Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] ASUS ROG Rampage IV X79 Owner's Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] ASUS ROG Rampage IV X79 Owner's Club - Page 110

post #1091 of 9802
No, it was definitely Koolance I was reading about, but this was a few months back so who knows.

http://www.overclock.net/t/1146108/koolance-blocks-corroding-after-3-months/0_100
 
Play Server
(10 items)
 
NAS
(14 items)
 
CPUCPUMotherboardRAM
Intel Xeon L5640 Intel Xeon L5640 Dell R710 Mobo Hynix 144GB DDR3 ECC PC3L-10600R 
Hard DrivePowerCaseOther
Intel X25-M G2 80GB Redundant 840W PSU Dell 710 2.5" - Google Search Appliance Dell Perc H700 Raid Controller 
OtherOther
Dell iDRAC6 Enterprise Mellanox Connectx-2 10Gb SFP+ NIC 
CPUCPUMotherboardRAM
Intel Xeon E5-2670 v1 Intel Xeon E5-2670 v1 SuperMicro X9DRL-iF 64GB Kingston ECC (kvr16r11d4/16HA) 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
12x 4TB HGST 5K4000 SanDisk SSD 960GB (cache) 6x 8TB WD Red Scythe AP-29 
CoolingOSPowerCase
2x Noctua U9DXi4 FreeNAS Corsair AX750 Norco RPC-4224 
OtherOther
3x LSI 9211-8i (HBA) Mellanox Connectx-2 10Gb NIC 
  hide details  
Reply
 
Play Server
(10 items)
 
NAS
(14 items)
 
CPUCPUMotherboardRAM
Intel Xeon L5640 Intel Xeon L5640 Dell R710 Mobo Hynix 144GB DDR3 ECC PC3L-10600R 
Hard DrivePowerCaseOther
Intel X25-M G2 80GB Redundant 840W PSU Dell 710 2.5" - Google Search Appliance Dell Perc H700 Raid Controller 
OtherOther
Dell iDRAC6 Enterprise Mellanox Connectx-2 10Gb SFP+ NIC 
CPUCPUMotherboardRAM
Intel Xeon E5-2670 v1 Intel Xeon E5-2670 v1 SuperMicro X9DRL-iF 64GB Kingston ECC (kvr16r11d4/16HA) 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
12x 4TB HGST 5K4000 SanDisk SSD 960GB (cache) 6x 8TB WD Red Scythe AP-29 
CoolingOSPowerCase
2x Noctua U9DXi4 FreeNAS Corsair AX750 Norco RPC-4224 
OtherOther
3x LSI 9211-8i (HBA) Mellanox Connectx-2 10Gb NIC 
  hide details  
Reply
post #1092 of 9802
Quote:
Originally Posted by deafboy View Post

No, it was definitely Koolance I was reading about, but this was a few months back so who knows.
http://www.overclock.net/t/1146108/koolance-blocks-corroding-after-3-months/0_100

Ah bummer, I'd go with copper only blocks then, not sure if Koolance sell those but EK certainly make them. Sad that a company can't get this down and have a usable warranty policy.
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3930k @ 4.?GHz Rampage IV Extreme 2x 8800GT 32GB Dominator GT 2133 CL9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2xX25-E Raid 0, 1xC300 128GB, + Mechanicals DT 5Noz, EK full cover GPU blocks, EK full cove... RHEL 5.5 WS Dell U3011 + 2005WFP Portrait 
PowerCaseMouse
AX1200 CaseLabs TX10-D + Pedestal Razer DeathAdder 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930K@4.8 Rampage IV Extreme GTX580 3GB Tri SLI, GTX460 FizzyX 16GB Samsung SuperOverclockingTiny DDR3 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M4 DT 5Noz, Koolance Full Cover GPU blocks, EK ful... Win 7 64 bit Pro Dell U3011 + 2005WFP 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA NEX1500 CaseLabs TX10-D + Pedestal Logitech G5 Razer Goliathus 
Audio
Asus Essence One 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3930k @ 4.?GHz Rampage IV Extreme 2x 8800GT 32GB Dominator GT 2133 CL9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2xX25-E Raid 0, 1xC300 128GB, + Mechanicals DT 5Noz, EK full cover GPU blocks, EK full cove... RHEL 5.5 WS Dell U3011 + 2005WFP Portrait 
PowerCaseMouse
AX1200 CaseLabs TX10-D + Pedestal Razer DeathAdder 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930K@4.8 Rampage IV Extreme GTX580 3GB Tri SLI, GTX460 FizzyX 16GB Samsung SuperOverclockingTiny DDR3 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M4 DT 5Noz, Koolance Full Cover GPU blocks, EK ful... Win 7 64 bit Pro Dell U3011 + 2005WFP 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA NEX1500 CaseLabs TX10-D + Pedestal Logitech G5 Razer Goliathus 
Audio
Asus Essence One 
  hide details  
Reply
post #1093 of 9802
Quote:
Originally Posted by Paradigm84 View Post

