Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Windows › Windows 7 slow even after reinstall
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Windows 7 slow even after reinstall

post #1 of 15
Thread Starter 
Hey so the problem is that PC started to lag ,freez all the time music files when trying to open showed as broken,Opening volume control it freez.I did 100% fresh windows 7 install and it still was lagging as hell.

Only thing i was doing last was cleaning PC out from dust but only thing i removed was video card and some cooolers but i dont belive it could cause the problem cuz before that it was getting slow alredy but now its way too much.

Anybody know what could be the problem ? and how to fix it?

Sorry for my english langue btw
post #2 of 15
Maybe you bumped the RAM? re-seat it, try again.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k 4.8 Ghz 1.45v ASRock Z68 PROFESSIONAL GEN3 Intel onboard Mushkin Blackline 10-11-10-28 2133 1.5v 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Barracuda N/A Rasa RX360 kit Ubuntu 10.10 
MonitorKeyboardPowerCase
N/A N/A Raidmax 730 Watt IN WIN Dragon Rider 
MouseMouse PadAudio
N/A N/A N/A 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k 4.8 Ghz 1.45v ASRock Z68 PROFESSIONAL GEN3 Intel onboard Mushkin Blackline 10-11-10-28 2133 1.5v 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Barracuda N/A Rasa RX360 kit Ubuntu 10.10 
MonitorKeyboardPowerCase
N/A N/A Raidmax 730 Watt IN WIN Dragon Rider 
MouseMouse PadAudio
N/A N/A N/A 
  hide details  
Reply
post #3 of 15
The only thing I can think of is that something doesn't have a perfection connection. It could be the video card.

It could also be other things too, such as a SATA cable or other things.
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
post #4 of 15
Thread Starter 
Oki will try to re seat all hardware parts and see if it helps ...will let know results
post #5 of 15
good luck young skywalker!



wait...ill bold that...make it seem more dramatic
post #6 of 15
Standing by to hear results
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k 4.8 Ghz 1.45v ASRock Z68 PROFESSIONAL GEN3 Intel onboard Mushkin Blackline 10-11-10-28 2133 1.5v 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Barracuda N/A Rasa RX360 kit Ubuntu 10.10 
MonitorKeyboardPowerCase
N/A N/A Raidmax 730 Watt IN WIN Dragon Rider 
MouseMouse PadAudio
N/A N/A N/A 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k 4.8 Ghz 1.45v ASRock Z68 PROFESSIONAL GEN3 Intel onboard Mushkin Blackline 10-11-10-28 2133 1.5v 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Barracuda N/A Rasa RX360 kit Ubuntu 10.10 
MonitorKeyboardPowerCase
N/A N/A Raidmax 730 Watt IN WIN Dragon Rider 
MouseMouse PadAudio
N/A N/A N/A 
  hide details  
Reply
post #7 of 15
99% of my hardware problems happen after dusting. I ground myself and always use proper methods. About 8 months ago my PCI-E slot just stopped working after it, and I suffered from nearly the same things as you. So i'd definitely try another PCI-E slot.

