Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Nvidia drivers recovered???
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Nvidia drivers recovered???

post #1 of 8
Thread Starter 
I get this error that the drivers stopped working and have been recovered and i got like a random shutdown on my sig rig. Do you think that is a hdd problem or its most likly something else
    
Optical DriveOSMonitorKeyboard
Sony Optiarc Windows 7 64Bit (HP) LG 23in LED (HDMI,DVI) Logitech K350 
CaseMouse
NZXT Phantom (Black) Logitech M570 (TrackBall) 
  hide details  
Reply
    
Optical DriveOSMonitorKeyboard
Sony Optiarc Windows 7 64Bit (HP) LG 23in LED (HDMI,DVI) Logitech K350 
CaseMouse
NZXT Phantom (Black) Logitech M570 (TrackBall) 
  hide details  
Reply
post #2 of 8
Yeah its the new Beta drivers causing the problem, not a HDD
I've had it alot to on my GTX 460. It may also because you have Overclocked, and haven't given enough voltage for the overclock.

If you're not on a Overclock, or the beta drivers, you card may be failing
B|Ue L4Z0R
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] I7 860 3.6Ghz HT On [1.288v] [ASUS] P7P55D Deluxe 1156 [Palit] GTX 460 2GB [A-Data] 2x4gb DDR3 1333mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[OCZ] Vertex 3 120gb, [WD] Caviar Blue 500GB TSST Corp CDDVDW SH-223SL Windows 7 Home Premuim (Hacked Explorer) [LG] E1940 19inch 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Keyboard 3000 v2 [Thermaltake] EVO_BLUE 650W SLI-Ready [CoolerMaster] HAF X Microsoft Wireless Mouse 5000 
  hide details  
Reply
B|Ue L4Z0R
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] I7 860 3.6Ghz HT On [1.288v] [ASUS] P7P55D Deluxe 1156 [Palit] GTX 460 2GB [A-Data] 2x4gb DDR3 1333mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[OCZ] Vertex 3 120gb, [WD] Caviar Blue 500GB TSST Corp CDDVDW SH-223SL Windows 7 Home Premuim (Hacked Explorer) [LG] E1940 19inch 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Keyboard 3000 v2 [Thermaltake] EVO_BLUE 650W SLI-Ready [CoolerMaster] HAF X Microsoft Wireless Mouse 5000 
  hide details  
Reply
post #3 of 8
Thread Starter 
but are u sure its 100% not the HDDs

i mean only thing poping up is nvidia drivers error everything else seems to install fine

i am not overheating and the overclock is factory done and i downclocked it and went to older drivers and still had same problem

i think its either PSU related or graphic card related

im going with corsair from now on
    
Optical DriveOSMonitorKeyboard
Sony Optiarc Windows 7 64Bit (HP) LG 23in LED (HDMI,DVI) Logitech K350 
CaseMouse
NZXT Phantom (Black) Logitech M570 (TrackBall) 
  hide details  
Reply
    
