Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Help please ???
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Help please ???

post #1 of 12
Thread Starter 
Hello. i have revieved my GPU Today and it doesnt work.. i put the gpu in whilst the computer was running and i tried rebooting the computer with the graphics card in it and it sounded like everything was booting up normally but there is no signal in the monitor.. then i turned off my pc and took the GPU out and turned it on again. everything was fine except the resolution was at the lowest.. i didnt use any anti-static equipment i gently installed the GPU into the motherboard untill i hear a click and it was in securely. Please help, im not sure if this matters but i have a intel motherboard which is a socket 775.

before you all ask. yes i have a PCI-E port and the GPU is a AMD ATI Radeon HD 6450.

Thanks in advance.
1st time build
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Bulldozer FX-6100 6-Core MSI 870-C45 AMD 870 XFX ATI Radeon HD 6850 XXX 4GB Exceleram Rippler Sandybridge-Series 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
500GB Seagate Barracuda ST500DM002 500GB Seagate Barracuda ST500DM002 Kingston HyperX SSD Cooler Master Hyper TX3 EVO 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate 64-Bit 20" Iiyama Prolite  SteelSeries 6GV2  1KW ARIANET PRO Series 80PLUS ATX2.2 Modular 
CaseMouseMouse PadAudio
AeroCool Strike-X Roccat Kone+ 6000DPI XFX WarPad w/ Edgeless Support System  Cooler Master CM Storm Sirus 5.1 Surround Sound  
  hide details  
Reply
1st time build
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Bulldozer FX-6100 6-Core MSI 870-C45 AMD 870 XFX ATI Radeon HD 6850 XXX 4GB Exceleram Rippler Sandybridge-Series 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
500GB Seagate Barracuda ST500DM002 500GB Seagate Barracuda ST500DM002 Kingston HyperX SSD Cooler Master Hyper TX3 EVO 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate 64-Bit 20" Iiyama Prolite  SteelSeries 6GV2  1KW ARIANET PRO Series 80PLUS ATX2.2 Modular 
CaseMouseMouse PadAudio
AeroCool Strike-X Roccat Kone+ 6000DPI XFX WarPad w/ Edgeless Support System  Cooler Master CM Storm Sirus 5.1 Surround Sound  
  hide details  
Reply
post #2 of 12
does your board have an onboard gpu? if so, you might have to set it in bios.
always changing
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4690k msi z97i-ack MSI r9 290 2x8 corsair 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
m4 128  wd 1tb black noctua u9s win7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
benq 2420z corsair  coolermaster v650 rosewell neutron 
MouseMouse PadAudio
rival 300 razer  corsair sp2500 
  hide details  
Reply
always changing
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4690k msi z97i-ack MSI r9 290 2x8 corsair 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
m4 128  wd 1tb black noctua u9s win7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
benq 2420z corsair  coolermaster v650 rosewell neutron 
MouseMouse PadAudio
rival 300 razer  corsair sp2500 
  hide details  
Reply
post #3 of 12
did you install the drivers for the gpu? also you said revieved... does that mean recieved or reviewed lol also never put a gpu in while the computer is on and running. this is probably why it doesnt work. you probably got a voltage spike from the current arcing to the terminals
Chimera
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5 2500k 4.8Ghz ASUS P8Z68-v PRO GEN3 Evga gtx 580 3gb Evga gtx 580 3gb 
RAMHard DriveCoolingOS
8Gb Veangence ocz agility 3 watercooled Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
d3 - 23" acer led monitors Logitech G15 1050W modular custom built from scratch case 
MouseAudioAudio
CM Inferno afterglow wireless 7.1 headphones w/ mic x-fi titanium soundcard 
  hide details  
Reply
Chimera
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5 2500k 4.8Ghz ASUS P8Z68-v PRO GEN3 Evga gtx 580 3gb Evga gtx 580 3gb 
RAMHard DriveCoolingOS
8Gb Veangence ocz agility 3 watercooled Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
d3 - 23" acer led monitors Logitech G15 1050W modular custom built from scratch case 
MouseAudioAudio
CM Inferno afterglow wireless 7.1 headphones w/ mic x-fi titanium soundcard 
  hide details  
Reply
post #4 of 12
Thread Starter 
yes it does i went into the bios and made the graphics boot priority to pci-e 1st and is there any way to fix it or is it dead? is there any possibility that it can still work?? also it did not come with a CD for the drivers and i have no internet connection on the pc im building at the moment
1st time build
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Bulldozer FX-6100 6-Core MSI 870-C45 AMD 870 XFX ATI Radeon HD 6850 XXX 4GB Exceleram Rippler Sandybridge-Series 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
500GB Seagate Barracuda ST500DM002 500GB Seagate Barracuda ST500DM002 Kingston HyperX SSD Cooler Master Hyper TX3 EVO 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate 64-Bit 20" Iiyama Prolite  SteelSeries 6GV2  1KW ARIANET PRO Series 80PLUS ATX2.2 Modular 
CaseMouseMouse PadAudio
AeroCool Strike-X Roccat Kone+ 6000DPI XFX WarPad w/ Edgeless Support System  Cooler Master CM Storm Sirus 5.1 Surround Sound  
  hide details  
Reply
1st time build
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Bulldozer FX-6100 6-Core MSI 870-C45 AMD 870 XFX ATI Radeon HD 6850 XXX 4GB Exceleram Rippler Sandybridge-Series 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
500GB Seagate Barracuda ST500DM002 500GB Seagate Barracuda ST500DM002 Kingston HyperX SSD Cooler Master Hyper TX3 EVO 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate 64-Bit 20" Iiyama Prolite  SteelSeries 6GV2  1KW ARIANET PRO Series 80PLUS ATX2.2 Modular 
CaseMouseMouse PadAudio
AeroCool Strike-X Roccat Kone+ 6000DPI XFX WarPad w/ Edgeless Support System  Cooler Master CM Storm Sirus 5.1 Surround Sound  
  hide details  
Reply
post #5 of 12
So wait, you put the video card in the computer while it was RUNNING? As in, on and powered up?

