Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › System boots but no display.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

System boots but no display.

post #1 of 7
Thread Starter 
I was trying to get my sig rig back to its non-summer clocks earlier this morning.

250x15 @1.4

To

250x16 @1.4875

I was steadily raising my vcore to get a stable oc. As soon as I got to 1.4875 my rig booted running a 640x240 res. I let it complete the boot, then restarted, after which I got a black screen.

I reset my cmos and got the same thing. Have tried many restarts, cold boots, cmos resets, nothing. Can somebody help me out? This has happened before but it went as mysteriously as it came.

Send via droidx w/DarkSlide
T3k
(13 items)
 
The Tibaldi
(9 items)
 
WooJoo
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i5 3210 h77 HD4000 GeForce 640 LE 
RAMHard DriveOSOS
4gb of something 5400rpm slowness 13.04 Ubuntu x64  Windows 8 Pro 
Monitor
1920x1080 
CPUMotherboardGraphicsRAM
965 BE 4.0GHZ (250 x 15.5) @1.5V m2n32 sli deluxe - 2000mhz @ 1.3V Asus TOP 5850 1GB 950/1200 Kingston HyperX 5-5-5-15 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Velociraptor 150GB, WD raptor 74gb TDK 880N DVDRW Windows 7 x64 Ultimate Westinghouse 22" lcd 
KeyboardPowerCaseMouse
saitek eclipse II Corsair 620W modular Cooler Master ATCS 840 black emprex 
  hide details  
Reply
T3k
(13 items)
 
The Tibaldi
(9 items)
 
WooJoo
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i5 3210 h77 HD4000 GeForce 640 LE 
RAMHard DriveOSOS
4gb of something 5400rpm slowness 13.04 Ubuntu x64  Windows 8 Pro 
Monitor
1920x1080 
CPUMotherboardGraphicsRAM
965 BE 4.0GHZ (250 x 15.5) @1.5V m2n32 sli deluxe - 2000mhz @ 1.3V Asus TOP 5850 1GB 950/1200 Kingston HyperX 5-5-5-15 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Velociraptor 150GB, WD raptor 74gb TDK 880N DVDRW Windows 7 x64 Ultimate Westinghouse 22" lcd 
KeyboardPowerCaseMouse
saitek eclipse II Corsair 620W modular Cooler Master ATCS 840 black emprex 
  hide details  
Reply
post #2 of 7
Unplug your computer, reset CMOS, remove CMOS battery, reset CMOS again, replace battery, plug your computer in, and start.
Main Rig
(14 items)
 
Server
(9 items)
 
2nd Rig
(14 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3930K C2 @ 4.8GHz BIOS 4403 (1.392V - 1.400V... ASUS Rampage IV Extreme with Koolance Waterblocks Unlocked GTX 780 3GB with HeatKiller 1306/1597 ... 6 x 8GB G.Skill Ripjaws X 1866MHz @ 10-11-10-30... 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 x SanDisk Extreme 240GB RAID 0 | 2 x OCZ Ver... LITE-ON 12X Blu-Ray Burner IHBS112-04 Windows 7 Professional x64 HP ZR30W 30" 2560 x 1600 
KeyboardPowerCaseMouse
Tesoro Durandal Ultimate G1NL LED Backlit Mecha... Corsair Professional Series AX1200 Mountain Mods Pinnacle 24 Logitech G500S 
Mouse PadAudio
PureTrak Stealth Creative Sound Blaster X-Fi Titanium HD with LM... 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Dual XEON X5650 @2.67 GHz w/HT (12 Cores | 24 ... ASUS Z8NA-D6C  Gigabyte HD 4350 512MB 6 x 4GB Kingston KVR1066D3Q8R7SK2/8G 
Hard DriveOptical DriveOSPower
2 x Intel X25-M G2 160GB and 8 Disk Samsung Spi... LG DVD Burner GH20NS15 20X Windows Server 2012 Essentials x64 Seasonic 1000W Platinum 
Case
NZXT Source 210 Elite White 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3930K C2 @ 4.8GHz BIOS 1404 (1.376V - 1.384V... ASUS Rampage IV Extreme with Koolance Waterblocks MSI R9 290X 4GB wih EK Copper 1200/1390 @ 1.3V'... 8 x 4GB Samsung Extreme Low Voltage 1866MHz @ 8... 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 x Crucial M4 512GB RAID 0 | Crucial M4 256GB ... LG Blue-Ray Burner WH10LS30 Windows 7 Professional x64 Dell 3007WFP 30"W 2560 x 1600 IPS 
KeyboardPowerCaseMouse
Tesoro Durandal Ultimate G1NL LED Backlit Mecha... Corsair Professional Series AX1200 Xigamatek Elysium Logitech G500 
Mouse PadAudio
PureTrak Stealth Creative Sound Blaster X-Fi Titanium HD with LM... 
  hide details  
Reply
Main Rig
(14 items)
 
