Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Xfire problems with Cupid?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Xfire problems with Cupid?

post #1 of 7
Thread Starter 
I recently went with xfire 6850's and am having a single problem - hard lockup when I try to open anything from Cupid (hwmonitor or cpu-z/gpu-z).

I have tried reinstalling the ATi driver (after unistalling all drivers), and also unitstalling and reinstalling all Cupid programs, no change. I have tried 11.6, 11.8, and am currently on 11.9. When I go from xfire to single card, all cupid programs run normally.

All other programs function normally - games, prime, benching programs, etc...

Any ideas?
It's so little!
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
4670k Asrock Z87E Asus r9 280x samsung 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
samsung 840 samsung  Thermaltake water 3.0 win7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
viewsonic 27" Cooler master qfr cooler master 700 corsair 250d 
MouseMouse PadAudio
anker vertical ocz sony 5.25" bookshelfs 
CPUMotherboardGraphicsRAM
960t M4A89GTD-proUSB3 pny 660Ti samsung wonder ram 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
1TB Samsung F3 Samsung 840 250GB LG external DVD/R 212 evo 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 ViewSonic ViewSonic VX2739wm model m Cooler Master Silent Pro 700 
CaseMouseMouse PadAudio
Lian Li A05FNB (flipped to A05NB) Razer Deathadder Black edt. OCZ behemoth Audio Technica ATH-AD500 
AudioAudioAudio
JVC HA-RX500 Dayton Audio Bookshelfs Lepai LP2020+ 
  hide details  
Reply
It's so little!
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
4670k Asrock Z87E Asus r9 280x samsung 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
samsung 840 samsung  Thermaltake water 3.0 win7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
viewsonic 27" Cooler master qfr cooler master 700 corsair 250d 
MouseMouse PadAudio
anker vertical ocz sony 5.25" bookshelfs 
CPUMotherboardGraphicsRAM
960t M4A89GTD-proUSB3 pny 660Ti samsung wonder ram 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
1TB Samsung F3 Samsung 840 250GB LG external DVD/R 212 evo 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 ViewSonic ViewSonic VX2739wm model m Cooler Master Silent Pro 700 
CaseMouseMouse PadAudio
Lian Li A05FNB (flipped to A05NB) Razer Deathadder Black edt. OCZ behemoth Audio Technica ATH-AD500 
AudioAudioAudio
JVC HA-RX500 Dayton Audio Bookshelfs Lepai LP2020+ 
  hide details  
Reply
post #2 of 7
Quote:
Originally Posted by Badwrench View Post
I recently went with xfire 6850's and am having a single problem - hard lockup when I try to open anything from Cupid (hwmonitor or cpu-z/gpu-z).

I have tried reinstalling the ATi driver (after unistalling all drivers), and also unitstalling and reinstalling all Cupid programs, no change. I have tried 11.6, 11.8, and am currently on 11.9. When I go from xfire to single card, all cupid programs run normally.

All other programs function normally - games, prime, benching programs, etc...

