Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › ASUS Maximus IV Extreme-Z
New Posts  All Forums:Forum Nav:

ASUS Maximus IV Extreme-Z - Page 2

post #11 of 22
Thread Starter 
would really appreciate if someone would chime in smile.gif
post #12 of 22
What's up dude? Whatcha need? That can't be right for the memory score. Re run the WEI test.
Edited by Hambone07si - 11/7/11 at 10:07am
Red X9
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4790K @ 5ghz 1.350v 75c max load temps Asus Maximus VI Formula Evga Gtx Titan X @ 1500mhz / 7800mhz +112mv EK Acetal / Nickel / Nickel back plate 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Corsair Vengence Pro 32gig 2400mhz c11 red (4x8... 6x 256gig (1.5tb) in Raid 0 , OS / Gaming Drive 2 x Liteon 256gig (512gig) storage drives Asus Dvd-RW 
CoolingCoolingCoolingOS
2x 360mm Alphacool XT45 / 1x 480mm Alphacool Mo... EK X-Res 140 D5 vario Pump/Res combo + EK X-top... EK Supreme HF cpu / EK Acetal / Nickel with Nic... Windows 8.1 64bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
Asus ROG Swift 27" 144hz with G-Sync Samsung 65" 7150  Logitech G510s Corsair AX1200 
CaseMouseMouse PadAudio
Thermaltake Core X9 custom painted Red and Black Logitech G602 Wireless Corsair Aluminum Core 2 sided  Bose Companion 5 
  hide details  
Reply
Red X9
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4790K @ 5ghz 1.350v 75c max load temps Asus Maximus VI Formula Evga Gtx Titan X @ 1500mhz / 7800mhz +112mv EK Acetal / Nickel / Nickel back plate 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Corsair Vengence Pro 32gig 2400mhz c11 red (4x8... 6x 256gig (1.5tb) in Raid 0 , OS / Gaming Drive 2 x Liteon 256gig (512gig) storage drives Asus Dvd-RW 
CoolingCoolingCoolingOS
2x 360mm Alphacool XT45 / 1x 480mm Alphacool Mo... EK X-Res 140 D5 vario Pump/Res combo + EK X-top... EK Supreme HF cpu / EK Acetal / Nickel with Nic... Windows 8.1 64bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
Asus ROG Swift 27" 144hz with G-Sync Samsung 65" 7150  Logitech G510s Corsair AX1200 
CaseMouseMouse PadAudio
Thermaltake Core X9 custom painted Red and Black Logitech G602 Wireless Corsair Aluminum Core 2 sided  Bose Companion 5 
  hide details  
Reply
post #13 of 22
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by mariotme View Post
Just to inform you guys I had my system assembled last night and running great.
I got one minor issue that is bugging the hell out of me
When i was running on my AMD setup using the same memory running on my new setup now, my windows experience index was around 7.8 on my RAM subscore. But now on my intel setup its giving 5.9 subscore.
i changed my AI tuner settings in bios to X.M.P and adjusted my memory voltage to 1.65 which is the default and set the timings to their default which is 6-8-6-24. Is that normal or i missed something?
Any info regarding this?
Sorry for quoting myself

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
post #14 of 22
Is it using the correct XMP profile? Some have more than 1 profile.

Also in bios go to GPU DIMM. menu and see if your ram is listed and at the correct frequency.
post #15 of 22
Quote:
Originally Posted by mariotme View Post
Any info regarding this?
Sorry for quoting myself

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
RE-Run the test. Why do you care what the WEI score is? Run everest ultimate or something like that and see what the bandwidth is. I'd still close everything and run the test again. You should be above 7.x for sure
Red X9
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4790K @ 5ghz 1.350v 75c max load temps Asus Maximus VI Formula Evga Gtx Titan X @ 1500mhz / 7800mhz +112mv EK Acetal / Nickel / Nickel back plate 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Corsair Vengence Pro 32gig 2400mhz c11 red (4x8... 6x 256gig (1.5tb) in Raid 0 , OS / Gaming Drive 2 x Liteon 256gig (512gig) storage drives Asus Dvd-RW 
CoolingCoolingCoolingOS
2x 360mm Alphacool XT45 / 1x 480mm Alphacool Mo... EK X-Res 140 D5 vario Pump/Res combo + EK X-top... EK Supreme HF cpu / EK Acetal / Nickel with Nic... Windows 8.1 64bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
Asus ROG Swift 27" 144hz with G-Sync Samsung 65" 7150  Logitech G510s Corsair AX1200 
CaseMouseMouse PadAudio
Thermaltake Core X9 custom painted Red and Black Logitech G602 Wireless Corsair Aluminum Core 2 sided  Bose Companion 5 
  hide details  
Reply
Red X9
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4790K @ 5ghz 1.350v 75c max load temps Asus Maximus VI Formula Evga Gtx Titan X @ 1500mhz / 7800mhz +112mv EK Acetal / Nickel / Nickel back plate 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Corsair Vengence Pro 32gig 2400mhz c11 red (4x8... 6x 256gig (1.5tb) in Raid 0 , OS / Gaming Drive 2 x Liteon 256gig (512gig) storage drives Asus Dvd-RW 
CoolingCoolingCoolingOS
2x 360mm Alphacool XT45 / 1x 480mm Alphacool Mo... EK X-Res 140 D5 vario Pump/Res combo + EK X-top... EK Supreme HF cpu / EK Acetal / Nickel with Nic... Windows 8.1 64bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
Asus ROG Swift 27" 144hz with G-Sync Samsung 65" 7150  Logitech G510s Corsair AX1200 
CaseMouseMouse PadAudio
Thermaltake Core X9 custom painted Red and Black Logitech G602 Wireless Corsair Aluminum Core 2 sided  Bose Companion 5 
  hide details  
Reply
post #16 of 22
Should be 7.8 WEI or even higher if it was doing that on his AMD. My corsair vengeance are 7.8, unless I change from 2T to 1T then it's 7.9. And like above, try a different test and see if you are actually getting the proper bandwidth. If not then something is indeed wrong. Re-seat the modules in CHA1 and CHB1, set the X.M.P profile. Make sure frequency, voltage and timings were applied properly. Memory booster set to disable. Boot up, still fail? Update bios to 0902. Reapply your bios settings. Still fail? Test the modules in your old system again.
post #17 of 22
Thread Starter 
thanks for all the helpful replies guys.
Well i dont really care about WEI score but its just worrying me to see that score thats it

