New Posts  All Forums:Forum Nav:

Weird GPU Temps

post #1 of 10
Thread Starter 
For some reason. I am now getting really high temps. 84c+ and screen keeps flashing here and there. It has never done this until now. I am thinking it might be my drivers because I had to update them to the newest to play Rage.
post #2 of 10
Are you running '-advmethods' on that 460? They are harder units which raise the temp by about 10C on average. For the screen flashing, maybe it's an unstable OC, previously stable OC can become unstable with the adv-WU for Fermi.
Frigg d.y.
(23 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770K@4600MHz 1.288V ASUS P8Z68-V EVGA Geforce GTX780Ti@1293MHz 2x4GB G.Skill TrindentX 2400 CL10@2133 CL10 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Corsair Force F60 2.5" SSD OCZ Agility 3 120GB 2.5" SSD EK-Supremacy CSQ Full Nickel EK-FC Titan Nickel CSQ 
CoolingCoolingCoolingCooling
Alphacool VPP655 w/ EK D5 X-Top Rev.2 EK-Coolstream Rad XTX 360 & XSPC RS240 Phobya Balancer 150 Reservoir 3xScythe GT AP-15@7V, 2xNexus Real Silent 120mm... 
OSOSMonitorMonitor
Linux Mint 16 64-bit Windows 7 64-bit Qix Qx2710LED Evolution II 2560x1440 Dell U2311H 1920x1080 
KeyboardPowerCaseMouse
Keycool 84 w/ Cherry MX Clear  Enermax Platimax 1500W NZXT H630 Func MS3 
Mouse PadAudioOther
Qpad Sweclockers Edition BRIK DAC & AMP Ducky DK9008G2 Pro w/ Cherry MX Clear  
  hide details  
Reply
Frigg d.y.
(23 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770K@4600MHz 1.288V ASUS P8Z68-V EVGA Geforce GTX780Ti@1293MHz 2x4GB G.Skill TrindentX 2400 CL10@2133 CL10 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Corsair Force F60 2.5" SSD OCZ Agility 3 120GB 2.5" SSD EK-Supremacy CSQ Full Nickel EK-FC Titan Nickel CSQ 
CoolingCoolingCoolingCooling
Alphacool VPP655 w/ EK D5 X-Top Rev.2 EK-Coolstream Rad XTX 360 & XSPC RS240 Phobya Balancer 150 Reservoir 3xScythe GT AP-15@7V, 2xNexus Real Silent 120mm... 
OSOSMonitorMonitor
Linux Mint 16 64-bit Windows 7 64-bit Qix Qx2710LED Evolution II 2560x1440 Dell U2311H 1920x1080 
KeyboardPowerCaseMouse
Keycool 84 w/ Cherry MX Clear  Enermax Platimax 1500W NZXT H630 Func MS3 
Mouse PadAudioOther
Qpad Sweclockers Edition BRIK DAC & AMP Ducky DK9008G2 Pro w/ Cherry MX Clear  
  hide details  
Reply
post #3 of 10
Have you replaced the tim at all. Like with mx-4?
Case Labs th10
(21 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
970 evga 4way 2 gtx590 6gigs muskin ram 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
2tb wd,128 ssd/crucial lg dvd koolance gtx590 block x 2 white heatkiller 
CoolingCoolingCoolingCooling
RX480 rad x2 MCP35x (X2) gentle typhoons 1850 rpm (8) xigamtek fans  
OSMonitorKeyboardPower
win pro 64bit samsung 2343 x3 6144x1152 logitech g19 silverstone 1500watt 
CaseMouseMouse PadAudio
case labs th10 deathadder 3500dpi cheap one Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty C... 
Other
XSPC dual bay reservoir  
  hide details  
Reply
Case Labs th10
(21 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
970 evga 4way 2 gtx590 6gigs muskin ram 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
2tb wd,128 ssd/crucial lg dvd koolance gtx590 block x 2 white heatkiller 
CoolingCoolingCoolingCooling
RX480 rad x2 MCP35x (X2) gentle typhoons 1850 rpm (8) xigamtek fans  
OSMonitorKeyboardPower
win pro 64bit samsung 2343 x3 6144x1152 logitech g19 silverstone 1500watt 
CaseMouseMouse PadAudio
case labs th10 deathadder 3500dpi cheap one Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty C... 
Other
XSPC dual bay reservoir  
  hide details  
Reply
post #4 of 10
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by arvidab View Post
Are you running '-advmethods' on that 460? They are harder units which raise the temp by about 10C on average. For the screen flashing, maybe it's an unstable OC, previously stable OC can become unstable with the adv-WU for Fermi.
I am using the GPU V2 client and I do have the advmethods checked. This is my first WU with that.