Reseat everything and hope for the best. Sounds like overheating or a faulty hard drive to me though.
The Leviathan
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6700k @ 4.7GHz MSI Z170A Gaming M7 12GB NVIDIA Titan X (Pascal) 32GB G.Skill Ripjaws V (DDR4 3200) 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
2x 1TB Samsung 960 PRO 193TB unRAID Server 3x 140mm Noctua NF-A14 Noctua NH-D15 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro x64 65" LG 65E6P (4K OLED) Ducky DK9008 Shine 3  Corsair AX860 
CaseMouseAudioAudio
Corsair Obsidian 750D Logitech G502 Proteus Sprectrum Denon X7200WA (Receiver) 2x Klipsch RF-7 (Front Speakers) 
AudioAudioAudioAudio
4x Klipsch RS-62 (Surround Speakers) Klipsch RC-64 (Center Speaker) 4x Klipsch CDT-5800-C II (Atmos Speakers) 2x SVS PB16-Ultra (Subwoofers) 
  hide details  
Reply
The Leviathan
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6700k @ 4.7GHz MSI Z170A Gaming M7 12GB NVIDIA Titan X (Pascal) 32GB G.Skill Ripjaws V (DDR4 3200) 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
2x 1TB Samsung 960 PRO 193TB unRAID Server 3x 140mm Noctua NF-A14 Noctua NH-D15 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro x64 65" LG 65E6P (4K OLED) Ducky DK9008 Shine 3  Corsair AX860 
CaseMouseAudioAudio
Corsair Obsidian 750D Logitech G502 Proteus Sprectrum Denon X7200WA (Receiver) 2x Klipsch RF-7 (Front Speakers) 
AudioAudioAudioAudio
4x Klipsch RS-62 (Surround Speakers) Klipsch RC-64 (Center Speaker) 4x Klipsch CDT-5800-C II (Atmos Speakers) 2x SVS PB16-Ultra (Subwoofers) 
  hide details  
Reply
post #8 of 15
If the slowness was already occuring prior to the dusting, it doesn't sound like a hardware failure to me. Normally, if the videocard had a bad connection or the RAM wasn't seated properly, you wouldn't even get into Windows.

I think the OP needs to clear all cookies, all temp files, manually defragment, turn off hibernation, and turn off system restore.

Once, I also had a problem where somehow all cores except one got disabled in Windows somehow. To this day, I don't know how that happened, but I had to search everywhere to figure out how to fix it. You basically had to go to the Windows 7 version of MSConfig, delete some settings and reboot to fix it. Of course, if it's just Windows running, it would work fine on one core.
Black Sunshine II
(17 items)
 
Wife's Rig
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon x5675 B1 @ 4.0 Gigabyte GA-X58A-UD3R v.2.0 Gigabyte Radeon 460 G.SKILL Ripjaws Series 6GB (3x2GB) DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
120GB Intel 510 SSD Samsung 1TB WD LiteOn iHAS324-98 Y Cougage Tru Spirit (lapped) with Akasa Viper Pu... 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 Ultimate 64bit Dual Asus 24 inch 1080P TN Corsair TX650 Cheapo Antec 
Mouse
Logitech Wireless 
  hide details  
Reply
Black Sunshine II
(17 items)
 
Wife's Rig
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon x5675 B1 @ 4.0 Gigabyte GA-X58A-UD3R v.2.0 Gigabyte Radeon 460 G.SKILL Ripjaws Series 6GB (3x2GB) DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
120GB Intel 510 SSD Samsung 1TB WD LiteOn iHAS324-98 Y Cougage Tru Spirit (lapped) with Akasa Viper Pu... 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 Ultimate 64bit Dual Asus 24 inch 1080P TN Corsair TX650 Cheapo Antec 
Mouse
Logitech Wireless 
  hide details  
Reply
post #9 of 15
Any luck?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k 4.8 Ghz 1.45v ASRock Z68 PROFESSIONAL GEN3 Intel onboard Mushkin Blackline 10-11-10-28 2133 1.5v 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Barracuda N/A Rasa RX360 kit Ubuntu 10.10 
MonitorKeyboardPowerCase
N/A N/A Raidmax 730 Watt IN WIN Dragon Rider 
MouseMouse PadAudio
N/A N/A N/A 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k 4.8 Ghz 1.45v ASRock Z68 PROFESSIONAL GEN3 Intel onboard Mushkin Blackline 10-11-10-28 2133 1.5v 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Barracuda N/A Rasa RX360 kit Ubuntu 10.10 
MonitorKeyboardPowerCase
N/A N/A Raidmax 730 Watt IN WIN Dragon Rider 
MouseMouse PadAudio
N/A N/A N/A 
  hide details  
Reply
post #10 of 15
Hard drive dying, perhaps?
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Windows
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Windows › Windows 7 slow even after reinstall