Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] ASUS ROG Rampage IV X79 Owner's Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] ASUS ROG Rampage IV X79 Owner's Club - Page 442

post #4411 of 9802
Quote:
Originally Posted by alancsalt View Post

Since upgrading bios to 3602 my cpu fan out doesn't work unless speed control is disabled. I'm water cooled, but was using the cpu out to power a fan pointed at the chipset cooling around the cpu.
Also CPUZ is getting errors on opening.

Running sfc now to see if any system files are suss. (No integrity violations)
Maybe I should flash to previous bios.
Quote:
Originally Posted by kcuestag View Post

I went back to 3404 BIOS, seems to be the best for me. smile.gif

Quote:
Originally Posted by z0ki View Post

Hey boys, so what is the consensus on updating the BIOS?

Anyone using 3504 or 3602 without dramas? not sure why they would release 2 within 2 days? lol
Well I just updated my bios from 2105 to 3602 tapped in my olde 4902@2408@1.45vcore settings and P95'n as I post so far so good wheee.gif No errors with fan headers or having to add more vcore but as soon as I get errors or more vcore I will flash to 3404 that kcuestag's running....... fingers crossed thumb.gif
post #4412 of 9802
Quote:
Originally Posted by z0ki View Post

Hey boys, so what is the consensus on updating the BIOS?

Anyone using 3504 or 3602 without dramas? not sure why they would release 2 within 2 days? lol

I went from 0602 to 3602. I feel that the board is performing well. I must say I only did the out-of-the-box OC to 4.2Ghz. Only thing I notice is that it takes quite some time for the network adapter to initialize under Windows 7 64b. Don't know if this is BIOS related.
 
DIY Workhorse
(10 items)
 
Testbench
(0 items)
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i7 3960X Asus Rampage IV Extreme BF3 edition Powercolor Devil 13 HD 7990 Powercolor Devil 13 HD 7990 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
Corsair DDR3-2133 (CMT16GX3M4X2133C9 X 2) Crucial C300 SATA3 RealSSD LG BH10LS30 Bluray drive EKWB cooling material 
OSMonitorMonitorMonitor
Windows 7 Ultimate 64bit Dell U3011 30" Dell 3008WFP 30" Dell 3008WFP 30" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech MX5500 Revolution Corsair AX1200I CaseLabs Magnum STH10 Logitech MX5500 Revolution 
Other
3Ware/LSI 9750-8i SAS/SATA3 RAID adapter 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 980X Gulftown Asus P6X58D Premium XFX Radeon HD 6990 (x2) Corsair Dominator CMD12GX3M6A1600C8 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial C300-256GB SSD (x4 in RAID0) Seagate SATA3 2TB HD ST32000641AS LG Bluray drive BH10LS30 Corsair H50 push-pull 
OSMonitor
Windows 7 Ultimate 64 3x Dell 30":3008WFP (x2); U3011 
  hide details  
Reply
 
DIY Workhorse
(10 items)
 
Testbench
(0 items)
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i7 3960X Asus Rampage IV Extreme BF3 edition Powercolor Devil 13 HD 7990 Powercolor Devil 13 HD 7990 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
Corsair DDR3-2133 (CMT16GX3M4X2133C9 X 2) Crucial C300 SATA3 RealSSD LG BH10LS30 Bluray drive EKWB cooling material 
OSMonitorMonitorMonitor
Windows 7 Ultimate 64bit Dell U3011 30" Dell 3008WFP 30" Dell 3008WFP 30" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech MX5500 Revolution Corsair AX1200I CaseLabs Magnum STH10 Logitech MX5500 Revolution 
Other
3Ware/LSI 9750-8i SAS/SATA3 RAID adapter 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 980X Gulftown Asus P6X58D Premium XFX Radeon HD 6990 (x2) Corsair Dominator CMD12GX3M6A1600C8 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial C300-256GB SSD (x4 in RAID0) Seagate SATA3 2TB HD ST32000641AS LG Bluray drive BH10LS30 Corsair H50 push-pull 
OSMonitor
Windows 7 Ultimate 64 3x Dell 30":3008WFP (x2); U3011 
  hide details  
Reply
post #4413 of 9802
Quote:
Originally Posted by Gustave View Post