Quote:
Originally Posted by Juggalo23451 View Post
Have you replaced the tim at all. Like with mx-4?
No, still pretty much new
post #5 of 10
Thread Starter 
Ya, its a big WU - 7620
post #6 of 10
That probably explain the warmer card, if it was around 70C before. And possible the flashing of the screen, what drivers are you using? Most stable are the 266.58.
Frigg d.y.
(23 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770K@4600MHz 1.288V ASUS P8Z68-V EVGA Geforce GTX780Ti@1293MHz 2x4GB G.Skill TrindentX 2400 CL10@2133 CL10 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Corsair Force F60 2.5" SSD OCZ Agility 3 120GB 2.5" SSD EK-Supremacy CSQ Full Nickel EK-FC Titan Nickel CSQ 
CoolingCoolingCoolingCooling
Alphacool VPP655 w/ EK D5 X-Top Rev.2 EK-Coolstream Rad XTX 360 & XSPC RS240 Phobya Balancer 150 Reservoir 3xScythe GT AP-15@7V, 2xNexus Real Silent 120mm... 
OSOSMonitorMonitor
Linux Mint 16 64-bit Windows 7 64-bit Qix Qx2710LED Evolution II 2560x1440 Dell U2311H 1920x1080 
KeyboardPowerCaseMouse
Keycool 84 w/ Cherry MX Clear  Enermax Platimax 1500W NZXT H630 Func MS3 
Mouse PadAudioOther
Qpad Sweclockers Edition BRIK DAC & AMP Ducky DK9008G2 Pro w/ Cherry MX Clear  
  hide details  
Reply
Frigg d.y.
(23 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770K@4600MHz 1.288V ASUS P8Z68-V EVGA Geforce GTX780Ti@1293MHz 2x4GB G.Skill TrindentX 2400 CL10@2133 CL10 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Corsair Force F60 2.5" SSD OCZ Agility 3 120GB 2.5" SSD EK-Supremacy CSQ Full Nickel EK-FC Titan Nickel CSQ 
CoolingCoolingCoolingCooling
Alphacool VPP655 w/ EK D5 X-Top Rev.2 EK-Coolstream Rad XTX 360 & XSPC RS240 Phobya Balancer 150 Reservoir 3xScythe GT AP-15@7V, 2xNexus Real Silent 120mm... 
OSOSMonitorMonitor
Linux Mint 16 64-bit Windows 7 64-bit Qix Qx2710LED Evolution II 2560x1440 Dell U2311H 1920x1080 
KeyboardPowerCaseMouse
Keycool 84 w/ Cherry MX Clear  Enermax Platimax 1500W NZXT H630 Func MS3 
Mouse PadAudioOther
Qpad Sweclockers Edition BRIK DAC & AMP Ducky DK9008G2 Pro w/ Cherry MX Clear  
  hide details  
Reply
post #7 of 10
Thread Starter 
I was on 285
post #8 of 10
Who's your card maker? EVGA (don't beat me) has tools to 'stress test' your card and one of the nifty things it'll do (very quickly for me on my broke one) was to throw 'artifacts'. 20 Minutes later on the phone and it was RMA'd. My temps were rather high, with the same symptoms. New card = no problem.
Skyrimmer
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600K Asus P8P67 Deluxe EVGA GeForce GTX 460 SC 1GB x2 SLI 4x4GB G.Skill DDR3-1866 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ RevoDrive X2 240 GB + 2 TB Seagate BarracudaXT Lite-On DVD-RW Kuler H20 CPU Win 7 x64 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer 24" widescreen LCD x2 Logitech G-15 CoolerMaster 800w SilentPro Gold CoolerMaster 
MouseMouse PadOther
R.A.T. 7 Razer BF3 Fractal Pad Logitech G-13 
  hide details  
Reply
Skyrimmer
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600K Asus P8P67 Deluxe EVGA GeForce GTX 460 SC 1GB x2 SLI 4x4GB G.Skill DDR3-1866 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ RevoDrive X2 240 GB + 2 TB Seagate BarracudaXT Lite-On DVD-RW Kuler H20 CPU Win 7 x64 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer 24" widescreen LCD x2 Logitech G-15 CoolerMaster 800w SilentPro Gold CoolerMaster 
MouseMouse PadOther
R.A.T. 7 Razer BF3 Fractal Pad Logitech G-13 
  hide details  
Reply
post #9 of 10
Quote:
Originally Posted by Ryahn View Post
I am using the GPU V2 client and I do have the advmethods checked. This is my first WU with that.



