Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › New build not booting
New Posts  All Forums:Forum Nav:

New build not booting

post #1 of 16
Thread Starter 
Hey guys im building a computer for a friend and we are haveing somewhat of a problem. Everything seems to be plugged properly ( unless i forgot something) And we are not getting anything. The unly things that lights up is the motherboard led. cpu fan starts up for a split seccond but then nothing.

specs:

i5 2300
asus p8h61-m
2 sticks of 4 gig corsair ddr3

thanks a lot, we really need your help
My computer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium4 HT @ 2.4 Seanix GeForce FX 5200 512 MB 
Hard DriveOSCase
110 GB windows xp Cicero 
  hide details  
Reply
My computer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium4 HT @ 2.4 Seanix GeForce FX 5200 512 MB 
Hard DriveOSCase
110 GB windows xp Cicero 
  hide details  
Reply
post #2 of 16
Faulty PSU? We need more specs.
Try switching parts out to see what is actually working and what is not.
Baby Blue
(27 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600K OC ASUS P8P67 DELUXE EVGA GTX780 Dual Classified Hydro Copper 16GB G.SKILL Ripjaws X Series DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M500 960GB 1.5TB Western Digital ASUS 24X XSPC Raystorm CPU Block 
CoolingCoolingCoolingCooling
PrimoChill PrimoFlex Advanced LRT Tubing Arctic Silver 5 Thermal Compound Bitspower G1/4 1/2" 3/4" Compression fittings Bitspower Dual D5 Mod 
CoolingCoolingCoolingCooling
Black Ice SR1 480 Rad 2x Black Ice SR1 360 Rad Black Ice SR1 240 2x D5 Vario Pump - Koolance with Bitspower Blue... 
CoolingCoolingOSMonitor
Phobya Dual 5.25" Bay Reservoir FrozenQ Blue Helix Windows 7 64-bit 2 x 27" QX2710 @ 120Hz (2560x1440) 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G110 Gaming Keyboard CORSAIR Gold AX1200i Case Labs TH10 Razer Naga 
AudioOther
Sennheiser PC 350 Scythe Kaze Q-12 5.25" Bay 12 Channel Fan Contr... 
  hide details  
Reply
Baby Blue
(27 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600K OC ASUS P8P67 DELUXE EVGA GTX780 Dual Classified Hydro Copper 16GB G.SKILL Ripjaws X Series DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M500 960GB 1.5TB Western Digital ASUS 24X XSPC Raystorm CPU Block 
CoolingCoolingCoolingCooling
PrimoChill PrimoFlex Advanced LRT Tubing Arctic Silver 5 Thermal Compound Bitspower G1/4 1/2" 3/4" Compression fittings Bitspower Dual D5 Mod 
CoolingCoolingCoolingCooling
Black Ice SR1 480 Rad 2x Black Ice SR1 360 Rad Black Ice SR1 240 2x D5 Vario Pump - Koolance with Bitspower Blue... 
CoolingCoolingOSMonitor
Phobya Dual 5.25" Bay Reservoir FrozenQ Blue Helix Windows 7 64-bit 2 x 27" QX2710 @ 120Hz (2560x1440) 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G110 Gaming Keyboard CORSAIR Gold AX1200i Case Labs TH10 Razer Naga 
AudioOther
Sennheiser PC 350 Scythe Kaze Q-12 5.25" Bay 12 Channel Fan Contr... 
  hide details  
Reply
post #3 of 16
Quote:
Originally Posted by dseg View Post
Faulty PSU? We need more specs.
Try switching parts out to see what is actually working and what is not.
Majority of the issues I've ever dealt with when cpu fan starts and shuts off usually does have something to do the the cpu but then again there isn't enough detail.

