Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › 2 GTX 470's dead
New Posts  All Forums:Forum Nav:

2 GTX 470's dead

post #1 of 4
Thread Starter 
I have a problem with my graphics cards and I can't figure out what the problem is. I have an arctic accelero xtreme plus that I have put on 2 cards, and both of them ended up dying. The first card died after I had it about a year. I took it out, installed the accelero, and it wouldn't post anymore.

I RMA'd that one, installed the accelero on the new card, and it worked fine for a few weeks. I then changed out the motherboard to a Sandy Bridge setup and boom, same thing. No post. I've been running off my 8800GT while both of these cards get RMA'd.

What do you think the problem is? I don't think I'm physically hurting the card when I install the accelero, there's no signs of physical damage, and I'm pretty careful with them. The one thing I do notice is the card sag out of the slot though. Do you think it's pulling on the card funny, screwing them up somehow?
Sandy
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K ASUS P8Z68-V Pro HIS IceQ 6970 8 GB GSkill Ripjaws X 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Caviar Black 1 TB Lite-On Windows 7 Professional 64 bit Samsung T240 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 2 Tenkeyless with Blues PC Power and Cooling Silencer 760 Watt Coolermaster HAF X Razer Naga 
  hide details  
Reply
Sandy
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K ASUS P8Z68-V Pro HIS IceQ 6970 8 GB GSkill Ripjaws X 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Caviar Black 1 TB Lite-On Windows 7 Professional 64 bit Samsung T240 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 2 Tenkeyless with Blues PC Power and Cooling Silencer 760 Watt Coolermaster HAF X Razer Naga 
  hide details  
Reply
post #2 of 4
Sounds like coincidence and bad luck to me

sent with terrible Tapatalk
ivybeech
(21 items)
 
4K-HTPC
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6700k@4.7ghz Gigabyte z170xp-sli Nvidia GTX 1080Ti 16gb Team Xtreem DDR4 @16/18/18/37 3333mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
256gb M4 SSD boot 4TB Seagate - Raid 0 4TB Seagate - Raid 0 2TB Western Digital Green for storage 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
5TB Seagate 3 tb Seagate  2TB Seagate 4TB of various external storage 
CoolingOSMonitorMonitor
Corsair H100 in push/pull Windows 10 pro ASUS ROG Swift PG278Q 27" OC Catleap Q270SE IPS 2560x1440@120hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Xarmor mechanical cherry mx-brown Hale90 1000w 80+gold EVGA DG-87 Logitech G502 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5-2400 Intel DP67BG Nvidia GTX 950 8gb Gskill Ripjaws 1600mhz ddr3 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
256gb samsung SSD Asus Blu-ray Drive Model BC-12B1ST/BLK/B/AS Corsair H50 push/pull Windows 7 Professional 
MonitorPowerCase
Vizio m60-c3 - 3840x2160 OCZ ZT 750w Silverstone Grandia gd-05 
  hide details  
Reply
ivybeech
(21 items)
 
4K-HTPC
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6700k@4.7ghz Gigabyte z170xp-sli Nvidia GTX 1080Ti 16gb Team Xtreem DDR4 @16/18/18/37 3333mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
256gb M4 SSD boot 4TB Seagate - Raid 0 4TB Seagate - Raid 0 2TB Western Digital Green for storage 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
5TB Seagate 3 tb Seagate  2TB Seagate 4TB of various external storage 
CoolingOSMonitorMonitor
Corsair H100 in push/pull Windows 10 pro ASUS ROG Swift PG278Q 27" OC Catleap Q270SE IPS 2560x1440@120hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Xarmor mechanical cherry mx-brown Hale90 1000w 80+gold EVGA DG-87 Logitech G502 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5-2400 Intel DP67BG Nvidia GTX 950 8gb Gskill Ripjaws 1600mhz ddr3 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
256gb samsung SSD Asus Blu-ray Drive Model BC-12B1ST/BLK/B/AS Corsair H50 push/pull Windows 7 Professional 
MonitorPowerCase
Vizio m60-c3 - 3840x2160 OCZ ZT 750w Silverstone Grandia gd-05 
  hide details  
Reply
post #3 of 4
Its probably the vrm coolers, i had an experience where my vrms blew up because my heatsinks that came with the cooler sucked. So I bought my new ones then my cards were fine.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
1090T @3.9 Nb 2800 GIGABYTE GA-790XTA-UD4 GTX 570 SC 12gb ripjaws 1600 cas9 
Hard DriveMonitorPowerCase
500gb samsung sp f3 HP 23" WLED SeaSonic M12II 620 Bronze 620W Azza Solano 1000 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
1090T @3.9 Nb 2800 GIGABYTE GA-790XTA-UD4 GTX 570 SC 12gb ripjaws 1600 cas9 
Hard DriveMonitorPowerCase
500gb samsung sp f3 HP 23" WLED SeaSonic M12II 620 Bronze 620W Azza Solano 1000 
  hide details  
Reply
post #4 of 4
Thread Starter 
Eh, I didn't even overclock the 2nd one at all. Although the heatsink you get to cover the bunch of little VRM things don't touch on a couple of them, but still I would think with the fan blowing on them it would be ok. Especially since there was no overclock.

It's just weird that they ran fine until I took them out and put them back into the case. It makes me wonder if there was something I am doing wrong. At this point, I'm afraid to put the accelero on another card, but the damn things are sooooo loud with the stock fan it's killing me.
Sandy
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K ASUS P8Z68-V Pro HIS IceQ 6970 8 GB GSkill Ripjaws X 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Caviar Black 1 TB Lite-On Windows 7 Professional 64 bit Samsung T240 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 2 Tenkeyless with Blues PC Power and Cooling Silencer 760 Watt Coolermaster HAF X Razer Naga 
  hide details  
Reply
Sandy
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K ASUS P8Z68-V Pro HIS IceQ 6970 8 GB GSkill Ripjaws X 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Caviar Black 1 TB Lite-On Windows 7 Professional 64 bit Samsung T240 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 2 Tenkeyless with Blues PC Power and Cooling Silencer 760 Watt Coolermaster HAF X Razer Naga 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › 2 GTX 470's dead