Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › 8800gt doesn't display unless in safe mode
New Posts  All Forums:Forum Nav:

8800gt doesn't display unless in safe mode

post #1 of 15
Thread Starter 
Hey guys so I recently sold my GTX 465 and a friend of mine let me borrow one of his 8800gt's while I buy my new card. When I first plugged it in and booted up it was fine, installed the drivers and reboot. After the reboot bios displayed fine and even the windows 7 logo displayed but once it got to the welcome screen I don't get a display but I can hear the boot up just fine. Monitor goes to sleep and says there's no video input. I'm in safe mode right now and everything's working fine it just does the same thing every time I restart to windows. Anyone have a clue what's going on? I'm stuck with this card for a good week
Lenovo T420
(6 items)
 
  
CPURAMHard DriveHard Drive
Intel Core i5-2520M 4GB OCZ Vertex 4 120GB  Crucial M500 250GB 
OS
Ubuntu 14.04 
  hide details  
Reply
Lenovo T420
(6 items)
 
  
CPURAMHard DriveHard Drive
Intel Core i5-2520M 4GB OCZ Vertex 4 120GB  Crucial M500 250GB 
OS
Ubuntu 14.04 
  hide details  
Reply
post #2 of 15
reinstall drivers. Sounds solely like a software problem.
Edit System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
830x4 ASUS blah blah blah PRO/USB3 FiveEightFiveZer0 2x4 AMD entertainment edition memory lolwut 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Seagate Barracuda >:] WD Scorpio >:] idk lol 212 
OSMonitorKeyboardPower
xx64en_client_en-us_Retail_Ultimate-_EN_DVD LED 23'' 1080P 5MS no dead pixels :D Goodwill 500w PCP+C 80+<3 
CaseMouseMouse Pad
Antec 300 Was a G500 :*( Steel Series 
  hide details  
Reply
Edit System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
830x4 ASUS blah blah blah PRO/USB3 FiveEightFiveZer0 2x4 AMD entertainment edition memory lolwut 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Seagate Barracuda >:] WD Scorpio >:] idk lol 212 
OSMonitorKeyboardPower
xx64en_client_en-us_Retail_Ultimate-_EN_DVD LED 23'' 1080P 5MS no dead pixels :D Goodwill 500w PCP+C 80+<3 
CaseMouseMouse Pad
Antec 300 Was a G500 :*( Steel Series 
  hide details  
Reply
post #3 of 15
Thread Starter 
Can I do that threw safe mode? Also should I delete the current drivers?
Lenovo T420
(6 items)
 
  
CPURAMHard DriveHard Drive
Intel Core i5-2520M 4GB OCZ Vertex 4 120GB  Crucial M500 250GB 
OS
Ubuntu 14.04 
  hide details  
Reply
Lenovo T420
(6 items)
 
  
CPURAMHard DriveHard Drive
Intel Core i5-2520M 4GB OCZ Vertex 4 120GB  Crucial M500 250GB 
OS
Ubuntu 14.04 
  hide details  
Reply
post #4 of 15
Yes and yes. That's part of the reason to use safe mode. Don't use driver sweeper or anything, there's no point. Uninstall, Install, reboot, report.
Edit System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
830x4 ASUS blah blah blah PRO/USB3 FiveEightFiveZer0 2x4 AMD entertainment edition memory lolwut 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Seagate Barracuda >:] WD Scorpio >:] idk lol 212 
OSMonitorKeyboardPower
xx64en_client_en-us_Retail_Ultimate-_EN_DVD LED 23'' 1080P 5MS no dead pixels :D Goodwill 500w PCP+C 80+<3 
CaseMouseMouse Pad
Antec 300 Was a G500 :*( Steel Series 
  hide details  
Reply
Edit System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
830x4 ASUS blah blah blah PRO/USB3 FiveEightFiveZer0 2x4 AMD entertainment edition memory lolwut 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Seagate Barracuda >:] WD Scorpio >:] idk lol 212 
OSMonitorKeyboardPower
xx64en_client_en-us_Retail_Ultimate-_EN_DVD LED 23'' 1080P 5MS no dead pixels :D Goodwill 500w PCP+C 80+<3 
CaseMouseMouse Pad
Antec 300 Was a G500 :*( Steel Series 
  hide details  
Reply
post #5 of 15
Thread Starter 
Thanks for your help red, much appreciated. I will go do this now
Lenovo T420
(6 items)
 
  
CPURAMHard DriveHard Drive
Intel Core i5-2520M 4GB OCZ Vertex 4 120GB  Crucial M500 250GB 
OS
Ubuntu 14.04 
  hide details  
Reply
Lenovo T420
(6 items)
 
