Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › nForce 750a chipset on mobo not playing nice
New Posts  All Forums:Forum Nav:

nForce 750a chipset on mobo not playing nice

post #1 of 2
Thread Starter 
Just plugged in my brand new MSI 6950 TFIII to my mobo and can't get a signal on boot. Card powers up fine, fans blastin' etc. Can't even see to get into the bios...

Screen is just utter black.

A little history...

My motherboard is a jerk. It has the NVIDIA nForce 750a chipset with I have read doesn't like playing well with ATI cards. Now mind you I have the latest BIOS for my board (ASUS M3N72-D). Before I purchase this card I borrowed my friend's 5770 just to plug it in to test and it worked fine. I DON'T THINK MY CARD IS DOA. I have already disabled all of the BIOS options regarding onboard video/hybrid .

I ran driver sweeper to clean the drivers of the Nvidia chipset before I installed the 6950 btw.....even reinstalled the nforce chipset drivers (after switching in my old GTX 260) STILL can't boot with this card.


Someone please help me. I know it's got to be a setting or a driver ..ANYTHING regarding the nForce 750a Chipset. I just don't think it might be compatible in the end .

I need to know whether I should send this card back to newwegg in exchange for NVIDIA if this stupid MOBO limits me. : /

Thanks in advance,

CCC
Blue
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX8320 Gigabyte 970a-UD3p 8+2 MSI TFIII 6950 2GB @940/1400 1.2v 16gb Gskill Ripjaw @ 1600  
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial M4 Sony DVD/RW Win7 64 Samsung 23" 1080p 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 SILVERSTONE 700W Modular Antec 900 Logitech G9 
  hide details  
Reply
Blue
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX8320 Gigabyte 970a-UD3p 8+2 MSI TFIII 6950 2GB @940/1400 1.2v 16gb Gskill Ripjaw @ 1600  
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial M4 Sony DVD/RW Win7 64 Samsung 23" 1080p 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 SILVERSTONE 700W Modular Antec 900 Logitech G9 
  hide details  
Reply
post #2 of 2
Thread Starter 
<bump?>
Blue
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX8320 Gigabyte 970a-UD3p 8+2 MSI TFIII 6950 2GB @940/1400 1.2v 16gb Gskill Ripjaw @ 1600  
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial M4 Sony DVD/RW Win7 64 Samsung 23" 1080p 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 SILVERSTONE 700W Modular Antec 900 Logitech G9 
  hide details  
Reply
Blue
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX8320 Gigabyte 970a-UD3p 8+2 MSI TFIII 6950 2GB @940/1400 1.2v 16gb Gskill Ripjaw @ 1600  
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial M4 Sony DVD/RW Win7 64 Samsung 23" 1080p 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 SILVERSTONE 700W Modular Antec 900 Logitech G9 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › nForce 750a chipset on mobo not playing nice