Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › Swiftech MCP35X failing?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Swiftech MCP35X failing? - Page 2

post #11 of 20
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by tsm106 View Post
Those things are not good for cooling. Do you have a bay slot clearance under it and or active air movement across the pump? Pumps can and will die from heat.
Nothing round it im afraid :-(

Ive been trying to track down swiftech heatsink for it but just cant find one here in the uk :-(

EDIT: got one coming from the US, hopefully wont take too long
Edited by liamstears - 10/11/11 at 10:20am
My Beast
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770k @ 4.5 HT On 1.3v Delidded Asrock Z77 Extreme4 HD4000/Onboard Hynix CFR Modules 8gb (2x4gb) @ 2200 @ 1.55v 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex 4 256gb Seagate Barracuda 7200.14 2TB ST2000DM001, 1TB ... Pioneer BDR-207EBK Blu-Ray Writer Noctua NH-C14 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8 Pro 64-bit BenQ 21.5" G2222HDL Logitech G19 Cooler Master Silent Pro M2 720w 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster Haf XB Logitech M600 none Onkyo TX-NR515 5.1 Surround System 
  hide details  
Reply
My Beast
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770k @ 4.5 HT On 1.3v Delidded Asrock Z77 Extreme4 HD4000/Onboard Hynix CFR Modules 8gb (2x4gb) @ 2200 @ 1.55v 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex 4 256gb Seagate Barracuda 7200.14 2TB ST2000DM001, 1TB ... Pioneer BDR-207EBK Blu-Ray Writer Noctua NH-C14 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8 Pro 64-bit BenQ 21.5" G2222HDL Logitech G19 Cooler Master Silent Pro M2 720w 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster Haf XB Logitech M600 none Onkyo TX-NR515 5.1 Surround System 
  hide details  
Reply
post #12 of 20
Quote:
Originally Posted by liamstears View Post
Nothing round it im afraid :-(

Ive been trying to track down swiftech heatsink for it but just cant find one here in the uk :-(

EDIT: got one coming from the US, hopefully wont take too long
You need a 5.25 bay underneath the res otherwise it won't clear with the sink.
The 3930
(26 items)
 
Junior's 3930
(22 items)
 
DATA/HTPC
(20 items)
 
  hide details  
Reply
The 3930
(26 items)
 
Junior's 3930
(22 items)
 
DATA/HTPC
(20 items)
 
  hide details  
Reply
post #13 of 20
If it were mine it would be gone lol I would never trust it with my gear
Toolbox
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
1100 black box Crosshair v 2 Evga coppertop gtx 590 16 gig Gskill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
240gig ssd And 1 TB hhd Blueray burner Windows 7 pro Big one :) 
KeyboardPowerCaseMouse Pad
Click click Silverstone 1500 H1XSPC Cube Custom, Pics of my kids 
  hide details  
Reply
Toolbox
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
1100 black box Crosshair v 2 Evga coppertop gtx 590 16 gig Gskill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
240gig ssd And 1 TB hhd Blueray burner Windows 7 pro Big one :) 
KeyboardPowerCaseMouse Pad
Click click Silverstone 1500 H1XSPC Cube Custom, Pics of my kids 
  hide details  
Reply
post #14 of 20
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by tsm106 View Post
You need a 5.25 bay underneath the res otherwise it won't clear with the sink.
I have already rearranged my bays ready for this, got a fan im going to put on the heatsink too :-D

Quote:
Originally Posted by Worple View Post
If it were mine it would be gone lol I would never trust it with my gear
It seems ok now, if I notice any problems I will just turn the bugger off lol, I only have it on when im next to it so I will notice any issues
My Beast
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770k @ 4.5 HT On 1.3v Delidded Asrock Z77 Extreme4 HD4000/Onboard Hynix CFR Modules 8gb (2x4gb) @ 2200 @ 1.55v 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex 4 256gb Seagate Barracuda 7200.14 2TB ST2000DM001, 1TB ... Pioneer BDR-207EBK Blu-Ray Writer Noctua NH-C14 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8 Pro 64-bit BenQ 21.5" G2222HDL Logitech G19 Cooler Master Silent Pro M2 720w 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster Haf XB Logitech M600 none Onkyo TX-NR515 5.1 Surround System 
  hide details  
Reply
My Beast
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770k @ 4.5 HT On 1.3v Delidded Asrock Z77 Extreme4 HD4000/Onboard Hynix CFR Modules 8gb (2x4gb) @ 2200 @ 1.55v 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex 4 256gb Seagate Barracuda 7200.14 2TB ST2000DM001, 1TB ... Pioneer BDR-207EBK Blu-Ray Writer Noctua NH-C14 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8 Pro 64-bit BenQ 21.5" G2222HDL Logitech G19 Cooler Master Silent Pro M2 720w 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster Haf XB Logitech M600 none Onkyo TX-NR515 5.1 Surround System 
  hide details  
Reply
post #15 of 20
Ok well good luck with it
Toolbox
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
1100 black box Crosshair v 2 Evga coppertop gtx 590 16 gig Gskill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
240gig ssd And 1 TB hhd Blueray burner Windows 7 pro Big one :) 
KeyboardPowerCaseMouse Pad
Click click Silverstone 1500 H1XSPC Cube Custom, Pics of my kids 
  hide details  
Reply
Toolbox
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
1100 black box Crosshair v 2 Evga coppertop gtx 590 16 gig Gskill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
240gig ssd And 1 TB hhd Blueray burner Windows 7 pro Big one :) 
KeyboardPowerCaseMouse Pad
Click click Silverstone 1500 H1XSPC Cube Custom, Pics of my kids 
  hide details  
Reply
post #16 of 20
Thread Starter 
Got the heatsink on but still having start up problems