Optical DriveOSMonitorKeyboard
Sony Optiarc Windows 7 64Bit (HP) LG 23in LED (HDMI,DVI) Logitech K350 
CaseMouse
NZXT Phantom (Black) Logitech M570 (TrackBall) 
  hide details  
Reply
post #4 of 8
The power supply is enough, i run a 650w thermaltake and it works fine. the HDD DOES NOT effect the Nvidia driver and if its Factory overclocked, you may have to bump up the voltages yourself a tiny bit.
B|Ue L4Z0R
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] I7 860 3.6Ghz HT On [1.288v] [ASUS] P7P55D Deluxe 1156 [Palit] GTX 460 2GB [A-Data] 2x4gb DDR3 1333mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[OCZ] Vertex 3 120gb, [WD] Caviar Blue 500GB TSST Corp CDDVDW SH-223SL Windows 7 Home Premuim (Hacked Explorer) [LG] E1940 19inch 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Keyboard 3000 v2 [Thermaltake] EVO_BLUE 650W SLI-Ready [CoolerMaster] HAF X Microsoft Wireless Mouse 5000 
  hide details  
Reply
B|Ue L4Z0R
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] I7 860 3.6Ghz HT On [1.288v] [ASUS] P7P55D Deluxe 1156 [Palit] GTX 460 2GB [A-Data] 2x4gb DDR3 1333mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[OCZ] Vertex 3 120gb, [WD] Caviar Blue 500GB TSST Corp CDDVDW SH-223SL Windows 7 Home Premuim (Hacked Explorer) [LG] E1940 19inch 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Keyboard 3000 v2 [Thermaltake] EVO_BLUE 650W SLI-Ready [CoolerMaster] HAF X Microsoft Wireless Mouse 5000 
  hide details  
Reply
post #5 of 8
It may also be not plugged into the PCI-E Slot properly, when you get a chance, see if its loose. If it is push it in properly, also do the same with the cards power connectors, if nothing else works it may be time to RMA, Or atleast ask EVGA support
B|Ue L4Z0R
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] I7 860 3.6Ghz HT On [1.288v] [ASUS] P7P55D Deluxe 1156 [Palit] GTX 460 2GB [A-Data] 2x4gb DDR3 1333mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[OCZ] Vertex 3 120gb, [WD] Caviar Blue 500GB TSST Corp CDDVDW SH-223SL Windows 7 Home Premuim (Hacked Explorer) [LG] E1940 19inch 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Keyboard 3000 v2 [Thermaltake] EVO_BLUE 650W SLI-Ready [CoolerMaster] HAF X Microsoft Wireless Mouse 5000 
  hide details  
Reply
B|Ue L4Z0R
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel] I7 860 3.6Ghz HT On [1.288v] [ASUS] P7P55D Deluxe 1156 [Palit] GTX 460 2GB [A-Data] 2x4gb DDR3 1333mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[OCZ] Vertex 3 120gb, [WD] Caviar Blue 500GB TSST Corp CDDVDW SH-223SL Windows 7 Home Premuim (Hacked Explorer) [LG] E1940 19inch 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Keyboard 3000 v2 [Thermaltake] EVO_BLUE 650W SLI-Ready [CoolerMaster] HAF X Microsoft Wireless Mouse 5000 
  hide details  
Reply
post #6 of 8
Thread Starter 
i got another card same problem but this time i heard a loud buzz then my system shut down..

Sounded like the psu
    
Optical DriveOSMonitorKeyboard
Sony Optiarc Windows 7 64Bit (HP) LG 23in LED (HDMI,DVI) Logitech K350 
CaseMouse
NZXT Phantom (Black) Logitech M570 (TrackBall) 
  hide details  
Reply
    
Optical DriveOSMonitorKeyboard
Sony Optiarc Windows 7 64Bit (HP) LG 23in LED (HDMI,DVI) Logitech K350 
CaseMouse
NZXT Phantom (Black) Logitech M570 (TrackBall) 
  hide details  
Reply
post #7 of 8
Thread Starter 
Could it be my cpu causing this problem or ram?

CPU temos are 30 c idle and under prime only gets to 45-46c
    
Optical DriveOSMonitorKeyboard
Sony Optiarc Windows 7 64Bit (HP) LG 23in LED (HDMI,DVI) Logitech K350 
CaseMouse
NZXT Phantom (Black) Logitech M570 (TrackBall) 
  hide details  
Reply
    
Optical DriveOSMonitorKeyboard
Sony Optiarc Windows 7 64Bit (HP) LG 23in LED (HDMI,DVI) Logitech K350 
CaseMouse
NZXT Phantom (Black) Logitech M570 (TrackBall) 
  hide details  
Reply
post #8 of 8
All new nvidia drivers have this problem and they still have not fixed it,its been months now...I am starting to think nvidia has worse drivers then ati
http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=207666
Budget gaming pc
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel i5 2400 msi h61m-p23 Gigabyte windforce geforce 660 gtx 8 gb ddr3 kingston 1333@7-7-7-21 
Hard DriveOSPowerCase
500 wd caviar blue win7 ultimate x64 seasonic sII bronze 520w cooler master 430 black 
  hide details  
Reply
Budget gaming pc
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel i5 2400 msi h61m-p23 Gigabyte windforce geforce 660 gtx 8 gb ddr3 kingston 1333@7-7-7-21 
Hard DriveOSPowerCase
500 wd caviar blue win7 ultimate x64 seasonic sII bronze 520w cooler master 430 black 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Nvidia drivers recovered???