Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Networking & Security › Wireless Issue! Help please!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Wireless Issue! Help please!

post #1 of 5
Thread Starter 
Hi, I really hope im posting in the correct section.

Here goes.

First off I am on a wireless network with a TP-Link WN722N USB dongle, and using a Netgear DG834G router.

The problem: While playing League of Legends, which is the only game I play now, I get huge lag spikes, sometimes they just last 5-10 secs and the game speeds up again. But most of the time I get a Disconnect, then I can reconnect 1min-5mins later.
The interesting thing is that when I get the lag spikes or a Disconnect it drops my wireless connection entirely, I am still connected to the network but not to the internet.

I have tried multiple solutions from all over the web:
  • Reinstalling Drivers / Alternate USB Dongles
  • Even a reinstall of Windows (was going to anyway)
  • Deleted all Firewall Rules and Services and did the ports from scratch.
  • Downloaded and now using WLAN Optimiser to disable background scanning.
  • I had a problem with my DNS Servers getting reset to 192.168.0.1, now using googles public ones.
  • Tried multiple channels for the router, now operating on 11.

I dont know what to do next, I've had this problem for a few months. I used to play LoL fine on the wireless network and I cannot remember anything that has changed which would cause this!

Apart from that, my brother is also on the network a lot, he is wired to the router. A wire isnt an option for me at this time.

Any help would really be appreciated.

-Chaz.

Here is my ipconfig /all
Code:
C:\\Users\\Chaz>ipconfig /all

Windows IP Configuration

   Host Name . . . . . . . . . . . . : Chaz-PC
   Primary Dns Suffix  . . . . . . . :
   Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
   IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
   WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : TP-LINK 150Mbps Wireless Lite N Adapter
   Physical Address. . . . . . . . . : 54-E6-FC-88-15-BE
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
   Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::8c66:e12e:86a3:6aae%18(Preferred)
   IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.19(Preferred)
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
   DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 307554044
   DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-16-22-84-44-00-01-6C-08-2E-BC

   DNS Servers . . . . . . . . . . . : 208.67.222.222
                                       208.67.220.220
   NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Ethernet adapter Local Area Connection:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet
 NIC
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-01-6C-08-2E-BC
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{6E90A43A-47AA-4869-943A-C47F4512434A}:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{A6CBDEAA-7099-46C5-8767-BD589C1D1285}:

   Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Teredo Tunneling Adapter
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
   IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:5ef5:79fb:406:2096:aa2c:51ff(Prefe
rred)
   Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::406:2096:aa2c:51ff%24(Preferred)
   Default Gateway . . . . . . . . . : ::
   NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled
in /code to save space.

I know this post wont help, but is there anyone out there with some sort of solution? this is driving me insane.
post #2 of 5
Welcome to OCN!!!

First if it's windows vista or win7, remove you wireless network from manage wireless connections. Then go back to network and sharing and readd your wireless network.
If that doesn't work then download you wireless driver (first) and then uninstall the wireless drive from device manager. Restart computer and then it should reinstall automatically.

Try this if none of this works, try reset your router to factory default and then redo the router settings. Last but not least you will have to try the wired connection to properly determine if it's a router or modem issue.
Darkness
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II 965 ASUS M4A89GTD PRO/USB3 6950 Corsair 4gb 1600 
Hard DriveOSMonitorPower
12TB plus 64gb Adata(Microcenter) Windows 7 Ultimate x64 3 24" Displays (Eyefinity) CM 1000W 
Case
HAF 932 
  hide details  
Reply
Darkness
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II 965 ASUS M4A89GTD PRO/USB3 6950 Corsair 4gb 1600 
Hard DriveOSMonitorPower
12TB plus 64gb Adata(Microcenter) Windows 7 Ultimate x64 3 24" Displays (Eyefinity) CM 1000W 
Case
HAF 932 
  hide details  
Reply
post #3 of 5
i threw away my TPlink adapter.

anyway, do you only have one router in the network?
Second Intel Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2700 4.5/ 1.28 77 290 (2) 16 / 1866 
Hard DriveCoolingOSMonitor
1000 360/240 10 64 28 2160 
PowerCase
850 540 
  hide details  
Reply
Second Intel Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2700 4.5/ 1.28 77 290 (2) 16 / 1866 
Hard DriveCoolingOSMonitor
1000 360/240 10 64 28 2160 
PowerCase
850 540 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
1090T
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
1090T GA-890FXA-UD5 HIS 4670 G.SKILL ECO Series 4GB (1600) 
Hard DriveOSPowerCase
WD Black (Raid 0) Win 7 Home Premium x64 CORSAIR 850W COOLER MASTER Storm Sniper 
  hide details  
Reply
1090T
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
1090T GA-890FXA-UD5 HIS 4670 G.SKILL ECO Series 4GB (1600) 
Hard DriveOSPowerCase
WD Black (Raid 0) Win 7 Home Premium x64 CORSAIR 850W COOLER MASTER Storm Sniper 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
Thread Starter 
Yes, only the one router. It wont matter but I also have a few other peoples listed on connections list.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Networking & Security
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Networking & Security › Wireless Issue! Help please!