Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Wanting to know if this is a problem.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Wanting to know if this is a problem.

post #1 of 2
Thread Starter 
Ok ever since I reoverclocked my CPU, I noticed that on initial boot up it takes a little longer than usual. I noticed this by the cpu fan resetting it self 3 times before i heard the beep from the mobo speaker to inditate that it had boot up. I was just wondering if anyone had the same problem and if anyone knew the solution to this.

My first guess is that it needs more volts to power up but it takes a bit of time on first load. This also happens at restarts so I'm thinking it might not be the case.

Secondly, I have already done a prime stability test for 8 hours with no issues at all. I need to do a 24 hour test eventually but I doubt that's the issue at hand.

Thanks

Stomii
post #2 of 2
Boost up the voltage and see how the startup runs.
First custom rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 750 @ 4.0ghz P55 Extreme GTX 465 x2 4gb G.SKILL Ripjaw 2000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
600gb 10,000rpm 1tb 7,200rpm Pioneer Blue-Ray Windows 7 64bit professional 25" HP LED 
KeyboardPowerCaseMouse
Apple full keyboard Thermaltake 850W Modular In Win Dragon Rider R Logitech G500 
Mouse Pad
Rocketfish 
  hide details  
Reply
First custom rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 750 @ 4.0ghz P55 Extreme GTX 465 x2 4gb G.SKILL Ripjaw 2000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
600gb 10,000rpm 1tb 7,200rpm Pioneer Blue-Ray Windows 7 64bit professional 25" HP LED 
KeyboardPowerCaseMouse
Apple full keyboard Thermaltake 850W Modular In Win Dragon Rider R Logitech G500 
Mouse Pad
Rocketfish 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Wanting to know if this is a problem.