Any ideas?
I don't think this is related to ATI driver. Try to remember what did you install/modify/remove between now and then before it started to happen.
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
post #3 of 7
Thread Starter 
uninstalled ati drivers - turned off computer - plugged card into mobo - turned on computer - updated ati ccc as prompted - restarted. No other changes.
It's so little!
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
4670k Asrock Z87E Asus r9 280x samsung 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
samsung 840 samsung  Thermaltake water 3.0 win7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
viewsonic 27" Cooler master qfr cooler master 700 corsair 250d 
MouseMouse PadAudio
anker vertical ocz sony 5.25" bookshelfs 
CPUMotherboardGraphicsRAM
960t M4A89GTD-proUSB3 pny 660Ti samsung wonder ram 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
1TB Samsung F3 Samsung 840 250GB LG external DVD/R 212 evo 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 ViewSonic ViewSonic VX2739wm model m Cooler Master Silent Pro 700 
CaseMouseMouse PadAudio
Lian Li A05FNB (flipped to A05NB) Razer Deathadder Black edt. OCZ behemoth Audio Technica ATH-AD500 
AudioAudioAudio
JVC HA-RX500 Dayton Audio Bookshelfs Lepai LP2020+ 
  hide details  
Reply
It's so little!
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
4670k Asrock Z87E Asus r9 280x samsung 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
samsung 840 samsung  Thermaltake water 3.0 win7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
viewsonic 27" Cooler master qfr cooler master 700 corsair 250d 
MouseMouse PadAudio
anker vertical ocz sony 5.25" bookshelfs 
CPUMotherboardGraphicsRAM
960t M4A89GTD-proUSB3 pny 660Ti samsung wonder ram 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
1TB Samsung F3 Samsung 840 250GB LG external DVD/R 212 evo 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 ViewSonic ViewSonic VX2739wm model m Cooler Master Silent Pro 700 
CaseMouseMouse PadAudio
Lian Li A05FNB (flipped to A05NB) Razer Deathadder Black edt. OCZ behemoth Audio Technica ATH-AD500 
AudioAudioAudio
JVC HA-RX500 Dayton Audio Bookshelfs Lepai LP2020+ 
  hide details  
Reply
post #4 of 7
Quote:
Originally Posted by Badwrench View Post
uninstalled ati drivers - turned off computer - plugged card into mobo - turned on computer - updated ati ccc as prompted - restarted. No other changes.
Did you see both cards under Device Manager Display adapters, any error message?

Check with GPU-Z for both GPU what are the lanes assigned to such as PCIe x16, x8 or x4. Could you take screenshot showing both GPU?

Do you have the option to enable Crossfire in CCC?

ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
post #5 of 7
Thread Starter 
I have xfire enabled in ccc and it shows as working, but then when I went to look in gpu-z, I got a hard lock.
It's so little!
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
4670k Asrock Z87E Asus r9 280x samsung 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
samsung 840 samsung  Thermaltake water 3.0 win7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
viewsonic 27" Cooler master qfr cooler master 700 corsair 250d 
MouseMouse PadAudio
anker vertical ocz sony 5.25" bookshelfs 
CPUMotherboardGraphicsRAM
960t M4A89GTD-proUSB3 pny 660Ti samsung wonder ram 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
1TB Samsung F3 Samsung 840 250GB LG external DVD/R 212 evo 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 ViewSonic ViewSonic VX2739wm model m Cooler Master Silent Pro 700 
CaseMouseMouse PadAudio
Lian Li A05FNB (flipped to A05NB) Razer Deathadder Black edt. OCZ behemoth Audio Technica ATH-AD500 
AudioAudioAudio
JVC HA-RX500 Dayton Audio Bookshelfs Lepai LP2020+ 
  hide details  
Reply
It's so little!
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
4670k Asrock Z87E Asus r9 280x samsung 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
samsung 840 samsung  Thermaltake water 3.0 win7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
viewsonic 27" Cooler master qfr cooler master 700 corsair 250d 
MouseMouse PadAudio
anker vertical ocz sony 5.25" bookshelfs 
CPUMotherboardGraphicsRAM
960t M4A89GTD-proUSB3 pny 660Ti samsung wonder ram 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
1TB Samsung F3 Samsung 840 250GB LG external DVD/R 212 evo 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 ViewSonic ViewSonic VX2739wm model m Cooler Master Silent Pro 700 
CaseMouseMouse PadAudio
Lian Li A05FNB (flipped to A05NB) Razer Deathadder Black edt. OCZ behemoth Audio Technica ATH-AD500 
AudioAudioAudio
JVC HA-RX500 Dayton Audio Bookshelfs Lepai LP2020+ 
  hide details  
Reply
post #6 of 7
Quote:
Originally Posted by Badwrench View Post
I have xfire enabled in ccc and it shows as working, but then when I went to look in gpu-z, I got a hard lock.
Any error messages in Device Manager Display Adapter?

