Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Other Software › Art / Graphics › CS4 detecting my old graphics card? Jagged lines with new 6850?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

CS4 detecting my old graphics card? Jagged lines with new 6850?

post #1 of 13
Thread Starter 
Okay so here's the deal. Three months back I switched from an ATI 5750 card to a 6850. Haven't used CS4 since the upgrade. However, the first time I open it up the graphics driver freezes and says it shut of graphical enhancements or something.

Well I removed all the ATI catalyst software and rebooted in safe mode and removed the drivers using driver sweeper. Installed updated drivers and still no go on the photoshop. Mind you, photoshop still works, but all the lines are very jagged and seem like there is no anti aliasing going on.

So when I checked under options I notice that it says that the graphics card detected is a ATI 5700 series. My old card!eek.gif

Thanks in advance for any responses you guys have for me. I will continue looking on google for a fix but have yet to find anything. For some people Enabling OpenGL worked but my OpenGL in photoshop is checked and still no go.
My Main Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500K @ 4.3 Asrock Z77 Extreme4 EVGA 970 4GB SSC 16 GB G. Skill Ripjaws DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Seagate Barracuda 1Tb 7200RPM Samsung Evo 850 1TB SSD Corsair H60 Push Pull Windows 10 Home 64 bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
BenQ XL2420G 24" 144hz G-sync AOC 27" 144hz Logitech K120 Corsair 600 Gaming Series 
CaseMouseMouse PadAudio
Cooler Master Elite 430 Logitech G400/ Razer Deathadder 3.5G/ Cyborg RAT 7 Xtrac Ripper XL Astro A40 2013 
  hide details  
Reply
My Main Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500K @ 4.3 Asrock Z77 Extreme4 EVGA 970 4GB SSC 16 GB G. Skill Ripjaws DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Seagate Barracuda 1Tb 7200RPM Samsung Evo 850 1TB SSD Corsair H60 Push Pull Windows 10 Home 64 bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
BenQ XL2420G 24" 144hz G-sync AOC 27" 144hz Logitech K120 Corsair 600 Gaming Series 
CaseMouseMouse PadAudio
Cooler Master Elite 430 Logitech G400/ Razer Deathadder 3.5G/ Cyborg RAT 7 Xtrac Ripper XL Astro A40 2013 
  hide details  
Reply
post #2 of 13
what version of driver sweeper did you use? have you tried newer drivers? have you tried re-installing CS4?
Hasy-E
(19 items)
 
Westy-EP
(14 items)
 
NP8153
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-6700HQ Intel® HM170 Express Chipset NVIDIA® GeForce™ GTX 1070 GPU with 8GB GDDR5 16GB Dual Channel DDR4 2400MHz 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
SAMSUNG 850 EVO 500GB M2 HGST Travelstar 1TB 7200RPM  Windows 10 Pro 64-bit 15.6" 1080P IPS with G-SYNC Technology 
Keyboard
Color illuminated keyboard 
  hide details  
Reply
Hasy-E
(19 items)
 
Westy-EP
(14 items)
 
NP8153
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-6700HQ Intel® HM170 Express Chipset NVIDIA® GeForce™ GTX 1070 GPU with 8GB GDDR5 16GB Dual Channel DDR4 2400MHz 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
SAMSUNG 850 EVO 500GB M2 HGST Travelstar 1TB 7200RPM  Windows 10 Pro 64-bit 15.6" 1080P IPS with G-SYNC Technology 
Keyboard
Color illuminated keyboard 
  hide details  
Reply
post #3 of 13
Thread Starter 
Driver Sweeper is version 3.1.0 and tried the newest drivers available.

My next step will be to install CS4 again. Just wondering if there was a fix before going there.

