Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › No POST
New Posts  All Forums:Forum Nav:

No POST

post #1 of 12
Thread Starter 
Alright so my PC was working fine, and I decided to re-seat my HSF as my core temps were extremely uneven under load (10c+). I also did a little cable management.. Anyway, when all was done, I turn my PC on to find that it won't POST. It turns on, everything spins up but it just stays on a blank screen.

I've tried clearing the CMOS, and I've re-seated everything, tried each stick of RAM in different slots, but nothing has worked so far.

I noticed two red lights are constantly on my 4850 - does this indicate a power issue?

What do?
Edited by GameBoy - 10/13/11 at 7:58am
Rig
(9 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k ga-x99-sli gigabyte 7970 wf 16gb 4x4 lpx 
Hard DriveCoolingPowerCase
samsung 830 128gb ven x/gt ap-15 evga g2 650w corsair 450d 
Audio
jbl lsr305 
  hide details  
Reply
Rig
(9 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k ga-x99-sli gigabyte 7970 wf 16gb 4x4 lpx 
Hard DriveCoolingPowerCase
samsung 830 128gb ven x/gt ap-15 evga g2 650w corsair 450d 
Audio
jbl lsr305 
  hide details  
Reply
post #2 of 12
Hmm, it sounds like it might be booting but just not displaying video. Does it have onboard video you can plug into?
post #3 of 12
this happened to me before, i just forgot to plug in the power cable at the top left of my mobo
El Dominado
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3.4ghz 2600 Asus P8Z68 GTX 550 ti Kingston 8gb (2 x 4gb) 
Hard DriveOptical DriveMonitorPower
Toshiba 1Tb 7200Rpm Random LiteOn Samsung 22in LCD TV Thermaltake 1000w 
Case
CM Storm Enforcer 
  hide details  
Reply
El Dominado
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3.4ghz 2600 Asus P8Z68 GTX 550 ti Kingston 8gb (2 x 4gb) 
Hard DriveOptical DriveMonitorPower
Toshiba 1Tb 7200Rpm Random LiteOn Samsung 22in LCD TV Thermaltake 1000w 
Case
CM Storm Enforcer 
  hide details  
Reply
post #4 of 12
Thread Starter 
8-pin CPU power is in. Also tried a spare graphics card, and that didn't work either, so I guess it's not the 4850.

I don't have any onboard GPU.
Rig
(9 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k ga-x99-sli gigabyte 7970 wf 16gb 4x4 lpx 
Hard DriveCoolingPowerCase
samsung 830 128gb ven x/gt ap-15 evga g2 650w corsair 450d 
Audio
jbl lsr305 
  hide details  
Reply
Rig
(9 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k ga-x99-sli gigabyte 7970 wf 16gb 4x4 lpx 
Hard DriveCoolingPowerCase
samsung 830 128gb ven x/gt ap-15 evga g2 650w corsair 450d 
Audio
jbl lsr305 
  hide details  
Reply
post #5 of 12
Somethin's unplugged lol. Also please tell me you have a cmos reset jumper.
Edit System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
830x4 ASUS blah blah blah PRO/USB3 FiveEightFiveZer0 2x4 AMD entertainment edition memory lolwut 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Seagate Barracuda >:] WD Scorpio >:] idk lol 212 
OSMonitorKeyboardPower
xx64en_client_en-us_Retail_Ultimate-_EN_DVD LED 23'' 1080P 5MS no dead pixels :D Goodwill 500w PCP+C 80+<3 
CaseMouseMouse Pad
Antec 300 Was a G500 :*( Steel Series 
  hide details  
Reply
Edit System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
830x4 ASUS blah blah blah PRO/USB3 FiveEightFiveZer0 2x4 AMD entertainment edition memory lolwut 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Seagate Barracuda >:] WD Scorpio >:] idk lol 212 
OSMonitorKeyboardPower
xx64en_client_en-us_Retail_Ultimate-_EN_DVD LED 23'' 1080P 5MS no dead pixels :D Goodwill 500w PCP+C 80+<3 
CaseMouseMouse Pad
Antec 300 Was a G500 :*( Steel Series 
  hide details  
Reply
post #6 of 12
Thread Starter 
My board (in sig) has a clear cmos button on the back I/O. This is what I used.
Rig
(9 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k ga-x99-sli gigabyte 7970 wf 16gb 4x4 lpx 
Hard DriveCoolingPowerCase
samsung 830 128gb ven x/gt ap-15 evga g2 650w corsair 450d 
Audio
jbl lsr305 
  hide details  
Reply
Rig
(9 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k ga-x99-sli gigabyte 7970 wf 16gb 4x4 lpx 
Hard DriveCoolingPowerCase
samsung 830 128gb ven x/gt ap-15 evga g2 650w corsair 450d 
Audio
jbl lsr305 
  hide details  
Reply
post #7 of 12
tried taking out the battery?
Edit System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
830x4 ASUS blah blah blah PRO/USB3 FiveEightFiveZer0 2x4 AMD entertainment edition memory lolwut 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Seagate Barracuda >:] WD Scorpio >:] idk lol 212 
OSMonitorKeyboardPower
xx64en_client_en-us_Retail_Ultimate-_EN_DVD LED 23'' 1080P 5MS no dead pixels :D Goodwill 500w PCP+C 80+<3 
CaseMouseMouse Pad
Antec 300 Was a G500 :*( Steel Series 
  hide details  
Reply
Edit System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
830x4 ASUS blah blah blah PRO/USB3 FiveEightFiveZer0 2x4 AMD entertainment edition memory lolwut 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Seagate Barracuda >:] WD Scorpio >:] idk lol 212 
OSMonitorKeyboardPower
xx64en_client_en-us_Retail_Ultimate-_EN_DVD LED 23'' 1080P 5MS no dead pixels :D Goodwill 500w PCP+C 80+<3 
CaseMouseMouse Pad
Antec 300 Was a G500 :*( Steel Series 
  hide details  
Reply
post #8 of 12
Thread Starter 
Yes, same results.
Rig
(9 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k ga-x99-sli gigabyte 7970 wf 16gb 4x4 lpx 
Hard DriveCoolingPowerCase
samsung 830 128gb ven x/gt ap-15 evga g2 650w corsair 450d 
Audio
jbl lsr305 
  hide details  
Reply
Rig
(9 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k ga-x99-sli gigabyte 7970 wf 16gb 4x4 lpx 
Hard DriveCoolingPowerCase
samsung 830 128gb ven x/gt ap-15 evga g2 650w corsair 450d 
Audio
jbl lsr305 
  hide details  
Reply
post #9 of 12
Thread Starter 
Tried about 5-6 different sticks of RAM, individually in each slot, tried my spare TX650 PSU, tried reseating everything, tried a different graphics card, tried taking battery out overnight, tried the board outside of the case, tried different PCI-E slots, tried stock cooler incase my Hyper 212 was applying too much pressure.... no change so far.