i double checked everything in bios and all seems the same to the pics i attached in the last post on page 1.

EDIT: here is the post that i was talking about
http://www.overclock.net/15602784-post10.html

I took some screenshots from my bios just to show you guys.

I also updated my Bios to the latest v 0902 and its still the same.



Edited by mariotme - 11/7/11 at 10:58am
post #18 of 22
You don't have your ram in the right slots then and are probably running single channel and not dual. If your a amd guy, aren't you use to putting both ram chips next to each other??
Red X9
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4790K @ 5ghz 1.350v 75c max load temps Asus Maximus VI Formula Evga Gtx Titan X @ 1500mhz / 7800mhz +112mv EK Acetal / Nickel / Nickel back plate 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Corsair Vengence Pro 32gig 2400mhz c11 red (4x8... 6x 256gig (1.5tb) in Raid 0 , OS / Gaming Drive 2 x Liteon 256gig (512gig) storage drives Asus Dvd-RW 
CoolingCoolingCoolingOS
2x 360mm Alphacool XT45 / 1x 480mm Alphacool Mo... EK X-Res 140 D5 vario Pump/Res combo + EK X-top... EK Supreme HF cpu / EK Acetal / Nickel with Nic... Windows 8.1 64bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
Asus ROG Swift 27" 144hz with G-Sync Samsung 65" 7150  Logitech G510s Corsair AX1200 
CaseMouseMouse PadAudio
Thermaltake Core X9 custom painted Red and Black Logitech G602 Wireless Corsair Aluminum Core 2 sided  Bose Companion 5 
  hide details  
Reply
Red X9
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4790K @ 5ghz 1.350v 75c max load temps Asus Maximus VI Formula Evga Gtx Titan X @ 1500mhz / 7800mhz +112mv EK Acetal / Nickel / Nickel back plate 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Corsair Vengence Pro 32gig 2400mhz c11 red (4x8... 6x 256gig (1.5tb) in Raid 0 , OS / Gaming Drive 2 x Liteon 256gig (512gig) storage drives Asus Dvd-RW 
CoolingCoolingCoolingOS
2x 360mm Alphacool XT45 / 1x 480mm Alphacool Mo... EK X-Res 140 D5 vario Pump/Res combo + EK X-top... EK Supreme HF cpu / EK Acetal / Nickel with Nic... Windows 8.1 64bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
Asus ROG Swift 27" 144hz with G-Sync Samsung 65" 7150  Logitech G510s Corsair AX1200 
CaseMouseMouse PadAudio
Thermaltake Core X9 custom painted Red and Black Logitech G602 Wireless Corsair Aluminum Core 2 sided  Bose Companion 5 
  hide details  
Reply
post #19 of 22
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Hambone07si View Post
You don't have your ram in the right slots then and are probably running single channel and not dual. If your a amd guy, aren't you use to putting both ram chips next to each other??
Am using the red Ram slots on the mobo which is A1 and B1

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
post #20 of 22
Using both of the red slots should put you in dual channel mode.
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770K at 4.4 (delidded) Asus Maximus VI Extreme EVGA 980ti SC X2 G.Skill Trident 2400 (2 X 8) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 830 256 GB SSD, Sandisk Extreme Pro 480... LG Blu-Ray Heatkiller CPU Rev4.0 Ni-BL; Aquacomputer Kyrog... Windows 10 Pro 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2713HM Filco Majestouch 2 Tenkeyless Corsair AX1200i Case Labs SM8 
MouseMouse PadAudioOther
Zowie ZA12 Artisan Zero Asus Xonar Essence STX APC Smart-UPS SMT1500 
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770K at 4.4 (delidded) Asus Maximus VI Extreme EVGA 980ti SC X2 G.Skill Trident 2400 (2 X 8) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 830 256 GB SSD, Sandisk Extreme Pro 480... LG Blu-Ray Heatkiller CPU Rev4.0 Ni-BL; Aquacomputer Kyrog... Windows 10 Pro 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2713HM Filco Majestouch 2 Tenkeyless Corsair AX1200i Case Labs SM8 
MouseMouse PadAudioOther
Zowie ZA12 Artisan Zero Asus Xonar Essence STX APC Smart-UPS SMT1500 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › ASUS Maximus IV Extreme-Z