Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › First Build - No Video Signal
New Posts  All Forums:Forum Nav:

First Build - No Video Signal

post #1 of 32
Thread Starter 
I completed my rig and plugged it into my Vizio TV via HDMI and there is no signal. This is the first connection to display so I need to view BIOS to boot Windows and install. Can someone help? I am using the TV in my sig and using a Xbox Microsoft branded HDMI cable from my 6850 to HDMI plug-in.

GPU fan does move
post #2 of 32
When you boot your computer, do you hear any type of a beep? Do you have a speaker pluuged into your motherboard that should have come with your case?
Stealth Strike
(18 items)
 
The Dog
(17 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-6300 Asus M5A97 Sapphire Tri-X R9 290 4GB G.Skill Ripjaws X 8GB DDR3 1600 MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 840 Pro SSD Samsung Spinpoint F3 Seagate Barracuda Generic Drive 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair A70 CPU Cooler Windows 7 Ultimate 3x Asus VS247H-P Saitek Cyborg V.7 MW2 Edition 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA G2 750w 80+ Gold Certified Corsair 600T Razer DeathAdder 2013 Edition PureTrak Talent 
AudioAudio
Asus Xonar DG Sound Card Audio Technica A900X 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 955 BE @ 3.8GHz NB 2940MHz Asus M5A97 Nvidia GeForce GTX 580 G.Skill Ripjaws X 8GB DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 840 Pro SSD Samsung Spinpoint F3 Seagate Barracuda Corsair A70 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate 64-Bit Asus VW246H Saitek Cyborg V.7 MW2 Edition Antec HCG 620w 
CaseMouseMouse PadAudio
Cooler Master Elite 430 PureTrak Valor Puretrak Talent Asus Xonar DG 
  hide details  
Reply
Stealth Strike
(18 items)
 
The Dog
(17 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-6300 Asus M5A97 Sapphire Tri-X R9 290 4GB G.Skill Ripjaws X 8GB DDR3 1600 MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 840 Pro SSD Samsung Spinpoint F3 Seagate Barracuda Generic Drive 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair A70 CPU Cooler Windows 7 Ultimate 3x Asus VS247H-P Saitek Cyborg V.7 MW2 Edition 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA G2 750w 80+ Gold Certified Corsair 600T Razer DeathAdder 2013 Edition PureTrak Talent 
AudioAudio
Asus Xonar DG Sound Card Audio Technica A900X 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 955 BE @ 3.8GHz NB 2940MHz Asus M5A97 Nvidia GeForce GTX 580 G.Skill Ripjaws X 8GB DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 840 Pro SSD Samsung Spinpoint F3 Seagate Barracuda Corsair A70 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate 64-Bit Asus VW246H Saitek Cyborg V.7 MW2 Edition Antec HCG 620w 
CaseMouseMouse PadAudio
Cooler Master Elite 430 PureTrak Valor Puretrak Talent Asus Xonar DG 
  hide details  
Reply
post #3 of 32
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by rivaldog View Post
When you boot your computer, do you hear any type of a beep? Do you have a speaker pluuged into your motherboard that should have come with your case?
Yeah I have the front audio ports connected. I hear no beep. Is it supposed to be loud? The water cooler and fans connected to the motherboard turn on and stuff. The HDMI is from the GPU to TV.
post #4 of 32
Clear your cmos
Always in pieces
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500k  Asus p8- z68V gigabyte gtx 480 8gb DDR3 Corsair Dominator cl7 
Hard DriveCoolingOSPower
WD Caviar black  Corsair Hydro H50 Windows 7 Pro X 64 silverstone strider 850 watt 
Case
Coolermaster HAF X 
  hide details  
Reply
Always in pieces
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500k  Asus p8- z68V gigabyte gtx 480 8gb DDR3 Corsair Dominator cl7 
Hard DriveCoolingOSPower
WD Caviar black  Corsair Hydro H50 Windows 7 Pro X 64 silverstone strider 850 watt 
Case
Coolermaster HAF X 
  hide details  
Reply
post #5 of 32
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by AMD955 View Post
Clear your cmos
I don't know what that is.
post #6 of 32
Quote:
Originally Posted by NuclearSlurpee View Post
I don't know what that is.
this vid will show you how
look through your mobo manual find where the cmos jumper is
Always in pieces
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500k  Asus p8- z68V gigabyte gtx 480 8gb DDR3 Corsair Dominator cl7 
Hard DriveCoolingOSPower
WD Caviar black  Corsair Hydro H50 Windows 7 Pro X 64 silverstone strider 850 watt 
Case
Coolermaster HAF X 
  hide details  
Reply
Always in pieces
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500k  Asus p8- z68V gigabyte gtx 480 8gb DDR3 Corsair Dominator cl7 
Hard DriveCoolingOSPower
WD Caviar black  Corsair Hydro H50 Windows 7 Pro X 64 silverstone strider 850 watt 
Case
Coolermaster HAF X 
  hide details  
Reply
post #7 of 32
Thread Starter 
Do I have to unplug this thing or take it out of the case? Cause I am NOT takin it out.
post #8 of 32
Unplug your machine from the wall, open the side panel and locate the cmos jumper on the mobo then follow the video to clear it
Always in pieces
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500k  Asus p8- z68V gigabyte gtx 480 8gb DDR3 Corsair Dominator cl7 
Hard DriveCoolingOSPower
WD Caviar black  Corsair Hydro H50 Windows 7 Pro X 64 silverstone strider 850 watt 
Case
Coolermaster HAF X 
  hide details  
Reply
Always in pieces
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500k  Asus p8- z68V gigabyte gtx 480 8gb DDR3 Corsair Dominator cl7 
Hard DriveCoolingOSPower
WD Caviar black  Corsair Hydro H50 Windows 7 Pro X 64 silverstone strider 850 watt 
Case
Coolermaster HAF X 
  hide details  
Reply
post #9 of 32
Quote:
Originally Posted by NuclearSlurpee View Post
Do I have to unplug this thing or take it out of the case? Cause I am NOT takin it out.
Just unplug the power cable from the PSU. Then just follow the instructions in your motherboards manual.