Thanks for the response.
My Main Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500K @ 4.3 Asrock Z77 Extreme4 EVGA 970 4GB SSC 16 GB G. Skill Ripjaws DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Seagate Barracuda 1Tb 7200RPM Samsung Evo 850 1TB SSD Corsair H60 Push Pull Windows 10 Home 64 bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
BenQ XL2420G 24" 144hz G-sync AOC 27" 144hz Logitech K120 Corsair 600 Gaming Series 
CaseMouseMouse PadAudio
Cooler Master Elite 430 Logitech G400/ Razer Deathadder 3.5G/ Cyborg RAT 7 Xtrac Ripper XL Astro A40 2013 
  hide details  
Reply
My Main Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500K @ 4.3 Asrock Z77 Extreme4 EVGA 970 4GB SSC 16 GB G. Skill Ripjaws DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Seagate Barracuda 1Tb 7200RPM Samsung Evo 850 1TB SSD Corsair H60 Push Pull Windows 10 Home 64 bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
BenQ XL2420G 24" 144hz G-sync AOC 27" 144hz Logitech K120 Corsair 600 Gaming Series 
CaseMouseMouse PadAudio
Cooler Master Elite 430 Logitech G400/ Razer Deathadder 3.5G/ Cyborg RAT 7 Xtrac Ripper XL Astro A40 2013 
  hide details  
Reply
post #4 of 13
Quote:
Originally Posted by HereToERADICATE View Post
Driver Sweeper is version 3.1.0 and tried the newest drivers available.

My next step will be to install CS4 again. Just wondering if there was a fix before going there.

Thanks for the response.
driver sweeper 3.2.0 is out you could try that. dont know if it would change anything though.
Hasy-E
(19 items)
 
Westy-EP
(14 items)
 
NP8153
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-6700HQ Intel® HM170 Express Chipset NVIDIA® GeForce™ GTX 1070 GPU with 8GB GDDR5 16GB Dual Channel DDR4 2400MHz 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
SAMSUNG 850 EVO 500GB M2 HGST Travelstar 1TB 7200RPM  Windows 10 Pro 64-bit 15.6" 1080P IPS with G-SYNC Technology 
Keyboard
Color illuminated keyboard 
  hide details  
Reply
Hasy-E
(19 items)
 
Westy-EP
(14 items)
 
NP8153
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-6700HQ Intel® HM170 Express Chipset NVIDIA® GeForce™ GTX 1070 GPU with 8GB GDDR5 16GB Dual Channel DDR4 2400MHz 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
SAMSUNG 850 EVO 500GB M2 HGST Travelstar 1TB 7200RPM  Windows 10 Pro 64-bit 15.6" 1080P IPS with G-SYNC Technology 
Keyboard
Color illuminated keyboard 
  hide details  
Reply
post #5 of 13
Thread Starter 
Okay thanks I will try that and see if it helps. If not I will re-install CS4.

I will post back if I find a fix.
My Main Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500K @ 4.3 Asrock Z77 Extreme4 EVGA 970 4GB SSC 16 GB G. Skill Ripjaws DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Seagate Barracuda 1Tb 7200RPM Samsung Evo 850 1TB SSD Corsair H60 Push Pull Windows 10 Home 64 bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
BenQ XL2420G 24" 144hz G-sync AOC 27" 144hz Logitech K120 Corsair 600 Gaming Series 
CaseMouseMouse PadAudio
Cooler Master Elite 430 Logitech G400/ Razer Deathadder 3.5G/ Cyborg RAT 7 Xtrac Ripper XL Astro A40 2013 
  hide details  
Reply
My Main Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500K @ 4.3 Asrock Z77 Extreme4 EVGA 970 4GB SSC 16 GB G. Skill Ripjaws DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Seagate Barracuda 1Tb 7200RPM Samsung Evo 850 1TB SSD Corsair H60 Push Pull Windows 10 Home 64 bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
BenQ XL2420G 24" 144hz G-sync AOC 27" 144hz Logitech K120 Corsair 600 Gaming Series 
CaseMouseMouse PadAudio
Cooler Master Elite 430 Logitech G400/ Razer Deathadder 3.5G/ Cyborg RAT 7 Xtrac Ripper XL Astro A40 2013 
  hide details  
Reply
post #6 of 13
Quote:
Originally Posted by HereToERADICATE View Post
Okay thanks I will try that and see if it helps. If not I will re-install CS4.

