Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Issue with booting up ssd, Asus Rampage Formula III
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Issue with booting up ssd, Asus Rampage Formula III

post #1 of 5
Thread Starter 
Hey.

Got an issue while booting up after re installing windows 7. I've finished the windows 7 installation from a boot able USB stick to the SSD. But when the system reboots after 100%, the computer don't detect the new windows 7 and boots again into the installation. Usually when its finished u will get options to make account information and clock settings.
Im installing windows on a Corsair 60 GB SSD disk.

I've tried:
Changing SATA Ports from 3.0 GB/s to 6.0 GB/s
Updated BIOS to 0901 etc.
Unplugged all my other disks.
Memtest86+ OK

Spec:
Asus Rampage Formula III
Corsair Dominator DHX+ DDR3 1600MHz 6GB CL7-8-7-20
Gainward GeForce GTX 570 1280MB
Intel® Core i7-960

Regards B.
Edited by Bourbon - 10/26/11 at 2:45pm

Gear mentioned in this thread:

post #2 of 5
During the reboot after it hits 100%, go into bios and change the boot drive to the Corsair ssd instead of the usb stick.
Upstairs Rig
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Asus Maximus VI Hero evga 1080 Ti with Hybrid mod Corsair Vengeance Pro 2133 mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 850 EVO 500gb WD Caviar Black Corsair h100i GTX Windows 8.1 64bit 
MonitorPowerCase
xb280hk EVGA Supernova 1000 G2 Corsair Carbide Air 540 
  hide details  
Reply
Upstairs Rig
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Asus Maximus VI Hero evga 1080 Ti with Hybrid mod Corsair Vengeance Pro 2133 mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 850 EVO 500gb WD Caviar Black Corsair h100i GTX Windows 8.1 64bit 
MonitorPowerCase
xb280hk EVGA Supernova 1000 G2 Corsair Carbide Air 540 
  hide details  
Reply
post #3 of 5
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by mcg75 View Post
During the reboot after it hits 100%, go into bios and change the boot drive to the Corsair ssd instead of the usb stick.
Tried Then i get msg: Please insert boot able device or insert a drive etc etc. it looks like the BIOS dont detect the windows installation :s
post #4 of 5
Sounds like the ssd is the problem.
Upstairs Rig
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Asus Maximus VI Hero evga 1080 Ti with Hybrid mod Corsair Vengeance Pro 2133 mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 850 EVO 500gb WD Caviar Black Corsair h100i GTX Windows 8.1 64bit 
MonitorPowerCase
xb280hk EVGA Supernova 1000 G2 Corsair Carbide Air 540 
  hide details  
Reply
Upstairs Rig
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Asus Maximus VI Hero evga 1080 Ti with Hybrid mod Corsair Vengeance Pro 2133 mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 850 EVO 500gb WD Caviar Black Corsair h100i GTX Windows 8.1 64bit 
MonitorPowerCase
xb280hk EVGA Supernova 1000 G2 Corsair Carbide Air 540 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
Thread Starter 
I know, but its little weird its detected in BIOS, in both 3.0G and 6.0G ports on my motherboard and the Serial ATA Light on the board blinks as the hdd is working. It dosn't seems like its malfunction of any kind.

Im not the expert, just reading the manual with dust on

But i'll give it another shoot and reinstall again.
Im just happy people replay so fast.

Regards B.
Edited by Bourbon - 10/26/11 at 3:17pm
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards

Gear mentioned in this thread:

Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Issue with booting up ssd, Asus Rampage Formula III