Are there any LED's illuminated on your motherboard when this issue is occurring? Look near the RAM, CPU socket, and the PCI-E ports.
ColdCut
(14 items)
 
YetiKube
(19 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
5960x Asus Rampage V Extreme  XFX 295x2 Core Hydro Edition CORSAIR Vengeance LPX 16GB DDR4 2800 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 850 Pro  Samsung 850 EVO Western Digital Black 3TB  LG Bluray Burner 16x 
CoolingOSMonitorPower
H110i GT Windows 8.1 Pro Asus 4k Corsair AX1500i  
CaseAudio
Corsair 900D Stock 
CPUMotherboardGraphicsRAM
(1) 2500K ASRock Extreme3 Gen3 GTX 780 Classified Mushkin 996995 DDR3 1600 (2 Sticks) 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 840 Pro (1) 150GB Western Digital Raptor (1) 1TB Western Digital Black Caviar (1) Samsung SATA DVD Burner 
CoolingOSMonitorKeyboard
Antec Kuhler H2O 620 Windows 8.1 LG 21:9 Ultrawide 34" 3440x1440 Filco 114 key (Blue Cherry) / HHKB Pro 2 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair HX850W - 850W Mountain Mods - U2 UFO Orginal - Gloss Black Logitech G400 / Razer Deathadder BE Razer Goliathus Extended / Artisan Hien VE (Sof... 
AudioOtherOther
Creative Sounds Blaster X-FI Titanium HD Asus USB N-53 Wireless USB adapter  12 Case Fans 
  hide details  
Reply
ColdCut
(14 items)
 
YetiKube
(19 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
5960x Asus Rampage V Extreme  XFX 295x2 Core Hydro Edition CORSAIR Vengeance LPX 16GB DDR4 2800 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 850 Pro  Samsung 850 EVO Western Digital Black 3TB  LG Bluray Burner 16x 
CoolingOSMonitorPower
H110i GT Windows 8.1 Pro Asus 4k Corsair AX1500i  
CaseAudio
Corsair 900D Stock 
CPUMotherboardGraphicsRAM
(1) 2500K ASRock Extreme3 Gen3 GTX 780 Classified Mushkin 996995 DDR3 1600 (2 Sticks) 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 840 Pro (1) 150GB Western Digital Raptor (1) 1TB Western Digital Black Caviar (1) Samsung SATA DVD Burner 
CoolingOSMonitorKeyboard
Antec Kuhler H2O 620 Windows 8.1 LG 21:9 Ultrawide 34" 3440x1440 Filco 114 key (Blue Cherry) / HHKB Pro 2 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair HX850W - 850W Mountain Mods - U2 UFO Orginal - Gloss Black Logitech G400 / Razer Deathadder BE Razer Goliathus Extended / Artisan Hien VE (Sof... 
AudioOtherOther
Creative Sounds Blaster X-FI Titanium HD Asus USB N-53 Wireless USB adapter  12 Case Fans 
  hide details  
Reply
post #10 of 32
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by AtomicFrost View Post
Just unplug the power cable from the PSU. Then just follow the instructions in your motherboards manual.


Are there any LED's illuminated on your motherboard when this issue is occurring? Look near the RAM, CPU socket, and the PCI-E ports.
I don't think it has any LED's. I'll check in a sec
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › First Build - No Video Signal