That's insane, I know what I'm doing if I win the lottery, dual 4P rigs in a TX10-D, I'll be caught up to Deeeebs in no time. thumb.gif
Also how does he have so many points considering he hasn't completed nearly as many WU's as _s3v3n_ or any other high ranking folder, does he use hugeadv or something?!

Deeeebs runs hugeadv work units which give 300K+ points at a time. _s3v3v_ was using HPCS compute service to run lots and lots of smaller SMP units which may only give <15K each smile.gif
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3930k @ 4.?GHz Rampage IV Extreme 2x 8800GT 32GB Dominator GT 2133 CL9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2xX25-E Raid 0, 1xC300 128GB, + Mechanicals DT 5Noz, EK full cover GPU blocks, EK full cove... RHEL 5.5 WS Dell U3011 + 2005WFP Portrait 
PowerCaseMouse
AX1200 CaseLabs TX10-D + Pedestal Razer DeathAdder 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930K@4.8 Rampage IV Extreme GTX580 3GB Tri SLI, GTX460 FizzyX 16GB Samsung SuperOverclockingTiny DDR3 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M4 DT 5Noz, Koolance Full Cover GPU blocks, EK ful... Win 7 64 bit Pro Dell U3011 + 2005WFP 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA NEX1500 CaseLabs TX10-D + Pedestal Logitech G5 Razer Goliathus 
Audio
Asus Essence One 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3930k @ 4.?GHz Rampage IV Extreme 2x 8800GT 32GB Dominator GT 2133 CL9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2xX25-E Raid 0, 1xC300 128GB, + Mechanicals DT 5Noz, EK full cover GPU blocks, EK full cove... RHEL 5.5 WS Dell U3011 + 2005WFP Portrait 
PowerCaseMouse
AX1200 CaseLabs TX10-D + Pedestal Razer DeathAdder 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930K@4.8 Rampage IV Extreme GTX580 3GB Tri SLI, GTX460 FizzyX 16GB Samsung SuperOverclockingTiny DDR3 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M4 DT 5Noz, Koolance Full Cover GPU blocks, EK ful... Win 7 64 bit Pro Dell U3011 + 2005WFP 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA NEX1500 CaseLabs TX10-D + Pedestal Logitech G5 Razer Goliathus 
Audio
Asus Essence One 
  hide details  
Reply
post #1094 of 9802
Quote:
Originally Posted by stren View Post

Ah bummer, I'd go with copper only blocks then, not sure if Koolance sell those but EK certainly make them. Sad that a company can't get this down and have a usable warranty policy.

Agreed...might just hold off on the motherboard block until I can find more on it, as far as it holding up.
 
