Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › I need help, guys
New Posts  All Forums:Forum Nav:

I need help, guys

post #1 of 19
Thread Starter 
Long story short, I reseated my H60, without touching the motherboard or RAM at all, and now my Gene-Z won't post anymore. It gets stuck on debug code 30, which means "Waking up from S3 sleep state." I've cleared CMOS at least 20 times, and have tried every combination possible of sticks of RAM and slots, making sure that sticks were always fully in the slot.

I'm at uni right now and do not have time for setbacks like this. This rig has been nothing but problem after problem after problem, and I'm starting to hate it.

halp please
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 4770k delid 4.3GHz Asus Z97M-Plus MSI GTX 770 2GB 1241/3815MHz 4x8GB Team DDR3-1600 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial MX100 512GB + 2x1.5TB WD Green (RAID 1) Arctic Freezer i11 (MX4) Windows 8.1 Pro + CentOS 6.5 VM Dell U2412M (1920x1200) 
KeyboardPowerCaseMouse
KUL ES-87 (Cherry MX Clear) Corsair CS550M Jonsbo U3BK (Rosewill Legacy U3-B) Logitech G400s 
Mouse PadAudio
XTRAC Carbonic Fiio Andes E07K + Audio Technica ATH-M50 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 4770k delid 4.3GHz Asus Z97M-Plus MSI GTX 770 2GB 1241/3815MHz 4x8GB Team DDR3-1600 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial MX100 512GB + 2x1.5TB WD Green (RAID 1) Arctic Freezer i11 (MX4) Windows 8.1 Pro + CentOS 6.5 VM Dell U2412M (1920x1200) 
KeyboardPowerCaseMouse
KUL ES-87 (Cherry MX Clear) Corsair CS550M Jonsbo U3BK (Rosewill Legacy U3-B) Logitech G400s 
Mouse PadAudio
XTRAC Carbonic Fiio Andes E07K + Audio Technica ATH-M50 
  hide details  
Reply
post #2 of 19
Have you tried removing the H60 and re-seating?
post #3 of 19
^^ this.
Luminescence v2.2
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 5820K 4.4Ghz @ 1.32v MSI X99S SLI Krait Edition GIGABYTE GeForce GTX 980Ti 6GB G1 GAMING OC EDI... 16GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3000mhz @ 3200m... 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2x Spinpoint 1TB 240GB Patriot Blaze SSD Corsair H100i GTX Windows 10 Professional x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2412M x2 - LG 34UM95 Razer Black Widow Ultimate Thermaltake TR2 RX 850w Phanteks P400 
MouseMouse PadAudioAudio
Razer Naga 2014 Razer Goliathus LG Soundbar Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath 
  hide details  
Reply
Luminescence v2.2
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 5820K 4.4Ghz @ 1.32v MSI X99S SLI Krait Edition GIGABYTE GeForce GTX 980Ti 6GB G1 GAMING OC EDI... 16GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3000mhz @ 3200m... 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2x Spinpoint 1TB 240GB Patriot Blaze SSD Corsair H100i GTX Windows 10 Professional x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2412M x2 - LG 34UM95 Razer Black Widow Ultimate Thermaltake TR2 RX 850w Phanteks P400 
MouseMouse PadAudioAudio
Razer Naga 2014 Razer Goliathus LG Soundbar Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath 
  hide details  
Reply
post #4 of 19
Thread Starter 
Yeah :/ I even tried booting it with the block completely detached. No dice.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 4770k delid 4.3GHz Asus Z97M-Plus MSI GTX 770 2GB 1241/3815MHz 4x8GB Team DDR3-1600 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial MX100 512GB + 2x1.5TB WD Green (RAID 1) Arctic Freezer i11 (MX4) Windows 8.1 Pro + CentOS 6.5 VM Dell U2412M (1920x1200) 
KeyboardPowerCaseMouse
KUL ES-87 (Cherry MX Clear) Corsair CS550M Jonsbo U3BK (Rosewill Legacy U3-B) Logitech G400s 
Mouse PadAudio
XTRAC Carbonic Fiio Andes E07K + Audio Technica ATH-M50 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 4770k delid 4.3GHz Asus Z97M-Plus MSI GTX 770 2GB 1241/3815MHz 4x8GB Team DDR3-1600 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial MX100 512GB + 2x1.5TB WD Green (RAID 1) Arctic Freezer i11 (MX4) Windows 8.1 Pro + CentOS 6.5 VM Dell U2412M (1920x1200) 
KeyboardPowerCaseMouse
KUL ES-87 (Cherry MX Clear) Corsair CS550M Jonsbo U3BK (Rosewill Legacy U3-B) Logitech G400s 
Mouse PadAudio
XTRAC Carbonic Fiio Andes E07K + Audio Technica ATH-M50 
  hide details  
Reply
post #5 of 19
switch your RAM slots and report back
post #6 of 19
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by theturbofd View Post
switch your RAM slots and report back
I've already tried a ton of different combinations of single sticks in different slots. I have RAM with integrated LEDs, and whenever I try to boot up, I get the same response: debug code 30, no video output, and after about ten seconds, all the LEDs on the RAM stick light up full-brightness, which is never supposed to happen. The lights are supposed to always flicker in accordance with when the RAM is accessed.