When the pump is on its fine and runs for hours but it doesn't always start up

Could this simple be pump too tight? loosen the screws?
My Beast
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770k @ 4.5 HT On 1.3v Delidded Asrock Z77 Extreme4 HD4000/Onboard Hynix CFR Modules 8gb (2x4gb) @ 2200 @ 1.55v 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex 4 256gb Seagate Barracuda 7200.14 2TB ST2000DM001, 1TB ... Pioneer BDR-207EBK Blu-Ray Writer Noctua NH-C14 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8 Pro 64-bit BenQ 21.5" G2222HDL Logitech G19 Cooler Master Silent Pro M2 720w 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster Haf XB Logitech M600 none Onkyo TX-NR515 5.1 Surround System 
  hide details  
Reply
My Beast
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770k @ 4.5 HT On 1.3v Delidded Asrock Z77 Extreme4 HD4000/Onboard Hynix CFR Modules 8gb (2x4gb) @ 2200 @ 1.55v 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex 4 256gb Seagate Barracuda 7200.14 2TB ST2000DM001, 1TB ... Pioneer BDR-207EBK Blu-Ray Writer Noctua NH-C14 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8 Pro 64-bit BenQ 21.5" G2222HDL Logitech G19 Cooler Master Silent Pro M2 720w 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster Haf XB Logitech M600 none Onkyo TX-NR515 5.1 Surround System 
  hide details  
Reply
post #17 of 20
It's possible the fitting you're using in the inlet is a fraction too long and touching the impeller. Don't loosen the screws fixing the top to the pump case though as it could start leaking.
Black Noise
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 990X Asus Rampage III Extreme EVGA 980Ti EVGA 980Ti 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
24GB Corsair Dominator GT PC3-16000 Samsung 850 EVO Crucial CT750MX300 Seagate Momentus 2TB 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
Seagate Momentus 2TB Sony Optiarc AD-7690H Slimline DVD-RW Blocks - EK Supremacy, 2 x EK FC-Titan X, EK FC... Radiators - 2 x Black Ice SR1 480, 2 x Black Ic... 
CoolingCoolingCoolingOS
Pumps - Swiftech 35X2 x 2 & Heatsinks Reservoir - EK Multioption X2 400 Advanced Fans - 20 x Noiseblocker PL2 Windows 7 Pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
NEC MultiSync LCD2690WUXi Enermax Aurora Seasonic Platinum 1000 Case Labs TH10 & Pedestal 
  hide details  
Reply
Black Noise
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 990X Asus Rampage III Extreme EVGA 980Ti EVGA 980Ti 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
24GB Corsair Dominator GT PC3-16000 Samsung 850 EVO Crucial CT750MX300 Seagate Momentus 2TB 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
Seagate Momentus 2TB Sony Optiarc AD-7690H Slimline DVD-RW Blocks - EK Supremacy, 2 x EK FC-Titan X, EK FC... Radiators - 2 x Black Ice SR1 480, 2 x Black Ic... 
CoolingCoolingCoolingOS
Pumps - Swiftech 35X2 x 2 & Heatsinks Reservoir - EK Multioption X2 400 Advanced Fans - 20 x Noiseblocker PL2 Windows 7 Pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
NEC MultiSync LCD2690WUXi Enermax Aurora Seasonic Platinum 1000 Case Labs TH10 & Pedestal 
  hide details  
Reply
post #18 of 20
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Big Elf View Post
It's possible the fitting you're using in the inlet is a fraction too long and touching the impeller. Don't loosen the screws fixing the top to the pump case though as it could start leaking.
Its not the fittings, using xspc reservoir the fittings are miles away from the impeller....