Play Server
(10 items)
 
NAS
(14 items)
 
CPUCPUMotherboardRAM
Intel Xeon L5640 Intel Xeon L5640 Dell R710 Mobo Hynix 144GB DDR3 ECC PC3L-10600R 
Hard DrivePowerCaseOther
Intel X25-M G2 80GB Redundant 840W PSU Dell 710 2.5" - Google Search Appliance Dell Perc H700 Raid Controller 
OtherOther
Dell iDRAC6 Enterprise Mellanox Connectx-2 10Gb SFP+ NIC 
CPUCPUMotherboardRAM
Intel Xeon E5-2670 v1 Intel Xeon E5-2670 v1 SuperMicro X9DRL-iF 64GB Kingston ECC (kvr16r11d4/16HA) 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
12x 4TB HGST 5K4000 SanDisk SSD 960GB (cache) 6x 8TB WD Red Scythe AP-29 
CoolingOSPowerCase
2x Noctua U9DXi4 FreeNAS Corsair AX750 Norco RPC-4224 
OtherOther
3x LSI 9211-8i (HBA) Mellanox Connectx-2 10Gb NIC 
  hide details  
Reply
 
Play Server
(10 items)
 
NAS
(14 items)
 
CPUCPUMotherboardRAM
Intel Xeon L5640 Intel Xeon L5640 Dell R710 Mobo Hynix 144GB DDR3 ECC PC3L-10600R 
Hard DrivePowerCaseOther
Intel X25-M G2 80GB Redundant 840W PSU Dell 710 2.5" - Google Search Appliance Dell Perc H700 Raid Controller 
OtherOther
Dell iDRAC6 Enterprise Mellanox Connectx-2 10Gb SFP+ NIC 
CPUCPUMotherboardRAM
Intel Xeon E5-2670 v1 Intel Xeon E5-2670 v1 SuperMicro X9DRL-iF 64GB Kingston ECC (kvr16r11d4/16HA) 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
12x 4TB HGST 5K4000 SanDisk SSD 960GB (cache) 6x 8TB WD Red Scythe AP-29 
CoolingOSPowerCase
2x Noctua U9DXi4 FreeNAS Corsair AX750 Norco RPC-4224 
OtherOther
3x LSI 9211-8i (HBA) Mellanox Connectx-2 10Gb NIC 
  hide details  
Reply
post #1095 of 9802
Can anyone tell me if there is a difference in OC potential between these boards? The most I'd probably ever use is two GPU's and will unlikley be needing any more than four RAM slots. Had my eye on the formula but I can get a gene at a good price at the moment and could pick it up this weekend.

Are there any other major differences between the two apart from what I mentioned?

Edit: Just noticed less sata ports. That might be an issue.
Edited by Jokah - 5/16/12 at 3:11pm
Tevatron K
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K @ 4.8ghz Z77 Sabertooth R9 290 8GB Samsung 30nm @ 1866mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
M500 240GB SSD 3x 3TB HDD's Sony DRU-V200S Custom water cooling 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 64bit QNIX 27" 1440p @ 96Hz Ducky 1008 BeQuiet 1200w 
CaseMouseMouse Pad
HAF 932 Logitec G5 Table top 
  hide details  
Reply
Tevatron K
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K @ 4.8ghz Z77 Sabertooth R9 290 8GB Samsung 30nm @ 1866mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
M500 240GB SSD 3x 3TB HDD's Sony DRU-V200S Custom water cooling 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 64bit QNIX 27" 1440p @ 96Hz Ducky 1008 BeQuiet 1200w 
CaseMouseMouse Pad
HAF 932 Logitec G5 Table top 
  hide details  
Reply
post #1096 of 9802
Just picked up a rampage iv.

I've noticed in the bios that DRAM VOLTAGE (CHA A, CHA B) is much higher than CHA C, CHA D and fluctuates more.

I've set ram to use the xmp profile in the bios but the voltages are much higher with cha a being even higher and fluctuating a lot.

Can anyone see what their ram voltages are and if one channel is generally higher voltage than the other?

Both channels are set to 1.5 but channel a and b is much higher than 1.5 and channel c and d is much lower than 1.5

I was also shocked to see the default voltage was near 1.7 volts for the ram lol
Edited by cluelessguy - 5/16/12 at 4:13pm
post #1097 of 9802
Quote:
Originally Posted by cluelessguy View Post

Just picked up a rampage iv.
I've noticed in the bios that DRAM VOLTAGE (CHA A, CHA B) is much higher than CHA C, CHA D and fluctuates more.
I've set ram to use the xmp profile in the bios but the voltages are much higher with cha a being even higher and fluctuating a lot.
Can anyone see what their ram voltages are and if one channel is generally higher voltage than the other?
Both channels are set to 1.5 but channel a and b is much higher than 1.5 and channel c and d is much lower than 1.5
I was also shocked to see the default voltage was near 1.7 volts for the ram lol

