Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Bad stutter in BF3 with GTX590
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Bad stutter in BF3 with GTX590

post #1 of 9
Thread Starter 
Hey guys I'm having horrible stutter in Battlefield 3 in both single and multi player , it literally makes game unplayable , especially in multi.
I've made two videos so you can see for yourselves how it looks the thing is it doesn't look as bad on the video as it feels in game but trust me it's bad.

http://s791.photobucket.com/albums/y...stutter1-1.mp4

http://s791.photobucket.com/albums/y...stutter2-1.mp4

I'm using 285.62 WHQL , i tried rolling back to 285.38 didn't help tried driver sweep and clean install didn't work either tried disabling the SLI , tried disconnecting secondary monitor nothing helps.
This is happening on every setting low/med/high/ultra and resolution.
Anybody else has this issue with BF3 ?
Edited by RobotDevil666 - 10/25/11 at 5:59am
Devils Minion
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 6700K @4.5 Ghz Gigabyte Z170Z Gaming 7 Nvidia GTX 1080Ti 16GB G-Skill DDR4  
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 840 EVO 512 Seagate 3TB 7200RPM HDD Hitachi 3TB 5400 RPM HDD Samsung 951 NVMe 512GB  
CoolingCoolingCoolingCooling
EK Supremacy  2x XSPC 240 Rad XSPC Vario D5 XSPS Reservoir 
CoolingOSMonitorKeyboard
2X EK GTX1080 Waterblock Windows 10 Pro x64 Acer Predator X34 3440x1440  Logitech G910 Orion Spark 
PowerCaseMouseAudio
Corsair RM1000x Be Quiet Dark Rock 900 Pro Logitech G502 Proteus Spectrum Steel Series H Wireless 
  hide details  
Reply
Devils Minion
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 6700K @4.5 Ghz Gigabyte Z170Z Gaming 7 Nvidia GTX 1080Ti 16GB G-Skill DDR4  
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 840 EVO 512 Seagate 3TB 7200RPM HDD Hitachi 3TB 5400 RPM HDD Samsung 951 NVMe 512GB  
CoolingCoolingCoolingCooling
EK Supremacy  2x XSPC 240 Rad XSPC Vario D5 XSPS Reservoir 
CoolingOSMonitorKeyboard
2X EK GTX1080 Waterblock Windows 10 Pro x64 Acer Predator X34 3440x1440  Logitech G910 Orion Spark 
PowerCaseMouseAudio
Corsair RM1000x Be Quiet Dark Rock 900 Pro Logitech G502 Proteus Spectrum Steel Series H Wireless 
  hide details  
Reply

Gear mentioned in this thread:

