Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › Sean's Windows 7 Install & Optimization Guide for SSDs & HDDs
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Sean's Windows 7 Install & Optimization Guide for SSDs & HDDs - Page 254

post #2531 of 5384
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by viperwolf View Post

Turn Off/Shrink the Hibernation File:
Turn Off/Shrink System Protection:
Turn off drive indexing:
Turn Off/Shrink Page file----i did not do
Change power options:
Trim is activated
Run Windows Experience Index Assessment:
Disable Prefetch and Superfetch: this is the one i question the most which includes regedit
Turn off Unused Windows 7 Features: turned off explore only, bc i use chrome
Turn off Recycle Bin or reduce in size-turned off
Turn Off Reliability Monitor:
then i tried moving things to HDD. i have to read up more on this bc now i have folders of the same in both drives. i know that im suppose to go into safe mode and delete copied files. but im a little confused if how i set this up is correct.

these are the steps i went through. i hope this makes sense


Nothing has to do with the game
post #2532 of 5384
Okay an SSD problem.
diskpart doesn't recognize my Crucial M4. Only thing that does recognize it is the BIOS.
I tried installing Windows 7 onto it but it doesn't seem to detect the SSD.
The SSD is a Crucial M4 64Gb. Motherboard is P8P67 Pro Rev. B3
Please help!
Also, somewhere somehow something screwed up my audio such that it crackles if I play anything, youtube, foobar, VLC, anything. frown.gif
Edited by Shodhanth - 3/17/12 at 12:13pm
Avarice
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500K Asus P8P67 Pro MSI GTX560Ti Twin Frozr II 4Gb G.Skill RipJaws DDR3 1600Mhz CL9 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate Barracuda 7200.12 500Gb Windows 7 Ultimate 32-bit BenQ E2220HD Logitech G110 
PowerCaseMouseMouse Pad
CoolerMaster Silent Pro M700 NZXT Tempest 410 Elite SteelSeries Ikari/Logitech G5 SteelSeries Qck Mass 
Audio
Audio Technica AD-300 
  hide details  
Reply
Avarice
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500K Asus P8P67 Pro MSI GTX560Ti Twin Frozr II 4Gb G.Skill RipJaws DDR3 1600Mhz CL9 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate Barracuda 7200.12 500Gb Windows 7 Ultimate 32-bit BenQ E2220HD Logitech G110 
PowerCaseMouseMouse Pad
CoolerMaster Silent Pro M700 NZXT Tempest 410 Elite SteelSeries Ikari/Logitech G5 SteelSeries Qck Mass 
Audio
Audio Technica AD-300 
  hide details  
Reply
post #2533 of 5384
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Shodhanth View Post

Okay an SSD problem.
diskpart doesn't recognize my Crucial M4. Only thing that does recognize it is the BIOS.
I tried installing Windows 7 onto it but it doesn't seem to detect the SSD.
The SSD is a Crucial M4 64Gb. Motherboard is P8P67 Pro Rev. B3
Please help!
Also, somewhere somehow something screwed up my audio such that it crackles if I play anything, youtube, foobar, VLC, anything. frown.gif

0.o

For the SSD try a different SATA port...is the firmware updated?

Sound, I don't know, maybe the driver is corrupt?
post #2534 of 5384
@Sean Webster: Guess some wiring was off somewhere. I just replugged into the same port and it updated.
Now typing from a M4 powered system. smile.gif
Thank you!
Sound sorted itself out, it seems something got corrupted. :S
Avarice
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500K Asus P8P67 Pro MSI GTX560Ti Twin Frozr II 4Gb G.Skill RipJaws DDR3 1600Mhz CL9 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate Barracuda 7200.12 500Gb Windows 7 Ultimate 32-bit BenQ E2220HD Logitech G110 
PowerCaseMouseMouse Pad
CoolerMaster Silent Pro M700 NZXT Tempest 410 Elite SteelSeries Ikari/Logitech G5 SteelSeries Qck Mass 
Audio
Audio Technica AD-300 
  hide details  
Reply
Avarice
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500K Asus P8P67 Pro MSI GTX560Ti Twin Frozr II 4Gb G.Skill RipJaws DDR3 1600Mhz CL9 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate Barracuda 7200.12 500Gb Windows 7 Ultimate 32-bit BenQ E2220HD Logitech G110 
PowerCaseMouseMouse Pad
CoolerMaster Silent Pro M700 NZXT Tempest 410 Elite SteelSeries Ikari/Logitech G5 SteelSeries Qck Mass 
Audio
Audio Technica AD-300 
  hide details  
Reply
post #2535 of 5384
Question: Why not create the system image after doing all of the tweaks (and installing the dozens of windows updates, for that matter)?
post #2536 of 5384
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Shodhanth View Post

@Sean Webster: Guess some wiring was off somewhere. I just replugged into the same port and it updated.
Now typing from a M4 powered system. smile.gif
Thank you!
Sound sorted itself out, it seems something got corrupted. :S
Nice, congrats. smile.gif
Quote:
Originally Posted by 2much2do View Post

Question: Why not create the system image after doing all of the tweaks (and installing the dozens of windows updates, for that matter)?