If the motherboard is dead, this will be the third part of this rig that died for no reason. I truly hate this thing right now.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 4770k delid 4.3GHz Asus Z97M-Plus MSI GTX 770 2GB 1241/3815MHz 4x8GB Team DDR3-1600 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial MX100 512GB + 2x1.5TB WD Green (RAID 1) Arctic Freezer i11 (MX4) Windows 8.1 Pro + CentOS 6.5 VM Dell U2412M (1920x1200) 
KeyboardPowerCaseMouse
KUL ES-87 (Cherry MX Clear) Corsair CS550M Jonsbo U3BK (Rosewill Legacy U3-B) Logitech G400s 
Mouse PadAudio
XTRAC Carbonic Fiio Andes E07K + Audio Technica ATH-M50 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 4770k delid 4.3GHz Asus Z97M-Plus MSI GTX 770 2GB 1241/3815MHz 4x8GB Team DDR3-1600 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial MX100 512GB + 2x1.5TB WD Green (RAID 1) Arctic Freezer i11 (MX4) Windows 8.1 Pro + CentOS 6.5 VM Dell U2412M (1920x1200) 
KeyboardPowerCaseMouse
KUL ES-87 (Cherry MX Clear) Corsair CS550M Jonsbo U3BK (Rosewill Legacy U3-B) Logitech G400s 
Mouse PadAudio
XTRAC Carbonic Fiio Andes E07K + Audio Technica ATH-M50 
  hide details  
Reply
post #7 of 19
Have you tried the cmos reset and bios reset?
The Carry Case
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k Asus Gene-Z MSI Twin Hawk 2GB CORSAIR Vengeance 16GB CMZ16GX3M4A1600C9 
Hard DriveOSMonitorPower
Crucial 128GB SSD/HITACHI HDS723020BLA642 Windows 7 Dell U2410 Ultra 750W PSU 
Case
NZXT Vulcan 
  hide details  
Reply
The Carry Case
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k Asus Gene-Z MSI Twin Hawk 2GB CORSAIR Vengeance 16GB CMZ16GX3M4A1600C9 
Hard DriveOSMonitorPower
Crucial 128GB SSD/HITACHI HDS723020BLA642 Windows 7 Dell U2410 Ultra 750W PSU 
Case
NZXT Vulcan 
  hide details  
Reply
post #8 of 19
Thread Starter 
I've reset the CMOS countless times. I'm even running the motherboard outside the case now, and it's still giving the error. I'm angry beyond comprehension.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 4770k delid 4.3GHz Asus Z97M-Plus MSI GTX 770 2GB 1241/3815MHz 4x8GB Team DDR3-1600 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial MX100 512GB + 2x1.5TB WD Green (RAID 1) Arctic Freezer i11 (MX4) Windows 8.1 Pro + CentOS 6.5 VM Dell U2412M (1920x1200) 
KeyboardPowerCaseMouse
KUL ES-87 (Cherry MX Clear) Corsair CS550M Jonsbo U3BK (Rosewill Legacy U3-B) Logitech G400s 
Mouse PadAudio
XTRAC Carbonic Fiio Andes E07K + Audio Technica ATH-M50 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 4770k delid 4.3GHz Asus Z97M-Plus MSI GTX 770 2GB 1241/3815MHz 4x8GB Team DDR3-1600 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial MX100 512GB + 2x1.5TB WD Green (RAID 1) Arctic Freezer i11 (MX4) Windows 8.1 Pro + CentOS 6.5 VM Dell U2412M (1920x1200) 
KeyboardPowerCaseMouse
KUL ES-87 (Cherry MX Clear) Corsair CS550M Jonsbo U3BK (Rosewill Legacy U3-B) Logitech G400s 
Mouse PadAudio
XTRAC Carbonic Fiio Andes E07K + Audio Technica ATH-M50 
  hide details  
Reply
post #9 of 19
Try removing the CMOS battery and if still doesn't work try checking the
H60 surroundings as well as the back plate and see if anything shorting
the the mobo.



hth
Athena
(14 items)
 
Achilles
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
[Intel] i5 2500k  [ASUS] p8p67 Evo B3 [EVGA] GTX 680 [Samsung] 1TB 
CoolingOSMonitorKeyboard
[Noctua] NH-D14 [Micro$oft] Win7 64-bit/Linux [HP] 2311x [Logitech] G510 
PowerCaseMouse
[XFX] 650W [Cooler Master] HAF X [Logitech] G400 
CPUMotherboardGraphicsRAM
990X 6.5Ghz EVGA X58 3 way SLI classified XFX GT 240/modded 8800GTS/8800GTX/5870/4980/FIR... Corsair Dominator PSC  
CoolingOSMonitorCase
F1 Extreme Dark, DICE and LN2!! XPeeeee and Win 7 Old CRT Open 
  hide details  
Reply
Athena
(14 items)
 
Achilles
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
[Intel] i5 2500k  [ASUS] p8p67 Evo B3 [EVGA] GTX 680 [Samsung] 1TB 
CoolingOSMonitorKeyboard
[Noctua] NH-D14 [Micro$oft] Win7 64-bit/Linux [HP] 2311x [Logitech] G510 
PowerCaseMouse
[XFX] 650W [Cooler Master] HAF X [Logitech] G400 
CPUMotherboardGraphicsRAM
990X 6.5Ghz EVGA X58 3 way SLI classified XFX GT 240/modded 8800GTS/8800GTX/5870/4980/FIR... Corsair Dominator PSC  
CoolingOSMonitorCase
F1 Extreme Dark, DICE and LN2!! XPeeeee and Win 7 Old CRT Open 
  hide details  
Reply
post #10 of 19
quick question do you happen to have another 8 pin connector for the mobo? If so try that
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › I need help, guys