post #2 of 9
i've seen a lot of posts saying hyperthreading is the culprit, is urs on?
Rising Sun
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
|i5 2500k 4.8ghz @1.335v| |Asrock Fatal1ty P67 Professional| |XFX 6990| |XFX 6950 unlocked to 6970| 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
|Samsung DDR3 4x4GB 2133 10-10-10-28-1t| |Crucial 64GB M4 SSD x 2| |Samsung 830 128GB| |Lite-On 4x Blu Ray| 
CoolingCoolingCoolingOS
|Koolance CPU 370| |Koolance VID-AR699| |Koolance VID-AR697| |Win 7 64bit Pro| 
MonitorKeyboardPowerCase
|U2711| |2x KBC Pokers MX Red| |Cooler Master Silent Pro Gold 1200w| |NZXT Phantom 820| 
MouseMouse PadAudio
|Mionix Naos 5000| |Artisan Hien M Hard Red| |X-Fi Fatal1ty Titanium| 
  hide details  
Reply
Rising Sun
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
|i5 2500k 4.8ghz @1.335v| |Asrock Fatal1ty P67 Professional| |XFX 6990| |XFX 6950 unlocked to 6970| 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
|Samsung DDR3 4x4GB 2133 10-10-10-28-1t| |Crucial 64GB M4 SSD x 2| |Samsung 830 128GB| |Lite-On 4x Blu Ray| 
CoolingCoolingCoolingOS
|Koolance CPU 370| |Koolance VID-AR699| |Koolance VID-AR697| |Win 7 64bit Pro| 
MonitorKeyboardPowerCase
|U2711| |2x KBC Pokers MX Red| |Cooler Master Silent Pro Gold 1200w| |NZXT Phantom 820| 
MouseMouse PadAudio
|Mionix Naos 5000| |Artisan Hien M Hard Red| |X-Fi Fatal1ty Titanium| 
  hide details  
Reply
post #3 of 9
Thread Starter 
Yes my HT is on , ill try disabling it.
Devils Minion
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 6700K @4.5 Ghz Gigabyte Z170Z Gaming 7 Nvidia GTX 1080Ti 16GB G-Skill DDR4  
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 840 EVO 512 Seagate 3TB 7200RPM HDD Hitachi 3TB 5400 RPM HDD Samsung 951 NVMe 512GB  
CoolingCoolingCoolingCooling
EK Supremacy  2x XSPC 240 Rad XSPC Vario D5 XSPS Reservoir 
CoolingOSMonitorKeyboard
2X EK GTX1080 Waterblock Windows 10 Pro x64 Acer Predator X34 3440x1440  Logitech G910 Orion Spark 
PowerCaseMouseAudio
Corsair RM1000x Be Quiet Dark Rock 900 Pro Logitech G502 Proteus Spectrum Steel Series H Wireless 
  hide details  
Reply
Devils Minion
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 6700K @4.5 Ghz Gigabyte Z170Z Gaming 7 Nvidia GTX 1080Ti 16GB G-Skill DDR4  
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 840 EVO 512 Seagate 3TB 7200RPM HDD Hitachi 3TB 5400 RPM HDD Samsung 951 NVMe 512GB  
CoolingCoolingCoolingCooling
EK Supremacy  2x XSPC 240 Rad XSPC Vario D5 XSPS Reservoir 
CoolingOSMonitorKeyboard
2X EK GTX1080 Waterblock Windows 10 Pro x64 Acer Predator X34 3440x1440  Logitech G910 Orion Spark 
PowerCaseMouseAudio
Corsair RM1000x Be Quiet Dark Rock 900 Pro Logitech G502 Proteus Spectrum Steel Series H Wireless 
  hide details  
Reply
post #4 of 9
The major purpose of DUAL-GPU cards is because the communication between the cores is near-instant.

Considering the beta NEVER stuttered for me...Not once on a 590...I don't believe it's the card...Especially since it's replicated once you swap drivers multiple times.

I'd look to hyperthreading or, on the BF3 forums there are some other suggestions...
post #5 of 9
hyperthreading doesn't help with bf3 much as game requries heavy multi-threading.
post #6 of 9
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by DaXxJaPxX View Post
i've seen a lot of posts saying hyperthreading is the culprit, is urs on?
wow it looks like it's gone , ill try the multi now but so far i would give you a big wet kiss for that.
+1 rep ofc

Masked , that seemed strange to me as well cause i didn't have that problem in beta , doesn't make much sense to release working beta and than broken full version.