Going to take the whole loop apart and give it a thorough cleaning and have a good luck at the pump and reservoir see if I can spot anything
My Beast
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770k @ 4.5 HT On 1.3v Delidded Asrock Z77 Extreme4 HD4000/Onboard Hynix CFR Modules 8gb (2x4gb) @ 2200 @ 1.55v 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex 4 256gb Seagate Barracuda 7200.14 2TB ST2000DM001, 1TB ... Pioneer BDR-207EBK Blu-Ray Writer Noctua NH-C14 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8 Pro 64-bit BenQ 21.5" G2222HDL Logitech G19 Cooler Master Silent Pro M2 720w 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster Haf XB Logitech M600 none Onkyo TX-NR515 5.1 Surround System 
  hide details  
Reply
My Beast
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770k @ 4.5 HT On 1.3v Delidded Asrock Z77 Extreme4 HD4000/Onboard Hynix CFR Modules 8gb (2x4gb) @ 2200 @ 1.55v 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex 4 256gb Seagate Barracuda 7200.14 2TB ST2000DM001, 1TB ... Pioneer BDR-207EBK Blu-Ray Writer Noctua NH-C14 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8 Pro 64-bit BenQ 21.5" G2222HDL Logitech G19 Cooler Master Silent Pro M2 720w 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster Haf XB Logitech M600 none Onkyo TX-NR515 5.1 Surround System 
  hide details  
Reply
post #19 of 20
I have had the same problem, what i think it is the part resbonsible to kick start the rotor as its a magnetic system. I left my pump unpluged for a day or two and it has being working fine for months. also if it does it when you plug it in again just leave iy on till it starts, it might take a while but it will start and be fine after.
Main Rig
(15 items)
 
Work Rig
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k Asus X99 Deluxe MSI GTX980 Ti Gaming/EK GPU Block Corsair 16GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
M4 128GB,C300 128GB, F3 1TB  480mm RAD, 655/top, 250mm RES, EK LX CPU Block windows 7 PRO 64bit Asus PB278Q 
PowerCase
Enermax Platimax 1500W Cosmos S 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600k ASUS P8Z77-V MSI GT 610 1GB Corsair 1333mhz 16GB 
Hard DriveCoolingOSPower
Intel 330 60GB Cooler Master Hyper 212 EVO W7 Corsair CX500M 
Case
Cooler Master Elite 334U 
  hide details  
Reply
Main Rig
(15 items)
 
Work Rig
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k Asus X99 Deluxe MSI GTX980 Ti Gaming/EK GPU Block Corsair 16GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
M4 128GB,C300 128GB, F3 1TB  480mm RAD, 655/top, 250mm RES, EK LX CPU Block windows 7 PRO 64bit Asus PB278Q 
PowerCase
Enermax Platimax 1500W Cosmos S 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600k ASUS P8Z77-V MSI GT 610 1GB Corsair 1333mhz 16GB 
Hard DriveCoolingOSPower
Intel 330 60GB Cooler Master Hyper 212 EVO W7 Corsair CX500M 
Case
Cooler Master Elite 334U 
  hide details  
Reply
post #20 of 20
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by driftingforlife View Post
I have had the same problem, what i think it is the part resbonsible to kick start the rotor as its a magnetic system. I left my pump unpluged for a day or two and it has being working fine for months. also if it does it when you plug it in again just leave iy on till it starts, it might take a while but it will start and be fine after.
Took my whole wc system apart, thoroughly cleaned everything, took the pump apart and noticed a black protruding like mark/line on the impeller so rubbed that off, put it all back together (left the pump screws a bit looser this time), filled her up and not had 1 issue since!!

So yeh im happy it seems to be all fixed up now :-D
My Beast
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770k @ 4.5 HT On 1.3v Delidded Asrock Z77 Extreme4 HD4000/Onboard Hynix CFR Modules 8gb (2x4gb) @ 2200 @ 1.55v 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex 4 256gb Seagate Barracuda 7200.14 2TB ST2000DM001, 1TB ... Pioneer BDR-207EBK Blu-Ray Writer Noctua NH-C14 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8 Pro 64-bit BenQ 21.5" G2222HDL Logitech G19 Cooler Master Silent Pro M2 720w 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster Haf XB Logitech M600 none Onkyo TX-NR515 5.1 Surround System 
  hide details  
Reply
My Beast
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770k @ 4.5 HT On 1.3v Delidded Asrock Z77 Extreme4 HD4000/Onboard Hynix CFR Modules 8gb (2x4gb) @ 2200 @ 1.55v 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex 4 256gb Seagate Barracuda 7200.14 2TB ST2000DM001, 1TB ... Pioneer BDR-207EBK Blu-Ray Writer Noctua NH-C14 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8 Pro 64-bit BenQ 21.5" G2222HDL Logitech G19 Cooler Master Silent Pro M2 720w 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster Haf XB Logitech M600 none Onkyo TX-NR515 5.1 Surround System 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Water Cooling
Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › Swiftech MCP35X failing?