I will post back if I find a fix.
GL, did you try anything in this?

http://kb2.adobe.com/cps/404/kb404898.html
Hasy-E
(19 items)
 
Westy-EP
(14 items)
 
NP8153
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-6700HQ Intel® HM170 Express Chipset NVIDIA® GeForce™ GTX 1070 GPU with 8GB GDDR5 16GB Dual Channel DDR4 2400MHz 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
SAMSUNG 850 EVO 500GB M2 HGST Travelstar 1TB 7200RPM  Windows 10 Pro 64-bit 15.6" 1080P IPS with G-SYNC Technology 
Keyboard
Color illuminated keyboard 
  hide details  
Reply
Hasy-E
(19 items)
 
Westy-EP
(14 items)
 
NP8153
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-6700HQ Intel® HM170 Express Chipset NVIDIA® GeForce™ GTX 1070 GPU with 8GB GDDR5 16GB Dual Channel DDR4 2400MHz 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
SAMSUNG 850 EVO 500GB M2 HGST Travelstar 1TB 7200RPM  Windows 10 Pro 64-bit 15.6" 1080P IPS with G-SYNC Technology 
Keyboard
Color illuminated keyboard 
  hide details  
Reply
post #7 of 13
Thread Starter 
Yeah I saw that on the web. Tried that setting and didn't do anything. Just got back from reinstalling drivers with the newer driver sweeper. Still in photoshop is says my 5750 is detected. lol its not even this state anymore!

