Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › Fans wont spin, overclock deleted?!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Fans wont spin, overclock deleted?!

post #1 of 8
Thread Starter 
Hey guys, I was about to play minecraft when i noticed none of my fans were spinning. I quickly shut my pc down and made sure they didn't get unplugged and they were fine. Then I put all my fans onto my mobo fan headers, and now they work. So I think my 600t fan controller might have blown? Now heres the weird part, I just started prime to make sure theyre working fine, and my overclock was DELETED? How could that happen? can anyone enlighten me to what the problem could be?

Thanks..

edit: Also one of my HDD's is not connected now.. What the heck?!
Edited by vitality - 10/5/11 at 9:21pm
 
Macbook Pro
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3210m Apple Logic Board Intel HD 4000 8gb G. Skill 1600mhz 
Hard DriveOSMonitor
256gb Samsung 840 Pro OSX 10.9 Mavericks 13.3" 1280x800  
  hide details  
Reply
 
Macbook Pro
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3210m Apple Logic Board Intel HD 4000 8gb G. Skill 1600mhz 
Hard DriveOSMonitor
256gb Samsung 840 Pro OSX 10.9 Mavericks 13.3" 1280x800  
  hide details  
Reply
post #2 of 8
Quote:
Originally Posted by vitality View Post
Hey guys, I was about to play minecraft when i noticed none of my fans were spinning. I quickly shut my pc down and made sure they didn't get unplugged and they were fine. Then I put all my fans onto my mobo fan headers, and now they work. So I think my 600t fan controller might have blown? Now heres the weird part, I just started prime to make sure theyre working fine, and my overclock was DELETED? How could that happen? can anyone enlighten me to what the problem could be?

Thanks..

edit: Also one of my HDD's is not connected now.. What the heck?!
Did you touch the CMOS reset? Did you touch the battery?
Star
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 4.4GHz 1.392vcore P6X58D-e XFX Radeon 5870 Corsair 6GB 3x2GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x Crucial M4 128GB Win7 Dell LED 24in Logitech G15 
PowerCaseMouse
Corsair 650W Corsair 650D Logitech G9x 
  hide details  
Reply
Star
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 4.4GHz 1.392vcore P6X58D-e XFX Radeon 5870 Corsair 6GB 3x2GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x Crucial M4 128GB Win7 Dell LED 24in Logitech G15 
PowerCaseMouse
Corsair 650W Corsair 650D Logitech G9x 
  hide details  
Reply
post #3 of 8
Thread Starter 
no and no
 
Macbook Pro
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3210m Apple Logic Board Intel HD 4000 8gb G. Skill 1600mhz 
Hard DriveOSMonitor
256gb Samsung 840 Pro OSX 10.9 Mavericks 13.3" 1280x800  
  hide details  
Reply
 
Macbook Pro
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3210m Apple Logic Board Intel HD 4000 8gb G. Skill 1600mhz 
Hard DriveOSMonitor
256gb Samsung 840 Pro OSX 10.9 Mavericks 13.3" 1280x800  
  hide details  
Reply
post #4 of 8
Thread Starter 
Ok apparently my hdd sata cable was unplugged somehow. I think the force of other cables on it pryed it out.. could that be the cause of the fans not spinning? and how does that relate to going back to 3.3ghz??
 
Macbook Pro
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3210m Apple Logic Board Intel HD 4000 8gb G. Skill 1600mhz 
Hard DriveOSMonitor
256gb Samsung 840 Pro OSX 10.9 Mavericks 13.3" 1280x800  
  hide details  
Reply
 
Macbook Pro
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3210m Apple Logic Board Intel HD 4000 8gb G. Skill 1600mhz 
Hard DriveOSMonitor
256gb Samsung 840 Pro OSX 10.9 Mavericks 13.3" 1280x800  
  hide details  
Reply
post #5 of 8
Thread Starter 
Ok, also I just made sure all the connections are tight and everything. It's weird, the fan controller only works with the stock 200mm corsair front fan. If I plug any other fan in, they don't work. Only that one does. I'm thinking i blew the fan controller or something.. it seems like this front fan is at 100% constantly also.
 
