Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › problem after 6950 unlock
New Posts  All Forums:Forum Nav:

problem after 6950 unlock

post #1 of 54
Thread Starter 
Alright I tried to unlock my 6950 using the commandprompt method with atiwinflash, however after I did it, my pc will not boot back on. Like I see the fans spinning and all the lights are on but there is no image. I tried flipping the switch to the 2nd bios position and that didnt help either. Like I said I tried to unlock not flash, which I thought was safe.

Please help
Redbox
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @4.5ghz Asus P8P67 GTX 970 Strix 12GB Gskill Ripjaws ddr3 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial M500 Caviar Black 1TB Western Digital 500G DVD multirecorder 
OSPowerCase
Windows 7 Professional 64bit edition Antec Truepower 650 watt HAF 932 Black Edition 
  hide details  
Reply
Redbox
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @4.5ghz Asus P8P67 GTX 970 Strix 12GB Gskill Ripjaws ddr3 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial M500 Caviar Black 1TB Western Digital 500G DVD multirecorder 
OSPowerCase
Windows 7 Professional 64bit edition Antec Truepower 650 watt HAF 932 Black Edition 
  hide details  
Reply
post #2 of 54
Have you tried resetting CMOS?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770K @4.4GHz Asus Maximus VI Formula GTX 780 Classified Hydro Copper @ 1404Mhz 16GB G. Skill Trident X 2400Mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
SanDisk Extreme 240GB Custom Loop Windows 7 Ultimate X-Star 2560x1440 120Hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Blackwidow Ultimate Corsair AX860 Corsair 750D Logitech G400 
Mouse PadAudio
Steelseries Fiio E10 + Beyerdynamic DT-990-Pro-25 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770K @4.4GHz Asus Maximus VI Formula GTX 780 Classified Hydro Copper @ 1404Mhz 16GB G. Skill Trident X 2400Mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
SanDisk Extreme 240GB Custom Loop Windows 7 Ultimate X-Star 2560x1440 120Hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Blackwidow Ultimate Corsair AX860 Corsair 750D Logitech G400 
Mouse PadAudio
Steelseries Fiio E10 + Beyerdynamic DT-990-Pro-25 
  hide details  
Reply
post #3 of 54
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Astonished View Post
Have you tried resetting CMOS?
didnt work

what i dont understand why is it doing this? I only unlocked didnt flash and the dual bios switch which i thought would cover my butt just in case does nothing
Edited by sausageson - 10/17/11 at 10:15pm
Redbox
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @4.5ghz Asus P8P67 GTX 970 Strix 12GB Gskill Ripjaws ddr3 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial M500 Caviar Black 1TB Western Digital 500G DVD multirecorder 
OSPowerCase
Windows 7 Professional 64bit edition Antec Truepower 650 watt HAF 932 Black Edition 
  hide details  
Reply
Redbox
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @4.5ghz Asus P8P67 GTX 970 Strix 12GB Gskill Ripjaws ddr3 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial M500 Caviar Black 1TB Western Digital 500G DVD multirecorder 
OSPowerCase
Windows 7 Professional 64bit edition Antec Truepower 650 watt HAF 932 Black Edition 
  hide details  
Reply
post #4 of 54
^ try booting with just one stick of RAM
post #5 of 54
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by devvfata1ity View Post
^ try booting with just one stick of RAM
this didnt work either
Redbox
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @4.5ghz Asus P8P67 GTX 970 Strix 12GB Gskill Ripjaws ddr3 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial M500 Caviar Black 1TB Western Digital 500G DVD multirecorder 
OSPowerCase
Windows 7 Professional 64bit edition Antec Truepower 650 watt HAF 932 Black Edition 
  hide details  
Reply
Redbox
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @4.5ghz Asus P8P67 GTX 970 Strix 12GB Gskill Ripjaws ddr3 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial M500 Caviar Black 1TB Western Digital 500G DVD multirecorder 
OSPowerCase
Windows 7 Professional 64bit edition Antec Truepower 650 watt HAF 932 Black Edition 
  hide details  
Reply
post #6 of 54
Quote:
Originally Posted by sausageson View Post
this didnt work either
Flip the BIOS switch to stock position (un-modified BIOS). Unplug PSU power cord, remove CMOS battery for 10 mins should reset and redetect the card. Give it a try.

PS. Flashing BIOS (samething for unlocking shader) using winflash is not recommended. Use Atiflash and boot from USB pendrive to flash.
Edited by Ken1649 - 10/18/11 at 10:22am
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
post #7 of 54
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Ken1649 View Post
Flip the BIOS switch to stock position (un-modified BIOS). Unplug PSU power cord, remove CMOS battery for 10 mins should reset and redetect the card. Give it a try.

PS. Flashing BIOS (samething for unlocking shader) is not recommended. Use Atiflash and boot from USB pendrive to flash.
Sadly this didnt work either, any other ideas would be appreciated
Redbox
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @4.5ghz Asus P8P67 GTX 970 Strix 12GB Gskill Ripjaws ddr3 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial M500 Caviar Black 1TB Western Digital 500G DVD multirecorder 
OSPowerCase
Windows 7 Professional 64bit edition Antec Truepower 650 watt HAF 932 Black Edition 
  hide details  
Reply
Redbox
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @4.5ghz Asus P8P67 GTX 970 Strix 12GB Gskill Ripjaws ddr3 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial M500 Caviar Black 1TB Western Digital 500G DVD multirecorder 
OSPowerCase
Windows 7 Professional 64bit edition Antec Truepower 650 watt HAF 932 Black Edition 
  hide details  
Reply
post #8 of 54
Move the card to other PCIe slots.

What happens after push the PC button on? Any debug code, fans on, lights on etc?
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
post #9 of 54
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Ken1649 View Post
Move the card to other PCIe slots.

What happens after push the PC button on? Any debug code, fans on, lights on etc?
No code, when pushed on gpu fans are spinning and pc lights are on but there is a black screen and my monitor light which says there is no signal is on. I plugged in an old 8600gts and it boots to windows.
Redbox
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @4.5ghz Asus P8P67 GTX 970 Strix 12GB Gskill Ripjaws ddr3 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial M500 Caviar Black 1TB Western Digital 500G DVD multirecorder 
OSPowerCase
Windows 7 Professional 64bit edition Antec Truepower 650 watt HAF 932 Black Edition 
  hide details  
Reply
Redbox
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @4.5ghz Asus P8P67 GTX 970 Strix 12GB Gskill Ripjaws ddr3 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial M500 Caviar Black 1TB Western Digital 500G DVD multirecorder 
OSPowerCase
Windows 7 Professional 64bit edition Antec Truepower 650 watt HAF 932 Black Edition 
  hide details  
Reply
post #10 of 54
Quote:
Originally Posted by sausageson View Post
No code, gpu fans are spinning and pc lights are on. I plugged in an old 8600gts and it boots to windows.
OK, something is whacked and corrupted.

Clean all Catalyst graphics related driver and registry using this (boot with 8600gts - 6950 removed):

Clean it with Atiman Uninstaller v.6.0.0.msi. Download LINK (Run it with administrator privilege. Some antivirus software will give a false positive. Let it restart to complete the uninstallation).

Shutdown dan replace it with 6950 and try again.
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › problem after 6950 unlock