  
CPURAMHard DriveHard Drive
Intel Core i5-2520M 4GB OCZ Vertex 4 120GB  Crucial M500 250GB 
OS
Ubuntu 14.04 
  hide details  
Reply
post #6 of 15
Let me know the end result, then we can go further from there.
Edit System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
830x4 ASUS blah blah blah PRO/USB3 FiveEightFiveZer0 2x4 AMD entertainment edition memory lolwut 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Seagate Barracuda >:] WD Scorpio >:] idk lol 212 
OSMonitorKeyboardPower
xx64en_client_en-us_Retail_Ultimate-_EN_DVD LED 23'' 1080P 5MS no dead pixels :D Goodwill 500w PCP+C 80+<3 
CaseMouseMouse Pad
Antec 300 Was a G500 :*( Steel Series 
  hide details  
Reply
Edit System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
830x4 ASUS blah blah blah PRO/USB3 FiveEightFiveZer0 2x4 AMD entertainment edition memory lolwut 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Seagate Barracuda >:] WD Scorpio >:] idk lol 212 
OSMonitorKeyboardPower
xx64en_client_en-us_Retail_Ultimate-_EN_DVD LED 23'' 1080P 5MS no dead pixels :D Goodwill 500w PCP+C 80+<3 
CaseMouseMouse Pad
Antec 300 Was a G500 :*( Steel Series 
  hide details  
Reply
post #7 of 15
Definitely sounds like a driver problem. Update and Re-install them. Safe mode avoids any driver needs that's why it looks so bad when you boot into it. It is just running off of core features with no others.
Asus G74Sx-BBK8
(10 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 2670QM G74Sx-BBK8 NVIDIA GeForce GTX 560M 2gb Overclocked 2x4gb Samsung 1333MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
WD Scorpio Black 500gb WD Scorpio Black 500gb Slimtype DVD Writer Windows 7 Home Premium x64 
MonitorMouse
17.3" 1600x900 Logitech M515 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Pentium T2080 Toshiba A135 Intel 945gma 2gb DDR2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120gb Fitjitsu Matshita DVD-Writer Vista Home Premium x86 15.4" 1280x800 
  hide details  
Reply
Asus G74Sx-BBK8
(10 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 2670QM G74Sx-BBK8 NVIDIA GeForce GTX 560M 2gb Overclocked 2x4gb Samsung 1333MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
WD Scorpio Black 500gb WD Scorpio Black 500gb Slimtype DVD Writer Windows 7 Home Premium x64 
MonitorMouse
17.3" 1600x900 Logitech M515 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Pentium T2080 Toshiba A135 Intel 945gma 2gb DDR2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120gb Fitjitsu Matshita DVD-Writer Vista Home Premium x86 15.4" 1280x800 
  hide details  
Reply
post #8 of 15
Thread Starter 
So I have uninstalled and re-installed the drivers twice already but the problem still persists. I downloaded the latest drivers off the nVidia website but it was a no go. Anyone have any idea what I should try and do? I tried checking for older drivers but didn't see any on the website.
Lenovo T420
(6 items)
 
  
CPURAMHard DriveHard Drive
Intel Core i5-2520M 4GB OCZ Vertex 4 120GB  Crucial M500 250GB 
OS
Ubuntu 14.04 
  hide details  
Reply
Lenovo T420
(6 items)
 
  
CPURAMHard DriveHard Drive
Intel Core i5-2520M 4GB OCZ Vertex 4 120GB  Crucial M500 250GB 
OS
Ubuntu 14.04 
  hide details  
Reply
post #9 of 15
Have you tried another card? Does it work with another card?

EDIT: Lol, you had a gtx465 nvm. Maybe he has a bios bug in the card not allowing any support for your system. Or maybe his card is junk.
Asus G74Sx-BBK8
(10 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 2670QM G74Sx-BBK8 NVIDIA GeForce GTX 560M 2gb Overclocked 2x4gb Samsung 1333MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
WD Scorpio Black 500gb WD Scorpio Black 500gb Slimtype DVD Writer Windows 7 Home Premium x64 
MonitorMouse
17.3" 1600x900 Logitech M515 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Pentium T2080 Toshiba A135 Intel 945gma 2gb DDR2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120gb Fitjitsu Matshita DVD-Writer Vista Home Premium x86 15.4" 1280x800 
  hide details  
Reply
Asus G74Sx-BBK8
(10 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 2670QM G74Sx-BBK8 NVIDIA GeForce GTX 560M 2gb Overclocked 2x4gb Samsung 1333MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
WD Scorpio Black 500gb WD Scorpio Black 500gb Slimtype DVD Writer Windows 7 Home Premium x64 
MonitorMouse
17.3" 1600x900 Logitech M515 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Pentium T2080 Toshiba A135 Intel 945gma 2gb DDR2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120gb Fitjitsu Matshita DVD-Writer Vista Home Premium x86 15.4" 1280x800 
  hide details  
Reply
post #10 of 15
Thread Starter 
The card was working on my friends system just fine, the only other card I have is an old 4850 but it blue screens on me as soon as I hit the welcome screen which is why I asked to borrow his lol.
Lenovo T420
(6 items)
 
  
CPURAMHard DriveHard Drive
Intel Core i5-2520M 4GB OCZ Vertex 4 120GB  Crucial M500 250GB 
OS
Ubuntu 14.04 
  hide details  
Reply
Lenovo T420
(6 items)
 
  
CPURAMHard DriveHard Drive
Intel Core i5-2520M 4GB OCZ Vertex 4 120GB  Crucial M500 250GB 
OS
Ubuntu 14.04 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › 8800gt doesn't display unless in safe mode