If so, you probably just bricked that card.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 7700k ASUS ROG Strix Z270H EVGA GTX 980 Ti SC+ 32 GB G. Skill Ripjaws V 3200MHz CL14 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Samsung 840 EVO 250GB SSD Crucial MX200 250GB SSD Samsung SATA DVD+-R burner Windows 10 
MonitorKeyboardPowerCase
23" Samsung 1080P Leopold Linear Touch (Cherry Red) Enermax Revolution85+ 1020W Antec 300 (CM modded) 
MouseMouse Pad
Logitech G500S Razer Goliathus 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 7700k ASUS ROG Strix Z270H EVGA GTX 980 Ti SC+ 32 GB G. Skill Ripjaws V 3200MHz CL14 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Samsung 840 EVO 250GB SSD Crucial MX200 250GB SSD Samsung SATA DVD+-R burner Windows 10 
MonitorKeyboardPowerCase
23" Samsung 1080P Leopold Linear Touch (Cherry Red) Enermax Revolution85+ 1020W Antec 300 (CM modded) 
MouseMouse Pad
Logitech G500S Razer Goliathus 
  hide details  
Reply
post #6 of 12
Thread Starter 
i dont know.. i took it out and put it back in a few times so yeah i did put it in once whilst it was running ..
1st time build
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Bulldozer FX-6100 6-Core MSI 870-C45 AMD 870 XFX ATI Radeon HD 6850 XXX 4GB Exceleram Rippler Sandybridge-Series 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
500GB Seagate Barracuda ST500DM002 500GB Seagate Barracuda ST500DM002 Kingston HyperX SSD Cooler Master Hyper TX3 EVO 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate 64-Bit 20" Iiyama Prolite  SteelSeries 6GV2  1KW ARIANET PRO Series 80PLUS ATX2.2 Modular 
CaseMouseMouse PadAudio
AeroCool Strike-X Roccat Kone+ 6000DPI XFX WarPad w/ Edgeless Support System  Cooler Master CM Storm Sirus 5.1 Surround Sound  
  hide details  
Reply
1st time build
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Bulldozer FX-6100 6-Core MSI 870-C45 AMD 870 XFX ATI Radeon HD 6850 XXX 4GB Exceleram Rippler Sandybridge-Series 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
500GB Seagate Barracuda ST500DM002 500GB Seagate Barracuda ST500DM002 Kingston HyperX SSD Cooler Master Hyper TX3 EVO 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate 64-Bit 20" Iiyama Prolite  SteelSeries 6GV2  1KW ARIANET PRO Series 80PLUS ATX2.2 Modular 
CaseMouseMouse PadAudio
AeroCool Strike-X Roccat Kone+ 6000DPI XFX WarPad w/ Edgeless Support System  Cooler Master CM Storm Sirus 5.1 Surround Sound  
  hide details  
Reply
post #7 of 12
Quote:
Originally Posted by iCBz View Post
i dont know.. i took it out and put it back in a few times so yeah i did put it in once whilst it was running ..
Well, your video card doesn't pull power from any PCI Express cables, it pulls it directly off the PCI Express bus. You are NOT supposed to ever work on your computer while it is plugged in, let alone on, so that's probably what happened. Maybe try testing the card in another computer that is known good (make sure to turn OFF the computer!). If you still don't get any display (after making sure in the BIOS that the display isn't set to onboard), it's probably bricked. You'll have to buy a new card if so, be happy you didn't damage anything more expensive..
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 7700k ASUS ROG Strix Z270H EVGA GTX 980 Ti SC+ 32 GB G. Skill Ripjaws V 3200MHz CL14 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Samsung 840 EVO 250GB SSD Crucial MX200 250GB SSD Samsung SATA DVD+-R burner Windows 10 
MonitorKeyboardPowerCase
23" Samsung 1080P Leopold Linear Touch (Cherry Red) Enermax Revolution85+ 1020W Antec 300 (CM modded) 