I'm guessing either the CPU or board is dead, because there's a set of LED's that cycle on my board when booting normally. At the moment the light is red, and stuck on "CPU".
Edited by GameBoy - 10/13/11 at 7:35pm
Rig
(9 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k ga-x99-sli gigabyte 7970 wf 16gb 4x4 lpx 
Hard DriveCoolingPowerCase
samsung 830 128gb ven x/gt ap-15 evga g2 650w corsair 450d 
Audio
jbl lsr305 
  hide details  
Reply
Rig
(9 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k ga-x99-sli gigabyte 7970 wf 16gb 4x4 lpx 
Hard DriveCoolingPowerCase
samsung 830 128gb ven x/gt ap-15 evga g2 650w corsair 450d 
Audio
jbl lsr305 
  hide details  
Reply
post #10 of 12
tried powering the monitor off/on? try that..uh oh..you been working on it on carpet?
 
Thuban Powah!
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon X5650 Asus P6X58D-E Sapphire HD 7950 G.Skill Trident-X 2600 CL10 
Hard DriveCoolingPowerCase
Samsung 840 pro Bong cooler / RASA waterblock Rosewill Capstone Gold 750 None 
MouseMouse PadAudio
cheap! Newegg box panel ibeats with onboard. 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X6 1075T w/2 cores locked @ 4.2+ M4a89GTD-Pro XFX Radeon HD 5870 8gb Samsung ddr3 1600 11-11-11-28@ 8-8-8-24 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Agility2 40gb WD Blue 500GB Lite-On RASA waterblock 
OSMonitorKeyboardPower
Windows & Linux Samsung 1080p 2 ms Dell Thermaltake TR2-800 
CaseMouse
Cooler Master Elite 330 (was) cheap 
  hide details  
Reply
 
Thuban Powah!
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon X5650 Asus P6X58D-E Sapphire HD 7950 G.Skill Trident-X 2600 CL10 
Hard DriveCoolingPowerCase
Samsung 840 pro Bong cooler / RASA waterblock Rosewill Capstone Gold 750 None 
MouseMouse PadAudio
cheap! Newegg box panel ibeats with onboard. 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X6 1075T w/2 cores locked @ 4.2+ M4a89GTD-Pro XFX Radeon HD 5870 8gb Samsung ddr3 1600 11-11-11-28@ 8-8-8-24 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Agility2 40gb WD Blue 500GB Lite-On RASA waterblock 
OSMonitorKeyboardPower
Windows & Linux Samsung 1080p 2 ms Dell Thermaltake TR2-800 
CaseMouse
Cooler Master Elite 330 (was) cheap 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › No POST