Server
(9 items)
 
2nd Rig
(14 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3930K C2 @ 4.8GHz BIOS 4403 (1.392V - 1.400V... ASUS Rampage IV Extreme with Koolance Waterblocks Unlocked GTX 780 3GB with HeatKiller 1306/1597 ... 6 x 8GB G.Skill Ripjaws X 1866MHz @ 10-11-10-30... 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 x SanDisk Extreme 240GB RAID 0 | 2 x OCZ Ver... LITE-ON 12X Blu-Ray Burner IHBS112-04 Windows 7 Professional x64 HP ZR30W 30" 2560 x 1600 
KeyboardPowerCaseMouse
Tesoro Durandal Ultimate G1NL LED Backlit Mecha... Corsair Professional Series AX1200 Mountain Mods Pinnacle 24 Logitech G500S 
Mouse PadAudio
PureTrak Stealth Creative Sound Blaster X-Fi Titanium HD with LM... 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Dual XEON X5650 @2.67 GHz w/HT (12 Cores | 24 ... ASUS Z8NA-D6C  Gigabyte HD 4350 512MB 6 x 4GB Kingston KVR1066D3Q8R7SK2/8G 
Hard DriveOptical DriveOSPower
2 x Intel X25-M G2 160GB and 8 Disk Samsung Spi... LG DVD Burner GH20NS15 20X Windows Server 2012 Essentials x64 Seasonic 1000W Platinum 
Case
NZXT Source 210 Elite White 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3930K C2 @ 4.8GHz BIOS 1404 (1.376V - 1.384V... ASUS Rampage IV Extreme with Koolance Waterblocks MSI R9 290X 4GB wih EK Copper 1200/1390 @ 1.3V'... 8 x 4GB Samsung Extreme Low Voltage 1866MHz @ 8... 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 x Crucial M4 512GB RAID 0 | Crucial M4 256GB ... LG Blue-Ray Burner WH10LS30 Windows 7 Professional x64 Dell 3007WFP 30"W 2560 x 1600 IPS 
KeyboardPowerCaseMouse
Tesoro Durandal Ultimate G1NL LED Backlit Mecha... Corsair Professional Series AX1200 Xigamatek Elysium Logitech G500 
Mouse PadAudio
PureTrak Stealth Creative Sound Blaster X-Fi Titanium HD with LM... 
  hide details  
Reply
post #3 of 7
Thread Starter 
Still the same.

Send via droidx w/DarkSlide
T3k
(13 items)
 
The Tibaldi
(9 items)
 
WooJoo
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i5 3210 h77 HD4000 GeForce 640 LE 
RAMHard DriveOSOS
4gb of something 5400rpm slowness 13.04 Ubuntu x64  Windows 8 Pro 
Monitor
1920x1080 
CPUMotherboardGraphicsRAM
965 BE 4.0GHZ (250 x 15.5) @1.5V m2n32 sli deluxe - 2000mhz @ 1.3V Asus TOP 5850 1GB 950/1200 Kingston HyperX 5-5-5-15 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Velociraptor 150GB, WD raptor 74gb TDK 880N DVDRW Windows 7 x64 Ultimate Westinghouse 22" lcd 
KeyboardPowerCaseMouse
saitek eclipse II Corsair 620W modular Cooler Master ATCS 840 black emprex 
  hide details  
Reply
T3k
(13 items)
 
