Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › flash 5850 now black screen need help!!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

flash 5850 now black screen need help!!

post #1 of 25
Thread Starter 
I fallowed the thread on how to flash the 5850 with asus.bin. i did everything right got a conferm on new flash being done and when i restarted computer(just hit the restart button on case) now only thing i have it a black screen! help!
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 860 oc to 3.6 Asus Sabertooth 55I visiontek 5850 OCZ 1600-8-8-8-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Raptor 160gb LG Blue Ray Windows 7 Ultimate 64bit Viewsonic 22" 1080P 
KeyboardCaseMouseMouse Pad
Razor coolmaster cxx II logitech dell 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 860 oc to 3.6 Asus Sabertooth 55I visiontek 5850 OCZ 1600-8-8-8-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Raptor 160gb LG Blue Ray Windows 7 Ultimate 64bit Viewsonic 22" 1080P 
KeyboardCaseMouseMouse Pad
Razor coolmaster cxx II logitech dell 
  hide details  
Reply
post #2 of 25
Thread Starter 
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 860 oc to 3.6 Asus Sabertooth 55I visiontek 5850 OCZ 1600-8-8-8-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Raptor 160gb LG Blue Ray Windows 7 Ultimate 64bit Viewsonic 22" 1080P 
KeyboardCaseMouseMouse Pad
Razor coolmaster cxx II logitech dell 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 860 oc to 3.6 Asus Sabertooth 55I visiontek 5850 OCZ 1600-8-8-8-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Raptor 160gb LG Blue Ray Windows 7 Ultimate 64bit Viewsonic 22" 1080P 
KeyboardCaseMouseMouse Pad
Razor coolmaster cxx II logitech dell 
  hide details  
Reply
post #3 of 25
Boot from whatever you used to flash in the first place and blind flash your old BIOS back on to the card.
Primary
(15 items)
 
Secondary
(13 items)
 
In progress
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820K @ 4.3/3.6GHz core/uncore, 1.225/1.2v Gigabyte X99 SOC Champion (F22n) 2x Sapphire R9 290X Tri-X OC New Edition (10036... 4x4GiB Crucial @ 2667, 12-11-12-27-T1, 1.37v 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Plextor M6e 128GB (fw 1.05) M.2 (PCI-E 2.0 2x) 2x Crucial M4 256GB 4x WD Scorpio Black 500GB Cooler Master Nepton 280L 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Professional x64 SP1 BenQ BL3200PT Filco Majestouch Tenkeyless (MX Brown) Corsair RM1000x 
CaseMouseAudio
Fractal Design Define R4 Logitech G402 Realtek ALC1150 + M-Audio AV40 
CPUMotherboardGraphicsRAM
X5670 @ 4.4/3.2GHz core/uncore, 1.36 vcore, 1.2... Gigabyte X58A-UD5 r2.0 w/FF3mod10 BIOS Reference R9 290X w/Stilt's MLU 1000e / 1375m E... 2x Samsung MV-3V4G3D/US @ 2000, 10-11-11-30-T1,... 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
1x Crucial BLT4G3D1608ET3LX0 @ 2000, 10-11-11-3... OCZ (Toshiba) Trion 150 120GB Hyundai Sapphire 120GB 3x Hitachi Deskstar 7k1000.C 1TB 
CoolingOSPowerCase
Noctua NH-D14 Windows 7 Pro x64 SP1 Antec TP-750 Fractal Design R5 
Audio
ASUS Xonar DS 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-6800K @ 4.3/3.5GHz core/uncore, 1.36/1.2v ASRock X99 OC Formula (P3.10) GTX 780 (temporary) 4x4GiB Crucial DDR4-2400 @ 11-13-12-28-T2, 1.33v 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel 600p 256GB NVMe 2x HGST Travelstar 7k1000 1TB Corsair H55 (temporary) Windows Server 2016 Datacenter 
PowerCase
Seasonic SS-860XP2 Corsair Carbide Air 540 
  hide details  
Reply
Primary
(15 items)
 
Secondary
(13 items)
 