No, still pretty much new
Which card is causing the issues? The top or bottom one? Have you individually test them?

Both cards have had their TIM replaced with MX-4 by myself personally.

If you have to RMA them, please be sure to remove the heat sinks that I put onto the VRMs.
 
Gsvlip Dudyrm
(15 items)
 
Oda'maksv
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770k @ 4.5 1.312 load Zotac Z77 ITX Wifi GTX 1070 Gaming 2126/2249 w/ Hybrid cooler TridentX 16GB 2400MHz 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Samsung 850 Pro 1TB Seagate 2TB H105 EVGA Hybrid GPU cooler 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Asus MG279Q - 24" 144Hz 1080p Filco Majestic II w/ Cherry Reds Seasonic X 760W 
CaseMouseMouse PadAudio
Bitfelix Prodigy Logitech G400 Razer Goliath AKG A701 
AudioAudio
JDS Labs Objective 2 JDS Labs ODAC 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 750 3.99 (190x21) 1.376v Load ASUS P7P55d-E Pro GTX 670 FTW <- Poor overclocker :( 8GB (4x2GB) G.Skill DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Samsung 830 Evo 128GB 2x 2TB  Some DVD drive OSX 10.10.4 
MonitorPowerCaseMouse
Asus 1080P Crap TX 750 HAF 922 G400s 
Mouse PadOther
Apple Keyboard Xbox One controler 
CPURAMHard DriveHard Drive
C2D 2,26GHz under volted @ .978v 8GB  Crucial M4 64GB SSD 500GB Scorpio Black 
OSMonitorKeyboardMouse
OS X 10.0 1280x800 Built-in Trackpad 
Audio
Built-in 
  hide details  
Reply
 
Gsvlip Dudyrm
(15 items)
 
Oda'maksv
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770k @ 4.5 1.312 load Zotac Z77 ITX Wifi GTX 1070 Gaming 2126/2249 w/ Hybrid cooler TridentX 16GB 2400MHz 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Samsung 850 Pro 1TB Seagate 2TB H105 EVGA Hybrid GPU cooler 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Asus MG279Q - 24" 144Hz 1080p Filco Majestic II w/ Cherry Reds Seasonic X 760W 
CaseMouseMouse PadAudio
Bitfelix Prodigy Logitech G400 Razer Goliath AKG A701 
AudioAudio
JDS Labs Objective 2 JDS Labs ODAC 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 750 3.99 (190x21) 1.376v Load ASUS P7P55d-E Pro GTX 670 FTW <- Poor overclocker :( 8GB (4x2GB) G.Skill DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Samsung 830 Evo 128GB 2x 2TB  Some DVD drive OSX 10.10.4 
MonitorPowerCaseMouse
Asus 1080P Crap TX 750 HAF 922 G400s 
Mouse PadOther
Apple Keyboard Xbox One controler 
CPURAMHard DriveHard Drive
C2D 2,26GHz under volted @ .978v 8GB  Crucial M4 64GB SSD 500GB Scorpio Black 
OSMonitorKeyboardMouse
OS X 10.0 1280x800 Built-in Trackpad 
Audio
Built-in 
  hide details  
Reply
post #10 of 10
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Lord Xeb View Post
Which card is causing the issues? The top or bottom one? Have you individually test them?

Both cards have had their TIM replaced with MX-4 by myself personally.

If you have to RMA them, please be sure to remove the heat sinks that I put onto the VRMs.
All good now bro. Mainly the bottom one gets hot. But it was a driver issue.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Overclock.net Folding@Home Team