Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › One card running slow? (Folding@Home dual 5770's)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

One card running slow? (Folding@Home dual 5770's)

post #1 of 4
Thread Starter 
On my sig rig I'm running Folding@Home (v7) with 3 slots: 2 GPU and 1 uniprocessor. I decided to pull up GPU-Z to look at temps and I noticed something odd. The clock speeds of my two cards don't match, both core and mem.

In the screenshot below, you'll see that the left card is running at 400/900 and the right card is running at 850/1200. What's going on here? I also noticed one of my GPU instances seems to be finishing the current work unit much slower than the other (on the same project).

5770disparity.png
Edited by stolid - 10/18/11 at 4:32pm
2017 Build
(10 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700X ASRock X370 Killer SLI/ac PowerColor R9 280 3GB 2x Corsair Venceance LPX 32GB DDR4-3200 (4x16GB) 
Hard DriveHard DriveCoolingMonitor
Sandisk Ultra II 960GB SSD Mushkin Reactor 960GB MLC SSD Corsair H110i 34" LG 34UC88-B 3440x1440 
PowerCase
EVGA SuperNOVA G2 750W Phanteks Enthoo Evolv ATX TG 
CPUCPUCPUCPU
AMD Opteron 8431 AMD Opteron 8431 AMD Opteron 8431 AMD Opteron 8431 
MotherboardRAMHard DriveOptical Drive
Supermicro H8QME-2+ 32GB DDR2-667 ECC Registered (16x2GB) 2x Samsung F3 1TB 2x Toshiba 5TB 
CoolingOSMonitorPower
4x Hyper TX-3 Debian Wheezy Headless Corsair CX750M 
  hide details  
Reply
2017 Build
(10 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700X ASRock X370 Killer SLI/ac PowerColor R9 280 3GB 2x Corsair Venceance LPX 32GB DDR4-3200 (4x16GB) 
Hard DriveHard DriveCoolingMonitor
Sandisk Ultra II 960GB SSD Mushkin Reactor 960GB MLC SSD Corsair H110i 34" LG 34UC88-B 3440x1440 
PowerCase
EVGA SuperNOVA G2 750W Phanteks Enthoo Evolv ATX TG 
CPUCPUCPUCPU
AMD Opteron 8431 AMD Opteron 8431 AMD Opteron 8431 AMD Opteron 8431 
MotherboardRAMHard DriveOptical Drive
Supermicro H8QME-2+ 32GB DDR2-667 ECC Registered (16x2GB) 2x Samsung F3 1TB 2x Toshiba 5TB 
CoolingOSMonitorPower
4x Hyper TX-3 Debian Wheezy Headless Corsair CX750M 
  hide details  
Reply
post #2 of 4
Is crosffire enabled?
     
CPUMotherboardGraphicsGraphics
[Intel] Core i7 2630QM [Lenovo] 4239CTO [Intel](R) HD Graphics Family [NVIDIA] NVS 4200M  
RAMRAMHard DriveHard Drive
[Samsung] 4GB 1333MHz  [Corsair] 4GB 1333MHz [Patriot] Pyro 60GB Sata III  [Western Digital] Scorpio Black 500GB 7200rpm 1... 
Optical DriveOSOSMonitor
[Lenovo] DL-DT Drive [Microsoft] Windows 7 64-bit SP1 Professional Kubuntu 64bit 11.10 [LG] 15.6in 1600x900  
PowerCaseMouseMouse Pad
[Lenovo] Power Brick 130w [Lenovo] ThinkPad T520 [Logitech] G500 [Razr] Goliathus Medium 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsGraphics
[Intel] Core i7 2630QM [Lenovo] 4239CTO [Intel](R) HD Graphics Family [NVIDIA] NVS 4200M  
RAMRAMHard DriveHard Drive
[Samsung] 4GB 1333MHz  [Corsair] 4GB 1333MHz [Patriot] Pyro 60GB Sata III  [Western Digital] Scorpio Black 500GB 7200rpm 1... 
Optical DriveOSOSMonitor
[Lenovo] DL-DT Drive [Microsoft] Windows 7 64-bit SP1 Professional Kubuntu 64bit 11.10 [LG] 15.6in 1600x900  
PowerCaseMouseMouse Pad
[Lenovo] Power Brick 130w [Lenovo] ThinkPad T520 [Logitech] G500 [Razr] Goliathus Medium 
  hide details  
Reply
post #3 of 4
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by experience333;15360657 
Is crosffire enabled?
Yes. I've had these cards regularly running head to head in their productivity though. I understand that used to inhibit folding but no longer.