Just had to reboot mine to enable Virtualization and checked. Mine does show different voltages on the AB vs. CD channels. Although on my board CD is higher than AB by a tick. 1.412 vs. 1.405 (both channels set to 1.4 in BIOS).
PoorHouse
(9 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5960x MSI X99S SLI Plus GTX 560 Crucial  
Hard DriveHard DriveCoolingPower
Samsung 950 Pro NVMe Samsung 250GB 830 MCP35X2 -> Nova1080 -> CPU-370 Seasonic 1000 Platinum 
Case
Define R4 
  hide details  
Reply
PoorHouse
(9 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5960x MSI X99S SLI Plus GTX 560 Crucial  
Hard DriveHard DriveCoolingPower
Samsung 950 Pro NVMe Samsung 250GB 830 MCP35X2 -> Nova1080 -> CPU-370 Seasonic 1000 Platinum 
Case
Define R4 
  hide details  
Reply
post #1098 of 9802
Quote:
Originally Posted by ugotd8 View Post

Just had to reboot mine to enable Virtualization and checked. Mine does show different voltages on the AB vs. CD channels. Although on my board CD is higher than AB by a tick. 1.412 vs. 1.405 (both channels set to 1.4 in BIOS).

Thank you, appreciate you checking that for me smile.gif

Not sure whether something is wrong with my board or not.

AT 1.5 cha ab is at 1.54 and cha cd is at 1.47.

CHa cd stays pretty stable and cha ab fluctuates a lot
post #1099 of 9802

Need help!

 

The "CPU" LED is red on my RIVE. Been running fine for about a month with a 3930K @4.6GHz with a Vcore of 1.352V. Temps have been 60 deg C max while running BOINC 24/7. Was running fine last night and then this morning I have a black screen and the "CPU" led is on. This is the LED next to the 24-pin ATX connector on the RIVE MB. The hex displays are blank. I have two green leds on next to the reset and start buttons and one yellow led on by the BIOS chips and the pumps and fans are running.

 

The CPU, and MB are watercooled.

 

I had an extra AX1200 PSU that was going to be installed soon, so I connected it to the 24-pin connector, the 8-pin & 4-pin CPU connectors, the Memory power connector, and the PCIe MB connector. The original AX1200 PSU is still connected to the pumps,disks,fans, and both GPUs. I get the same result. I do have the special 24-pin cable to connect the two PSU's together.

 

Any ideas on what else to try? I have a hard time believing that the CPU just died (with no smoke!)

 

I had a Kill-a-watt meter connected to the original PSU and it read 1090W when running peak BOINC tasks. So, the single AX1200 PSU should have been able to handle this load.

 

Thanks in advance

    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3930K ASUS Rampage IV Extreme GTX570 x4 Corsair Dominator 16GB 2133 ( 4 x 4GB) 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Samsung EVO 500GB SSD Seagate 2 TB x4 XSPC Raystorm CPU Waterblock MCP35X2 Dual PWM Pump 
CoolingCoolingCoolingCooling
Black Ice GTX 360 x2 Black Ice GTX 560 x2 Bitspower Z-Multi 250 Ice-Red Yate Loon 120mm Medium Speed Fan (D12SM-12)- Bl... 
CoolingCoolingOSPower
Yate Loon 140mm Medium Speed Fan (D14SM-12)- Bl... Sunbeamtech Rheosmart 6 Fan Controller x2 Win 7 Pro 64-bit Corsair AX1200 x2 
Case
CaseLabs STH10 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3930K ASUS Rampage IV Extreme GTX570 x4 Corsair Dominator 16GB 2133 ( 4 x 4GB) 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Samsung EVO 500GB SSD Seagate 2 TB x4 XSPC Raystorm CPU Waterblock MCP35X2 Dual PWM Pump 
CoolingCoolingCoolingCooling
Black Ice GTX 360 x2 Black Ice GTX 560 x2 Bitspower Z-Multi 250 Ice-Red Yate Loon 120mm Medium Speed Fan (D12SM-12)- Bl... 
CoolingCoolingOSPower
Yate Loon 140mm Medium Speed Fan (D14SM-12)- Bl... Sunbeamtech Rheosmart 6 Fan Controller x2 Win 7 Pro 64-bit Corsair AX1200 x2 
Case
CaseLabs STH10 
  hide details  
Reply
post #1100 of 9802
Quote:
Originally Posted by Pongo View Post

Need help!