In progress
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820K @ 4.3/3.6GHz core/uncore, 1.225/1.2v Gigabyte X99 SOC Champion (F22n) 2x Sapphire R9 290X Tri-X OC New Edition (10036... 4x4GiB Crucial @ 2667, 12-11-12-27-T1, 1.37v 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Plextor M6e 128GB (fw 1.05) M.2 (PCI-E 2.0 2x) 2x Crucial M4 256GB 4x WD Scorpio Black 500GB Cooler Master Nepton 280L 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Professional x64 SP1 BenQ BL3200PT Filco Majestouch Tenkeyless (MX Brown) Corsair RM1000x 
CaseMouseAudio
Fractal Design Define R4 Logitech G402 Realtek ALC1150 + M-Audio AV40 
CPUMotherboardGraphicsRAM
X5670 @ 4.4/3.2GHz core/uncore, 1.36 vcore, 1.2... Gigabyte X58A-UD5 r2.0 w/FF3mod10 BIOS Reference R9 290X w/Stilt's MLU 1000e / 1375m E... 2x Samsung MV-3V4G3D/US @ 2000, 10-11-11-30-T1,... 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
1x Crucial BLT4G3D1608ET3LX0 @ 2000, 10-11-11-3... OCZ (Toshiba) Trion 150 120GB Hyundai Sapphire 120GB 3x Hitachi Deskstar 7k1000.C 1TB 
CoolingOSPowerCase
Noctua NH-D14 Windows 7 Pro x64 SP1 Antec TP-750 Fractal Design R5 
Audio
ASUS Xonar DS 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-6800K @ 4.3/3.5GHz core/uncore, 1.36/1.2v ASRock X99 OC Formula (P3.10) GTX 780 (temporary) 4x4GiB Crucial DDR4-2400 @ 11-13-12-28-T2, 1.33v 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel 600p 256GB NVMe 2x HGST Travelstar 7k1000 1TB Corsair H55 (temporary) Windows Server 2016 Datacenter 
PowerCase
Seasonic SS-860XP2 Corsair Carbide Air 540 
  hide details  
Reply
post #4 of 25
Thread Starter 
how do you blind flash?? I'm not even getting a beep
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 860 oc to 3.6 Asus Sabertooth 55I visiontek 5850 OCZ 1600-8-8-8-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Raptor 160gb LG Blue Ray Windows 7 Ultimate 64bit Viewsonic 22" 1080P 
KeyboardCaseMouseMouse Pad
Razor coolmaster cxx II logitech dell 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 860 oc to 3.6 Asus Sabertooth 55I visiontek 5850 OCZ 1600-8-8-8-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Raptor 160gb LG Blue Ray Windows 7 Ultimate 64bit Viewsonic 22" 1080P 
KeyboardCaseMouseMouse Pad
Razor coolmaster cxx II logitech dell 
  hide details  
Reply
post #5 of 25
Thread Starter 
took out the 5850 and put in a old 8800 gt nvidia card and still don't get anything....
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 860 oc to 3.6 Asus Sabertooth 55I visiontek 5850 OCZ 1600-8-8-8-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Raptor 160gb LG Blue Ray Windows 7 Ultimate 64bit Viewsonic 22" 1080P 
KeyboardCaseMouseMouse Pad
Razor coolmaster cxx II logitech dell 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 860 oc to 3.6 Asus Sabertooth 55I visiontek 5850 OCZ 1600-8-8-8-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Raptor 160gb LG Blue Ray Windows 7 Ultimate 64bit Viewsonic 22" 1080P 
KeyboardCaseMouseMouse Pad
Razor coolmaster cxx II logitech dell 
  hide details  
Reply
post #6 of 25
then start standard HW testing. pull anything out that isnt required to post and see if the board is still good, if it is add things back one at a time till it stops posting
post #7 of 25
Thread Starter 
i took off the sound card but other than that, only thing else i have on the board is the video card.... i put the ati card on my brother rig(i5 intel board combo) got the beep but nothing on screen... hmm this is weird..
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 860 oc to 3.6 Asus Sabertooth 55I visiontek 5850 OCZ 1600-8-8-8-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Raptor 160gb LG Blue Ray Windows 7 Ultimate 64bit Viewsonic 22" 1080P 
KeyboardCaseMouseMouse Pad
Razor coolmaster cxx II logitech dell 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 860 oc to 3.6 Asus Sabertooth 55I visiontek 5850 OCZ 1600-8-8-8-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Raptor 160gb LG Blue Ray Windows 7 Ultimate 64bit Viewsonic 22" 1080P 
KeyboardCaseMouseMouse Pad
Razor coolmaster cxx II logitech dell 
  hide details  
Reply
post #8 of 25
will your board post with nothing installed. no ram no hdds plugged in, id save pulling cpu for last so you dont have to mess with HSF if you dont have to

try to reflash the card in his rig. blind flash, you cant see whats on the screen but press the keys and follow instructions to get the job done

did you try all the display ports on the card. maybe its choosing a different one to boot too
post #9 of 25
Thread Starter 
ya so if i disconnect his hd and just attach the flash still just do the movements blindly? i did save stock bios file on flash drive. i named it stock do i just add .rom to flash it?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 860 oc to 3.6 Asus Sabertooth 55I visiontek 5850 OCZ 1600-8-8-8-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Raptor 160gb LG Blue Ray Windows 7 Ultimate 64bit Viewsonic 22" 1080P 
KeyboardCaseMouseMouse Pad
Razor coolmaster cxx II logitech dell 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 860 oc to 3.6 Asus Sabertooth 55I visiontek 5850 OCZ 1600-8-8-8-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Raptor 160gb LG Blue Ray Windows 7 Ultimate 64bit Viewsonic 22" 1080P 
KeyboardCaseMouseMouse Pad
Razor coolmaster cxx II logitech dell 
  hide details  
Reply
post #10 of 25
you dont have to dico anything from his, the disconnecting things was to trouble shoot why yours wouldnt post.

i would try to flash back to stock. im sure you can find a step by step to tell you what options to pick without seeing your screen
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › flash 5850 now black screen need help!!