Try and get a sharp picture(good camera) of the system that might help a bit if it's something physical.
Ark II
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 970 Asus Rampage III EVGA GTX 580 12gb GT + Super Talent Hypers 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 3 240gb + 4x raid 0 1tb F3's Samsung Blu-ray Windows 7 Ultimate 3x Asus ProArt 24' 
KeyboardPowerCaseMouse
Steel Series 6v2 Enermax Revolution 1050w Corsair Obisidian 800D Logitech G500 
Mouse Pad
Steel Series Glass Mouse Pad 
  hide details  
Reply
Ark II
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 970 Asus Rampage III EVGA GTX 580 12gb GT + Super Talent Hypers 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 3 240gb + 4x raid 0 1tb F3's Samsung Blu-ray Windows 7 Ultimate 3x Asus ProArt 24' 
KeyboardPowerCaseMouse
Steel Series 6v2 Enermax Revolution 1050w Corsair Obisidian 800D Logitech G500 
Mouse Pad
Steel Series Glass Mouse Pad 
  hide details  
Reply
post #4 of 16
Thread Starter 
psu is 500w thermal master, came with the case (thermal master by cooler master). I should specify that nothing happens when i plus in the power button. The power button doesnt even light up
My computer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium4 HT @ 2.4 Seanix GeForce FX 5200 512 MB 
Hard DriveOSCase
110 GB windows xp Cicero 
  hide details  
Reply
My computer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium4 HT @ 2.4 Seanix GeForce FX 5200 512 MB 
Hard DriveOSCase
110 GB windows xp Cicero 
  hide details  
Reply
post #5 of 16
Could be plugged incorrectly, some pics could maybe help..
My Rig
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.8 GHZ 1.33v  ASUS P8P67 PRO 3.0 Sapphire AMD Radeon HD 7950 1000/1575 1.149v 12 GB Kingston DDR3 1600 MHZ 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Kingston 96GB SSD  Caviar Green 1TB storage  Plextor PX-L890 SA 24x DVD-RW Noctua NH-D14 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Professional 64 bit IPS Dell Ultrasharp U2412M 24" Logitech G110 Corsair AX1200  
CaseMouseMouse PadAudio
Cooler Master HAF X Razer Deathadder Razer Goliathus Asus Xonar DG 
Audio
JVC HA-RX900  
  hide details  
Reply
My Rig
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.8 GHZ 1.33v  ASUS P8P67 PRO 3.0 Sapphire AMD Radeon HD 7950 1000/1575 1.149v 12 GB Kingston DDR3 1600 MHZ 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Kingston 96GB SSD  Caviar Green 1TB storage  Plextor PX-L890 SA 24x DVD-RW Noctua NH-D14 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Professional 64 bit IPS Dell Ultrasharp U2412M 24" Logitech G110 Corsair AX1200  
CaseMouseMouse PadAudio
Cooler Master HAF X Razer Deathadder Razer Goliathus Asus Xonar DG 
Audio
JVC HA-RX900  
  hide details  
Reply
post #6 of 16
did you check the switch panels? by the way i'm new here my first time in this forum.
Edited by geneshaft12 - 10/14/11 at 12:45pm
geneshaft12 RIG
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Phenom II X4 B55 Black Edition Unlocked ASUS M5A88-V EVO Palit GTX550 Ti Sonic OC Dedicated Graphics Ren... Inno3D Geforce GT440 Dedicated Physx 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
Patriot 4GB DDR3 1600 Viper Xtreme Division 2 Seagate 250GB SATA Samsung Super Writemaster Cooler Master Hyper 212 Plus 
CoolingCoolingOSMonitor
G Skill Turbulence II Deepcool Windblade Blue LED 120mm x 5pcs Microsoft Windows 7 Ultimate X64 Samsung SyncMaster B1630 
KeyboardPowerCaseMouse
A4Tech Lighting Keyboard KD600-L FSP Super Sonic 700w 80Plus Thermaltake V3 Black Edition Razer Naga 
Audio
Altec Lansing AVS300 Still Kicking Since Year 2001 
  hide details  
Reply
geneshaft12 RIG
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Phenom II X4 B55 Black Edition Unlocked ASUS M5A88-V EVO Palit GTX550 Ti Sonic OC Dedicated Graphics Ren... Inno3D Geforce GT440 Dedicated Physx 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
Patriot 4GB DDR3 1600 Viper Xtreme Division 2 Seagate 250GB SATA Samsung Super Writemaster Cooler Master Hyper 212 Plus 
CoolingCoolingOSMonitor
G Skill Turbulence II Deepcool Windblade Blue LED 120mm x 5pcs Microsoft Windows 7 Ultimate X64 Samsung SyncMaster B1630 
KeyboardPowerCaseMouse
A4Tech Lighting Keyboard KD600-L FSP Super Sonic 700w 80Plus Thermaltake V3 Black Edition Razer Naga 
Audio
Altec Lansing AVS300 Still Kicking Since Year 2001 
  hide details  
Reply
post #7 of 16
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by geneshaft12 View Post
did you check the switch panels? by the way i new here my first time in this forum.
thx for the help. I doubled check the front pannels connector and they are plugged fine. ( the power led comes on for a split second then turns back off)
My computer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium4 HT @ 2.4 Seanix GeForce FX 5200 512 MB 
Hard DriveOSCase
110 GB windows xp Cicero 
  hide details  
Reply
My computer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium4 HT @ 2.4 Seanix GeForce FX 5200 512 MB 
Hard DriveOSCase
110 GB windows xp Cicero 
  hide details  
Reply
post #8 of 16
Quote:
Originally Posted by geneshaft12 View Post
did you check the switch panels? by the way i'm new here my first time in this forum.
welcome buddy and check the PSU it must be faulty or u could have plugged in the wires correct pins but it could be wrong i meant there is a arrow sign on the wire plug and a + sign on the motherboard make sure u align them right
post #9 of 16
Thread Starter 
also, it doesnt seem like the motherboard has an 8 pi connector, is that possible ?
My computer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium4 HT @ 2.4 Seanix GeForce FX 5200 512 MB 
Hard DriveOSCase
110 GB windows xp Cicero 
  hide details  
Reply
My computer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium4 HT @ 2.4 Seanix GeForce FX 5200 512 MB 
Hard DriveOSCase
110 GB windows xp Cicero 
  hide details  
Reply
post #10 of 16
Thread Starter 
another thing, the ram is xms3 1600 Mhz, bu the mobo description says: Dual-Channel DDR3 1333 / 1066 support
The motherboard supports DDR3 memory that features data transfer rates of 1333 / 1066 MHz to meet the higher bandwidth requirements of the latest 3D graphics, multimedia, and Internet applications. The dual-channel DDR3 architecture enlarges the bandwidth of your system memory to boost system performance.
My computer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium4 HT @ 2.4 Seanix GeForce FX 5200 512 MB 
Hard DriveOSCase
110 GB windows xp Cicero 
  hide details  
Reply
My computer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium4 HT @ 2.4 Seanix GeForce FX 5200 512 MB 
Hard DriveOSCase
110 GB windows xp Cicero 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › New build not booting