Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › HD 5770 died ????
New Posts  All Forums:Forum Nav:

HD 5770 died ????

post #1 of 13
Thread Starter 
so this is my problem , for 1 year i've been using my sapphire vapor-x hd 5770, one day i thought i should clean up the graphics because it was very dusty ,so i took my air compressor and cleaned up the graphics. i took the gpu of the case and did it outside, it was a sunny day with no humidity at all. I cleaned up the gpu , waited 3 hours( cause if some water would sneak by the compressor and hitted the gpu it would dry up first) and then i installed it in the case.

Guess what.... gpu doesnt work, at first i had to connect video output in the motherboard and it would start but the gpu would not be recognized, even in device manager it showed up the mob graphics. ok whatever i'll wait till tomorrow ,maybe waiting would fix it.....(yeah right...) next day installed gpu and the pc wont even start!!!! i click in the on button but i get no image and the pc doesnt make that beep sound that indicates that windows is about to start, it just stays there ....and if i leave it on for some time ,it turns off by itself!! HEELPPP MEEE plzzzz frown.gif
Edited by kabrita - 10/8/11 at 3:20pm
post #2 of 13
Did you connect your 5770 to your psu? That's a pretty common error.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
UNDER $1700!!!
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7-2600k [5.0GHz Daily] ASUS P8P67 Deluxe eVGA GTX 580 SLi 8GB Corsair Vengeance 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Intel 510 120GB WD Caviar Black 2TB LG Blu-Ray Burner EK HF Supreme Gold Edition+Black Ice GTX 480 
CoolingOSMonitorKeyboard
2x Koolance VID-NX580 Windows 7 Ultimate Dell U2412M+Acer H233BMID Steelseries 6Gv2 
PowerCaseMouseMouse Pad
Silverstone ST-1000 Silverstone TJ07 Logitech G9x Razer Vespula 
Audio
Sennheiser PC-350 
  hide details  
Reply
UNDER $1700!!!
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7-2600k [5.0GHz Daily] ASUS P8P67 Deluxe eVGA GTX 580 SLi 8GB Corsair Vengeance 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Intel 510 120GB WD Caviar Black 2TB LG Blu-Ray Burner EK HF Supreme Gold Edition+Black Ice GTX 480 
CoolingOSMonitorKeyboard
2x Koolance VID-NX580 Windows 7 Ultimate Dell U2412M+Acer H233BMID Steelseries 6Gv2 
PowerCaseMouseMouse Pad
Silverstone ST-1000 Silverstone TJ07 Logitech G9x Razer Vespula 
Audio
Sennheiser PC-350 
  hide details  
Reply
post #3 of 13
Thread Starter 
yeah ,did that mistake before with the other hd 5770 i had ,since then never forgot to connect it the pci connection ...
post #4 of 13
Thread Starter 
Anyone can help me? no?
post #5 of 13
What do you mean when you say
Quote:
Originally Posted by kabrita;15224505 
I cleaned up the gpu , waited 3 hours( cause if some water would sneak by the compressor and hitted the gpu it would dry up first) and then i installed it in the case.

wth.gif
buildX
(16 items)
 
X3Elite (HTPC)
(14 items)
 
Dell XPS L702X
(11 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 930 @ 4.0GHz (24/7) HT/on  Asus P6TD Deluxe Gigabyte 2GB GTX 670 Windforce3X OC  6GB OCZ Gold 1600 (tri-channel) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 850 EVO 250GB Seagate Barracuda 500GB 7.2K 16MB Cache Prolimatech Megahalem Rev.B (Push/Pull) Windows 7 Home Premium 64 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer X233H Razer BlackWidow Ultimate  OCZ ModXStream Pro 600W XClio Windtunnel 
MouseMouse Pad
Logitech G502 Proteus Core Tunable  Razer Goliathus 444mm x 355mm - Speed Edition ... 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II 720 X3 BE @ 3.2GHz 24/7 MSi 770-G45 Sapphire Radeon HD 6870  8GB GSkill RipJaw 1333Mhz  
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Samsung F3  DVD+-RW  Windows 7 Home Premium 64bit 60" LG 60PA5500 Plasma 
MonitorPowerCase
Acer X1373WH Projector Corsair CX500 Cooler Master 430 
CPUGraphicsGraphicsRAM
i5-2430M Intel HD Graphics  Nvidia 1GB GT 550M (GF116) w/Optimus|DX11|144 ... 6GB DDR3  
Hard DriveHard DriveOSMonitor
120GB PNY 1311 SSD 500GB 7.2K RPM Windows7 Home Premium 64 17.3" WLED TL 1600 X 900 with 2.0MP HD webcam 
KeyboardCaseAudio
Backlit Keyboard Elemental Silver Aluminum JBL 2.1 W/ Built-in Subwoofer 
  hide details  
Reply
buildX
(16 items)
 
X3Elite (HTPC)
(14 items)
 
