Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › ASRock P67 Extreme4 Gen3 Error HELP
New Posts  All Forums:Forum Nav:

ASRock P67 Extreme4 Gen3 Error HELP

post #1 of 16
Thread Starter 
I just got done replacing my previous gigabyte motherboard and when trying to boot up I get error code "0d" on the motherboard LED. I just gets stuck in the ASRock boot screen and I can't press del or f2 to even get into bios.

As soon as I unplug my USB devices it allows me to boot but gives me an error telling me to plug in keyboard, as soon as I plug in the keyboard and mouse everything is fine.

What gives? I am at a loss here. It does this on every single boot.
post #2 of 16
Is the bios up to date?
post #3 of 16
are you putting stuff in the usb 3 slots with no driver for the usb 3s installed yet?


try reseting cmos and plug into your front ports untill you get drivers sorted out
Edited by stevevace2 - 10/5/11 at 8:01pm
Stevev pc 2.5
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 6700k Asus Z170 Pro Gaming gtx 980 ti evga SC 8gigs Corsair 3200 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
256 Gb Crucial SSDs X2 junk dvdr xspc custom loop Windows10 64 But 
MonitorKeyboardPowerCase
QNIX evo 2 2560x1440 oc96hz +Samsung S23a950d 1... Razer Blackwidow Chroma Tournament edition evga 1000w  Corsair 600T 
MouseMouse PadAudio
Razer Naga 2014 Razer Goliathus Razer kraken 7.1/ 2.1 stereo speaker set up 
  hide details  
Reply
Stevev pc 2.5
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 6700k Asus Z170 Pro Gaming gtx 980 ti evga SC 8gigs Corsair 3200 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
256 Gb Crucial SSDs X2 junk dvdr xspc custom loop Windows10 64 But 
MonitorKeyboardPowerCase
QNIX evo 2 2560x1440 oc96hz +Samsung S23a950d 1... Razer Blackwidow Chroma Tournament edition evga 1000w  Corsair 600T 
MouseMouse PadAudio
Razer Naga 2014 Razer Goliathus Razer kraken 7.1/ 2.1 stereo speaker set up 
  hide details  
Reply
post #4 of 16
This is the same problem I am having with my extreme 4! I updated my bios to the newest...What bios are you running and out of curiosity what keyboard do you have?

Im tempted to go back to an earlier bios as I did not have this problem before.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k ASRock P67 Extreme 4 MSI Cyclone GTX 460 SLI Corsair Vengeance 16GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ Solid 3 SSD Windows 7 Professional (x64) Three Dell U2312HM Microsoft Sidewinder x4 
PowerCaseMouse
Corsair TX850 Lian-Li PC-K57 Razor Deathadder Black Edition 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k ASRock P67 Extreme 4 MSI Cyclone GTX 460 SLI Corsair Vengeance 16GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ Solid 3 SSD Windows 7 Professional (x64) Three Dell U2312HM Microsoft Sidewinder x4 
PowerCaseMouse
Corsair TX850 Lian-Li PC-K57 Razor Deathadder Black Edition 
  hide details  
Reply
post #5 of 16
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by SeanWebster;15195880 
Is the bios up to date?
P1.10 going to look online quick if that's the latest version.
Quote:
Originally Posted by stevevace2;15195885 
are you putting stuff in the usb 3 slots with no driver for the usb 3s installed yet?


try reseting cmos and plug into your front ports untill you get drivers sorted out
That's exactly what I am doing at the moment, anything plugged in USB vise is from my front panel. Problem still persists. I have cleared the cmos from the outside back, didn't do anything.
post #6 of 16
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Teppich;15195906 
This is the same problem I am having with my extreme 4! I updated my bios to the newest...What bios are you running and out of curiosity what keyboard do you have?

Im tempted to go back to an earlier bios as I did not have this problem before.
Razer Blackwidow and mx518 mouse.
post #7 of 16
i have this mobo and never updated bios. no need to all it did was fix support for some mouse i don't have
Stevev pc 2.5
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 6700k Asus Z170 Pro Gaming gtx 980 ti evga SC 8gigs Corsair 3200 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
256 Gb Crucial SSDs X2 junk dvdr xspc custom loop Windows10 64 But 
MonitorKeyboardPowerCase
QNIX evo 2 2560x1440 oc96hz +Samsung S23a950d 1... Razer Blackwidow Chroma Tournament edition evga 1000w  Corsair 600T 
MouseMouse PadAudio
Razer Naga 2014 Razer Goliathus Razer kraken 7.1/ 2.1 stereo speaker set up 
  hide details  
Reply
Stevev pc 2.5
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 6700k Asus Z170 Pro Gaming gtx 980 ti evga SC 8gigs Corsair 3200 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
256 Gb Crucial SSDs X2 junk dvdr xspc custom loop Windows10 64 But 
MonitorKeyboardPowerCase
QNIX evo 2 2560x1440 oc96hz +Samsung S23a950d 1... Razer Blackwidow Chroma Tournament edition evga 1000w  Corsair 600T 
MouseMouse PadAudio
Razer Naga 2014 Razer Goliathus Razer kraken 7.1/ 2.1 stereo speaker set up 
  hide details  
Reply
post #8 of 16
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by stevevace2;15195924 
i have this mobo and never updated bios. no need to all it did was fix support for some mouse i don't have
can I backward flash from 1.10 to 1.00 or could this brick the board?
post #9 of 16
Quote:
Originally Posted by stevevace2;15195924 
i have this mobo and never updated bios. no need to all it did was fix support for some mouse i don't have

Can you tell me what bios you have installed? Im wondering if the newest bios has this problem. As we both have the newest bios update.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k ASRock P67 Extreme 4 MSI Cyclone GTX 460 SLI Corsair Vengeance 16GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ Solid 3 SSD Windows 7 Professional (x64) Three Dell U2312HM Microsoft Sidewinder x4 
PowerCaseMouse
Corsair TX850 Lian-Li PC-K57 Razor Deathadder Black Edition 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k ASRock P67 Extreme 4 MSI Cyclone GTX 460 SLI Corsair Vengeance 16GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ Solid 3 SSD Windows 7 Professional (x64) Three Dell U2312HM Microsoft Sidewinder x4 
PowerCaseMouse
Corsair TX850 Lian-Li PC-K57 Razor Deathadder Black Edition 
  hide details  
Reply
post #10 of 16
Quote:
Originally Posted by RaCeR123;15195942 
can I backward flash from 1.10 to 1.00 or could this brick the board?

The risk is the same as updating it forwards.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k ASRock P67 Extreme 4 MSI Cyclone GTX 460 SLI Corsair Vengeance 16GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ Solid 3 SSD Windows 7 Professional (x64) Three Dell U2312HM Microsoft Sidewinder x4 
PowerCaseMouse
Corsair TX850 Lian-Li PC-K57 Razor Deathadder Black Edition 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k ASRock P67 Extreme 4 MSI Cyclone GTX 460 SLI Corsair Vengeance 16GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ Solid 3 SSD Windows 7 Professional (x64) Three Dell U2312HM Microsoft Sidewinder x4 
PowerCaseMouse
Corsair TX850 Lian-Li PC-K57 Razor Deathadder Black Edition 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › ASRock P67 Extreme4 Gen3 Error HELP