I did just update to Catalyst 11.9 this morning (was previously on 11.4 I think). I almost forgot I did that. Could it be to blame?

Edit: I don't know what's up, but now both cards are running 850/1200. Strange...
Hopefully this is resolved.
Edited by stolid - 10/18/11 at 5:22pm
2017 Build
(10 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700X ASRock X370 Killer SLI/ac PowerColor R9 280 3GB 2x Corsair Venceance LPX 32GB DDR4-3200 (4x16GB) 
Hard DriveHard DriveCoolingMonitor
Sandisk Ultra II 960GB SSD Mushkin Reactor 960GB MLC SSD Corsair H110i 34" LG 34UC88-B 3440x1440 
PowerCase
EVGA SuperNOVA G2 750W Phanteks Enthoo Evolv ATX TG 
CPUCPUCPUCPU
AMD Opteron 8431 AMD Opteron 8431 AMD Opteron 8431 AMD Opteron 8431 
MotherboardRAMHard DriveOptical Drive
Supermicro H8QME-2+ 32GB DDR2-667 ECC Registered (16x2GB) 2x Samsung F3 1TB 2x Toshiba 5TB 
CoolingOSMonitorPower
4x Hyper TX-3 Debian Wheezy Headless Corsair CX750M 
  hide details  
Reply
2017 Build
(10 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700X ASRock X370 Killer SLI/ac PowerColor R9 280 3GB 2x Corsair Venceance LPX 32GB DDR4-3200 (4x16GB) 
Hard DriveHard DriveCoolingMonitor
Sandisk Ultra II 960GB SSD Mushkin Reactor 960GB MLC SSD Corsair H110i 34" LG 34UC88-B 3440x1440 
PowerCase
EVGA SuperNOVA G2 750W Phanteks Enthoo Evolv ATX TG 
CPUCPUCPUCPU
AMD Opteron 8431 AMD Opteron 8431 AMD Opteron 8431 AMD Opteron 8431 
MotherboardRAMHard DriveOptical Drive
Supermicro H8QME-2+ 32GB DDR2-667 ECC Registered (16x2GB) 2x Samsung F3 1TB 2x Toshiba 5TB 
CoolingOSMonitorPower
4x Hyper TX-3 Debian Wheezy Headless Corsair CX750M 
  hide details  
Reply
post #4 of 4
I had problems with folding back when I was still running two 9800GTX+'s in August, so I just thought I should put it out there.

Hope it stays fixed! tongue.gif
     
CPUMotherboardGraphicsGraphics
[Intel] Core i7 2630QM [Lenovo] 4239CTO [Intel](R) HD Graphics Family [NVIDIA] NVS 4200M  
RAMRAMHard DriveHard Drive
[Samsung] 4GB 1333MHz  [Corsair] 4GB 1333MHz [Patriot] Pyro 60GB Sata III  [Western Digital] Scorpio Black 500GB 7200rpm 1... 
Optical DriveOSOSMonitor
[Lenovo] DL-DT Drive [Microsoft] Windows 7 64-bit SP1 Professional Kubuntu 64bit 11.10 [LG] 15.6in 1600x900  
PowerCaseMouseMouse Pad
[Lenovo] Power Brick 130w [Lenovo] ThinkPad T520 [Logitech] G500 [Razr] Goliathus Medium 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsGraphics
[Intel] Core i7 2630QM [Lenovo] 4239CTO [Intel](R) HD Graphics Family [NVIDIA] NVS 4200M  
RAMRAMHard DriveHard Drive
[Samsung] 4GB 1333MHz  [Corsair] 4GB 1333MHz [Patriot] Pyro 60GB Sata III  [Western Digital] Scorpio Black 500GB 7200rpm 1... 
Optical DriveOSOSMonitor
[Lenovo] DL-DT Drive [Microsoft] Windows 7 64-bit SP1 Professional Kubuntu 64bit 11.10 [LG] 15.6in 1600x900  
PowerCaseMouseMouse Pad
[Lenovo] Power Brick 130w [Lenovo] ThinkPad T520 [Logitech] G500 [Razr] Goliathus Medium 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › One card running slow? (Folding@Home dual 5770's)