Dell XPS L702X
(11 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 930 @ 4.0GHz (24/7) HT/on  Asus P6TD Deluxe Gigabyte 2GB GTX 670 Windforce3X OC  6GB OCZ Gold 1600 (tri-channel) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 850 EVO 250GB Seagate Barracuda 500GB 7.2K 16MB Cache Prolimatech Megahalem Rev.B (Push/Pull) Windows 7 Home Premium 64 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer X233H Razer BlackWidow Ultimate  OCZ ModXStream Pro 600W XClio Windtunnel 
MouseMouse Pad
Logitech G502 Proteus Core Tunable  Razer Goliathus 444mm x 355mm - Speed Edition ... 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II 720 X3 BE @ 3.2GHz 24/7 MSi 770-G45 Sapphire Radeon HD 6870  8GB GSkill RipJaw 1333Mhz  
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Samsung F3  DVD+-RW  Windows 7 Home Premium 64bit 60" LG 60PA5500 Plasma 
MonitorPowerCase
Acer X1373WH Projector Corsair CX500 Cooler Master 430 
CPUGraphicsGraphicsRAM
i5-2430M Intel HD Graphics  Nvidia 1GB GT 550M (GF116) w/Optimus|DX11|144 ... 6GB DDR3  
Hard DriveHard DriveOSMonitor
120GB PNY 1311 SSD 500GB 7.2K RPM Windows7 Home Premium 64 17.3" WLED TL 1600 X 900 with 2.0MP HD webcam 
KeyboardCaseAudio
Backlit Keyboard Elemental Silver Aluminum JBL 2.1 W/ Built-in Subwoofer 
  hide details  
Reply
post #6 of 13
Tried to install in another PC? Could be motherboard, or maybe even other components. Else tried to see if proper installed? Once had that with a GPU not popped in enough to the PCIE slot:)
Mr. Cablemess
(18 items)
 
  
Reply
Mr. Cablemess
(18 items)
 
  
Reply
post #7 of 13
Thread Starter 
amstech @
I mean that i cleaned the graphics card with compressed air to remove the dust.

Hokrollo @

The gpu is right installed ,just checked it, everything popped in , in pci-e slot and in pci psu slot...
did not tried to install in another pc yet ,going monday to a store to try it cause all my friends have laptops....
post #8 of 13
make sure that all the capacitors are connected properly.. I ruined and old 9800gtx b/c I bent one while pulling card out ...


... maybe boot with just one stick of ram, and gpu ... no other usb/stuff connected...
Edited by wirefox - 10/8/11 at 6:14pm
Fruit Stripe
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
7820x (SL) 4.8  MSI X299 GAMING PRO CARBON LGA  ZOTAC GeForce GTX 1080 Ti ArcticStorm  3600 G.SKILL TridentZ RGB Series 16GB  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 evo pro 1TB Enermax Neo Changer gpu loop, CPU NXZT kraken 240 Win10 Acer Predator XB271HU 27" WQHD IPS 165hz 
PowerCase
1000w seasonic Mean:IT 
  hide details  
Reply
Fruit Stripe
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
7820x (SL) 4.8  MSI X299 GAMING PRO CARBON LGA  ZOTAC GeForce GTX 1080 Ti ArcticStorm  3600 G.SKILL TridentZ RGB Series 16GB  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 evo pro 1TB Enermax Neo Changer gpu loop, CPU NXZT kraken 240 Win10 Acer Predator XB271HU 27" WQHD IPS 165hz 
PowerCase
1000w seasonic Mean:IT 
  hide details  
Reply
post #9 of 13
Thread Starter 
nope that doesn't seem to work , no capacitor is missing or bent... im running out of options if in the shop they tell me that the card is dead, should i try the miracle oven thing?
post #10 of 13
Hi,

Bottom line is- Try in another rig.
If it works its going to be something in your rig.
Connections, dirty slots ect.

If it doesn't, try the bake it method.
Nothing to lose. Take everything off card thats detachable before doing it.
Read up on oven temp and timing.

If still doesn't help, Be thankful not a high dollar card;)

Good Luck.

Later:D
Works for me
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-930 4.51 HT on Asus P6X58D-E Sapphire 7970 OC Edition 1250/1650.1.200v Corsair Dominator 1600@1723 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial 128 M4 Boot-WD 640 Sata3 Storage Plextor/ Samsung 600.5- 3 Rads-Micro Rez-355 Pump Win 7 64 bit he 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 26'' 1920x1200 Logitech G-15 CM 850W Modular Gold CM 690 II Advanced (Swiss Cheezed) 
Mouse PadAudio
RatPaz GS SB Titanium- Bose 2.1 
  hide details  
Reply
Works for me
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-930 4.51 HT on Asus P6X58D-E Sapphire 7970 OC Edition 1250/1650.1.200v Corsair Dominator 1600@1723 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial 128 M4 Boot-WD 640 Sata3 Storage Plextor/ Samsung 600.5- 3 Rads-Micro Rez-355 Pump Win 7 64 bit he 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 26'' 1920x1200 Logitech G-15 CM 850W Modular Gold CM 690 II Advanced (Swiss Cheezed) 
Mouse PadAudio
RatPaz GS SB Titanium- Bose 2.1 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › HD 5770 died ????