Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Networking & Security › Internet suddenly 1/3 normal speed?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Internet suddenly 1/3 normal speed?

post #1 of 4
Thread Starter 
Hey guys, I have been experiencing some very weird problems for a while now.
I have Verizon FIOS, and on any given day my speed is 32/22, atleast it was, until a month ago. For some reason my speed started randomly droping to 8/12 and the ping would skyrocket to 20 from the 4-5 it was before. My firsat thought was that it was Verizons fault but then I ran the test on my moms laptop and she was getting 22/20(the max of the wireless chip). I ran it on my PS3 and it was getting the full 32/22 still. So I thought it must be the ethernet cable(100ft long) running to my room, and went wireless for a while, which limmited my speeds to 22/20 again. But now the new cable from amazon is here, and it was working great(32/22)! too, but now its back to the 8/10, with high ping. Do you guys know what's happening and why?
So far I've tried:
-Testing on other PCs, works
-Testing on PS3, works
-Testing Current PC on wireless, works
-2 different cables, both of which work sometimes

HALP!


Edited by ALiShaikh - 10/21/11 at 6:28pm
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930K @ 4.4Ghz ASrock X79 Extreme6 PNY GTX 980Ti @1400Mhz GSKILL 2x8GB 2133Mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial M4 128GB WD 7200RPM 640GB Corsair H100 Windows 10 Pro 
MonitorMonitorKeyboardPower
Acer P235H 23" 1080p Dell 24" 1200p  E-Element RGB Antec HCG-750w 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Obsidian Series 550D Logitech MX518 Steel Series 5L Hifiman he 400  
AudioAudio
Asus Xonar DX M-Audio AV40 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600@3.2 Asus P5Q Pro EVGA GTX 570 4GB OCZ Reaper 1096MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Patriot SSD WD 7200RPM 640GB WD External 2TB USB3 DVD R/W+ 
CoolingOSMonitorKeyboard
Xigmatech S1283w/bracket Windows 7 Ultimate 64 Acer P235H 23" 1080p Razer Blackwidow Ultimate 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec HCG-750w Antec 900 Logitech MX518 Steel Series 5L 
AudioAudio
Beyerdynamic DT 770 Pro-80 Asus Xonar DX 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930K @ 4.4Ghz ASrock X79 Extreme6 PNY GTX 980Ti @1400Mhz GSKILL 2x8GB 2133Mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial M4 128GB WD 7200RPM 640GB Corsair H100 Windows 10 Pro 
MonitorMonitorKeyboardPower
Acer P235H 23" 1080p Dell 24" 1200p  E-Element RGB Antec HCG-750w 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Obsidian Series 550D Logitech MX518 Steel Series 5L Hifiman he 400  
AudioAudio
Asus Xonar DX M-Audio AV40 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600@3.2 Asus P5Q Pro EVGA GTX 570 4GB OCZ Reaper 1096MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Patriot SSD WD 7200RPM 640GB WD External 2TB USB3 DVD R/W+ 
CoolingOSMonitorKeyboard
Xigmatech S1283w/bracket Windows 7 Ultimate 64 Acer P235H 23" 1080p Razer Blackwidow Ultimate 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec HCG-750w Antec 900 Logitech MX518 Steel Series 5L 
AudioAudio
Beyerdynamic DT 770 Pro-80 Asus Xonar DX 
  hide details  
Reply
post #2 of 4
* Reset the modem to factory settings
* Try another Ethernet cable and/or port
* Try wireless N I guess?

If not, call Verizon, honestly that's weird...

What router and modem are you using?
fr0sty
(20 items)
 
SnowFlake
(5 items)
 
 
CPURAMHard DriveHard Drive
Intel Core i7 3520M  Corsair Vengeance DDR3 2x 8GB Samsung EVO SSD Hitachi Apple Hard Drive 5400RPM 
OS
macOS Sierra 
  hide details  
Reply
fr0sty
(20 items)
 
SnowFlake
(5 items)
 
 
CPURAMHard DriveHard Drive
Intel Core i7 3520M  Corsair Vengeance DDR3 2x 8GB Samsung EVO SSD Hitachi Apple Hard Drive 5400RPM 
OS
macOS Sierra 
  hide details  
Reply
post #3 of 4
Those are different servers (albeit in a similar geographical location).
Do you get the same behavior to the same servers?