Going to try the CS4 re-install. What do I need to do to save my brushes/patterns, ect?
My Main Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500K @ 4.3 Asrock Z77 Extreme4 EVGA 970 4GB SSC 16 GB G. Skill Ripjaws DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Seagate Barracuda 1Tb 7200RPM Samsung Evo 850 1TB SSD Corsair H60 Push Pull Windows 10 Home 64 bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
BenQ XL2420G 24" 144hz G-sync AOC 27" 144hz Logitech K120 Corsair 600 Gaming Series 
CaseMouseMouse PadAudio
Cooler Master Elite 430 Logitech G400/ Razer Deathadder 3.5G/ Cyborg RAT 7 Xtrac Ripper XL Astro A40 2013 
  hide details  
Reply
My Main Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500K @ 4.3 Asrock Z77 Extreme4 EVGA 970 4GB SSC 16 GB G. Skill Ripjaws DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Seagate Barracuda 1Tb 7200RPM Samsung Evo 850 1TB SSD Corsair H60 Push Pull Windows 10 Home 64 bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
BenQ XL2420G 24" 144hz G-sync AOC 27" 144hz Logitech K120 Corsair 600 Gaming Series 
CaseMouseMouse PadAudio
Cooler Master Elite 430 Logitech G400/ Razer Deathadder 3.5G/ Cyborg RAT 7 Xtrac Ripper XL Astro A40 2013 
  hide details  
Reply
post #8 of 13
Thread Starter 
Still no go with a fresh install of CS4. I'm stumped. I dont know whether to contact xfx or adobe.
My Main Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500K @ 4.3 Asrock Z77 Extreme4 EVGA 970 4GB SSC 16 GB G. Skill Ripjaws DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Seagate Barracuda 1Tb 7200RPM Samsung Evo 850 1TB SSD Corsair H60 Push Pull Windows 10 Home 64 bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
BenQ XL2420G 24" 144hz G-sync AOC 27" 144hz Logitech K120 Corsair 600 Gaming Series 
CaseMouseMouse PadAudio
Cooler Master Elite 430 Logitech G400/ Razer Deathadder 3.5G/ Cyborg RAT 7 Xtrac Ripper XL Astro A40 2013 
  hide details  
Reply
My Main Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500K @ 4.3 Asrock Z77 Extreme4 EVGA 970 4GB SSC 16 GB G. Skill Ripjaws DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Seagate Barracuda 1Tb 7200RPM Samsung Evo 850 1TB SSD Corsair H60 Push Pull Windows 10 Home 64 bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
BenQ XL2420G 24" 144hz G-sync AOC 27" 144hz Logitech K120 Corsair 600 Gaming Series 
CaseMouseMouse PadAudio
Cooler Master Elite 430 Logitech G400/ Razer Deathadder 3.5G/ Cyborg RAT 7 Xtrac Ripper XL Astro A40 2013 
  hide details  
Reply
post #9 of 13
just an actual idea but have you thought of going into your control panel and removing all software that is in relation to your card?? Could also be a bad card you have now, what model number is it? are both XFX cards?? You also may not be getting the new drivers loaded on your system. Have you looked for updated drivers for your new card??
OverKill
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Phenom II X6 1055T Gigabyte 890FXA ATI FirePro V3800 ATI FirePro V3800 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
16gb GSkill 10666 Seagate Western Digital  LG Blue Ray 
CoolingOSMonitorMonitor
stock air 7 Pro 64 bit (2)22" Acer x223w (2)23" Acer G235H 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Wireless Antec 900watt Antec 300 Wacom Tablet 
Audio
Logitech Speakers and sub 
  hide details  
Reply
OverKill
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Phenom II X6 1055T Gigabyte 890FXA ATI FirePro V3800 ATI FirePro V3800 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
16gb GSkill 10666 Seagate Western Digital  LG Blue Ray 
CoolingOSMonitorMonitor
stock air 7 Pro 64 bit (2)22" Acer x223w (2)23" Acer G235H 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Wireless Antec 900watt Antec 300 Wacom Tablet 
Audio
Logitech Speakers and sub 
  hide details  
Reply
post #10 of 13
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by graphicsman;15383675 
just an actual idea but have you thought of going into your control panel and removing all software that is in relation to your card?? Could also be a bad card you have now, what model number is it? are both XFX cards?? You also may not be getting the new drivers loaded on your system. Have you looked for updated drivers for your new card??

I've gone through the control panel and followed all the steps to a proper driver un installation. Then reinstalled the newest Catalyst Drivers 11.9.

Yes both cards were XFX. I'm probably going to put in a support ticket with them today but I have the feeling the response will be "The issue is with photoshop contact them."
My Main Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500K @ 4.3 Asrock Z77 Extreme4 EVGA 970 4GB SSC 16 GB G. Skill Ripjaws DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Seagate Barracuda 1Tb 7200RPM Samsung Evo 850 1TB SSD Corsair H60 Push Pull Windows 10 Home 64 bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
BenQ XL2420G 24" 144hz G-sync AOC 27" 144hz Logitech K120 Corsair 600 Gaming Series 
CaseMouseMouse PadAudio
Cooler Master Elite 430 Logitech G400/ Razer Deathadder 3.5G/ Cyborg RAT 7 Xtrac Ripper XL Astro A40 2013 
  hide details  
Reply
My Main Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500K @ 4.3 Asrock Z77 Extreme4 EVGA 970 4GB SSC 16 GB G. Skill Ripjaws DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Seagate Barracuda 1Tb 7200RPM Samsung Evo 850 1TB SSD Corsair H60 Push Pull Windows 10 Home 64 bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
BenQ XL2420G 24" 144hz G-sync AOC 27" 144hz Logitech K120 Corsair 600 Gaming Series 
CaseMouseMouse PadAudio
Cooler Master Elite 430 Logitech G400/ Razer Deathadder 3.5G/ Cyborg RAT 7 Xtrac Ripper XL Astro A40 2013 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Art / Graphics
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Other Software › Art / Graphics › CS4 detecting my old graphics card? Jagged lines with new 6850?