Macbook Pro
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3210m Apple Logic Board Intel HD 4000 8gb G. Skill 1600mhz 
Hard DriveOSMonitor
256gb Samsung 840 Pro OSX 10.9 Mavericks 13.3" 1280x800  
  hide details  
Reply
 
Macbook Pro
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3210m Apple Logic Board Intel HD 4000 8gb G. Skill 1600mhz 
Hard DriveOSMonitor
256gb Samsung 840 Pro OSX 10.9 Mavericks 13.3" 1280x800  
  hide details  
Reply
post #6 of 8
Thread Starter 
my friend told me to run prime overnight at stock clocks and i did. It was stable no bsod's. I guess it's just a faulty fan controller? can anyone explain why my overclocks got reset though?
 
Macbook Pro
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3210m Apple Logic Board Intel HD 4000 8gb G. Skill 1600mhz 
Hard DriveOSMonitor
256gb Samsung 840 Pro OSX 10.9 Mavericks 13.3" 1280x800  
  hide details  
Reply
 
Macbook Pro
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3210m Apple Logic Board Intel HD 4000 8gb G. Skill 1600mhz 
Hard DriveOSMonitor
256gb Samsung 840 Pro OSX 10.9 Mavericks 13.3" 1280x800  
  hide details  
Reply
post #7 of 8
About the controller, it looks like it may just be faulty. No controller just stops all the fans from working, and then only letting one fan run at 100% speed. Something is wrong.

Do you have any CPU power management settings in your BIOS enabled? Speedstep?

About the OC, it looked like it wasn't stock in the first place, and it just rolled back to stock. It can happen.
Literally da bes
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
|Intel| i5-2500K @ 4.5GHz - 1.345v |ASRock| P67 Extreme4 Gen3 |MSI| GTX 970 Gaming 4GB |GSkill| Sniper Low Voltage 8GB DDR3 @ 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
|Samsung| Spinpoint F3 1TB |Kingston| HyperX 3K 128GB BD-ROM |Cooler Master| Hyper 212+ 
OSMonitorPowerCase
|Microsoft| Win7 Professional 64-bit |ASUS| VH236H |Corsair| TX650 v2 |Corsair| Carbide 400R 
MouseMouse PadAudio
|Cooler Master| Storm Spawn |RAZER| Goliathus Speed |Creative| Insprire T10 
  hide details  
Reply
Literally da bes
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
|Intel| i5-2500K @ 4.5GHz - 1.345v |ASRock| P67 Extreme4 Gen3 |MSI| GTX 970 Gaming 4GB |GSkill| Sniper Low Voltage 8GB DDR3 @ 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
|Samsung| Spinpoint F3 1TB |Kingston| HyperX 3K 128GB BD-ROM |Cooler Master| Hyper 212+ 
OSMonitorPowerCase
|Microsoft| Win7 Professional 64-bit |ASUS| VH236H |Corsair| TX650 v2 |Corsair| Carbide 400R 
MouseMouse PadAudio
|Cooler Master| Storm Spawn |RAZER| Goliathus Speed |Creative| Insprire T10 
  hide details  
Reply
post #8 of 8
Thread Starter 
uhh i have no idea.. I'll check in a bit. It's running fine now at 3.3ghz stock..
 
Macbook Pro
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3210m Apple Logic Board Intel HD 4000 8gb G. Skill 1600mhz 
Hard DriveOSMonitor
256gb Samsung 840 Pro OSX 10.9 Mavericks 13.3" 1280x800  
  hide details  
Reply
 
Macbook Pro
(7 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3210m Apple Logic Board Intel HD 4000 8gb G. Skill 1600mhz 
Hard DriveOSMonitor
256gb Samsung 840 Pro OSX 10.9 Mavericks 13.3" 1280x800  
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › Fans wont spin, overclock deleted?!