The Tibaldi
(9 items)
 
WooJoo
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i5 3210 h77 HD4000 GeForce 640 LE 
RAMHard DriveOSOS
4gb of something 5400rpm slowness 13.04 Ubuntu x64  Windows 8 Pro 
Monitor
1920x1080 
CPUMotherboardGraphicsRAM
965 BE 4.0GHZ (250 x 15.5) @1.5V m2n32 sli deluxe - 2000mhz @ 1.3V Asus TOP 5850 1GB 950/1200 Kingston HyperX 5-5-5-15 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Velociraptor 150GB, WD raptor 74gb TDK 880N DVDRW Windows 7 x64 Ultimate Westinghouse 22" lcd 
KeyboardPowerCaseMouse
saitek eclipse II Corsair 620W modular Cooler Master ATCS 840 black emprex 
  hide details  
Reply
post #4 of 7
doublecheck the cables that go from the psu to the mobo. maybe try to unplug the hard disk and test the ram sticks you got one by one. the bios should open up even without the hdd plugged. the same thing happened to me once with a broken ram stick
Sandy Bitch
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i72600k @ 4.4Ghz Asus P8Z68 Deluxe Nvidia 560GTX 2Gb Corsair Vengeance 2x4Gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Corsair F60,2xWD Caviar G 2Tb,1xVelociraptor 450Gb LG Gentoo 64bit,Windows 7 Ultimate 64bit Lg W2363D 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 CM Silent Pro Gold 700W CoolerMaster 690 II Advanced Logitech 
Mouse Pad
Desk 
  hide details  
Reply
Sandy Bitch
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i72600k @ 4.4Ghz Asus P8Z68 Deluxe Nvidia 560GTX 2Gb Corsair Vengeance 2x4Gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Corsair F60,2xWD Caviar G 2Tb,1xVelociraptor 450Gb LG Gentoo 64bit,Windows 7 Ultimate 64bit Lg W2363D 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 CM Silent Pro Gold 700W CoolerMaster 690 II Advanced Logitech 
Mouse Pad
Desk 
  hide details  
Reply
post #5 of 7
Thread Starter 
I've left the computer unplugged for most of the day. Will test things later tonight.

Send via droidx w/DarkSlide
T3k
(13 items)
 
The Tibaldi
(9 items)
 
WooJoo
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i5 3210 h77 HD4000 GeForce 640 LE 
RAMHard DriveOSOS
4gb of something 5400rpm slowness 13.04 Ubuntu x64  Windows 8 Pro 
Monitor
1920x1080 
CPUMotherboardGraphicsRAM
965 BE 4.0GHZ (250 x 15.5) @1.5V m2n32 sli deluxe - 2000mhz @ 1.3V Asus TOP 5850 1GB 950/1200 Kingston HyperX 5-5-5-15 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Velociraptor 150GB, WD raptor 74gb TDK 880N DVDRW Windows 7 x64 Ultimate Westinghouse 22" lcd 
KeyboardPowerCaseMouse
saitek eclipse II Corsair 620W modular Cooler Master ATCS 840 black emprex 
  hide details  
Reply
T3k
(13 items)
 
The Tibaldi
(9 items)
 
WooJoo
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i5 3210 h77 HD4000 GeForce 640 LE 
RAMHard DriveOSOS
4gb of something 5400rpm slowness 13.04 Ubuntu x64  Windows 8 Pro 
Monitor
1920x1080 
CPUMotherboardGraphicsRAM
965 BE 4.0GHZ (250 x 15.5) @1.5V m2n32 sli deluxe - 2000mhz @ 1.3V Asus TOP 5850 1GB 950/1200 Kingston HyperX 5-5-5-15 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Velociraptor 150GB, WD raptor 74gb TDK 880N DVDRW Windows 7 x64 Ultimate Westinghouse 22" lcd 
KeyboardPowerCaseMouse
saitek eclipse II Corsair 620W modular Cooler Master ATCS 840 black emprex 
  hide details  
Reply
post #6 of 7
Thread Starter 
Ok so after a little over an hour trying to reset the CMOS over and over again, I decided to switch from a DVI cable to a VGA cable. BOOM! I can finally see something! So it looks like either my DVI cable went bad or the input on my monitor went bad. Will try a new cable tomorrow to see if it works.