These are things to try.

1. Remove your sound card from PCIe slot.

2. In BIOS advance option:
- Select PCIe lanes x16/x8 for each GPU.
- Disable ASM USB 3.0 Controller.
- Disable ASM USB 3.0 Battery Charging Support.

3. Disable ULPS:
- Go to regedit (start > search programs and files > "regedit").
- In drop down menu: find file > type "enableulps".
- For ALL instances (keep pressing F3) change the "1" value to a "0".
- Reboot PC.

4. Remove previous driver and install Catalys 11.9 + CAP2 http://sites.amd.com/us/game/downloa...n_win7-64.aspx


Edit:

I hope you never used Driver Sweeper to clean up ATI Driver on your AMD platform. If so,reinstall all your motherboar and chipset drivers and update accordingly. Run Windows Update too.

Disable iGPU in BIOS.
Edited by Ken1649 - 10/19/11 at 11:29am
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
post #7 of 7
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Ken1649 View Post
Any error messages in Device Manager Display Adapter?

These are things to try.

1. Remove your sound card from PCIe slot.

2. In BIOS advance option:
- Select PCIe lanes x16/x8 for each GPU.
- Disable ASM USB 3.0 Controller.
- Disable ASM USB 3.0 Battery Charging Support.

3. Disable ULPS:
- Go to regedit (start > search programs and files > "regedit").
- In drop down menu: find file > type "enableulps".
- For ALL instances (keep pressing F3) change the "1" value to a "0".
- Reboot PC.

4. Remove previous driver and install Catalys 11.9 + CAP2 http://sites.amd.com/us/game/downloa...n_win7-64.aspx


Edit:

I hope you never used Driver Sweeper to clean up ATI Driver on your AMD platform. If so,reinstall all your motherboar and chipset drivers and update accordingly. Run Windows Update too.

Disable iGPU in BIOS.
I will give this a run.

And no, I didn't use driver sweeper, just unistalled the specific catalyst drivers.

Thanks for the help.
It's so little!
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
4670k Asrock Z87E Asus r9 280x samsung 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
samsung 840 samsung  Thermaltake water 3.0 win7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
viewsonic 27" Cooler master qfr cooler master 700 corsair 250d 
MouseMouse PadAudio
anker vertical ocz sony 5.25" bookshelfs 
CPUMotherboardGraphicsRAM
960t M4A89GTD-proUSB3 pny 660Ti samsung wonder ram 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
1TB Samsung F3 Samsung 840 250GB LG external DVD/R 212 evo 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 ViewSonic ViewSonic VX2739wm model m Cooler Master Silent Pro 700 
CaseMouseMouse PadAudio
Lian Li A05FNB (flipped to A05NB) Razer Deathadder Black edt. OCZ behemoth Audio Technica ATH-AD500 
AudioAudioAudio
JVC HA-RX500 Dayton Audio Bookshelfs Lepai LP2020+ 
  hide details  
Reply
It's so little!
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
4670k Asrock Z87E Asus r9 280x samsung 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
samsung 840 samsung  Thermaltake water 3.0 win7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
viewsonic 27" Cooler master qfr cooler master 700 corsair 250d 
MouseMouse PadAudio
anker vertical ocz sony 5.25" bookshelfs 
CPUMotherboardGraphicsRAM
960t M4A89GTD-proUSB3 pny 660Ti samsung wonder ram 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
1TB Samsung F3 Samsung 840 250GB LG external DVD/R 212 evo 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 ViewSonic ViewSonic VX2739wm model m Cooler Master Silent Pro 700 
CaseMouseMouse PadAudio
Lian Li A05FNB (flipped to A05NB) Razer Deathadder Black edt. OCZ behemoth Audio Technica ATH-AD500 
AudioAudioAudio
JVC HA-RX500 Dayton Audio Bookshelfs Lepai LP2020+ 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Xfire problems with Cupid?