Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › Help no display from pentium 4
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Help no display from pentium 4

post #1 of 27
Thread Starter 
I have this old pc with a pentium 4 and suddenly it won't turn on it just has a black screen I've reset the CMOS and tried a different gpu
post #2 of 27
Quote:
Originally Posted by Thegamer2010 View Post
I have this old pc with a pentium 4 and suddenly it won't turn on it just has a black screen I've reset the CMOS and tried a different gpu
Are you getting power at all? Like are the fans spinning or is the power supply running?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2500k 4.4GHz ASRock P67 EXTREME4 GEN3 Sapphire Nitro AMD 390 OC G.SKILL Sniper 8GB (2 x 4GB) DDR3 SDRAM DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 850 EVO 500GB, Intel 520 120GB SSD Blu-Ray Air Windows 10 Pro 64 Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS MS Series MS228H Update coming soon! Razer Anasi EVGA 850 80+ Gold Supernova Corsair 600T White 
MouseMouse PadAudio
Razer Naga Standard Realtek HD onboard Audio 7.1 Surround 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2500k 4.4GHz ASRock P67 EXTREME4 GEN3 Sapphire Nitro AMD 390 OC G.SKILL Sniper 8GB (2 x 4GB) DDR3 SDRAM DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 850 EVO 500GB, Intel 520 120GB SSD Blu-Ray Air Windows 10 Pro 64 Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS MS Series MS228H Update coming soon! Razer Anasi EVGA 850 80+ Gold Supernova Corsair 600T White 
MouseMouse PadAudio
Razer Naga Standard Realtek HD onboard Audio 7.1 Surround 
  hide details  
Reply
post #3 of 27
Thread Starter 
Yeah everything runs but no signal
post #4 of 27
Quote:
Originally Posted by Thegamer2010 View Post
Yeah everything runs but no signal
Do you have another video card laying around or does your mobo have a built in GPU that you can try to make sure it isn't your graphics card? You can also check your memory maybe pull one out and see if it boots up. If not try the other memory as well.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2500k 4.4GHz ASRock P67 EXTREME4 GEN3 Sapphire Nitro AMD 390 OC G.SKILL Sniper 8GB (2 x 4GB) DDR3 SDRAM DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 850 EVO 500GB, Intel 520 120GB SSD Blu-Ray Air Windows 10 Pro 64 Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS MS Series MS228H Update coming soon! Razer Anasi EVGA 850 80+ Gold Supernova Corsair 600T White 
MouseMouse PadAudio
Razer Naga Standard Realtek HD onboard Audio 7.1 Surround 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2500k 4.4GHz ASRock P67 EXTREME4 GEN3 Sapphire Nitro AMD 390 OC G.SKILL Sniper 8GB (2 x 4GB) DDR3 SDRAM DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 850 EVO 500GB, Intel 520 120GB SSD Blu-Ray Air Windows 10 Pro 64 Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS MS Series MS228H Update coming soon! Razer Anasi EVGA 850 80+ Gold Supernova Corsair 600T White 
MouseMouse PadAudio
Razer Naga Standard Realtek HD onboard Audio 7.1 Surround 
  hide details  
Reply
post #5 of 27
Thread Starter 
I have tried the onboard, I will try switching ram
post #6 of 27
Quote:
Originally Posted by Thegamer2010 View Post
I have tried the onboard, I will try switching ram
Check your cables also. I mean it is possible that the CPU could have gone out but unless you have another one lying around its kinda hard to know if it is bad. I mean you can check the voltages to see if the MOBO is getting enough juice but that is hardly ever the case but it does happen. Are you getting in POST beeps?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2500k 4.4GHz ASRock P67 EXTREME4 GEN3 Sapphire Nitro AMD 390 OC G.SKILL Sniper 8GB (2 x 4GB) DDR3 SDRAM DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 850 EVO 500GB, Intel 520 120GB SSD Blu-Ray Air Windows 10 Pro 64 Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS MS Series MS228H Update coming soon! Razer Anasi EVGA 850 80+ Gold Supernova Corsair 600T White 
MouseMouse PadAudio
Razer Naga Standard Realtek HD onboard Audio 7.1 Surround 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2500k 4.4GHz ASRock P67 EXTREME4 GEN3 Sapphire Nitro AMD 390 OC G.SKILL Sniper 8GB (2 x 4GB) DDR3 SDRAM DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 850 EVO 500GB, Intel 520 120GB SSD Blu-Ray Air Windows 10 Pro 64 Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS MS Series MS228H Update coming soon! Razer Anasi EVGA 850 80+ Gold Supernova Corsair 600T White 
MouseMouse PadAudio
Razer Naga Standard Realtek HD onboard Audio 7.1 Surround 
  hide details  
Reply
post #7 of 27
Thread Starter 
Switching ram didn't help, there's a buzzer on the mobo and with no ram in it doesn't beep or act any different
post #8 of 27
It also could even just be the mobo. Hard to tell though.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2500k 4.4GHz ASRock P67 EXTREME4 GEN3 Sapphire Nitro AMD 390 OC G.SKILL Sniper 8GB (2 x 4GB) DDR3 SDRAM DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 850 EVO 500GB, Intel 520 120GB SSD Blu-Ray Air Windows 10 Pro 64 Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS MS Series MS228H Update coming soon! Razer Anasi EVGA 850 80+ Gold Supernova Corsair 600T White 
MouseMouse PadAudio
Razer Naga Standard Realtek HD onboard Audio 7.1 Surround 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2500k 4.4GHz ASRock P67 EXTREME4 GEN3 Sapphire Nitro AMD 390 OC G.SKILL Sniper 8GB (2 x 4GB) DDR3 SDRAM DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 850 EVO 500GB, Intel 520 120GB SSD Blu-Ray Air Windows 10 Pro 64 Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS MS Series MS228H Update coming soon! Razer Anasi EVGA 850 80+ Gold Supernova Corsair 600T White 
MouseMouse PadAudio
Razer Naga Standard Realtek HD onboard Audio 7.1 Surround 
  hide details  
Reply
post #9 of 27
Thread Starter 
No beeps
post #10 of 27
Does the onboard work? If so, Then clearly the GPU is the problem. What about the PSU? It could be slowly going and not giving enough power to the all the components to run properly.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[ Q6600 2.4GHz ] [ ASUS P5K ] [ Radeon HD5830 ] [ 4GB 800MHz ] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[ WD 500GB SATA ] [ DVD Burner/Reader 16x ] [ W7 Ultimate x64 ] [ Viewsonic 19" ] 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft [ 600W ] [ Antec 900 ] Microsoft 
Mouse Pad
Desk 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[ Q6600 2.4GHz ] [ ASUS P5K ] [ Radeon HD5830 ] [ 4GB 800MHz ] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[ WD 500GB SATA ] [ DVD Burner/Reader 16x ] [ W7 Ultimate x64 ] [ Viewsonic 19" ] 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft [ 600W ] [ Antec 900 ] Microsoft 
Mouse Pad
Desk 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › Help no display from pentium 4