Side note: Haven't used vga on my computer in quite a while, wow it looks blurry compared to DVI.
T3k
(13 items)
 
The Tibaldi
(9 items)
 
WooJoo
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i5 3210 h77 HD4000 GeForce 640 LE 
RAMHard DriveOSOS
4gb of something 5400rpm slowness 13.04 Ubuntu x64  Windows 8 Pro 
Monitor
1920x1080 
CPUMotherboardGraphicsRAM
965 BE 4.0GHZ (250 x 15.5) @1.5V m2n32 sli deluxe - 2000mhz @ 1.3V Asus TOP 5850 1GB 950/1200 Kingston HyperX 5-5-5-15 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Velociraptor 150GB, WD raptor 74gb TDK 880N DVDRW Windows 7 x64 Ultimate Westinghouse 22" lcd 
KeyboardPowerCaseMouse
saitek eclipse II Corsair 620W modular Cooler Master ATCS 840 black emprex 
  hide details  
Reply
T3k
(13 items)
 
The Tibaldi
(9 items)
 
WooJoo
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i5 3210 h77 HD4000 GeForce 640 LE 
RAMHard DriveOSOS
4gb of something 5400rpm slowness 13.04 Ubuntu x64  Windows 8 Pro 
Monitor
1920x1080 
CPUMotherboardGraphicsRAM
965 BE 4.0GHZ (250 x 15.5) @1.5V m2n32 sli deluxe - 2000mhz @ 1.3V Asus TOP 5850 1GB 950/1200 Kingston HyperX 5-5-5-15 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Velociraptor 150GB, WD raptor 74gb TDK 880N DVDRW Windows 7 x64 Ultimate Westinghouse 22" lcd 
KeyboardPowerCaseMouse
saitek eclipse II Corsair 620W modular Cooler Master ATCS 840 black emprex 
  hide details  
Reply
post #7 of 7
Thread Starter 
Ok so I got a new dvi cable and still nothing. Next suspects are either the monitor or the video card. From everyone's experience, what is more likely to give? The monitor input or the video card output? Note, right now I'm using the same dvi output on the vid card with a dvi > vga adapter that's going into my monitors vga input.
T3k
(13 items)
 
The Tibaldi
(9 items)
 
WooJoo
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i5 3210 h77 HD4000 GeForce 640 LE 
RAMHard DriveOSOS
4gb of something 5400rpm slowness 13.04 Ubuntu x64  Windows 8 Pro 
Monitor
1920x1080 
CPUMotherboardGraphicsRAM
965 BE 4.0GHZ (250 x 15.5) @1.5V m2n32 sli deluxe - 2000mhz @ 1.3V Asus TOP 5850 1GB 950/1200 Kingston HyperX 5-5-5-15 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Velociraptor 150GB, WD raptor 74gb TDK 880N DVDRW Windows 7 x64 Ultimate Westinghouse 22" lcd 
KeyboardPowerCaseMouse
saitek eclipse II Corsair 620W modular Cooler Master ATCS 840 black emprex 
  hide details  
Reply
T3k
(13 items)
 
The Tibaldi
(9 items)
 
WooJoo
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i5 3210 h77 HD4000 GeForce 640 LE 
RAMHard DriveOSOS
4gb of something 5400rpm slowness 13.04 Ubuntu x64  Windows 8 Pro 
Monitor
1920x1080 
CPUMotherboardGraphicsRAM
965 BE 4.0GHZ (250 x 15.5) @1.5V m2n32 sli deluxe - 2000mhz @ 1.3V Asus TOP 5850 1GB 950/1200 Kingston HyperX 5-5-5-15 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Velociraptor 150GB, WD raptor 74gb TDK 880N DVDRW Windows 7 x64 Ultimate Westinghouse 22" lcd 
KeyboardPowerCaseMouse
saitek eclipse II Corsair 620W modular Cooler Master ATCS 840 black emprex 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › System boots but no display.