I always like to make the base image once I boot up, then if something weird happens with a update or driver I can just restore quickly, then I make another image after doing all the updates, drivers, programs, setup, etc. So I have a final image to go to to start over if I need to. I even do state to make a system image after doing all of the tweaks lol.
Quote:
You are done!
Congrats! Now that all is over and your system is all set up, brand new, and ready to go I say have fun, be safe, and enjoy! I advise making another system image now so you can easily revert your system back to this point if anything goes wrong from any circumstance.
post #2537 of 5384
Quote:
You are done!
Congrats! Now that all is over and your system is all set up, brand new, and ready to go I say have fun, be safe, and enjoy! I advise making another system image now so you can easily revert your system back to this point if anything goes wrong from any circumstance.

Oops redface.gif

Thanks.
post #2538 of 5384
Sean, finally an editor! Congratz! Well deserved! wink.gif Sorry if it's been a while. Only noticed just now. The Storage section is much neater now! thumb.gif
post #2539 of 5384

Sean's Windows 7 Install & Optimization Guide for SSDs & HDDs

Hi Sean:

My Patriot Wildfire 120gb connect to port 0 under ACHI using a Sata 6G cable(specs per sig) it freezes at windows logo 1\4 times while booting (Once it boots it doesn't lag or BSOD). I tried the reg fix regarding LPM, various tweaks (disable pager, defrager, caching), SSD life shows 100% life and ATTObench shows write and read well above 500mb. What could be the issue? Using intel chipset controller and latest FW from patriot (Version 5 something). Tyvm

Sent from my BlackBerry 9800 using Tapatalk
Edited by jlw777 - 3/19/12 at 3:00am
Main Man
(18 items)
 
Ol' Faithful
(15 items)
 
HTPC
(14 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9550 @ 3.4 ghz  Asus P5Q Deluxe Sapphire 4870 1GB 4 x Geil 2gb DDR2 800 Mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Barracuda 7200 1 tb x 4 LG Hyper 212 Evo (2 x 120mm PWM) Windows 7 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung BX2450 G15 Superchannel 750w Superchannel 
MouseMouse PadAudio
Steel Series MMO Razer Goliathus CM Storm Sonuz 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i3 540 Foxconn H55 MXV LE Inno 3d Nvidia GT610 2 x 2 GB Kingston 1333mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
160 gb Samsung 7200 rpm (OS) 4 x WD Green 3 TB (WD30EZRS) LG Intel Stock 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 Ultimate 64 bit 51' Samsung LED GIGABYTE KM7580  CM GX650 Bronze 
CaseMouse
Gigabyte X7 GIGABYTE KM7580  
  hide details  
Reply
Main Man
(18 items)
 
Ol' Faithful
(15 items)
 
HTPC
(14 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9550 @ 3.4 ghz  Asus P5Q Deluxe Sapphire 4870 1GB 4 x Geil 2gb DDR2 800 Mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Barracuda 7200 1 tb x 4 LG Hyper 212 Evo (2 x 120mm PWM) Windows 7 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung BX2450 G15 Superchannel 750w Superchannel 
MouseMouse PadAudio
Steel Series MMO Razer Goliathus CM Storm Sonuz 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i3 540 Foxconn H55 MXV LE Inno 3d Nvidia GT610 2 x 2 GB Kingston 1333mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
160 gb Samsung 7200 rpm (OS) 4 x WD Green 3 TB (WD30EZRS) LG Intel Stock 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 Ultimate 64 bit 51' Samsung LED GIGABYTE KM7580  CM GX650 Bronze 
CaseMouse
Gigabyte X7 GIGABYTE KM7580  
  hide details  
Reply
post #2540 of 5384
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by 2much2do View Post

Oops redface.gif

Thanks.
No prob.
Quote:
Originally Posted by XSCounter View Post

Sean, finally an editor! Congratz! Well deserved! wink.gif Sorry if it's been a while. Only noticed just now. The Storage section is much neater now! thumb.gif

Yep smile.gif

It is taking them forever to make my badge too, I've made my own so far. lol
Quote:
Originally Posted by jlw777 View Post

Hi Sean:

My Patriot Wildfire 120gb connect to port 0 under ACHI using a Sata 6G cable(specs per sig) it freezes at windows logo 1\4 times while booting (Once it boots it doesn't lag or BSOD). I tried the reg fix regarding LPM, various tweaks (disable pager, defrager, caching), SSD life shows 100% life and ATTObench shows write and read well above 500mb. What could be the issue? Using intel chipset controller and latest FW from patriot (Version 5 something). Tyvm

Sent from my BlackBerry 9800 using Tapatalk

Well it could be just the sandforce issue or it could be a few other things. Uninstall the RST driver as a start....I need to think of what else to try, I'll get back to you later today possibly with more ideas.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Hard Drives & Storage
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › Sean's Windows 7 Install & Optimization Guide for SSDs & HDDs