MouseMouse Pad
Logitech G500S Razer Goliathus 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 7700k ASUS ROG Strix Z270H EVGA GTX 980 Ti SC+ 32 GB G. Skill Ripjaws V 3200MHz CL14 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Samsung 840 EVO 250GB SSD Crucial MX200 250GB SSD Samsung SATA DVD+-R burner Windows 10 
MonitorKeyboardPowerCase
23" Samsung 1080P Leopold Linear Touch (Cherry Red) Enermax Revolution85+ 1020W Antec 300 (CM modded) 
MouseMouse Pad
Logitech G500S Razer Goliathus 
  hide details  
Reply
post #8 of 12
Thread Starter 
Okay thank you
1st time build
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Bulldozer FX-6100 6-Core MSI 870-C45 AMD 870 XFX ATI Radeon HD 6850 XXX 4GB Exceleram Rippler Sandybridge-Series 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
500GB Seagate Barracuda ST500DM002 500GB Seagate Barracuda ST500DM002 Kingston HyperX SSD Cooler Master Hyper TX3 EVO 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate 64-Bit 20" Iiyama Prolite  SteelSeries 6GV2  1KW ARIANET PRO Series 80PLUS ATX2.2 Modular 
CaseMouseMouse PadAudio
AeroCool Strike-X Roccat Kone+ 6000DPI XFX WarPad w/ Edgeless Support System  Cooler Master CM Storm Sirus 5.1 Surround Sound  
  hide details  
Reply
1st time build
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Bulldozer FX-6100 6-Core MSI 870-C45 AMD 870 XFX ATI Radeon HD 6850 XXX 4GB Exceleram Rippler Sandybridge-Series 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
500GB Seagate Barracuda ST500DM002 500GB Seagate Barracuda ST500DM002 Kingston HyperX SSD Cooler Master Hyper TX3 EVO 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate 64-Bit 20" Iiyama Prolite  SteelSeries 6GV2  1KW ARIANET PRO Series 80PLUS ATX2.2 Modular 
CaseMouseMouse PadAudio
AeroCool Strike-X Roccat Kone+ 6000DPI XFX WarPad w/ Edgeless Support System  Cooler Master CM Storm Sirus 5.1 Surround Sound  
  hide details  
Reply
post #9 of 12
I am not sure if I understand you, you were able to boot into Windows but with lowest resolution? And the problem is you don't have the CD drivers?
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
post #10 of 12
I'm guessing he meant to say recieved & he put the GPU in the system while it was on. If your replacing any parts or moving or touching anything in the system, make sure your pc is off.
He turned off the system & restarted it to a blank screen with the new GPU in. It didn't work, so he took it out & put set the onboard GPU as the default display, it works & boots in windows but the resolution is low.

I would try it on another pc like everyone says & for the resolution issues, just update or download the drivers & transfer them over using USB & install them.

GL!
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 8350 @ 4.8 SABERTOOTH 990FX R2.0 Sapphire Radeon HD 7870 2GB OC G. Skill Sniper Series 2 X 4 GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Seagate Seagate Seagate ASUS 24X DVD Burner 
CoolingOSMonitorPower
COOLER MASTER Hyper 212 EVO Win 7 X 64 bit ASUS VW266H Black 25.5" 2ms(GTG) HDMI Widescree... CORSAIR HX650 
Case
Corsair Carbide Series 500R Black 
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 8350 @ 4.8 SABERTOOTH 990FX R2.0 Sapphire Radeon HD 7870 2GB OC G. Skill Sniper Series 2 X 4 GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Seagate Seagate Seagate ASUS 24X DVD Burner 
CoolingOSMonitorPower
COOLER MASTER Hyper 212 EVO Win 7 X 64 bit ASUS VW266H Black 25.5" 2ms(GTG) HDMI Widescree... CORSAIR HX650 
Case
Corsair Carbide Series 500R Black 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Help please ???