EDIT:
Tried the multi it works fine now , smooth as a baby's bottom thanks a lot.
Edited by RobotDevil666 - 10/25/11 at 6:26am
Devils Minion
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 6700K @4.5 Ghz Gigabyte Z170Z Gaming 7 Nvidia GTX 1080Ti 16GB G-Skill DDR4  
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 840 EVO 512 Seagate 3TB 7200RPM HDD Hitachi 3TB 5400 RPM HDD Samsung 951 NVMe 512GB  
CoolingCoolingCoolingCooling
EK Supremacy  2x XSPC 240 Rad XSPC Vario D5 XSPS Reservoir 
CoolingOSMonitorKeyboard
2X EK GTX1080 Waterblock Windows 10 Pro x64 Acer Predator X34 3440x1440  Logitech G910 Orion Spark 
PowerCaseMouseAudio
Corsair RM1000x Be Quiet Dark Rock 900 Pro Logitech G502 Proteus Spectrum Steel Series H Wireless 
  hide details  
Reply
Devils Minion
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 6700K @4.5 Ghz Gigabyte Z170Z Gaming 7 Nvidia GTX 1080Ti 16GB G-Skill DDR4  
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 840 EVO 512 Seagate 3TB 7200RPM HDD Hitachi 3TB 5400 RPM HDD Samsung 951 NVMe 512GB  
CoolingCoolingCoolingCooling
EK Supremacy  2x XSPC 240 Rad XSPC Vario D5 XSPS Reservoir 
CoolingOSMonitorKeyboard
2X EK GTX1080 Waterblock Windows 10 Pro x64 Acer Predator X34 3440x1440  Logitech G910 Orion Spark 
PowerCaseMouseAudio
Corsair RM1000x Be Quiet Dark Rock 900 Pro Logitech G502 Proteus Spectrum Steel Series H Wireless 
  hide details  
Reply
post #7 of 9
Quote:
Originally Posted by RobotDevil666 View Post
wow it looks like it's gone , ill try the multi now but so far i would give you a big wet kiss for that.
+1 rep ofc

Masked , that seemed strange to me as well cause i didn't have that problem in beta , doesn't make much sense to release working beta and than broken full version.
Oye...The sheer fact that you replicated the issue with drivers, especially those 2...Just can't be the card.

That's actually how I rule out my cards...I use 275.something and 285.something but, it's the same concept.

Go shoot some suckers
post #8 of 9
Quote:
Originally Posted by RobotDevil666 View Post
wow it looks like it's gone , ill try the multi now but so far i would give you a big wet kiss for that.
+1 rep ofc

Masked , that seemed strange to me as well cause i didn't have that problem in beta , doesn't make much sense to release working beta and than broken full version.

EDIT:
Tried the multi it works fine now , smooth as a baby's bottom thanks a lot.
Sorry to ask this but what do you mean by you turned Multi back on and it works fine now? you mean you turned hyperthreading back on? or SLI back on?
post #9 of 9
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by criskoe View Post
Sorry to ask this but what do you mean by you turned Multi back on and it works fine now? you mean you turned hyperthreading back on? or SLI back on?
Not sure what are you talking about , i still have HT disabled if i enable it the stutter comes back i guess i will have to wait for a patch to fix it.
Turns out it's quite a common issue.
Devils Minion
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 6700K @4.5 Ghz Gigabyte Z170Z Gaming 7 Nvidia GTX 1080Ti 16GB G-Skill DDR4  
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 840 EVO 512 Seagate 3TB 7200RPM HDD Hitachi 3TB 5400 RPM HDD Samsung 951 NVMe 512GB  
CoolingCoolingCoolingCooling
EK Supremacy  2x XSPC 240 Rad XSPC Vario D5 XSPS Reservoir 
CoolingOSMonitorKeyboard
2X EK GTX1080 Waterblock Windows 10 Pro x64 Acer Predator X34 3440x1440  Logitech G910 Orion Spark 
PowerCaseMouseAudio
Corsair RM1000x Be Quiet Dark Rock 900 Pro Logitech G502 Proteus Spectrum Steel Series H Wireless 
  hide details  
Reply
Devils Minion
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 6700K @4.5 Ghz Gigabyte Z170Z Gaming 7 Nvidia GTX 1080Ti 16GB G-Skill DDR4  
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 840 EVO 512 Seagate 3TB 7200RPM HDD Hitachi 3TB 5400 RPM HDD Samsung 951 NVMe 512GB  
CoolingCoolingCoolingCooling
EK Supremacy  2x XSPC 240 Rad XSPC Vario D5 XSPS Reservoir 
CoolingOSMonitorKeyboard
2X EK GTX1080 Waterblock Windows 10 Pro x64 Acer Predator X34 3440x1440  Logitech G910 Orion Spark 
PowerCaseMouseAudio
Corsair RM1000x Be Quiet Dark Rock 900 Pro Logitech G502 Proteus Spectrum Steel Series H Wireless 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA

Gear mentioned in this thread:

Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Bad stutter in BF3 with GTX590