The "CPU" LED is red on my RIVE. Been running fine for about a month with a 3930K @4.6GHz with a Vcore of 1.352V. Temps have been 60 deg C max while running BOINC 24/7. Was running fine last night and then this morning I have a black screen and the "CPU" led is on. This is the LED next to the 24-pin ATX connector on the RIVE MB. The hex displays are blank. I have two green leds on next to the reset and start buttons and one yellow led on by the BIOS chips and the pumps and fans are running.

The CPU, and MB are watercooled.

I had an extra AX1200 PSU that was going to be installed soon, so I connected it to the 24-pin connector, the 8-pin & 4-pin CPU connectors, the Memory power connector, and the PCIe MB connector. The original AX1200 PSU is still connected to the pumps,disks,fans, and both GPUs. I get the same result. I do have the special 24-pin cable to connect the two PSU's together.

Any ideas on what else to try? I have a hard time believing that the CPU just died (with no smoke!)

I had a Kill-a-watt meter connected to the original PSU and it read 1090W when running peak BOINC tasks. So, the single AX1200 PSU should have been able to handle this load.

Thanks in advance

Just bear in mind it may not be the cpu, if the board has died then the cpu may be fine. My R3E died after a perfectly normal shut down, wouldn't boot the next day and indicated the gpu was dead via the LEDs. However the GPU was fine. First step would be to simplify the system down. Run one gpu only with only one psu, and borrow a buddies board and cpu if you can, then swap parts until you get something working. Test the psu and gpu with the known good board/cpu combo before swapping the cpu/board around. Bear in mind though that you might fry your buddies board and cpu if the board is totally hosed so just be careful. If you have a DMM read the debug voltages on the board to see if any of the voltage regulator circuits on the board are dead.
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3930k @ 4.?GHz Rampage IV Extreme 2x 8800GT 32GB Dominator GT 2133 CL9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2xX25-E Raid 0, 1xC300 128GB, + Mechanicals DT 5Noz, EK full cover GPU blocks, EK full cove... RHEL 5.5 WS Dell U3011 + 2005WFP Portrait 
PowerCaseMouse
AX1200 CaseLabs TX10-D + Pedestal Razer DeathAdder 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930K@4.8 Rampage IV Extreme GTX580 3GB Tri SLI, GTX460 FizzyX 16GB Samsung SuperOverclockingTiny DDR3 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M4 DT 5Noz, Koolance Full Cover GPU blocks, EK ful... Win 7 64 bit Pro Dell U3011 + 2005WFP 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA NEX1500 CaseLabs TX10-D + Pedestal Logitech G5 Razer Goliathus 
Audio
Asus Essence One 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3930k @ 4.?GHz Rampage IV Extreme 2x 8800GT 32GB Dominator GT 2133 CL9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2xX25-E Raid 0, 1xC300 128GB, + Mechanicals DT 5Noz, EK full cover GPU blocks, EK full cove... RHEL 5.5 WS Dell U3011 + 2005WFP Portrait 
PowerCaseMouse
AX1200 CaseLabs TX10-D + Pedestal Razer DeathAdder 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930K@4.8 Rampage IV Extreme GTX580 3GB Tri SLI, GTX460 FizzyX 16GB Samsung SuperOverclockingTiny DDR3 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M4 DT 5Noz, Koolance Full Cover GPU blocks, EK ful... Win 7 64 bit Pro Dell U3011 + 2005WFP 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA NEX1500 CaseLabs TX10-D + Pedestal Logitech G5 Razer Goliathus 
Audio
Asus Essence One 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] ASUS ROG Rampage IV X79 Owner's Club