I went from 0602 to 3602. I feel that the board is performing well. I must say I only did the out-of-the-box OC to 4.2Ghz. Only thing I notice is that it takes quite some time for the network adapter to initialize under Windows 7 64b. Don't know if this is BIOS related.
Mine does the same thing mad.gif Upgraded to W8 same thing flashed to 3602 still the same doh.gif BUT My Clocks don't need extra vcore added yet wink.gif Already P95'd 1hr 4902 & 5033 .Seems alright to me smile.gif Heres a 4633
post #4414 of 9802
i have been running the newest bios 3602, i was still able to break 5.0, but the volts are a little higher now. I will be honest the dynamics are different within each OS. My 3d mark extreme scores are amazing in win 8 pro 64 but with a higher cpu over clock in Vista Ultimate 64 I can't even come close to the Windows 8 3d mark scores. With gimped coding they can gimp you overclock performance i am thinking now.
INA
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 4960x RAMPAGE IV EXTREME 1080Ti Poseidon 1080Ti Poseidon 
RAMHard DriveOptical DriveOptical Drive
G.Skill F3-12800CL10-8GBXL Sandisk SSD DVD WRITER BLU-RAY WRITER 
CoolingOSOSMonitor
CUSTOM LOOP VISTA 64 ULTIMATE windows 10 pro Philips BDM4065UC 40" 
KeyboardPowerCaseMouse
CM STORM QUICKFIRE TK SEASONIC SS-850KM ACTIVE PFC F3 RAVEN 03 Utech Smart laser mouse 
Mouse PadAudioOther
CYBER SNIPA TRACER ONBOARD Scythe Kama Rack 5.25" Bay Multi Media / Dual 2... 
  hide details  
Reply
INA
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 4960x RAMPAGE IV EXTREME 1080Ti Poseidon 1080Ti Poseidon 
RAMHard DriveOptical DriveOptical Drive
G.Skill F3-12800CL10-8GBXL Sandisk SSD DVD WRITER BLU-RAY WRITER 
CoolingOSOSMonitor
CUSTOM LOOP VISTA 64 ULTIMATE windows 10 pro Philips BDM4065UC 40" 
KeyboardPowerCaseMouse
CM STORM QUICKFIRE TK SEASONIC SS-850KM ACTIVE PFC F3 RAVEN 03 Utech Smart laser mouse 
Mouse PadAudioOther
CYBER SNIPA TRACER ONBOARD Scythe Kama Rack 5.25" Bay Multi Media / Dual 2... 
  hide details  
Reply
post #4415 of 9802
Just P95'd for 2 hrs on blend my 4902@2408@1.45vcore on the newly flashed 3602 bios . I put the secondary voltages up a tad . Rest of settings are the same as when on 2105 bios . So far all is working well thumb.gif
guitar.gif
And with temps of 50c - 59c between cores I cant fault it smile.gif
post #4416 of 9802
Quote:
Originally Posted by kcuestag View Post

I downgraded to 3504 again, both have the "bug" on CPU-Z which doesn't show when it downclock properly, but coretemp shows it so I don't mind....

...have been browsing this thread as I am building up a RIVE/3970X to join MVE/3770K etc...glad to see the info on the CPU-Z 'bug' of not showing a down-clock even when temps and voltages drop on SpeedStep etc...not sure if anyone is making the assumption it's BIOS related...I wonder if it is Win7 or so - here is why:

- after a few close calls of benching with the MVE at > 5.2 while running MS SQL Enterprise x3, I finally smarted up and created a 'fresh' Win 7 64 pro install for benching / HWBot only etc on an Intel SSD, sharing only the hard drive with my various downloads (incl. CPU-Z) on it...now, when booting up via the Intel SSD bench drive, the SAME CPU-Z from the common download drive does show SpeedStep / idle clocking down...yet when I boot up via the original win 7 install, the CPU-Z bug is back...no other changes, same BIOS etc. headscratch.gif
post #4417 of 9802
I think its a CPU-Z related bug. Aida64 always show my CPU downclocking no matter what Bios I used.
Quad Damage
(24 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 4930k @ 4.6Ghz Asus Rampage IV Extreme (Koolance Full WB) 2 x GTX 1080ti FE in SLI (EK WATERBLOCK) Corsair Dominator GT 2133 MHz (16GB) 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
3 TB Seagate OCZ Vertex 4 256GB Crucial M4 128GB ADATA SX900 128GB 
CoolingCoolingCoolingCooling
RIVE Koolance Waterblock (VRM and PCH) Feser X-Changer 360 Feser X-Changer 240 Feser X-Changer 480 
CoolingCoolingCoolingOS
WaterCool MoRA3 Pro with Gentle Typhoon 3 x MCP 655 pumps (With EK top...all serial) 2 x EK FC 1080ti Blocks Windows 7 Ultimate x64 
MonitorMonitorKeyboardPower
Asus ROG Swift PG348Q (3440x1440 @100hz) CrossOver 27Q Led-P Logitech G15 EVGA SuperNova 1600T2 (Titanium) 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Obsidian Heavily Modded Logitech G700 RocketFish Speed/Control M-audio AV-40 (Logitech G-35) 
  hide details  
Reply
Quad Damage
(24 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 4930k @ 4.6Ghz Asus Rampage IV Extreme (Koolance Full WB) 2 x GTX 1080ti FE in SLI (EK WATERBLOCK) Corsair Dominator GT 2133 MHz (16GB) 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
3 TB Seagate OCZ Vertex 4 256GB Crucial M4 128GB ADATA SX900 128GB 
CoolingCoolingCoolingCooling
RIVE Koolance Waterblock (VRM and PCH) Feser X-Changer 360 Feser X-Changer 240 Feser X-Changer 480 
CoolingCoolingCoolingOS
WaterCool MoRA3 Pro with Gentle Typhoon 3 x MCP 655 pumps (With EK top...all serial) 2 x EK FC 1080ti Blocks Windows 7 Ultimate x64 
MonitorMonitorKeyboardPower
Asus ROG Swift PG348Q (3440x1440 @100hz) CrossOver 27Q Led-P Logitech G15 EVGA SuperNova 1600T2 (Titanium) 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Obsidian Heavily Modded Logitech G700 RocketFish Speed/Control M-audio AV-40 (Logitech G-35) 
  hide details  
Reply
post #4418 of 9802
Quote:
Originally Posted by KaRLiToS View Post

