 of 74
Thread Starter 
Alright so. New results.

With these screen shots I booted, got into windows for a while, but as soon as i started prime 95 i got BSOD.

Seems like the RAM timings were screwing up some things.





Noob Tube
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @ 4.6 ASRock P67 Extreme4 Gen3 EVGA GTX 570 @ 1100/900/1800/2000 2 x 4 Gig G.Skill Ripjaws 
OSPowerCase
Win 7 64 bit Corsair AX 850W HAF 922 Mid Size Tower 
  hide details  
Reply
Noob Tube
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @ 4.6 ASRock P67 Extreme4 Gen3 EVGA GTX 570 @ 1100/900/1800/2000 2 x 4 Gig G.Skill Ripjaws 
OSPowerCase
Win 7 64 bit Corsair AX 850W HAF 922 Mid Size Tower 
  hide details  
Reply
post #60 of 74
what bsod code did you get???

Also leave all the other timings on default and just change the first five x-x-x-x XT
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › i5 2500K thermal paste or heatsink? Cooling question!