Also, 20 is not even remotely a high ping.
Waiting on X399
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II B57 @ X4 3.9 Gigabyte 790FXTA-UD5 Sapphire Radeon 290 8 GB G.Skill 2133 
Hard DriveCoolingOSKeyboard
250 GB 840 EVO Noctua NH-D14 Windows 10 Logitech K350 
PowerCaseMouseMouse Pad
Seasonic x750 Corsair 600T Logitech G100s Razer Goliathus Speed 
Audio
Plantronics Gamecom 788 
  hide details  
Reply
Waiting on X399
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II B57 @ X4 3.9 Gigabyte 790FXTA-UD5 Sapphire Radeon 290 8 GB G.Skill 2133 
Hard DriveCoolingOSKeyboard
250 GB 840 EVO Noctua NH-D14 Windows 10 Logitech K350 
PowerCaseMouseMouse Pad
Seasonic x750 Corsair 600T Logitech G100s Razer Goliathus Speed 
Audio
Plantronics Gamecom 788 
  hide details  
Reply
post #4 of 4
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by beers View Post
Those are different servers (albeit in a similar geographical location).
Do you get the same behavior to the same servers?

Also, 20 is not even remotely a high ping.
Yes.
I reset my router completely and now its back to normal. I have to redo the open dns thing now though
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930K @ 4.4Ghz ASrock X79 Extreme6 PNY GTX 980Ti @1400Mhz GSKILL 2x8GB 2133Mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial M4 128GB WD 7200RPM 640GB Corsair H100 Windows 10 Pro 
MonitorMonitorKeyboardPower
Acer P235H 23" 1080p Dell 24" 1200p  E-Element RGB Antec HCG-750w 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Obsidian Series 550D Logitech MX518 Steel Series 5L Hifiman he 400  
AudioAudio
Asus Xonar DX M-Audio AV40 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600@3.2 Asus P5Q Pro EVGA GTX 570 4GB OCZ Reaper 1096MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Patriot SSD WD 7200RPM 640GB WD External 2TB USB3 DVD R/W+ 
CoolingOSMonitorKeyboard
Xigmatech S1283w/bracket Windows 7 Ultimate 64 Acer P235H 23" 1080p Razer Blackwidow Ultimate 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec HCG-750w Antec 900 Logitech MX518 Steel Series 5L 
AudioAudio
Beyerdynamic DT 770 Pro-80 Asus Xonar DX 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930K @ 4.4Ghz ASrock X79 Extreme6 PNY GTX 980Ti @1400Mhz GSKILL 2x8GB 2133Mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial M4 128GB WD 7200RPM 640GB Corsair H100 Windows 10 Pro 
MonitorMonitorKeyboardPower
Acer P235H 23" 1080p Dell 24" 1200p  E-Element RGB Antec HCG-750w 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Obsidian Series 550D Logitech MX518 Steel Series 5L Hifiman he 400  
AudioAudio
Asus Xonar DX M-Audio AV40 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600@3.2 Asus P5Q Pro EVGA GTX 570 4GB OCZ Reaper 1096MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Patriot SSD WD 7200RPM 640GB WD External 2TB USB3 DVD R/W+ 
CoolingOSMonitorKeyboard
Xigmatech S1283w/bracket Windows 7 Ultimate 64 Acer P235H 23" 1080p Razer Blackwidow Ultimate 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec HCG-750w Antec 900 Logitech MX518 Steel Series 5L 
AudioAudio
Beyerdynamic DT 770 Pro-80 Asus Xonar DX 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Networking & Security
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Networking & Security › Internet suddenly 1/3 normal speed?