I think its a CPU-Z related bug. Aida64 always show my CPU downclocking no matter what Bios I used.
You are right ! thumb.gif


To ALL

About CPU-Z bug, please read this thread on ASUS ROG FORUM

Only v.1.60.1 is ok for me , the others are not
post #4419 of 9802
How weird, I don't have such problem with CPU-z, I was using 1.62 and just put 1.63 and it's all ok, core speed is moving up and down. thinking.gif
edit : bios 3504
CaseLabs Panda
(29 items)
 
Bench table
(18 items)
 
Fractal White
(17 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
5960X Rampage V Extreme KFA² GTX 980Ti HOF Watercooled Kingston HyperX HX426C13PB2K4/16 
RAMHard DriveHard DriveCooling
G.Skill TridentZ F4-3200C14Q-32GTZ Kingston v300 Intel SSD 535 EK-Supremacy EVO - Full Nickel 
CoolingCoolingCoolingOS
EK-Coostream XE 360 EK-Vardar F4-120ER EK-XRES 140 D5 Vario (incl. pump) Win10 / Win 8.1 / Win 7 / Linux Mint 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2515H Ducky Channel Shine III MX black - white LED /... Enermax Platimax 1000w dimastech easy v3 
MouseMouse Pad
logitech G9X HyperX 900x400 / Steelseries QCK 
  hide details  
Reply
CaseLabs Panda
(29 items)
 
Bench table
(18 items)
 
Fractal White
(17 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
5960X Rampage V Extreme KFA² GTX 980Ti HOF Watercooled Kingston HyperX HX426C13PB2K4/16 
RAMHard DriveHard DriveCooling
G.Skill TridentZ F4-3200C14Q-32GTZ Kingston v300 Intel SSD 535 EK-Supremacy EVO - Full Nickel 
CoolingCoolingCoolingOS
EK-Coostream XE 360 EK-Vardar F4-120ER EK-XRES 140 D5 Vario (incl. pump) Win10 / Win 8.1 / Win 7 / Linux Mint 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2515H Ducky Channel Shine III MX black - white LED /... Enermax Platimax 1000w dimastech easy v3 
MouseMouse Pad
logitech G9X HyperX 900x400 / Steelseries QCK 
  hide details  
Reply
post #4420 of 9802
Update on my "starting windows" cold boot issue. I found that if I use CPU ratios up to 49, it gets past that starting windows screen on cold boot. If I use ratios 50-52, it will stop at the "starting windows" screen before the windows logo animation begins. So weird as the clock is perfectly stable in windows when using those multipliers, and boots 100% of the time on a warm boot.

So in order to start from a cold boot, after I press the power on button, I have to either pause the BIOS on post and then CTR-ALT-DEL, or simply press DEL to go into BIOS and click reset. Then windows starts up perfectly. I also have vcore and VSA voltages upgraded in the DIGI power section for boot-up, so not sure what is going on here. It's like something isn't getting enough power or being enabled from a straight cold boot. Not the end of the world as it takes an extra 5 seconds to boot, but still annoying! redface.gif
Zybane
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6950X - 4.5 GHz Edition 10 Rampage V Extreme Titan Xp  G.Skill 32GB 3200 MHz CL14 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
1TB - Samsung SM961 Windows 10 Pro OLED 4K 55" LG C7P Razer BlackWidow TE Stealth Chroma 
PowerMouseAudioAudio
Corsair AX1500i 1500W Titanium Razer Mamba TE Denon AVR-X7200WA Elac BS 312 
AudioAudioAudioOther
Sennheiser HD-700 Headphones Velodyne MiniVee Subwoofer Buttkicker LFE Razer Orbweaver Stealth Chroma 
  hide details  
Reply
Zybane
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6950X - 4.5 GHz Edition 10 Rampage V Extreme Titan Xp  G.Skill 32GB 3200 MHz CL14 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
1TB - Samsung SM961 Windows 10 Pro OLED 4K 55" LG C7P Razer BlackWidow TE Stealth Chroma 
PowerMouseAudioAudio
Corsair AX1500i 1500W Titanium Razer Mamba TE Denon AVR-X7200WA Elac BS 312 
AudioAudioAudioOther
Sennheiser HD-700 Headphones Velodyne MiniVee Subwoofer Buttkicker LFE Razer Orbweaver Stealth Chroma 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] ASUS ROG Rampage IV X79 Owner's Club